Yani nasıl oluyorlar benim bildiğim universite okunmasına gerek yok diye biliyorum ama
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Uzman er ve çavuş olabilmek için öncelikle askerliğini yapmış olma şartı var.
İki şekilde başvuru yapılabiliyor.
1- askerlik yaparken başvurarak uzmanlık sınavına giriliyor kazanılırsa eğitimden sonra uzman er ya da erbaş olarak göreve başlıyor
2- Açılan uzman er erbaş alımlarına başvurularak. Aranan şartlar ise
TC vatandaşı olmak gerekir.
Askerlik görevi süresince üstlerinden herhangi bir şikayet almamış olmak gerekir.
Uzman çavuş mesleğine başvuru yapıldığında terhisin üzerinde 3 yıldan az süre geçmiş olmalıdır.
Uzman çavuş olmak için yaş sınırı 25 yaştır. Bu nedenle başvuru yapılan yılın 1 Ocak tarihi itibarı ile 25 yaşını bitirmemiş olmak önemlidir.
Önceki zamanlarda Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde yedek subay, subay, astsubay, teğmen, uzman jandarma ve uzman erbaş olarak görev yapmamış olunmalıdır.
Er veya erbaş olarak askerlik yapmış olma şartı bulunmaktadır.
Ortaokul, lise, yüksekokul ya da fakülte mezunu olmak gerekir.
Uzman erbaş alımında bulunan branş ve sınıflar için aranan şartların sağlanması gerekir.
Yapmış olduğunuz uzman çavuş müracaatının üzerinden 3 yıldan kısa süre geçmesi gerekir.
Askerliğin yapıldığı süre zarfında Askeri Ceza Kanuna göre 148. Maddeden ceza alınmaması gerekir.
Askeri hastaneden alınan sağlık raporlarına gereksinim bulunur.
Askeriyenin belirlediği yeterli oranda boy ve kiloya sahip olunmalıdır. Bu oran en az 1.64, en fazla ise 2.10 cm şeklinde belirtilmektedir. Aynı zamanda boya göre uygun bir kiloya sahip olmakta önemlidir.
Terör örgütü ya da çete gibi suç örgütleri gibi olaylar içinde bulunmamak şartı da bulunur.
Başvuru sırasında askerliğe devam eden vatandaşlar birlik komutanı vesilesi ile hazırlanan nitelik belgesinde 80 ve üzerinde not alınmalıdır.00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Müracaat ını internet üzerinden yapar. Formun somun da sınav a giriş için gerekli belge nin çıktısını alırsın 6 ila 3 ay sonra genel sağlık, Ön mülakat, yetenek imtahan ı olursun. Sonuç lar 6 için de belli olur Kazananlar Eğitim Birliğine teslim olur ve Eğitim görmeye başladığın an İtibarıyla Maaşın yatmaya başlar Eğitim 2 dönem sürer 2 dönem sonun da Rütbe töreni yapılır Bu arada Silah vs derken ilk maaş da yüklü bir Mevla yatar rütbe den sonra Görev birliği açıklanır.
Başvurular Millî Savunma Bakanlığı TSK nın resmî sitesin de yer alır00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
0
Cevap
7Cevap
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 38,6b cevap paylaştı.
u +1 yılsınava girip oluyor.
00 Yorumla
+1 yılÜni okumasına gerek yok devlet komtenjaz açınca başvuruyorsun eğitimini alıyorsun geçersen uzmanın geçersen dediğimi egitiyorlar genelinde başarı sağlanır zaten
011 Yorumla- +1 yıl
🙄
- +1 yıl
🙄🙄
- +1 yıl
Bana da niye subay gelmiyorsa
- +1 yıl
Ne gelcekk
- +1 yıl
Subay
- +1 yıl
Neden subay gelsin sana bende onu diyorum
- +1 yıl
Neden gelmesin
- +1 yıl
Üniversite mezunuyum ben de
- +1 yıl
Üni mezunu olunca noluyor😂😂
- +1 yıl
Hayır yani gelebilir
Bildiğim lise mezunu olanlar sınava girip oluyor. Arkadaşın mı olacak. Çok tavsiye etmem.
06 Yorumla- +1 yıl
Talip çıktı da bana da 🙄ben hemsireyim ama üniversite mezunuyum 4 yıllık Ankara universitesinde okudum olur muyuz bilmiyorum en azından üniversite mezunu olsa okeyim de galiba 2 yıllık bitirmiş diyolar
- +1 yıl
Küçümsemek için demiyorum kesinlikle haddime de değil ama olur mu yani bu kişi ile iş şartları da ağır diye biliyorum
- +1 yıl
Kendi bileceğin iş ama zorunlu görev süresini tamamladıktan sonra kamuda çalışması için öncelik veriliyor uzmanlara
- +1 yıl
Kamudayim ben de ayrıca benim is de zor
Lise mezunu olmak yetiyo sağlık konusunda hiçbir problemin olmayacak bide askerlik şartı var
00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 317 cevap paylaştı.
+1 yılÇavuş mu olacaksın kız jfjrjrj
00 Yorumla İlk şart vasıfsız, beceriksiz olmak
00 YorumlaSözleşmeli olabilir başvuruyorsun belli zamanı var
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem