Gizli Üye(30-35)+1 yılÇok fark var ama calisan evli kadinlarin ev hanimi olmak istediklerini sik duyuyorum. Cunku yukleri cok ağır oluyor. Bende calisma hayatidna sunu gordum ki babamin parasini yemek daha guzeldi😅 erkek yani eş eger ekonomik siddet uygulamıyor ve kadinin tum ihtiyaclarini kafasina kalkmadan karşılıyorsa bence kadin icin en iyi yer ev. Bazen bekar olmama ragmen evde olmayi o kadar cok istiyorum ki. Sabah kalkmasi ayri zor, regl iken asagidan kan akarken bir seylere kosturmak ayri zor, karnin agrirken bir sey yokmus gibi devam etmek ayri zor. Calistigin arkadaslar ozellikle kadinlar ayri zor. Kadin icin calisma hayatini cok zor buldum yani. Fıtrata uygun bile degil bence. Yani agrisi sizisi olmayan, regl donemini agir geçirmeyen icin belki sikinti değildir ama agir geciren biri olarak cok zorlaniyorum. O halsizlikle, uykusuzlukla, mide bulantisiyla falan calismak zor geliyor. Bazen konuşacak mecalim bile olmuyor. Bazen kendime bu eziyeyi niye yapiyorum ki alacagim 3-5 kr icin deger mi kendime bunu yapmaya bile derken buluyorum kendimi. Sonra evli ozellikle cocuklu kadinlar sorun cikariyor. Program, iş resmen onlara gore ayarlaniyor falan. Yani kocamin maasi iyiyse, beni de ekonomik konuda sıkıntıya sokmazsa evlenince calismam diye bile dusunuyorum yani. Ozellikle cocuk varsa tamamen biter yani bende bu iş. Bekar halimle zor yurutuyorum cocuklu halimle dusununce afakanlar basıyor. Kendi kazandigini yemek evet guzel ama bu devirde o da guzel degil açıkçası. Kendi paramla kendime aldigim bir sey yok. Hep zorunlu ihtiyaclara gidiyor kira, fatura vs falan. Yani kazandigimin keyfine de varamadim bu süreçte. Kazandigimin egosunu da yasayamiyorum yani. Bende boyle durum. Calisan kadin, calismayan kadin arasindaki fark bence kazanc, zaman ve sorumluluk artisi farki. sen kadin olarak cok iyi bir kariyerde de olsan eve girdigin an o evin hanimi sensin bu ulkenin erkeklerine, ailelerine gore. Ne kadar yoruldugun goze alinmaz. Yemegi sen hazirlar, evi sen çekip cevirir, cocuklara sen bakarsin. Hem disarda hem icerde kole gibi çalışırsın. Erkekte keyfine bakar. Hem anne evindeki hayati devam eder hemde ekonomik yuku kadinla paylastigi icin rahat eder, daha konforlu yaşar, evi gecindirme yukunu de ustunden atmis olur. Bence kadinlarin calismasi kadinin yararina degil, en cok erkegin yararina oluyor. Biz ozgur olalim, guzel yasayalim dedik acikcasi erkekler daha ozgur ve guzel yaşıyor bu durumda. Biz kadinlarda yiprandigimizla, ustumuzde olan sorumluluklarin büyüklüğüyle savasip duruyoruz öylece. Boyle bir gercekte var. Ben oyle kadinin parasi olursa dimdik durur, zor bir durumda kapiyi carpar gider durumunu da inanmiyorum. O isler oyle degil. Cocuk varsa evlilikte parasi olsa da kalmak zorunda kalan cok kadin gordum. Korkudan boşanamayan da cok kadin var. Oyle param var ben basip gidiyorum demekte kolay degil. Evet calismayana gore daha kolay bazi noktalarda. ama calisan ve parasi olan icinde o kadar kolay olmuyor bu işler, ozellikle bu ülkede.
84 Yorumla- +1 yıl
Peki sana bir soru neden çalışan kadınlar çalışmak istemediğini söylüyor da internet ortamında çalışmayan kadınları linçliyor yok koca parası mı yiyeceksin yok muhtaç mısın falan diye bu sorunun cevabını cok merak ediyorum?
Cevap sahibi+1 yıl@fikrimisöylicem kadinlarin hangi huyunu cozduk ki bunu cozelim. Kadinlarin kadina olan destegini ben hicbir zaman gormedim, is hayatinda, arkadaslikta bile hep bir rekabet ve kendi cinsini asagilama var. Calismayan kadin calismayani aşağılıyor. Bakire kadin bakire olmayani o**pu diye asagiliyor. Guzel kadin cirkini asagiliyor. Kocalariyla, meslekleriyle her seyde rekabet halindeler. Is hayatina girince daha cok gordum bunu. Onceden okurken falanda görürdum de is hayatinda daha belirgin sanki. Bende bir kadin olarak anlamiyorum ki bunlari sana cevap vereyim? Ben kendi halimde ilerliyorum. Kimsenin kazancinda, mesleginde, kocasinda vs gozum yok. Kendi kulvarimda ilerliyorum, kimseye de bir zararim yok. Ama sana durduk yere gicik olan, bir sey yapmasan da seni rakibi olarak goren cok hemcinsin oluyor. Herkes kendi icinde ilerlese, kimse kimsenin yoluna cikmasa, herkesin tercihine saygi duyulsa calisip calismama gibi ve bircok konuda daha iyi olacak.
Cevap sahibi+1 yıl@fikrimisöylicem Kadin olmak zor, kadin olarak hemcinslerinle ugrasmak, muhatap olmak, arkadas olmak daha zor. Erkeklerin bu kadar rekabeti yok birbiriyle ama kadinlarda anlamadigim sekilde hep var ve inan sadece olay okumakla calismakla da bitmiyor kadinlar arasinda. Statu olarakta ezmeye calisiyorlar. Mesela biri dis hekimi sen ögretmen ya da memur falansin. Ben bolume su puanla girdim, su kadar okudum falan diye bitmek bilmiyor. Ikinizde calisiyorsunuz, ikinizinde kazanci ekonomik ozgurlugu var bu sefer rekabet baska yonlere cekiliyor. Okudugun bolum, universite, kazancın faha bir ton şey. Calisip calismamakla da bitmiyor olay. Çalışıyorsun bu sefer bolum, kazanc falan bubu one cikariyorlar ve egolarindan gecilmiyor. Kendi kadin meslektasinin bile egosundan gecilmiyor ayni işi yapıyorsun ama böyle. Koca parasi da erkek bunu sorun etmiyor kadina ekonomik şiddette uygulamiyorsa, kadinin ihtiyaclarini karsiliyorsa en rahat ve mis gibi yasayanda bu tayfa açıkçası. Kendi kazancini kazaniyorsun ama dedigim gibi kadin icin calisma hayati zor, milletin agiz kokusunu cekmek falan ve daha da yuk artisi oluyor. Dinimiz bosuna bu gorevi erkege vermemis.
- +1 yıl
Canım cok haklısın biz kadınlar arasındaki rekabet cok var çok çok kötü bişey bu çalışmamak konusunda da haklısın önceki ilişkimde ben çalışırken sevgilim evlilik için birikim yapmıyordu şimdi asla çalışmıyorum karşıma sonradan biri çıktı nişanlandım sevdiğim hep mücadele ediyor. Bence çalışmayan kadının değeri daha iyi biliniyor. Erkeklerde güç kavramı oldugu şcin rekabet olarak görüyorlar ve rekabetçisini sevmezler eril dişil denge bozuluyor erkekler çalışan kadınları çalıştığı icin tercih etmesini ona verdiği sevgiden degil kadının sunduğu imkanlardan dolayı tercih ediyor seven erkek calısmamasına laf etmez.
En İyi Cevaplar
+1 yılGenelde çalışan kadın ekonomik gücü olan kadındır.
Ve çalışmayan kadın da evde çocuk büyüten kadındır.
Aile yapısı biraz sıkıntılı. Çekirdek aileye kadar indiğimiz için her anne kendi çocuğuna 7/24 bizzat kendisi bakmak zorunda kalıyor ve bir çoğu bu yüzden çalışamıyor. Ben bu sistemi biraz sorunlu buluyorum.
Daha geniş aile yapısında çocuk, kuzenleri ile birlikte bir çatı altında aile büyükleri gözetiminde yetişip annesinin çalışmasına da imkan sağlanabilir. Kreşler bu görevi üstlenmeye çalışıyor ama bu hem ekonomik değil hem de diğer seçenek kadar iyi değil. Sadece daha uygulanabilir.
00 Yorumla
Ben çalışan kadın sevmiyorum. şu an çalıştığım birimde 3 bayan ve ben varım. Üçüde doğum izninde evinde maaşını alıyor. Bende 4 kişilik iş yapıyorum eşşek gibi çalışıyorum ve tek maaş alıyorum. Onlar doğum izninden dönecekler süt izinleri başlayacak ama ben yine çalışmaya devam edeceğim. Bunların yüzünden çalışan kadınlardan ve sistemin bozukluğundan nefret ettim.
450 Yorumla- +1 yıl
Kadınların çalışması erkeğin iş yükünü arttırır, bi şey taşınacak erkekler, araç sürülecek erkekler, dışarıya gidilecek erkekler… maaş yatacak kadın erkek eşittir.
S…tir lan yerim bu eşitliği - +1 yıl
@Pipetpipet E bizde de öyle. Geçen il dışı görev oldu çağırdılar beni e bunlar kadındır gitmesin sen git. Hamallık işi ya. Toplantı seminer olunca da il dışı değil mi mk onlara da göndermeyin.
- +1 yıl
Hamile kalırlar izin, zaten her ay doktor yalanı bahanesiyle manikür pedikürleri bitmez, gününde değildir tribini çek, bir hata vardır uyarırsın kötü sen olursun özür beklerler.. kadınlar çalışmasın lütfen
- +1 yıl
@Pipetpipet Eşit çalışacaksak umrumda değil ama bu şartlarda çalışmalarını istemiyorum arkadaş. Zaten böyle devam ederse istifamı vereceğim. Yemişim memurluğunu.
- +1 yıl
Sende mi memursun ah gardaş ah, çoğu zaten torpille gelmiş lafta edemiyorsun seni yerinden ediyorlar
- +1 yıl
@Pipetpipet konuştukça sinirlerim geriliyor boş ver
- +1 yıl
Allah sabır versin
- +1 yıl
@Pipetpipet Amin hepimize inşallah
- +1 yıl
@Pipetpipet ahahaha gecenki sorduğum soru bundan ibaretti işte bak bir kadın olarak gerçekten bozukluk var bu eşitlikte
- +1 yıl
Helal olsun böyle kadın çalışan duymak güzel ama bu hakime hanımın yaptığı işte ağır iş yok bizim kastımız ağır işlerinde içinde olan kadnlara
- +1 yıl
@Pipetpipet kim dedi size memur olun 😁😁aç bir zuccayiye dükkanı arvatlar cayır cayır fincan aliyyy ahahah , valla keşke bende kuaför olaydım, 2 bıyık çeker paraya para demezdim 😁😁😁😁😁😁
- +1 yıl
Şimdiki aklım olsa spor salonu açardım, hem vücut geliştir hem göz banyosu hem para
- +1 yıl
Aynen öyle valla, bide sen okuyorsun sınavlara gir stresi emeği, zorla giriyorsun bir yere , ama bir bakıyorsun ilk okul mezunu torpille gelmiş , iş bölümünü demeyeyim yanlış anlaşılır, fakat seninle aynı maaşı alıyor, cidden buna dayanamiyorum hani benim diplomam hani benim lisans mezunlugum hani benim emeğim,
- +1 yıl
@Pipetpipet dokunamadığın şeyin ne banyosu yav :D önümde cirit atsalar banane. boş ver bıyık işinde para var bencede. Bi kaş almak olmuş 100 lira
- +1 yıl
Boşuna okuduk ağır iş yapamayan kadınlara amelelelik etmek için, şöyle yapalım siz kaş bıyık alın ben saç ekimci olayım o zaman 😅
- +1 yıl
@Pipetpipet hay senin gözüne.. Deli yaaa ahahah
- +1 yıl
Gözüme ne olmuş ya ne güzel niyetimiz belli 😅
- +1 yıl
@Pipetpipet işte bakar bakar durursun sonra da kudurursun :D ne gerek var
- +1 yıl
İllaki biri denk düşerdi de beni o meslekten vazgeçirdiniz 😅
- +1 yıl
@Pipetpipet vazgeç vazgeç 😂 gel lahmacuncu açak biz
- +1 yıl
Üçümüz olacaksak lahmacuna okey
- +1 yıl
🥲
- +1 yıl
@Pipetpipet yok ben bıyıkci olcam😀
- +1 yıl
@fesfs bizim ülkede bıyıktan kıldan milyarder olursun zaten
- +1 yıl
@fesfs hani bana hani bana
+1 yılÇalışan kadın ev işlerinde biraz daha zorlanır hepsi bu
311 Yorumla- +1 yıl
Yok daha neler. Çalışan kadın iş yerinde iken evdeki işleri kim yapacak. Evdeki kadın daha derinlemesine temizlik yapıyor diyelim.
- +1 yıl
Bilemedim ama başka çalışan kadının işi daha zor.
- +1 yıl
Ahaha. Ev temizliği de güzel. En iyisi ev hanımı olmak.
- +1 yıl
Evet. Ama görüyorum da çalışan kadınların zorluğunu.
- +1 yıl
Aman seninki , numune. Valla 3 cocuklu çalışan arkadaşlarım kuzenlerim var , inanki yeminle çok ev hanımından daha düzenli ve temizler , akşam her yemeklerini yaparlar mantısina kadar , hadi benimki ler büyük mesela ama küçük lerdi zamanında bende öyle yapardım, ev hanımları öğlene kadar yatıyorlar inekli pijamalari ile miy miy hemen bir ortayı topla, ya kahveye git ya çaya sonra herif gelici diye iki yemek herif geldi mi hiç boş durmadım yoruldum diye beyin s... yolar akşam da g. Tünü dön yat ahahhahaha
- +1 yıl
Amaaan sitemlere jsjsjjs bende kamudaki cikan islerimi kadinlar yuzunden biraktim. Sikayet sikayet kiskanclik. biraz haklilar.
- +1 yıl
Eic için teşekkür ederim 🌹✌️
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
42Cevap
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 38,6b cevap paylaştı.
u +1 yılÇalışan kadın kendi ayaklarının üzerine durur her zaman bu çok iyi bir şeydir yani bir kadın bence çalışması daha iyi olur kimseye muhtaç yaşamaz güçlü olur. ve her zaman oyalanacak ya da kendini geliştirecek şeyler de bulmuş olur. diğer türlü boş kalmış olur hiç bir şey yapmaz ve bence bir insan kadın erkek fark etmez boş durmamalı tabi eğer özel durumları yoksa sağlık ile ilgili yani. ya da çocuğu yoksa mesela. ama yine de çalışması taraftarındayım kadının. kendi kararı yani. ayrıca çalışan kadın daha öz güvenli olur
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılİş hayatına başlamadan önce tüm kadınların çalışması gerektiğini desteklerdim. Şimdi sadece bekar kadınların çalışmasını destekliyorum. Kendim bir kadın olarak erkeklerle hiçbir sıkıntı yaşamıyorum. Kadına bi şey söylesen 10 farklı yere çekiyor. Gidiyor dedikodunu yapıyor. Niye o orada çalışıyor ben burdayım diye kendi işini ağır buluyor. Bizim iş yerinde en fazla erkekler çalışmasına rağmen bir kere bile o neden orada çalışıyor dediklerini duymadım. Mesela kadınlarda Mesai arkadaşı iki gün geç gelsin ertesi gün o da geç gelmek istiyor ya da şikayet ediyor. Erkekler iki dalga geçiyor kimseye de şikayet etmiyor ya da kendisi geç gelmiyor. Sorumlumuz biriyle yakın olsun onunla çok yakın diye kıskanıyor. Yok o izin alıyor bana niye vermedi diye huzursuzluk çıkarıyor. Ya da bi yerde 3 kişi çalışıyor diyelim bir kişi hata yaptıysa erkekler isterse yapsın yapmasın tamam dikkatli olucaz diyorlar suçlamıyorlar birbirlerini. Kadınlar hemen ben yapmadım ben yapmam diye savunmaya geçiyor ya da o an demese bile sorumlunun yanına gidip ben yapmam şu yapmıştır kesin diye dedikodusunu yapıyor. Yüzüne gülüyor arkandan konuşuyor. Erkekler yüzüne şaka yollu söyleyip arkandan konuşmuyor. Bilmiyorum arkadaşlar şu ana kadar iki farklı iş yerinde çalıştım ve analizlerim böyle.
215 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılSoruyla belki alakası yok ama açıklamak istedim :D
- +1 yıl
Ayyyy icimi okudun. Abi kac is yerine girdiysem hwp kadinlar yuzunden o is yerinden ayrildim cekememzlik dedikodu sikayet isten attirmaya calisma falan. Ben yok yapamadim. Kadimlarin calosmasindan yanayim ama ben beceremedim.
Cevap sahibi+1 yıl@Ksdemalcokdediler ben çok desteklerdim erkek eline bakmasın diye ama yok abi özellikle evli kadınlar ayak uyduramıyor yani yapamıyorlar. Evde ne yemek pişireçeğini düşünmekten işine odaklanamıyor. En çok yanlışı da kadınlar yapıyor
- +1 yıl
Benim ablamda memur ama isinde cok iyi smdi allah var. Ama ben yapamiyorum. İs yukunden degil kadinlarim mobinginden.
- +1 yıl
Nisanlandim biraktim isi gucu en son basim belaya girdi kadinlar yuzunden allah yardim ettide kurtuldum. Nisanlimda calisma diyor. Oturup evde kpss bakcam tekrar
Cevap sahibi+1 yıl@Ksdemalcokdediler istisna çıkıyor işinde iyi olan.
- +1 yıl
Ayyyy kesinlikle kadın çalışanlarla asla anlaşamıyorum kadınlar çok fena! Erkek çalışanlarla o kadar iyi geçiniyorum ki! Bizim işyerinde de çok kadın yok ama olan bir kaç tanesi bile fazla geliyor bana. Bi önceki işyerimde sadece kadınlar vardı ve kabus gibiydi. Sonunda erkeklerle daha iyi anlaştığımı daha iyi çalıştığımı anlamış oldum
Cevap sahibi+1 yıl@Nesliççe evet okulda hiç anlamamışım
Cevap sahibi+1 yılHemcinslerimi iş yerinde çok iyi anladım
Cevap sahibi+1 yıl@Nesliççe evet günlük hayatta ben şişman, fazla açık sözlü hatta patavatsız ve erkeksi kadınlarla iyi anlaşıyorum. Diğerleri yok mümkün değil. Spor salonumda bile arkadaşım gelişmiyorum gelişmiyorum diye söylenip duruyor bende beslenmene dikkat etmezsen gelişemezsin boşuna uğraşma dedim diye kalp kırıcı arkadaş olmuştum çünkü demem lazımdı ki senin fiziğin zaten güzel gelişmene bile gerek yok çok iyisin vs. Yalan dünyasında yaşıyoruz valla. Okulda hiç fark edememişim.
- +1 yıl
Ahhaha vallahi dogru ben bi kursa gttim kursiyerdim orada. Gencim susluyum yani uni mezunu kizim bqkimliyim. Hocada hoca degil bir iki belgeyle usta ogretici olmus cok paspal giyinirdi. Ben giyinir giderdim bana laf sokardi. Bildiginiz catardi sebep yok. En son kurs btti mesaj atmis sen benle ilgilenmiyorsun hikayelerime cevap vermiyorsun butun ogrenxiler verdi sen vermesdin yazmis. Psikopat gbiydi kadin. Yine bi yerde calisiyordum makyaj yapiyorum memur yapmiodu stajerim die bana 40 yillik dolabi temizletti. Sonra baktim makyaj yapmayan kadin makyaj yapmaya durdu. İs yerinde dusman arayacaksan kadinlardan uzak durcaksin vallahi billahi
Cevap sahibi+1 yıl@Ksdemalcokdediler sadece iş yerinde değil yolda bile iki süslensek kızlar çok sert bakıyor. Saçma bi şekilde göz çeviriyorlar, yolda güzel kadın görseler yok eyelineri kötü çekmiş yok üstüne o kıyafet çok kötü olmuş. Çok düşmanız birbirimize. Feministliği savunuyoruz kadınlar şunu başarır bunu başarır diyoruz da takdir edemiyoruz çekemiyoruz birbirimizi. Önce bi kendimizi sevsek keşke.
- +1 yıl
Aynen aynennnnn.
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 483 cevap paylaştı.
+1 yılÇalışan Kadın=Ev ekonomisine direkt katkı sağlar, Ekonomik özgürlüğü vardır, Öz güveni yüksektir, Paranın hangi zorluklarla nasıl kazanıldığını bilir ve ekonomist davranır,
Çalışmayan Kadın =Üretken değildir, sadece ev işleri ile ilgilidir (her gün çamaşır ütü ev temizliği (hepsini içerir bu temizlik) yemek ve rutin işler günün en fazla 3-4 saatini alır ama ona sorsan dünyanın bütün işleri başına yıkılmıştır, ekonomist değildir ekonomik özgürlüğü yoktur (sabah kocasının eline bakar avucuna para bıraksın diye) akşama kadar onlarca senaryo yazar çizer oynar ve akşam adam geldiğinde eyvah eyvah bunlar (senaryoları) oynar ha oynar adamın beynini salata yapar bol limon ile oturup yer o beyin salatasını, adam az kafasını kaldırıp hanım yeter dese eyvah yine eyvah yandı yavrum keten helva
Kadınlar çalışın çalışın çalışın az öz ama para kazanın32 Yorumla- 9 ay
+1 yılÇalışan kadının bir kariyeri vardır, eşinin eline bakmaz, herhangi bir aksiliğe karşı ayaklarının üzer durmasını bilir, istediği herhangi birşeyi eşine sormadan alabilir, bir birikimi olabilir geleceği için.
İşte çalışmayan kadında kocasının eline bakar, aldığı herşeyin hesabını verir, boşanma durumu olduğunda beş parasız kalır, birikimi olmaz, kocasından zamanla laf yer "çalışmıyorsun"diye.34 Yorumla- +1 yıl
Çalışan kadın parası varken kocasının eline niye baksın ya siz hangi Dünya'da yaşıyorsunuz bana da söyleyin lütfen.
Gizli Üye(25-29)+1 yılçalışmayan kadın ya ailesinin parasına ya da kocasının parasına muhtaçtır. işte bu yüzden erkekler çalışmamızı istemiyor eziklik içgüdülerine yediremiyorlar. ayrıca 2023 türkiyesinde de böyle bir soru sorulması çok saçma millet uzaya çıkıyor biz hala kadınlar çalışabilir mi diyoruz Atatürk görse yüzüne tükürürdü bu halkın. yakında araplar gibi develere de bineriz
41 Yorumla- +1 yıl
Ben erkeklerin düşüncesini almak icin sordum bakalim ne düşünüyorlar diye test ettim. gecmis soru ve yorumlarima bakarsan , öyle arapci düşünce de olmadığımı Atatürkçü cumhuriyet kadini olduğunu okumuş eğitim li çalışan ve kendini savunabilen biri olduğumu anlarsın.
Ama dediğine katılıyorum halen kadınların çalışmasını istemeyen, okumasini istemeyen ama karisini kizini kadin doktora götüren dar görüşlü insanlar var , ama ben dar görüş olarak sormadım bunuda bilmeni saygı ile isterim
+1 yılcalısan kadın paranın ne sartlarda kazanıldıgını bilen ayakları üzerinde duran ailesinede bakıyosa herseyin farkında olan ama calısmayan kadın yan gelıp yatan tv ya da arkadaslarıyla gezmeyi seven onun kocası sunu almıs bizim yok diye sürekli kocalarının basına eksiyen tiplerdir
32 Yorumla- +1 yıl
@honeyyy__ valla ben 3 yıl bekar hayatı yasadım hafta sonları temizlik yapıyorum 3 saat felan evim tertemizdi ne abarrtınız bi cocuk iste sorumluluk yoksa yazdıgın herseyi bi dügmeye basarak yapıyosun camasırı camasır makinesi bulasıgı bulasık makinesi ütüyü geceden 1 saatte biter 2 haftalık ütülersin yemek te yapma evin temizigi dedigin ne haftalık 3 saat 5 saatini ayırdınmı günlük elıne bezi al 10 dk söle evin tozunu al bitti sofra kurmak sofra kaldırmak kadınlar icin is oldu vay be
+1 yılİster kabul edelim ister etmeyelim çalışan kadın ne kadar yorucu olsa da özgür kadındır başkasının eline bakmayan muhtaç olmayan emeğini kazanan kadındır...
11 Yorumla
+1 yılÇalışan kadının özgüveni vardır kazanır harcar ekonomi bilir hayatı öğrenir insanı tanır tanımlayabilir bir kimlik oluşturur kendine, ama çalışmayan evden dişarı çıkmamış kadın kitapta okusa hayata dair tecrübesi işe dair bir gelişmesi yoksa ne eylesin cahil kalır cahil gider çocuk bakmakla insan gelişmiyor koca parasıyla hayatını kendini idame ettirenden bir cacık olmaz.
10 Yorumla
+1 yılÇalışan kadın daha erken kalkar gibi çalışmayan ise istediği saatte kalkma özgürlüğü, evli ise eşinden sonra daha fazla yatma özgürlüğüne sahiptir bence
10 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 499 cevap paylaştı. Çok bi fark yok ama iş hayatı onun sitresi eve gelince yemek derdi çocuklar falan bir tık daha fazla yıpranıyor ev kadonından ama ev kadınlarıda temizlik bulaşık ütü çamaşır çocuklar
10 Yorumla
+1 yılÇalışmayan kadın evine bağlıdır ailesine düşkündür çalışan kadın kendinde güç görür gözü dışardadır çocuk yapmak yerine kariyer ister
20 Yorumla
+1 yılcalısan ı ayırarn en büyük özeligi aksama kada evde oturum aksam sankı tas tasımıs gibi davranmasına gerek kalmıyor
10 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 368 cevap paylaştı.
+1 yılÇalışan kadın bireydir. Çalışmayan kadın ise muhtaç. Özel şartlar için değil, genel konuşuyorum.
10 Yorumla
+1 yılbiri insan diğeri kendi dünyasında prenses, bulunmaz hint kumaşı zannediyor.. allah cehaletten korusun
10 Yorumla
+1 yılÇalışan kadın akşam eve geldiğinizde belki eve henüz gelmemiştir gelmişsede yorgun bitmiş haldedir. Yemekle uğraşamaz ev sabahki bırakıldığı gibidir yatak hiç toplanmaz bok gibi bir hayat yaşanır. Çalışmayan kadın aşktır ♥️
10 YorumlaPek fark yok biri parayı kazanıyor diğeri de bir şekilde parası oluyor
20 YorumlaBiri para kazanır diğeri kazanamaz , en bariz fark bu😄
10 Yorumla
+1 yılÇalışanın maaşı yetmiyodur.
Çalışmayanın böyle sorunu y8ktur10 YorumlaÇalışan kadın kendi parasını kazanır çalışmayan kazanamaz jksks
10 YorumlaÇalışmayan kadın mı varmış ki arada fark olsun
10 YorumlaEkonomik özgürlüğü elinde olan daha özgüvenli olur her açıdan bu doğruya doğru tabi ki
10 YorumlaÇalışmayan kadın ne yapıyorsun evde ya diye sorarlar adama
10 YorumlaHesabi erkekler odedigi surece hic bir fark yoktur.
10 Yorumla
+1 yılÇalışan kadın hayata daha disiplinli bakıyor ama ev hanımlarınında işi çalışan kadın kadar zor
10 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 465 cevap paylaştı.
+1 yılÇalışan maddi özgürlüğü vardır çalışmayan birine muhtactir
10 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılÇalışan kadın daha özgüvenlidir.
Eşinin vereceği harçlığa bakmaz.
Sosyal hayatı daha canlıdır.
Sürekli kendine özen gösterir. vs.
10 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 495 cevap paylaştı. Bence hiç bir farkı yok, biri evde akşama kadar çalışıyor diyeri işte.
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılÇalışan kadında yatak performansı düşük oluyor genelde
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılÇalışan kadınlar çalışmayan kadınlara sunulan imkanları kıskanıyor.
10 YorumlaBen çalışıyorum akşama kadr is yeri ile uğraşıyorum eve gelip evi toplayıp temzlk ypyrm 2de ytrm yani evde iken oturma imakanin var ama işte kafana göre yolrum falan dkyemiyorsun hiç işin bitmyr
10 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılhiçbir farkı yok
modern köle gibi kadınlar günümüzde10 Yorumla
+1 yılbirisi daha ozgur birisi daha kisitli
11 YorumlaBence çalışan kadınlar daha çok özgüvenlidir.
10 Yorumla
+1 yılBiri hazır maaş diğeri baba/koca parası..
10 Yorumla
+1 yılBirisi çalışırken öteki çalışmıyor
10 Yorumla
+1 yılbiri çalışıyor diğeri çalışmıyor.
10 YorumlaEv hanimlarininda isi zor
10 Yorumla
+1 yılÇalışan kadının kendine güveni artıyor bence
10 Yorumla
+1 yılÇalışmayan kadın güçlüdür
20 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 474 cevap paylaştı.
+1 yılFark yok. Aynı. İkisi de kadın
10 Yorumla
+1 yılİkisi de beş para etmez
10 Yorumla
+1 yılBir fark göremiyorum ben ama ne bilim var mı ki?
10 Yorumla
+1 yılDaha çok karakterine bağlı
10 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılMaaş farkı reis 😂
15 Yorumla- +1 yıl
Bunu yapabilecek kadın sınırlı 😅
- +1 yıl
Doğal olarak yani 😂
+1 yılNe üzerinden fark istiyorsun..
14 Yorumla- +1 yıl
Günün güzel geçsin.. Saygılar..
- +1 yıl
Sağolasın 🤗
+1 yılBiri maaş alır digeri alamaz
12 Yorumla- +1 yıl
Dogru 🤪
Biri çalılıyor biri çalımşıyor yatıypr 😂 fark bı
14 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılEkonomik sosyal özgüven farkı güç farkı
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılÖzgüven ve bakımlı olmak hayat görüşü
10 Yorumla
+1 yılCalisan kadin daha kulturel gorgulu
00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 2,9b cevap paylaştı.
+1 yılFark yok calisan ayaklarinin üstünde durur ama
10 Yorumla Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1b cevap paylaştı. Çalışan kadında özgüven daha fazla olıyor
00 YorumlaEkonomik özgürlük
10 YorumlaFark yok
10 Yorumla
+1 yılÇalışan daha rahattır
10 Yorumla-30kg?
10 Yorumlaçalışmaması
10 Yorumlabiri paralı biri parasız
10 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 844 cevap paylaştı.
+1 yılÖzgürlük
00 Yorumla Çok fark var
10 Yorumla
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat