kapıda kredi kartı ile ödeme yapacağımız kitap satan sayfa biliyormusunuz arkadaşlar ?
Bir memleketin kalkınmasında eğitim mi şarttır yoksa paramı ?
kapıda kredi kartı ile ödeme yapacağımız kitap satan sayfa biliyormusunuz arkadaşlar ?
Gelişimin hangi açıdan değerlendirildiğine bağlıdır. Bir memleket paradan yoksun olabilir. Mesela Doğu Türkistan. Ancak alternatif tıpta oldukça ilerdedir. Ya da Çin ekonomisi çok düşük olmasına rağmen elektronik devleri o bölgelerden çıkar. Aslında sorunun cevabı her ikisidir. Yani paranın olmadığı yerde eğitim işe yaramaz, eğitimin olmadığı yerde de para.
Egitim. zaten egtimli insanlar, para kazinir. ornegin Avrupa. ronesans ve reformdan sonra dunyaya hukmettiler, ve hala hukmediyorlar. ve nifusu da az. teknolojiyle savastilar. cin ve afrika gibi medeniyetleri kolelestirdiler.
Ekonomiden zirnik anlamayanlar icin para gereklidir kalkinmada. Zira ekonomi halkin bekasinin en onemli semboludur. Gelir dagilimini, sanatsal faaliyetleri, kadin, cocuk, bebek olumlerini, isci olumlerini vs para belirler. Mesela yuz tane havalimanimiz olsun. Vuhuu kalkindik diyoruz. Ama hic ucaga binemiyoruz. Kalkinmis mi oluyoruz simdi?
Herkes okuyor da noluyor.. para diyorum.
Cevap
8Cevap
Tabikide egitim cahil birinin eline para versen neyapacaini bilemez egitim varsa o ulke zaten kalkinmistir
Cehaletle para bir arada çok tehlikelidir... Eğitim şart...
Eğitim olmasa parayı doğru kullanamayacağımız için eğitim.
İnsanlık şarttır bence. Sonuçta okumak cehaleti alır eşeklik baki kalır demişler.
bizce parayı kaybetmemek için paraya para katmak için eğitim sart.
Eğitim şart..
kitap yurdu
link
Eğitim var diyelim para olmasa o eğitim ne halta yarar..
ahlak,terbiye,insanlık ve adalet şart orası kesin
din gereklidir sadece
Para olmadan eğitim de olmaz bence.
soru mu bu .
eğitim tabiki
para
Eğitim önemli...
adalet şart
Moneeeeeeeeeeey !
para bence
eğitim şart
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?