Evet fırsatınız olsa gider miydiniz? Ne iş yapardınız? Gitme fırsatım var çok istekliydim bi anda gitmesem mi düşüncesi doğdu neden bilmiyorum. Siz olsanız ne yapardınız?
Almanya'ya gitme fırsatınız olsa Türkiye'yi bırakıp gider miydiniz?
Gitmezdim. Benimde soyle bir firsatim oldu. Hollanda-turk melezi bir sevgilim oldu. Babasi hollandali, annesi türktü. Birkac senedir turkiyede yaşasalarda bana bir turkle evlense bile evlendiginde hollandaya gidecegini, cocuklarini bu ulkede yetistirmek istemedigini, bu ulkede eğitim görmelerini istemedigini söyledi. Birbirimize karsi iliskimizi ciddi dusunsekte onun bu dusuncesinden dolayi ayrıldık. Cokta iyi biriydi, yasadigim en iyi iliskiydi, cok guzel hatirliyorum kendisini. Sonradan acaba gitse miydim, seviyordum onu, bir seylere katlanırdın, alisirdin falan desemde biraz zaman gectikten sonra kararimin dogru oldugunu dusundum. Cunku ben buraya aidim. Bu topraklara aliskinim. Bir dili ne kadar iyi bilirsen bil ana dilin gibi degil. Benim icin en onemlisi de sevdiklerimdi. Ölüm var. Aileme, sevdiklerime ne kadar yakin olursam, ne kadar onlarla vakit gecirebilirsem o kadar iyi diye dusunuyorum. Yine ayni ulkede sehir farklılığıni ayarlayabiliyorsun. Ucaga, otobuse atliyorsun. Okurken 2 haftada bir ailemin yanina mutlaka giderdim. Ama kac saat uzakliktaki bir yerde 2 hafta da bir gidip gelmek mumkun degil. Dilini bilmedigim, cevremin olmadigi bir yere gitmek, ozellikle evlenip kalici olarak gitme fikri pek hoşuma gitmedi. Hani begenmesem geri de donemiyorum. Kocam orada bu sefer. O da turkiyede kalmak pek istemedi, bu konuda kararli gordum kendisini. O sekilde ayrıldık yani. Bu firsati da boyle elimin tersiyle itmis oldum😅 yine olsa yine ayni karari veririm muhtemelen.
Çok yanlış düşünmüşsün dil öğrenilse yeter ana dilin gibide öğrenirsiniz eninde sonunda ailenide yanına alırdın şeytana uymuşsun konfor alanından çıkmamaşsın 😁 adam haklı çocuk iki seçenek varken orada yetiştirmek daha mantıklı
Türkiye ve Türk olmak her ne kadar beni mutlu etse de şu durumda giderdim. Oldum olası farklı, dil, kültürlere merakım vardır. Hollanda ve Almanya'da yaşayan akrabalarım var. Teyzemin İngilizcesi sıfırdı ama kursa gitti şu an bir şirkette kargo paketi işi ile uğraşıyor mesela. Ama ben gidecek olsam İspanya veya Japonya tercih ederdim. Çünkü bu iki ülkeyi daha fazla merak ediyorum.
Kardeşim, sendeki şu şansı elde etmek isteyen milyonlarca insan vardır emin ol. Biz gidemiyoruz bari sen git kurtar kendini. Endişenin sebebi konfor alanını terk edeceğinden kaynaklı. Sakın içindeki o sesi dinleme.
Bunu şu anda mevcut düzeni ve hükümeti destekleyen vatandaşlara sormak lazım en çokta genç seçmenlere çünkü onlar hem bu düzeni destekliyorlar hem de buradan gitmek için can atıyorlar