Coğrafya okumak mı, coğrafya öğretmenliği okumak mı iş bulma bakımından daha avantajlıdır?
Cevabın nedir?
+1 yılOncelikle cog. Ogr. Okursan devlet eli altinda calisabilme imkanin var. Yani kimse seni isten atamaz tabii yasalara aykiri bir sey yapmazsan. Yani is garantisi var. Oncelikle girmen gereken kpss sorularina goz at. Cikmis sorulara yani. Sonra atama puanlarina bak o milli egitim tarafindan belirlenir osym nin sitesinde bulamayabilirsin. İkisine de bak ve gorecegin derslerin neler oldugunu arastir sonra de ki ben bu dersleri gorup bu sorulardan atama puanini tutturabilir miyim. Baktin ki tutturamam diye dusunursen cografya yi arastir. Ama beb sana ikisini de tavsiye etmem. Bence sozelden girmek zorunda degilsin matematik cidden basit bir ders. Sadece toolumumuzda olusmus bir on yargi var. Matematigi yaptikca seversin. Yapabilmen icin de gercekten istemelisin ogrenmeyi. Unutma matematik zor degildir. Esit agirlikta hem daha cok bolum hem de daha nitelikli bolumler var. Onun icin tavsiye ederim. Ha ama ben mat. Falan istslemiyorum diyorsan Cog. Ogr. Tavsiye ederim
00 Yorumla
+1 yılharita okutmak için bir yere alacaklar değil. eğer kesin bir hedefin varsa oku derim ama sadece sevdiğinden dolayı okumak istiyorsan boşa harcama senelerini derim. mesela öğretmenlik coğrafya ile ulaşılacak bir hedef olabilir. o bölümde doktora da olabilir.
o bölümü okumakla hedefin ney? :)02 Yorumla- +1 yıl
Zaten kucucuk ofiste harita gorevlisi olmak degil hedefim hem seviyorum hemde kendi karakterime uygun buluyorum. İsini sevmek meslekte sizi ilerletecek en onemli faktorlerdendir. Hedefim insallah cografya ogretmenligi. Yorumunuz icin tesekkurler
- +1 yıl
inşallah, Allah yüzünü güldürsün :)
bende severim. hele sosyal ve politika içeren coğrafya çok güzel oluyor. ama malesef zamanında alman vatandaşı değildim ve böylece öğretmenliğe giremedim.
şimdi ise işletme okuyorum :)
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
0
Cevap
8Cevap
öğretmenliği tabikide. dikkat edersen fen-edebiyat fakültesi mezunlarının %90'ı formasyon almak için uğraşır sebebi ise öğretmen olmak için.
00 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 339 cevap paylaştı. İkisinde de iş yok. Coğrafya okursan 1 sene de formasyon almak için okursun sonradan öğretmenlik daha mantıklı ama dedigim gibi sonuç itibariyle ikisi de boş
00 Yorumla
+1 yılCoğrafyacı ne iş yapar ki. Öğretmenliği ise hiç sevmem..
011 Yorumla- +1 yıl
Ben ogretmenligi seviyorum ama atama sıkıntısı gozumu korkutuyo acıkcası
- +1 yıl
AKP ye üye ol atama ayağına gelsin :)
- +1 yıl
Adam AKP li hemen kendini belli etti. :) @CRAZYFAT bana her şeyin dürüstçe yapıldığını söylemeyeceksin herhalde.. :)
- +1 yıl
sen AKP li değil fetocusundur ondan.
- +1 yıl
Kim dedi sana öğretmen ol diye. Erkek adam öğretmen olmaz. Asker olur.
- +1 yıl
Erkek adam neden ogretmenlik yapamasın?
- +1 yıl
Çocuklarla uğraşmak kadınların işidir. bizi bozar.
Ogretmenlik daha avantazli
eğer bölüm olursan formasyon alman gerekir00 YorumlaCoğrafya demeyin bana awk
00 Yorumlacoğrafya ögretmenliği
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılİkiside aynı neyin derdindesinki :)
02 Yorumla- +1 yıl
İkisi aynı sey degil
Cevap sahibi+1 yılcografya okuyunca napıcaksın peki
ilahiyat oku
02 Yorumla- +1 yıl
Bende isterdim ama bolumum el vermiyor ne yazık ki.. yorumunuz icin tesekkurler
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri