Tahsili yüksek insan çok değersiz
Amerika da bir Malî müşavir 15 bin dolar maaş alıyor ortalama burada ise 30-35 ortama
Bizim asgari ücretin 3 katı ABD 7-8 katı neden böyle?
Tahsili yüksek insan çok değersiz
Amerika da bir Malî müşavir 15 bin dolar maaş alıyor ortalama burada ise 30-35 ortama
Bizim asgari ücretin 3 katı ABD 7-8 katı neden böyle?
Çünkü ABD'de eğitim sistemi yoldan geçen herkesi üniversite mezunu yapmaya yönelik değil, herkes üniversiteye giremez ama bizim ülkede eğitim sistemi çok b*kt*n her yerde dershaneden bozma MYO açılıyor, Fakülte açılıyor ve üniversite sınavında barajı kaldırdılar bu da yetmiyormuş gibi böylece artık yoldan geçen herkes, en aptal insan bile hiç yoktan 2 yıllık bir önlisans programından mezun oluyor ve her geçen yıl mezun sayısı katlanarak artıyor. Bunu arz talep ilişkisi olarak düşün bir şeyin sayısı yani arzı ne kadar fazlaysa değeri o kadar düşük olur çünkü talep az ama mezun sayısı fazla
Aynen birde AÖF sistemi komedi zaten
👏👏👏
AÖF zaten ayrı bir saçmalık evet
Bu paraları verbilmeleri için önce eflasyonu düşürecekler ki para cerebilisinler milleti soymadan sen 30 35 lira alsan bu sefer daha çok yğklenecek halkına üretmediği dılarıya satış yapmadığı için dolar yine fırlicak senin farkın yşne ericek önce eflasyon kalkacak angus getşrip et fiyatlarını düzeltcez destek olcaz dediler insanlara hayvancılığı bıraktırdılar şimdide çifçilik üretip satamadıktan sonra hiç bir şey düzelmez
Cevap
8Cevap
Bizim eğitim sistemi felç. Mükemmel notlarınla ABD'ye gitsen seni adam yerine koyan olmuyor. Mesela, "Evet" diyerek soruyorlar, "Senin beden dersin 100 müş, hangi uluslararası dalda derecen var?" Kendimizi kandırıyoruz.
Aynen heryere üniversite açıyorlar birde AÖF var komedi eğitim bile almadan mezun oluyorsun
Bu ülkede kimse hakettigini emeğinin karailigni alamıyor
Evet mesela hukuk, öğretmenlik okumuş insanlar kasiyerlik yapıyor yatıp kalkıp devletimize şükür etmeliyiz hâlâ su içecek paramız var fazlasına gerek yok 🙏🏻
Alim gücü duşuk oldugu için böyle bu tarz konularda geniş bilgi sahibiyim ülkede kalmayi da düşünmüyorum 100yildir süpergüç olamamişiz zaten merak eden sorsun bana
mesleğe göre değişiyor. buradaki kalifiye yazılımcılar, avrupa'dakilerden fazla kazanıyor mesela. ama abd ile boy ölçüşmek zor.
Amerika zengin bi ulkedir hayaller ülkesi bir cok büyük marka orada olmasindan dolayi para kazaniyo
Ülkede para kazanmayı bilen para kazanıyor. Kazanmayı bilmeyen ne kadar okursa okusun para kazanamıyor.
Sanmıyorum tabi kazananlar var ama çoğunluğa bakılırsa yeterince kazananlar az sayıda
Eğitimli kişiler bu ülkede anca garson, temizlikçi, inşaatçı olabiliyor bununla da ne kazanılır ki.
Kasiyerlik de var unutmayalım
Zaten bir elin beş parmağını geçmez bu kitle ve bunlarda beyin göçü gerçekleştiriyor zaten
Hayri kazanamiyor
Haklısın
ABD kim biz kim
:(
Hayır
Hayır asla
Hayır
Yokkk
Kazanamıyor
Aynen burada değer yok
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?