Size diyelim ki 1800-2000 Euro arasında bir maaş verseler Almanya’ya veya diğer ülkelerin asgari ücretinde bir iş imkanı sunsalar gider misiniz?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye(18-24)+1 yılKimse burada tepki göstermesin Ben açık sözlüyum gördüğüm güzel bir şey se takdir ederim Kötü bir şey se kızarım ve kızıyorum neye denilecek olursa ben genel bir görüş yapacağım Türkiye hakkında Türkiye Maalesef Çok bozdu kendini daha doğrusu Türkiye değil de bu Kadar rahatlık bozulmaya neden olduğunu Düşünüyorum Sözde Müslümanlar ama hiç Müslüman olarak hareket ediyor mu Yok Kafasına göre açık giyinmeler Sevgili olan kafasına göre cinsel ilişkiye girenler Nasıl olurda yapar müslüman olab bi kişi bunları Seni yaratan yüce Allah alemlerin rabbi yasaklamış Haramin cezası Cehennem dir Tamam belki afedder Allah ama Allah affeder diyr bu kadar rahat Olunmaz o kesin değil ya affetmezse bilemezsiniz ayrıca müslüman olmak kesin rahatsın demek değil haram işleyen hayatında Allah'ın emrine bilerek uymayan allah korusun kafir olarak ölme ihtimali var Allah'tan korkunuz olsun Sonra Yapılan Şerefsizliklere Gelelim burada devlet aşırı suçlu Şerefsizin biri zevki için kadına kıza tecavüz ediyor devlet de serbest bırakıyor böyle Adalet olmaz bu Onlardan farkın kalmadığı gösterir çok kötü çok
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılasla gitmem ve o para avrupanın hic biyerinde yetecegini düsünmüyorum asgari ücretle avrupanın verdigi hic bi yerde gecinemessin siz sanıyosunuz burada 32 bin tl ediyo burdaki gecimle ordaki asgari gecimin arasında fark var orada bi eve kira verirsin 700 euro elektirik su dogalgaz fatura yiycek cicecek karın tokluguna calısırsın üstelik sana cok gelen euro orada degersiz bir calısan ortalama almanyada 3200 euro almalıki biraz nefes alsın oda cocuksuz karı koca için ev araba almak isterse iki kişi calısması gerek benim fransada almanyada hollandada isvecte akrablaarım cok asgari ücretle asla gecinemessin diyolar zar zor gecinirsin hic bisey alamassın karın tokluguna calsırsın diyolar bide aileysen cocukların varsa asgari ücretle mümkün deigl diyolar bütün avrupa ülkeelerinde böyle burdada zor durum o ayrı asgari ücretle gecinmek mutlaka en azından 1bin tl bi yerden gelirin mesain getirin olursa biraz rahat nefes alırsın 4250 tl oldu yeni 4 kisilik bi aile minimum 5000 bin tl almalı 4250 tl simdi enfilasyona göre yüzde 36 yüzde 50 arttı 2 aya tekrar bi kac zamla birlikte martta para esitler marttan sonra kısmaya baslarsın yine mesele zamları durdurmak oda küresel capta bi kriz oldugu için cok zor ne kadar büyüsekte iyide atlatmış olsakta pandemiyi enerji ye gleen zamlar her haneyi her fiyatı vuruyo ama nitekim önlemler cok fazla temel gıdalara zam gelmesse ve sıkı tedbirler uygulanırsa bu yılı en azından agustosa kadar giderse insanlar turuzzmın acılmasıyla bayagı bi rahatlar sıcak para girisi saglanır ülkeye bakalım neler olcak aman aman bi endise edecek bişey yok ihracaat yine devam turızm yerleri kapalı oldugu halde bide marttan sonra acıldınmı işcide isverende rahat eder diye düşünüyorum tabi sizler ne düşünürsünüz bilmem
140 Yorumla- +1 yıl
1 litre süt 8 lira oldu haberin var mı, hâlâ temel gıdalara zam gelmeseymiş, asgari 4250 olmuş muş.. Kardeşim, daha dün elektriğe %50 zam geldi, ZAM! Küreselde enflasyon var ama hangi dünya ülkesinde böyle zamlar var? Almanyada süt 1,5 euro asgari ücret 1800 euro=1200 litre süt alırsın. Türkiye'de 4250 lira bölü 8 lira dersen 531 litre süt eder. Al sana alım gücü farkı.
- +1 yıl
@Hakan3595 bak bilgin varsa konusalım sütle etle gelme bana ben diyorum ekonomi sen diyosun süt türkiyede ekonomi nasıl hesaplanıyo enfılasyon neye göre baz alınıyo dolar neden bu kadar yüksek bilgin varsa konusalım yoksa ezbere konusmayalım varsa bilgin birikimin özelden yaz bana fikrini söle fikrimi söleyim ha inanırsın inanmassın o ayrı
- +1 yıl
@Hakan3595 tamam ekonomist bey tam yerine geldin ozaman ben senin kadar bilgili olmasamda birazcık bende ekonomistim hem diplomada degil ticari alımlarım emtiyalarımlada yaptım senin kadar fed nedir dünya bankası nedir bilmesemde ekonomist bey bi sorum olcak size ama hızlı cevaplar isterim dolar neden yüksek ve dolar nasıl hesaplanır bana bi kısaca acıklarmısınız ben bilmiyorum cahilim bu konularda
- +1 yıl
ha bu arada almanyayla arabayı kıyaslama ya da bazı şeyleri almanyada kira 750 euro türkiyede biz kiraya veriyoruz Ankara'da yasıyorum evimi 820 tlye hadi en düşük kira 600 euro olsun ha bu arada almanyada asgari ücret 1585 euro en yüksek asgari ücret lüksemburg 2200 euro
- +1 yıl
bak bu ayrı konu dolara talep coklugu farklı bişey ama bi düşün dolar kur nasıl hesaplanır 2 sekilde hesaplanır birincisi amerikayla türkiyenin milli gelir oranı yani ithalat ihracat oranıyla capraz kur yapılarak 2 merkez bankası rezervinin toplamı ve sunu söleyim mi sana benim bildigim nacizane ben bi cahilim beni aydınlatırsan sevirim bu arada benim tahminim normalde amerikayla türkiyenin arasındaki capraz kurda en fazla 3 ,50 olması gerekirken dolar neden 14 te bi sorgulamktada fayda var diyorum
- +1 yıl
peki ashagi ücretlinin yüzdesine bakalım kabul peki almanyanın yıllık bazda kac milyar dolar 1. trlyon dolar seninki ne kadar 800 milyar
- +1 yıl
peki tek kalemde türkiyenin yıllık cari acıgı hangi kalemlerdedir biliyomusun bana ilk 4 sırayı sayarmısın
- +1 yıl
@Hakan3595 ekonomının neden iyi oldugunu artısalım sömürge devlet olmasını gecelim almanya berlin duvarı yıkıldıktan sonra ne yaptı araba fabrikaları yaptı makinalar retti hemde kac yılda 158 ila 168 lerde hani biz diyozya teknolojı cagındayız diye peki türkiye ne yapıyodu ozamanlar bilgin var mı ülkenin siyasiyierine darbe yapılıyodu peki adamlar teknolojık hamleler yaparken sen ne yapıyodun sag sol diyodun adamlar atom bombası yaparken sen bi tane makine kimyada silah üretebiliyodun baska biseye izin verilmiyodu aselasının bile kurulus tarihine bak ve ne acıdır türkiye kripto tleefon üreten ve ülkesine satamayan tek yegane ülkedir motorola markası ws bir sürü markalar cıkarken türkiye ilk aselsanın ürettigi tleefonları satmaya calıstı ama maalesef bütün telefoncular sistemli bi sekilde kripto telefonumuzu satamadı arastırırsan ögrenirsin neden oldugunu dünyada dinlenemeyen tek telefondu bide özellıgıde coktu
- +1 yıl
ben sana söle söeyim türkiyeni en büyük cari acıgı enerjidir 1 ikincisi kamu borcu 3ncüsü özel sektor 4 teknolıjı savunma sanayı dahil peki devlet bu cari acık icin neler yaptı biliyomusun bilmiyosan ben söleyim istersen
- +1 yıl
güzel teknik konulara az bucuk vakıfsın ama eksik bilgi var sıcak para döviz akışına görede şekillenir eskiden yüksek faiz düşük kurdan ülkeyi soydular sogana cevirdiler örnek istersen verebilirim peki merkez bankası ve bankalar nasıl boc veir biliyomusun hükümetler neden borclandırılır kısaca onunda bilgisini verebilirmisin
- +1 yıl
be almanya iyi ya da kötü demedim sen faiz enfılasyon devalasyon ya da bunların sarmalından nasıl kurtulursun bana az bi bilgi verirmisin naparsak bu dolar enfılasyon düser bilgili birisin anlasılan boş ver soganı patatesi onlar bugün yükselır yarın düser ben bunu senin ekonomist bilginle nasıl gördügünü merak ediyorum
- +1 yıl
Ha şimdi soyup soğana çevirmiyorlar öyle mi? Bak eskiden topraklarımız şirketlerimiz daha değerliydi, şimdi yüksek kur düşük faiz zamanında yaşadığım sitenin çoğunda araplar ve ingilizler oturuyor. Fabrikalarımız ucuza satılıyor, çünkü onların 1 lirası bizim 10 liramıza eşit. Ülke şu anda yağmalanıyor
- +1 yıl
bak bide yok milleti düsünyorum felan deme gec bu işleri neden dersen herkes kendi kesesini düşünüyo neticede sen milletvekili degilsin asgari ücretli adınada konusamassın kendine adına konus ekonomin iyyise iyi kötüyse kötü diycen bırak asgari ücretliyi devlet düşünsün varsa gücün yardımını yaparsın biz ekonomiden konusalım bi insana sua kadar vurmus bi insana bu kadar vurmusla cıkılmaz bu iş
- +1 yıl
Doları kısa vadede, sıcak parayı ülkeye çekerek yani piyasanın istediği faizi vererek düşürürsün. Daha sonra fabrikalar açıp, ölçek ekonomisine göre rekabetçi üretebileceğin ürünler belirleyerek, markalaştırarak bunları dünyaya pazarlarsın, böylece döviz kazanırsın. Ülkeye döviz girince sıcak paraya ihtiyaç kalmaz, faizleri düşürürsün. Anladın mı?
- +1 yıl
bak güzel bi yere degindin birincisi türkiyenin eskiden en cok yatırımı olan ülke kimmiş biliyomusun ben sölemeyim sen düsün ve şimdi Şu an kimler biliyomusun merak ettim ben arastırdım sende bi arastır
- +1 yıl
vay markalaşma güzel sana burada katılıyorum yanlız senin dedigin bu yılı cıkarır sonraki yılı degil zaten hükümet bunları denedi ilk başta zarar eden fabrikaları elden cıkarıp 65 imilyar dolar civarında elde ettigi parayı ülkenin sanayilesmesinde kullandı zaten ekonomininde saglamlıgı bundan ihracatıda o yüzden rekorlar kırıyo bunu bi gecelim seninki kısa cözümler devlet hükümet olarak bu dedigini cok denedi yıllardır deniyo sen dısardan aldıgın borcları ödüyosun bak sana yüksek faiz düüşk kurun zararların söleyim adamlar bizi borclandırırlar her yıl gelirler 100 milyar dolar bizden borcunu tahsil ederler sonra 80 milyar dolarınıda sıcak para olarak geri verirler yani 20 milyar dolar buhar olur anladınmı güzel kardesim ekonomi bu cıkmazın içindeydi hadi demiştimya ilk 4 cari acıgımızı sayarmısın diye bunu dedim devlet kamu borclarından feragat etti Şu an enerji özellerin borcu ve teknolojı kaldı şimdi naptı biz onu konusalım mesela borkarbürü konusalım seninle mesela hani ülkemizin gencleri diyoya ekonomı berbat gelecegimizi görmüyorum diyoya onu konusalım gleecek nerde nasıl sekileniyo
- +1 yıl
sen ya hesap bilmiyosun ya da ekonomistlikten kafan karısmıs türkiyeninn yüzde 40 asgari ücretli ama bu asgari ücretle gösterilip daha yüksek alanlarda var kurumsal firmalar haric cogu iş yerleri asgari ücretten gösterip asgari ücreti banka gerisini elden vermek kaydıyla ödeme yapıyolar bazılarıda asgari ücretle calısıtıg yerin aksıne eksta işler ve mesailerle asgari ücreti geciyolar ya zengin cocusun ya da piyasa nasıl oluyo bilmiyosun yani ortalama ülkenin yüzde 26sı asgari ücretli ya da asgari ücret parası alıyo geri kalanı üstte alıyo avrupada degimiz yerde yüzde 40 vergi alınıyo biilyomusun bizim türkiyede verdi oranları yüzde 7 ile memurlarda yüzde 15 yüzde 20 yüzde 27 yüzde 35 diye cıkıyo ve cogu kayıt dısı kazandıgını yansıtmıyo bile üstelik sadece mal beyanını sadece memurlar yapıyo devlette calısanlar
- +1 yıl
ha bu arada anladıgını düsünmüyorum demissin haklısın ben sizin gibi kötümser degilim iyimserim cünki yapılan adımları görüp bizaat sahit oldugum için yap işlet devret deyip soyuyolar deimyorum her yerin bina yaptılar beton yaptılarda demiyorum bunları görüpte digerlerini görmemezlikte yapmıyorum örnek istersen verebilirim bak hükümet yanında lmayabiirsin ama gercekci olmamız gerekli
- +1 yıl
@Hakan3595 bak yanlış biliyosun arastırmadan ezbere konusuyosun yap işlet devrette devlet bi kısım para öder geciş garantisi verir ve 2024 de tamamen ödememiz bitcek ve onlar bize vergi ödemeye vaslıycak bu birincisi ikincisi devletin sadece 1 tane köprü yapımına baslasa 2 yılda bitecek olan köprüyü 10 yılda bitiremez ve oakdar bütceside devletin kasasında parası yok bak yanlıs bilgi diyorum neden bizzat devletin bakanını dinlersen bütceler kanunlar yasalar hepsi var geçiş burada insanlar ne kazanıyo yapılan hizmei daha erken kullanmaya ve tasarruf etmeye baslıyo işler hızlı bitiyo keske sözcü cumhurıyet ve fox izlemek yerine birazda devletin bakanlarını girafiiklerini dinleyip itibar etsende ezzbere konusmasak
- +1 yıl
ben türkiyedeyim almanyada yaşamıyorum cok akrablaarım var sürekli bilgi akısı icerisindeyim ve almanyaya gitmeye gerek yok dostum ac ögren nedir necidir almanyanın bütcesini yazılarınlarını cok iyi itibar edip güveniyosunda türkiyeninkinie niye güvenmiyosun işte buda ideolojık bi yakalasımdır ben ideolojık yaklasımı olanlara asla bisey anlatamamki bi delile 40 alimi yendim 40 delille bi cahili yenemedim olayına dönmesin
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
19
Cevap
32Cevap
Yurt dışındaki yasam sandığınız kadar kolay değil😓😓😓
Sandığınızdan daha kolay 😂😂😂😂
Neyse anlatayım! Ben ülkede asgari ücret ne kadar bilmiyorum! Bizim fabrikada en vasıfsız işçi bile saatlik 15.25$ kazanıyor asgari tutar bu kabul ediliyor!
Bizim bulunduğumuz alanda asgari ücret 17.42$ olarak belirlenmiş! Haftada 5 gün günde 6 saat ayda 22 gün çalışırsak alacağımız ücret prim ve yemek yardımı hariç 2300$ mesaiye kalırsak daha da artıyor! Evler gerçekten çok güzel ve burada evler hep eşyalı! Lüx eşyalarla dizili evler. Evlerin hemen hemen Hepsi akıllı ev sistemiyle kurulu! Ev kiraları şehir merkezinde 1000$-5000$ arasında değişiyor! Şehire 15-20dk uzaklıkta 650$'dan başlıyor. Konuma göre değişiyor! Etten süte yumurtadan tavuğa baharattan mercimeğe her sey turkiyeden ucuz! 18li çiftlik yumurtası 1,5$ sonra 1kg yoğurt 0,89$ 800gram dana kıyma 4,99$ demem o ki burada yaşam şartları muhteşem imkanı olan düşünmeden gelsin!10 Yorumla
+1 yılGitmezdim sanırım..
Burada mutluyum her horoz kendi çöplüğün de öter işimden de memnunum..11 Yorumla- +1 yıl
Bence de ☺️ Bence Türkiye güzel bir ülke zorluklar elbet olacak ama bunlar geçici şeyler diye Ümit ediyorum
2000 çok az ben gidicem ama beklentim 4000 üstü kazanmak
12 Yorumla- +1 yıl
Nereye gideceksiniz, ne işi yapacaksınız ve 4000 bin Euro’yu nasıl kazanacaksınız?
Gönlümün prensesini bulsam İsviçre'ye götüreceğim zaten
#Hükümdar14 Yorumla- +1 yıl
İsviçre’de mi yaşıyorsunuz? :)
- +1 yıl
Anladım. Allah yardımcınız olsun, neden bedelli yapmadınız?
Gizli Üye(25-29)+1 yılGitmem. Gidersem de geri dönmek şartıyla giderim. Bu topraklar bize emanet, vatanını terk eden insan neslinin devamlılığında benliğinden ve aslından vazgeçmiş olur. Bu da aslını seven biri için aptallıktır
10 YorumlaHergün bu ülkenin saçmalıklarını görmektense giderim.
10 Yorumla
+1 yılGiderim ve egitimim bilgim yeteneklerim vs cok daha yuksek maaslar alırım
10 YorumlaEğer imaknım varsa sosyal yaşantımı desteklemediği sürece gitmeyi tercih etmem. Bilmiyorum gitme fırsatınız oldu mu? Benim gitme fısatım oldu. lakin olay dışarıdan bakıldığı gibi değil
00 YorumlaEvet ben yurt disinda yasiyorum belcikada mesela hayat mukemmell bence gelmelisin
12 Yorumla- +1 yıl
Almanya’da yaşıyorum ben teşekkür ederim :)
- +1 yıl
ben gelim? almanya da olur. alın beni alın
Gündem konusunda 3,8b cevap paylaştı. Olay sadece para değil. Düzgün toplumu olan herhangi bir ülkeye kabul edilirsem seve seve gidebilirim.
00 Yorumla- Gündem konusunda 741 cevap paylaştı.
+1 yılSiz sanıyormusunuz avrupadaki adam bir eli yagda bir eli balda yasiyor. Aramizdaki tek fark enflasyon orada daha kontrollu
00 Yorumla
+1 yılMünihde ki dayım her gün gel diye yalvarıyor işimde hazır min 4 bin euro vereceklermiş ama gitmeye eriniyorum.
16 Yorumla- +1 yıl
@Vitamin_B inşaat sektörü bro yapı malzemeleri
- +1 yıl
@Delerium1905 Anladim sagol. Insaat sektörünün kazanci iyi oluyor. Elinden insaat isi gelenler güzel paralar kazaniyor, Ama cogu el altindan yapiyor bu isleri. Yoksa vergilerden dolayi para kazanamaz.
- +1 yıl
@Vitamin_B İnşaat mühendisiyim zaten burada ki maaşımda iyi ama 4K euro başka tabi
- +1 yıl
@Delerium1905 4 bin brüt maasla eline yaklasik 2500€ kalir. Münih gibi yerde ev kirasi felan derken türkiyedeki yasadigin hayati arar hale gelme ihtimalin var benden söylemesi kardesim :D
- Gündem konusunda 584 cevap paylaştı.
+1 yıl2000euroya da gitmem şimdi 🤣hem dilini bilmem lazım gideceğim ülkenin
10 Yorumla Arkama bile bakmadan. Geri geleceğimi de düşünmüyorum.
00 YorumlaBu şartlarda duranı s*ksinler. Ne kendime ait bir odam ne bir yatağım var.
00 YorumlaHer ne kadar memleketimi özleyecek olsam da şartlar için giderim
00 Yorumla
+1 yılAyarlasam şu an giderim ki mesleğim var, benim tek derdim ailem, onları bırakamam
00 Yorumlaİmkanım olsa giderim 5000 € gibi bir maaş işim olsa yeterli bakarım keyfime
00 Yorumla
+1 yılAylık 1500 dolar gelirim var Türkiye'de yaşamakdan çok mutluyum her şey süper
08 Yorumla- +1 yıl
ne iş yapıyorsun
- +1 yıl
@Hakan3595 ulan o. c anan yapiyordr şirketimiz var hadi skgtgt simdi
- +1 yıl
ben de burdayım benim de soruma cevap ver
- +1 yıl
@bestakinever sana da küfür eder görürsün 😂
Giderim burada mobbing uygulayan bacım cocukları oldukca bir bok olmaz bu ülkeden
00 YorumlaO isler Oyle olmuyo isde ben New York da yasiyorum Hic de Hayat oyle gorundugu gibi kolay degil
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılAlmanyada asgari ücretin1800-2000 euro oldugundan almanlarin haberi var mi?
04 Yorumla- +1 yıl
Almanya’da yaşayıp 1800 Euro’ya çalışıyorum. Asgari ücret 1800 Euro’dan da az emin olun :)
Cevap sahibi+1 yılAlmanyada asgari ücret 1500€ bile degil ve asgari ücretle bir kisinin rahatca yasamini sürdürmeside cok zor bunuda biliyorsun.
Ve bunlari bilmene ragmen neden böyle bir provakatif soru sordugunuda anlamis degilim.
- +1 yıl
Provokatif mi? Ben asgari ücretin bi tık üstünü yazarak soru sordum, ki insanların çoğu bu miktarı kabul etmedi eğer bakarsan :)
Yani aslında soru provokatif değil hayat şartlarının sadece Türkiye’de zor olmadığını göstermekti
Cevap sahibi+1 yılevet provakatif cünkü bunu firsata cevirip burada millete hakaret etmek icin bekleyen bir cail sürüsü herzaman hazir bekliyor bunu unutma :)
Zaten yorumlara bakinca sanki bir tek türkiyede hayat sartlari zorda almanya hersey güllük gülistanlik gibi görünüyor. Burdanda farkedersin bu tipleri. Ve isin garip yani bunu orada yasamayan kisilerin tartismasi v ekendilerini hakliymis gibi davranmalarida cok garip.
Türkiyedeki en büyük sorun hayat sartlari degil arkadasim, cehalet..
Gizli Üye(30-35)+1 yılOraların standardına göre 2000 Euro az, ama barınma sorunu olmazsa kira derdi yani, o zaman iyi
00 Yorumla- Gündem konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılTürkyiede asgari ücretle çalışan biri Almanyada asgari ücretle çalışması daha akıllıca olur
00 Yorumla - Gündem konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yılGittim
21 Yorumla- +1 yıl
Nereye?
1 yılİmkanım olsa giderim burdan daha iyi, bilgisayar mühendisliğim de var hi
00 Yorumla
+1 yılEuro ile maaş için Suriye'ye bile giderim.
10 Yorumla
+1 yılİmkanım var ama gitmem.
00 YorumlaMutlu olamazdım evet uzaklaşmak istiyorum ama.
00 Yorumlabekleyin beni eurolar, uçarak geliyorumm 😂
00 Yorumla
+1 yılGitmem toprağımı bırakıp hiç bir yere gitmem
00 Yorumla
+1 yılOkul bitsin gideceğim gerçekten
00 YorumlaArkama bile bakmam..
10 Yorumla
+1 yılgıderım
00 YorumlaOn dk içinde hazırım
00 Yorumla
+1 yılGiderim
00 Yorumla
+1 yılKoşa koşa giderim.
00 Yorumla
+1 yılHemen giderim
00 Yorumla
+1 yılHayır gitmem
00 YorumlaTabii giderim.
00 Yorumla
+1 yılGiderdim
00 Yorumla
+1 yılGitmem..
00 YorumlaKesinlikle giderim hiç ardıma bakmam.
00 YorumlaTürkiyede değilim
00 Yorumla
+1 yılGiderdim
00 Yorumla
+1 yılValllahide billahide giderdim
00 YorumlaEvet..
00 YorumlaGitmem var imkanım
01 Yorumla- +1 yıl
Gidecek misiniz peki?
+1 yılBilet alalım mı
00 Yorumla
+1 yılEvet giderdim