Yarın Mangoda çalişmaya baslayacagim ve bu benim ilk işim. Ilk gün neler yapicam neler olucak? Tavsiyeleriniz nelerdir? Ilk gun nasil geçiyor?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılPek etik olduğu söylenemez ama algı oyunlarının nasıl yapıldığını öğren. Meselâ Gratis ya da Watson tarzı mağazalarda kasanın hemen arkasında indirime girmiş ürünler olur. Orada kasa görevlisi müşteriye, indirimli ürünlerden ister misiniz, diye sorarsa müşteri, alsam mı almasam mı diye düşünür. Ama görevli müşteriye indirimli ürünlerden hangisini istersiniz diye sorarsa, bu sefer müşteri alsam mı almasam mı diye düşünmez. İhtiyacım var mı diye düşünmez. Bu basit bir algı oyunudur. Elbette ki bütün müşterilerde işe yarayacak diye bir şey yok ama yine de insanın aklına bir fikir sokmuş oluyorsun. Bunu büyük şirketler, mağazalar, fast food tarzı yerler sürekli yapıyor.
Ayrıca eğer ki meslekte ilerlemek istiyorsan sana tavsiyem konuşmayı hitap etmeyi, adab-ı muaşeret kurallarını öğren. Davranış bilimini, davranış psikolojisini öğren. Sherlock Holmes olmanı elbette ki beklemiyorum ama ona ne kadar yakın olursan o kadar iyi.00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılSatış danışmanı olacaksan ağzın laf yapacak müşteriyi manipüle etmeyi bileceksin. Ve sattığın ürüne dünyanın 7. Harikası muamelesi yapacaksın. Müşteri onu aldığı zaman hayatının baştan aşağı değişeceği duygusuna kapılacak
20 Yorumla
Çok kasma kendini, ilk gün heyecanlı olabilirsin ama rahat olmaya ve güleryüzlü, sıcakkanlı olmalısın. Çalışma arkadaşların zaten sana yardımcı olur, başarılar ilk işinde
10 Yorumla
Lütfen müşteri geldiği zaman müşteri nereye giderse sende oraya gitme o sana seslenirse ozaman git yanına çünkü ben nezamn bir mağazaya girsem orada çalışan kız dibimden ayrılmıyor o an mağazadan çıkıp gidesim geliyor
14 Yorumla
Soran+1 yılSjashahhs ben de sevmiyorum ama onu yapmami soylerlerse onu yapacagim mlsf
Soran+1 yılYok dumduz başvurdum sonra goruşmelere gittim ogrenciyim ben
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
17
Cevap
30Cevap
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 38,3b cevap paylaştı.
u +1 yılBence kendiniz olun yeter stres yapmayın yani
20 Yorumla Çok şey anlatabilirim ama kısaca sabırlı ol ve elemanlarla samimiyet kurma hemen
12 Yorumla
Soran+1 yılMusterilerle ilgilenme disinda iş zor mu? Reyon duzenleme vs
gözlemle takip yap strese gerek yok herkes insan neticede olumsuzluklara hazır ol. yorulursun onada hazır ol.. kolay gelsin hayırlı olsun
10 Yorumla
+1 yılGenelde yapacagin isi anlatirlar. Genelde biraz angarya diye tabir edilen islerle baslayabilir zamanla daha farklilasir. Kendin gibi ol stres yapma. Hayırlı olsun
00 YorumlaGüler bir yüz çok seviliyor ve daha fazla gelip giden oluyor gerekirse gülerek hoş geldiniz deyip yardım beklerlerse yardımcı olursunuz
00 YorumlaMüşteri kapıdan girdi mi analiz et. Mal alacak adam kendini belli eder. Gereksiz müşterilerle uğraşma. Yorulursun.
01 Yorumla- +1 yıl
Nasıl belli ediyor
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 375 cevap paylaştı.
+1 yılAkışına bırak, zaten zamanla öğrenirsin her şeyi, işin kurdu olursun hatta zamanla
00 Yorumla
+1 yılOrtama ve fiyatlara ürünlerin yerlerine adapte olmaya çalış
00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yıldiğer satış danışmanlarını takip et
neler yapıyorlar00 Yorumla Müşteri mağazaya adımını atar atmaz peşinde gezip rahatsız etme yeterli.
00 Yorumla
+1 yılSakin ol. Herkes ekmeğinin peşinde. Oraya gelen insanın senden farkı yok
00 YorumlaHerkes sana ustunluk taslayacak ancak sen sepsini yersin bitanem
00 Yorumlaİyi gözlem çok önemli. Ne nasıl yapılıyo, nereye ne koyuluyo, nelere dikkat ediliyo iyi gözlem yapmalısın. Ve bilmediğin herşeyi çekinmeden daha tecrübelilere sormalısın. Kendi başına birşeyler yapma hata yaparsın.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılGüler yüzlü ol nolur :) her yer asık suratlı kaynıyor
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılNasıl geçti merak ettim, cevaplar yardımcı oldu mu sana balım 🤍
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılfiyatları ucuz tut çok satılsın müsterinin ayağı alışsın 😅
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılKim ne derse he de geç ilk gn zaten pek bişiy olmaz
00 Yorumla
+1 yılFazla heyecanlanma ilk günlerde olur böyle şeyler zamanla alışırsın hayırlı uğurlu olsun
00 Yorumla
+1 yılMüşteriyi anlamaya çalış ilk başta stres yapacağın bişey yok kimi insan boş kimi insan almak için gelir sen onu anlamaya çalış. Adamına göre şekil al.
00 Yorumla
+1 yılSana tavsiyem oradan kazandığın para ile eğitim al düzgün bir işe başla daha saygïn bir mesleğin olsun
00 Yorumla
+1 yılKonusmasini bil musterilerle iyi gecin
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yıltecrubesiz misiniz nasıl alındınız ben de bi zamanlar başvurdum tecrubem yok diye almadılar
01 Yorumla- +1 yıl
Katiliyorum her yer tecrube ariyor benim de bugun is gorusmem olumsuz gecti bu nedenden dolayi bir sirri varsa biz de ogrenelim
+1 yılHangi şube.. şubeye göre değişiyor
01 Yorumla
Soran+1 yılMarmara forum
Eski dostlarına sor 🚬🚬🚬
00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 4,5b cevap paylaştı.
+1 yılSakin ol yapıştır gitsin
00 Yorumla Kızlar Bir Adım Öne konusunda 565 cevap paylaştı. Ilk 1 hafta zor
00 YorumlaSakın ve guler yuzlu ol
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılİlk işin ve tecrübesiz olduğuna göre bir tanıdık sayesinde girdin işe
00 YorumlaÇok iş yapma, alışır üstüne yığarlar çünkü.
00 Yorumla
+1 yılİlk görüşmede bakımına giyimine dikkat et
00 Yorumla
+1 yılDaima güleryüzlü tahammüllü ve mesafeli ol.
00 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 341 cevap paylaştı. işte sana işi öğretiyorlar
00 Yorumla
+1 yılnanelı seker al sabah bakkaldan.. stresı azaltır.
00 Yorumlaalışma süreci olur çok takma iş yapıyor gibi görün
00 Yorumla
+1 yılMango muuug çok güzel
00 YorumlaSatış yap
10 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 2,9b cevap paylaştı.
+1 yılHayırlı olsun müşterileri darlama
00 Yorumla
+1 yılHayırlı olsun ben 23 yıldır aktif çalışmadayım
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılİyi satışlar sizee
10 Yorumlaİşe odaklan
00 Yorumla
+1 yılBırak insanlar sana danışsın kasma hiç.
00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılSatış yap
00 Yorumla
+1 yılHayırlı olsun ve allah kolaylık versin
00 Yorumla
+1 yılKıçını kaldır git
00 Yorumla
+1 yılSatış yapmanı
00 Yorumla
+1 yılpis bir iş
00 Yorumla
+1 yılSatış yap 😃
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kızlar Bir Adım Öne > Sorular > Yarın satış danışmanı olarak ilk iş günüm, neler tavsiye edersiniz?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat