Kardeşimin münazara konusu, bir ülkenin kalkınmasında eğitim mi önemlidir para mı? Açıklamalarıyla birlikte yorum yaparsanız sevinirim, bu arada kardeşim ve takımı eğitim tezini savunacaklar.
Bir ülkenin kalkınmasında eğitim mi daha önemlidir para mı?
Herkes eğitim demiş lakin bence tam tersi. Eğitim kötü demiyorum lakin bir ülke de gereğinden fazla eğitimli insan olması iyi olmaz. Mesela inşaat işleri, işçi, asker vs. bulamazsınız. Bu işleri yapacak insanlar olmazsa isterse herkes doktora okusun bu işleri yapacak insanlar olmadıktan sonra o doktorlar vs. bir halt edemez. Yani üretim olmaz üretim olmayınca da para olmaz. Para olmayınca da ya ülkene gelir çökerler ya da kendi kendine çöker gider. Zaten maddi yönden çökmese bile ülke de asker vs. olmadığından çoktan gelir tepene çökerler. Para en iyi kalkınma yöntemidir çünkü bakınız Amerika zamanında eğitim oranı çok düşüktü lakin para vardı. Naptılar yurt dışında ki başarılı öğrencileri topladılar bilim adamlarını topladılar işçileri topladılar yani bunlar hepsi parayla oldu. şu an bile yapıyorlar.
Öncelikle merhaba. Bu konu çok önemli, özellikle de toplum için. Eğer bir ülkenin parası olmaz ise eğitimi de geliştiremez. Bunlar doğru orantılıdır. Şimdi siz A ülkesini yönetiyor olun, bu A ülkesinde çok zeki insanlar var ancak belli bir yatırım fonunuz olmadığı için gelişim sağlayamayacaktır. Eğitim için okul, kitap, geliştirici materyaller ve iyi eğitim verecek uzman öğretmenler gerekiyor ve bunlar içinde para gerekli. Parayı eğitime doğru şekilde kullanırsanız ülkeniz daha hızlı kalkınacaktır. İkisini de çok iyi dengelemek gerektiğini düşünüyorum :)
Eğitim. Arabistan'ı örnek verelim. Adamlarda medeniyet ve eşitlik denen bir şey yok, paraları çok. Sinemalar yeni yeni açılıyor, kadinlara köleden de beter bir tutum sergileniyor. Arabistan'a gittiğimde otelde normal kıyafetlerle dolaşamadım, abaya getirdiler. Açık kıyafetler giydirmiyorlar, yasakmış. Ki insan kıyafetini özgürce seçmelidir. Bunun üzerinden devam edebilir kardeşin.
Para olmadan eğitim olmaz derler ama aslında tam tersidir. Yani eğitim beraberinde para getirir. Para sadece nakit kazanmak demek değildir. Eğitimli kişi tasarruf etmeyi de bilir ve bu da eğitimin "para"yı da kapsayan bir kavram olduğunu gösterir. Ayrıca dünyada paradan önce eğitim vardı :-)
Eğitimi ve parayı değerlendirmek yani üretim daha önemlidir. Yerli ve milli olmak gereklidir Sırbistan'dan aldığımız sığırı Bulgaristan'dan aldığımız samanla beslemek yerine saman üretmeliyiz sığır üretmeliyiz. İlk önce bunları üretecek zekaya sahip olmak gerekir sonra yerli ve milli tank, uçak, helikopter, füze üretmeliyiz. Eğitim olmadıktan sonra saman alacak duruma gelinebilir.
Eğitim oldukça para oluşur insanlar okumasa bir bilgi sahibi olmasa bilgileri satın alınmaz. Misal dünya kadar para verilerek dijital mertaryelleri çözmek amacıyla alınan cihaz lar. Bunlar parayla alınır. Ama bunu yapan beyindir yani bilgidir. Bilgisiz olsa millet nasıl yapılacak...
1. Eğitim olmazsa çomarlar ürer. Parayı yiyip oksijeni israf edip bir işe yaramazlar. Eğitim kişiyi yararlı kılar.
2. Eğitim elit insan demektir. Para insanı elitleştirmez. Ama ne yazık ki karaktersizliğin tedavisi yok. Para sadece rahat yaşatır.
3. Parayla eğitim yapılsa da eğitime önem verilmeyen bir yerden alınacak eğitim de bir işe yaramayacaktır. Eğitim sonrası para kazanma fırsatları zaten kişinin ayağına gelir.
Eğitim... Çünkü : bir millet eğitimsiz ise o ülkeyi paraya bogsanda içinde yüzmeyi bilmezler , yunanistan gibi memura 10 12 bin dolar maaş verip kendini krize sokar Günümüzde olduğu gibi memurun maaşına 150 tl zam yaparken asgari ücretliye 60 tl zam yapar (anladın sen) Memura 200 tl çocuk desteği verirken asgari ücretliye 60 tl destek verir (yok olsun fakirler yani)😉😒
bence bu sorunun cevabı ekonomi. Mesela bir toplum düşünün herkes üniversite mezunu peki bu toplumda kim çalışacak inşaat sektörü üzerinden düşünecek olursak herkes müteahhit ya da mühendis olacak peki bu inşaatları kim yapacak bu inşaatlar makineler yardımıyla yapılmıyor mu peki bu makinelerde para yardımıyla alınmıyor mu para olmadan refah olmaz derler. Veya tabii ki eğitim de önemli ama mesela eğitimli insanlar ilacı bulmuş bu bu bu olsa yapılır diyorlar ama senin bu ilacı gerçek hayata geçirmek için o malzemelere ihtiyacın var bu malzemelerde parayla alınmıyor mu bence tabiki de eğitimde çok önemli ama öncelikle ekonomi para olmadan refah olmaz
Para önemlidir ancak parayı da ancak üreterek kazanabilirsiniz. Üretim dediğim de distribütörlük mantığı ile değil, öz imkanlarla yerli ve milli olarak üretebilmektir. Bunun için de eğitim şarttır. Bu yüzden önce eğitim sonra üretim.
Bir düşün devlet zor durumda para yok öğretmen maaşları ödeyemiyor okul yok derslikler yetmiyor ama para var sınıflar 20 ser kısılık her sınıfta pc var online ders var okular modern okuyan mezun olanlara yeni buluşlar yapıyor her alanda devletin kasasına paralar akıyor
Bir ülkenin kalkınma sondan, öncelikle, devlet yönetmeliği gecer, çünkü devlet ayle büyüklerini yönetir, ayle büyükleri çocuğun gelişimi için çocuğu, yönetir, eyitim sistemi ise bilgi yükler, çocuk böyle gelişir?
eğitim en iyi şekilde verilir ve bütün eğitilen gençler en iyi oldukları alanlar çerçevesinde desteklenirlerese ilerleyen dönemlerde zaten para kendiğiliğinden gelecekk
En İyi Cevaplar