Merhaba arkadaşlar ben 28 yaşıma yeni girdim. İşsizdim nereye başvursam beni almiyorlardi. Ya ön lisans mezunu ya da , lisans mezunu istiyorlardi üzülerek dönüyordum ve bu neticede Güvenlik işi buldum, işimi beğenmiyordum mecburiyetten çalışıyordum. İnsanin beğenmediği bir işte çalışması ne kadar kötü değil mi? Birgün müdür bana herkesin içinde bağırdı, bende kendime yediremedim, benim burada ne işim var, benim birseyler yapmam lazım ama ne ve nasıl dedim. O gün bir karar aldım, üniversiteye gideceğim, ama nasıl daha orta okul mezunuyum lise bile değil, ve bu bilgisizlikle nasıl olur, bunu nasil yapacağım deyip düşünmeye başladım, ve yola koyuldum Sonra lise açık öğretimden eğitime başladım, bu süreçte 3 yıl içinde tam 30 psikoloji ve bilim kitapları okudum, okumaya da devam ediyorum, kendimi geliştirdim, konuşmalarımı düzelttim. ve lise den bu sene mezun olacağım, ve üniversite sınavına gireceğim, bilgisayar mühendisliği okumak istiyorum, onun icin çok çalışıyorum, bana neleri tavsiye edersiniz 2 yıllık okursam 30, 4 yıllık okursam 34 yaşında mezun olacağım. Sizce olur mu?🤗
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılBizce oluruna bırakırsan biri olmaz, biri yaş bitmiş, biri olur tabi ki diye bu böyle sıralanır gider :) Sence olur mu? Sen yapabileceğine inanıyor musun? Bunu yapabileceğine inancın var mı?
Kendimce yorumuma gelirsek;
Yaşın hayatımızda bir önemi yok bana göre. 37 Yaşında bir futbolcu profesyonel futbol oynayabiliyor ve dünyalar kazanıyor. 58-59 yaşında biri hala çalışıp emekli olmaya çalışıyor. Elon Musk 50 yaşından sonra dünyanın sayılı zenginleri arasına girdi. Yani yaşa takılma. Ben 29 yaşına kadar ön ve genel muhasebe alanlarında kendimi geliştirmiştim. Bir insan tanıdım ve hayatımı değiştirdi. Dijital pazarlama ve SEO alanında yani dijital alanda eğitim aldım. şu an kendi mesleğimi yapıyorum. Birileri bana o zamanlarda yaşın geçti boş ver gül gibi mesleğin var vs. falan diyordu. Yani hayat tercihlerini birilerine bırakırsan hayatında %90 oranında olumsuz dönüşler alırsın. Sen istersen olur. Bu hayat senin hayatın. Tabi ki insanların düşüncelerini alabilirsin, önemseyebilirsin.
Nice insanlar tanıyorum üniversite okuyup çalıştığı işyerinde terfi alan. Yani öyle ülke durumunu vs. bir tarafa bırak kulak asma. Evet ülkemizde bir üniversite gerçeği var ama emin ol %100 etkilenmiyor bu durumdan. Öyle olsa idi işsizlik sayısı 30-40 milyon civarı olurdu. Olumsuzlukları bir kenara bırak ve başla.
Tek soru şu: 34 yaşına kadar mezun olana kadar hayatını devam ettirebilecek bir finansın var mı? Yoksa yine kafana takma, hem çalışıp hem okuyan birçok insan var. Bu rakamlar öyle 50-100 kişi değil emin ol :) Binlerce hatta milyonlarca.
Umarım "kendimce" fikrimin sana bir faydası olur. Sağlıcakla kal. Hayallerinin peşinden gitmen dileklerimle.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 518 cevap paylaştı.
+1 yılHayallerinin peşinden gitmek tabikide çok önemli fakat Türkiyede gerçekçi de olmak gerek maalesef yani bilgisayar mühendisliği okuyacaksan 4 sene lisans eğitimi alacaksın, 1 yıl hazırlık 5 sene okul okuyacaksın.
Şu an yazılıma olan ilgiden ötürü bilgisayar mühendisliği puanları da yüksek yani çok çalışıp tutturman lazım yoksa mezuna kalır gibi yeniden çalışmak gerekir.
İşin kötüsü burada kaybedeceğin 5 6 sene değil maalesef ama işe girmen için bu bölümü bitirmen de yetmiyor yani ekstra da çok çalışman gerekiyor ki diplomayı alsan bile işe girebilesin.
Eğer hayal ettiğin şeyden asla vazgeçmem dersen deneyebilirsin tabiki ama gerçekçi olursak o yaşlarda 5 6 sene işe gitmeden okul okumak, çok ders çalışmak kolay değil. Üzerinde illaki baskı da olacak. Realistik olarak çok mantıklı gelmiyor ama dediğim gibi hayat senin hayatın eğer en büyük hayalin buysa keşke dememek yerine deneyebilirsin.
00 Yorumla
Ben de sevmediğim bölümü okudum matematik olmadığı için senin gibi bilgisayar okumak istedim lise de bilgisayar bölümüydüm zaten. Ben de hep girmek istedim üni sınavına ama yaşım geçti kim okuyacak salla dedim ki hâlâ salla diyorum 😂 ama sen istiyorsan geç değil umarım istediğin olur. Belki ben de sınava girip bilgisayar bölümü okurum neden olmasın 😅 kpss ye gireceğim gerçi kim uğraşacak üni sınavıyla da 😅😂
00 Yorumla
+1 yılüniversite tabii ki okuyabilirsin benim sınıfımda 50 yaşında uluslararası ilişkiler okuyan bi abim var sonra avukat olup ofisini bile açmış ama bu bölümü okuyan bir ablam var
ama şu anki Türkiye şartlarında 50 binin altında sıralama yapamayacaksan üniversite zaman kaybı olabilir bana kalırsa birçok mesleğin sertifikasını alabileceğin kurumlar var onları denemeni tavsiye ederim hem zaman açısından daha iyi olur 4 yıl tek alan üzerine uğraşmaktansa bu arada hem çalışıp hem bir sürü sertifika alabilirsin ne yapacak olursan ol çok çalış işini severek yap ve işinin en iyisi ol. Sevgiler00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
45
Cevap
21Cevap
Tebrik ediyorum 👏 Asla geç değil sakın vazgeçmeden devam ediniz. Okumanın yaşı yok. Etraftakilerin ne düşündüğüne değil kendi hayatınıza odaklanınız. Aynen böyle devam 👍
11 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim ☺️
güzel kardeşim asla geç değil ya şunu kafandan cıkar herkesin hayatı farklı oluyor millet 22 yaşında mezun oluyor ben 28de üni başlıyorum diye üzülme kendini buna teslim etme bizim işyerinde mutfakta çalışan bi abi vardı 31 yaşında açıktan liseyi bitirdi 15 yılda bitirdi liseyi :d herif açıktan üniversiteye yazıldı bizim insan kaynakları aldı onu herif hem masabaşı iş yapıyor hem de okulunu okuyor
110 Yorumla
Soran+1 yılVayy hangi üniversite ☺️
- +1 yıl
ama tavsiyem bilgisayar programcılığı oku hem daha kısa hem iş bulma olasılığın daha hızlı başlangıçta iyi kazanamazsın ama kendini geliştirebilirsen bir şirkette önün herzaman açık olur bilgisayar mühendisliği çünkü zor kazanılabilen bi bölüm ayrıyetten okumasıda bi o kadar zor :D
Soran+1 yılEvet ya bakalım çok teşekkür ederim kral adamsın ♥️🤗
- +1 yıl
Beni de alsın bu bilim insan kaynakları 😅🥲
- +1 yıl
Artık ünüversiteden mezun olma yaşı 24+ oldu
- +1 yıl
@Çiçekpplikız mezun olma yaşı bütün üniversitelerde 24 yaş üstü mü? Tam anlamadım demek istediğini
- +1 yıl
@gizemlikizzzzz9898 ararsan bulursun
+1 yılTebrik ederim, en iyisini yapmışsın👏Tolstoy'un bisiklet felsefesi var duymuşsundur belki, hiçbişey için gec değil bu hayatta,, yaşıyorsan, ele düşen her fırsatta kendin için geleceğin için birşeyler yapmalısın hep, bir kere geliyoruz bu hayata tekrarı yok.
00 YorumlaKardeşim çok doğru yerden kırılma noktası yakalamışsın ancak me yanlış tercih yapmışsın. Nitekim Üni mezunları da şu an iş bulamıyor. Senin iş bulamamanın nedeni Üni okumamak değil. Keşke yurt dışına gitseymişsin. Okul 4-5 sene sürer. 4-5 senede adamlar evini arabasını alıyor işini gücünü kuruyor hatta vatandaş olanlar bile var. Doğru hareket ama yanlış karar.
00 YorumlaŞu anki Türkiye'de okumak hem vakit hem nakit israfı. Hele ki benim yaşıma gelmişsin. Hiç uğraşma. İnan ki boş. Firmalar diplomadan daha çok iş tecrübesi arıyorlar. Bir işe girip hızlıca yükselmek daha mantıklı diye düşünüyorum.
Yurt dışına kapağı atmak için üniversiteyi kullanabilirsin ama bak. Work and Travel vs. gibi ama yaş sınırı var mı bilmiyorum.00 Yorumla
+1 yılHer zaman oku kaç yaşında olursan ol kendini gelistir durarak hiç bir şey olmaz her zaman kendine bir şeyler kat ve bir insanın kendine bir şeyler katması asla ne yaşa ne zamana ne şuna buna bakmaz
10 Yorumla28 yaş göründüğü kadar korkunç değil.
Örgün öğretim olarak üniversiteye giderken maddi olarak sıkıntı yaşamayacaksan harika bir karar vermiş olursun.
Eğer bir yandan da çalışmak zorundaysan ikisi birden zor olacaktır.00 Yorumla
+1 yılTabiki olur hatta çok güzel olur. Her ağaç aynı sürede büyümez ve açmaz. Ama geç büyüyenler de uzun yıllar boyunca yaşar. Biz de ağaçlar gibiyiz hepimizin zamanları farklı ve aynı olmak zorunda değiliz. Başarılar dilerim dostum
00 Yorumla
+1 yılSeni tebrik ederim. Kalbinden gönlünden ne geçiyorsa onu yap. Hayat senin hayatın.
111 Yorumla
Soran+1 yılYa teşekkür ederim 🤗
- +1 yıl
Bende çocuk gelişim okumak istiyorum ama imkanlar el verirse ikimiz için hayırlısı olsun 😊
Soran+1 yılSana istek attım bu arada 🙈
- +1 yıl
Hangisiydi birkaç tane istek vardı 🫣
Soran+1 yılDemin takip istediğimi kabul edip te, geri dönmediğin 🙈
- +1 yıl
İsteklerin hiçbirine geri dönmedim ki 🫣😂
Soran+1 yılBak mesela bidaha attım 😂
- +1 yıl
He orada yaş 20gözüküyor ama :)
Soran+1 yılEvet yaşımı öylesine yaptım daha da düzelmiyor ya 🤦🏽
- +1 yıl
Bende bilmiyorum ayarlardan düzeliyordur hiç karıştırmadım
Soran+1 yıl
Mesaj atmanı bekledim ama atmadin 🙈
Asla geç değil tebrik ederim umarım başarılı olursunuz
10 Yorumla
+1 yılNeden geç olsun daha gencecik adamsın yeter ki iste
10 YorumlaKesinlikle hayır! Eğitim için hiçbir zaman geç değildir. Kendini geliştirmek ve yeni şeyler öğrenmek her zaman değerlidir. Bu yeni macerada sana başarılar dilerim!
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBizim sınıfta 60 yaşında teyze vardı 50 yaşında dayı vardı sen geç kalmış değilsin hayatında başarılar güzel insan
10 Yorumla
+1 yılİyi üni iyi bölüm okursan yaşın önemi yok diğer türlü üniversite sadece ticaret alanına dönmüş durumda.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılLa ne geçi 57-67 ol gitmek istiyorsan git sanki gitmesen süper hayatın olucak ne biçim insanlarsınız.
O sana bağıran müdür okusanda olucak kendi işini yapsanda olucak takılma bak keyfine anan seni bir daha mı doguracak
00 Yorumlaortaöğretim kpss girip zabıt katibi ya da ikm ol reis 75 alsan yeter sınav Kasım ayında bu yıl girebilirsin
00 Yorumla
+1 yılgir gitsin geç diyenler olacaktır ama daha iyi alternatifin yok yapabilirsen 3-4 sene sonra rahat edersin
00 Yorumla
+1 yıl4 üniversite okudum, geç olmaz fakat bence vakit kaybı. Ticarete gir. Ticaret, girişimcilik be borsa öğren çok daha kıymetli şeyler.
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılHayır geç değil umarım kazanırsın çok çalışman lazım sınava
10 Yorumla
+1 yılHiç bir zaman okumak övrenmek ićin geç değil bu yaşta okuması lazım bence çünkü bu yaşta insan olgun olur mantıklı düşünür
20 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 444 cevap paylaştı.
+1 yılBence geç diye bir şey yoktur. Başarılar dilerim 😇
00 Yorumla Sen nasıl olsa 34 yaşina gireceksin bir gün. en iyisi istediğin eğitimi alıp bu yaşa girmen
00 Yorumla
+1 yılBence geç değil üniversite mezunu gençlere bakıyoruz hepsi 35 40 gösteriyor hayat yoruyor kısaca😅
00 Yorumla
+1 yılAbi bence 2 yıllık ataması yüksek bir bölüme gir veya 4 yıllık hemşirelik oku ataması garanti bilgisiyar mühendisliği için kendini yıllarca geliştirmen ve kanıtlaman lazım yeni mezun bir mühendis asgari ücret alıyor ama pes etme seviyorsan uğraş
00 Yorumla
+1 yılSizin gibi azimli insanları gördükçe hâlime acıyorum doğrusu. 19 yaşındayım hâlâ bir şeyleri başaramadım ve elbette sizin için de hiçbir şey yapmaya geç değil, umarım hayallerinizin peşinden gidersiniz💗
00 YorumlaHelal olsun. Bu dirayeti göstermen takdire şayan
10 Yorumla
+1 yılValla geç değil ben 25 yaşımda tekrar okumaya başladım üniversite, pişman değilim..
10 Yorumla
+1 yılHiçbişey için geç değildir okunanın yaşı sınırı olmazzzz arkandayım
10 Yorumla
+1 yılO kadar doğru bir karar almışsınız ki. Kararlarınızın arkasında durun ve üniversitenizi okuyun hakkınız da hayırlısı olsun inşALLAH. Allah yolunuzu açık etsin
00 Yorumla
+1 yılHicbirsey icin geç degildir
20 Yorumla
+1 yılHiçbir zaman için geç değildir insanlar hep geçmiş gibi zanneder ama 1 hayatın var ve onu iyü değerlendir derim ben, 🐷
00 YorumlaBenim sınıfımda 50 yaşında arkadaşım var hiç de geç değil
00 Yorumla
+1 yılOyle dusunme hic bisey icin gec degildir
014 Yorumla
Soran+1 yılSen devam ediyor musun bitirdin mi yoksa 🤗
- +1 yıl
Tabiki ediyorum pes etmek yok kariyer o onemli
Soran+1 yılHm ne okuyorsunuz
- +1 yıl
Bende yeni gidicem universiteye
Soran+1 yılVayy hayırlı olsun hadi 😂
- +1 yıl
Sanada sen ne okuyorsun
Soran+1 yılBen de üniversite sınavına gireceğim okumadın mi açıklamamı 🙈
- +1 yıl
Okumamis olabilirim
Soran+1 yılAcı bir hikayem var ☺️
- +1 yıl
Okudum simdi dert etme bence benim Daniela 33 yasinda meslek sahibi oldu insaat muhendisi oldu sobra evlendi
Soran+1 yılDaniela kim
- +1 yıl
Kalvye hatasi dayim kusura bakma jsjjsj
Soran+1 yılYok önemli değil de ne demek istedin orada onu anlamadım?🙈😂
- +1 yıl
Haklisin
bilmemki sen daha iyi bilirsin
00 Yorumla
+1 yılhiçbir şey için geç değil
00 YorumlaAsla hiç bir şey için geç değil
00 YorumlaHiçbir şey için geç değil
00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 558 cevap paylaştı.
+1 yılGeç değil millet kaç yaşında okuyor
00 Yorumla
+1 yılGec degil bence daha yaslilar okumaya basliyor
00 YorumlaDedeler gidiyor. Okumanın yaşı yoktur. Git sen
00 Yorumla4 yıllık okuyunca 32 olmuyor musun
00 YorumlaGir oku, bitir... Sorgulama!
00 Yorumlaİnan hiç bişey için geç değil
00 Yorumlaokumanin yasi yoktur
10 Yorumla
+1 yılHayır geç değil.
10 Yorumla
+1 yılOkumanın yası yok
10 Yorumla
+1 yılHiç bir şey için geç değildir sözüne inanıyorum
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıl42 yaşında gidenler bile var
00 YorumlaDeğil
00 Yorumla
+1 yıl4 yıllık okusan 32 yaşında mezun olacaksın
00 Yorumla
+1 yılgec be abim niye bekledin bu kadar
01 Yorumla- +1 yıl
Ben 20 yaşındayım sınava girdim bende bile geç kalmışlık hissi var
+1 yılAsla gec degillll
02 Yorumla- +1 yıl
Kesinlikle 4 yillik okumani tavsiye ederim bilgisayar muhendisligi kazanamazsaniz (insallah kazanirsiniz ) yazilim falan da dusunebilirsiniz o da onu acik ve rahat bir meslek
- +1 yıl
Ftr bölümü nasıl sence
+1 yılgeç tabi
00 YorumlaHayır.
00 YorumlaOkumanın yaşı olmaz bölüm ne
00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 571 cevap paylaştı.
+1 yılDeğil tabi
00 Yorumla
+1 yılOlur tabikii neden olmasın geç falan değil
00 YorumlaSanat akademik başarı hiç bir zaman geç değil
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılGeç çok ben olsam gitmezdim çok fark var ağa
00 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 2,9b cevap paylaştı. Hayır geç değil
00 Yorumla- Devamını Gör (6)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi