SGK'sız çalıştığım matbaa işletmesinde ikinci gün hakkım yendi nereye şikayet etmeliyim?

Sadece Yazın çalısmak için iş arıyordum fakat kimse 3aylık çalışacagım için kabul etmeyince arkadaşımın kuzeninin matba işletmesine arkadasım vasıtası ile girdim. SGK filan hicbirsey yok yevmiye ile çalışacaktım. Bende paramı aldıktan sonra farketmez diye düşündüm takılmadım. Bendeki de kafasızlık ordaki usta bası ile iş para vs konuşmaya çalısınca çikarken konuşuruz filan dedi görüşmedi bile o anda çıkıp gitmem herekirken yapmadım. Günün sonunda 400verdi. Sonra içimden dedim yarında çalısayim zaten bayram tatili birdaha gelmem başka iş bukurum. cuma günü gittim saat 6da çıkmam gerekirken yok şu işler bitein çikarsin filan bu lavuk saat 9a kadar tuttu. Millete bayram ikramiyesi filan veriyordu banada fazla para verir diye ses etmedim. Ama bu lavuk tam 300tl verdi şaka gibi. Aslında sonrasını düsünmesem o dükkanı benzin döküp takmam lazımdı ama.
orada baya bı tartıstim 300tl den fazlasını vermedi. Şimdi bu işletme Suriyeli 3. elemanıda SGK siz çalıştırıyor bende şu an 100 200lira için uğraşmam ki zaten bayramdan sonra birdaha gelmeyi düsünmüyordum. Fakat bu yaptiklarindan sonra işletmeye zarar vermek bunlarla uğraşmak istiyorum. Mesela hatrı sayılır bir para cezası ya da dükkan mühürlenmeden bu işten vaz geçmeyi düsünmüyorum. Bayram tatilinden sonra oraya gidip şikayet edicem fakat nereye şikayet edebilirim Polismi yoksa Kaymakamlıkmı? Veya zabıta mı? Nereye gitmeliyim bu işlerle kim ilgileniyor. En azından şu an SGK siz Suriyeliler çalısıyo ordan vurmayı düsündüm sizce nereye şikayet etmeliyim? Bu arada o arkadasım şu an umrumda değil hatta onunda başının yanması benim işime gelir çünkü onlarin arkasında durdu bana destek olmadı.
SGK'sız çalıştığım matbaa işletmesinde ikinci gün hakkım yendi nereye şikayet etmeliyim?