Bölümüm İngilizce yazılanları falan anliyorum okuyorum yaziyorumda. Bi akici konuşamıyorum. Benim kisa surede halletmem lazim akıcı konuşmak istiyorum. İşe ihtiyacım var İngilizce ile dogu cevresinde oteller alir mi? Ya da ilk konusmayi cozme kisminda yardimci olabilecek var mi boyle tek başına halletmis arkadaşlar taktik verir misiniz?
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Tek başına bunu yapman pek mümkün değil. Belki üzerinde düşünmeden onlarca diyalog sorusu çıkarabilirsin bir listeye yazarsın, daha sonradan bu sorulardan rastgele 5-10 tanesini seçip yanıtlamaya çalışırsın İngilizce. Ama tek düze bir konuşma olacağı için çok az ilerleme sağlar. Konuşmayı ilerletmek için karşılıklı diyalog şart gibi bir şey.
Evet ama baska taktikler var mi merak ettim.
Ben araç kullanırken bir konu seçip kendi kendine konuşurum mesela. Atıyorum çevre problemleri hakkında ne düşünüyorsun derim kendime, sonra saçmalarım bir şeyler. Geçen yaz tatilini anlat diye sorarım kendine, sonra konuşurum anlatırım. İzlediğim dizinin son bölümünü anlatmaya çalışırım. Bunlar denenebilir.
Bir de bir konuyla ilgili sunum yapmaya çalışırım, öyle 30 dakika değil tabi ama 5-10 dakika gittiği yere kadar.
Tamamen rastgele mi. Mesela akliniza kelime gelmedi veya cumleleri toparlayamadiniz. Ben mesela aklimdan zor cümle kuruyorum.
Basit cümleler kurmaya çalışıyorum, tabi kelime bulamadığım yerler oluyor. O zaman o cümleyi geçip başka cümleyle devam ediyorum. Ama psikolojik olarak kendi kendine olduğun için rahat oluyor ve zorlama kelimeler aklına gelebiliyor bazen. Dene bence bunu, hiçbir şey yapmamaktan iyidir.
Bu arada Discord'da bazı kanallar varmış ben denemedim ama, yabancı ülkelerde senin gibi İngilizce konuşmak isteyenler birbirini buluyormuş ve karşılıklı diyalog kuruyorlarmış. Herkes gönüllü olduğu için ücret vs. yok tabi. Cambly gibi sitelere yüksek ücretler ödemektense denenebilir belki bu yöntem.
Evet bi ara denemistim orayı. peki onerebileceginiz kitap film youtube kanali vs var mi. Birde ben sesli İngilizce kitap okuyorum reader at work kolay kelimeler cümleler gunluk olsun diye. Sesli okuyarak anlasamda anlamasamda devam ediyorum bakalim sonucu nolcak
Ben izlemedim ama Friends gibi dizileri öneriyorlar genelde. Gündelik konuşmalar ve eğlenceli diyaloglar çok diye sanırım. Ama hızlı konuşuyorlar biraz, ben 1-2 bakmıştım hızlı konuşmaları anlamıyorum diye devam etmemiştim.
Bende oyle max bikac kalip kapabiliyorum. Ama dediginiz sunum taktigi hosuma gitti deneyecegim. Siz Şu an akici konusuyor musunuz peki
Akıcı konuşuyorum diyemem. Teknik ve mesleki konularda akıcı sayılacak bir konuşmam var ama günlük konuşmada o kadar iyi sayılmam. 4-5 aydır pek konuşma pratiği yapmadım ama 4-5 kez konuşsam orta akıcı konuşabilirim sanırım.
Mesleginiz ne peki İngilizceyi ne icin ogrendiniz
Meslek yazılım. İngilizceyi bir şey için öğrenmedim, üniversite hazırlık İngilizce okudum, dersler falan İngilizceydi öyle çat pat öğrendim. Meslek hayatına atıldıktan sonra uzun süre hiç kullanmadım ama son 4-5 yıldır birkaç toplantıya katılmam gerekti, o yüzden biraz kendi çabamla biraz Cambly'den ders alarak kötüden orta düzeye doğru geçtim
Anladim cok iyi. İnsallah cok daha iyisini yaparsiniz 🙏
Aslında iyisini yapmak için uğraşmıyorum, sıkılıyorum İngilizcemi geliştirmeye uğraşırken. İş gereği ihtiyaç olursa diye ara ara pratik yapıyorum, boş zaman sonuçta boş boş takılmaktansa işime ve geleceği ufak yatırım yapmak mantıklı geliyor. İnşallah siz de öğrenirsiniz iyi şekilde, benden daha çok istiyorsunuz bunu sanırım :)
Evet bölümüm mütercim tercümanlık. Hem onun icin hemde otellerde vs calisayim diye parasal olarak bitigim Şu an . Oyle jilgisayar programlarını vs halletsem talep edilir aranan biri haline gelmek istiyorum. Yani en ufagindan bi yere basvursam bendeki özellikler ise alimimi kolaylastirsin istiyorum. Ne gibi seyler ekleyebilirim kendime. Bginiz var mi.
Mesela açıköğretim bilgisayar programcılığı veya web tasarim yazmak istiyorum onlisans dersleri izleyerek kendimi geliştirmek vs istiyorum. Ama hangisi daha faydali
Bunlar tercümanlık bölümü için size pek bir şey katmaz aslında, ama yazılımcı olmak istiyorsanız belki bu yoldan öğrenip 1-2 yıl sonra bu işi yapabilirsiniz. Ama yazılımcı olmak çok zor, dışarıdan göründüğü kadar kolay değil. Ben olsam otellerde vs çalışacaksam otelde ihtiyaç olabilecek her türlü konuyla ilgili kelime dağarcığımı geliştirip, orada karşına çıkabilecek diyaloglar üzerine İngilizceyi geliştirmeye çalışırım. Yazılım, tasarım, bunlar şu aşamada hobisel olabilir. CV'ye yazınca tercümanlık anlamında pek olumlu katkısı olmaz sanırım
Yok yazilimci degilde sirketler genelde em ufagindan hangi niteliklerk istiyor merak ettim. Yazilimci pek olamam o tarz bilgilere kafam basmıyor 🥲
Varsa açık öğretimde turizm ve otelcilik üzerine bir bölüm okuman daha iyi olabilir
Anladim cok teşekkür ederim 🙏 ben iyice arastirayim
Kolay gelsin, başarılar dilerim
Teşekkür ederim size de 🙏✨
Pratik yapmalısınız
Nasil tek basima mi
Bilen biriyle veya bazı uygulamalar yardımıyla
Paylasabilir misiniz nelerdir
Cambly, hellotalk, duolingo gibi uygulamalar veya bilen biriyle skype, whatsapp da olur