+1 yılÜniversiteden bir şey almak için gidiyorsan boş. Oğuzhan Uğur’un çok güzel bir konuşması geldi aklıma. “Üniversite size bir şey vermez, siz üniversiteden bir şey alırsınız.” gibi bir söz söylemişti hatırladığım kadarıyla. Videosunu bulsaydım atardım. Yani dememiz o ki üniversiteyi 10 sene de okusan fark etmez yeter ki okuduğun bölümle ilgili donanımlarını artır. Yoksa üniversiteye gitmek için gidenler boşa zaman kaybederler bence
30 Yorumla
En İyi Cevaplar
Durumdan duruma değişebilecek bir şey. Mesela ben bilgisayar mühendisliği okuyorum. Orada öğretilen şeyleri üni olmadan tek başıma da öğrenebilirim ama işe girmek için diploma gerekiyor. Diplomalılara daha çok öncelik ve maaş veriyorlar. Kendi işini kurma imkanın çok düşük çünkü tecrübeye ihtiyacın var ve bunun için bir şirkette çalışman gerekiyor.
00 Yorumla
+1 yılBence boş. Okursam açıktan 2 yıllık okurum ama bir de tercümanlık hayalim var... Bilmiyorum zaman ne gösterecek, dil bölümünü okuyacaksan boş değil, daima önü açık bir bölüm. Diğer türlü hayata atılıp meslek öğrenmek daha mantıklı.
20 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
8Cevap
+1 yılBak ben bu sorunun en güzel cevabıyım. Ben üni okumadım. İşim kazancım güzel ama sırf okul okumadım diye sevdiğim kadını onunda istemesine rağmen bana vermediler. Sadece bu da değil. Arkadaş ortamı akraba ortamı iş ortamı ve bir çok sosyal çevrede kendini geri ezik hissediyorsun. Ne kadar bilgili ya da kültürlü olduğunun bir önemi yok. İnsanların sana nasıl baktığı önemli.
20 Yorumla
+1 yılYazılım sektörü hariç tüm meslekler boş tıp bile dahil buna 35 yaşındaki cerrahın aylık kazandığını yazılımcılar 24-25 yaşında kazanıyor hemde daha rahat ve kolay bir ortamda
00 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 880 cevap paylaştı. Bence bu kişinin beklentisine bağlı. Üniversiteyi sadece meslek sahibi olmak olarak görülür ise evet boş. Ama eğer araştırma becerisi kazanmak ise hayır boş değil
00 Yorumla
+1 yılBoş bi bölümde okumuyosanız boş değildir hukuk psikoloji öğretmenlik vb güzel meslekler boş değildir ama bazı meslekler boş
11 Yorumla- +1 yıl
Yazdığın tüm meslekler artık boş bir meslek psikoloğu bilmem ama hukuk ve öğretmenlik sıkıntılı ülkede atanamayan sayısız öğretmen var hukukda avukat olsan bile ülkede bi yığın avukat var diğer mesleklerinde parası kötü psikolog iyi ama o da zaman alıyor işte biraz
+1 yılBir tıp veya iyi bir mühendislik olmadığı sürece boş gibi 🤦🏽♀️
00 Yorumla
+1 yılİşsizliği az gösterme kurumudur üniversiteler. Çok azı iyi yerlere geliyor.
20 YorumlaOkuduğunuz bölüme bağlı İBF bölümler okuyorsa "Kadrolu işsiz"olabilirsin
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBunu yazdığım için üzgünüm ama evet boş biraz ne yazık ki
00 Yorumlaokuduğunu göre değişir çünkü artık üniversitelerden. Bile daha iyi anlatan youtube kanalları var ve saatinide sen belirliyorsun
10 YorumlaÜst seviye bir meslek istiyorsan boşuna değil. Ama diğer türlü erkenden iş hayatına atılıp meslek öğrenmek daha mantıklı.
00 Yorumla
+1 yılArtık boş geliyor ya keşke ticarete atilsaydim diye düşünüyorum ya da dil öğrenip başka ülkelere açılmak falan
00 YorumlaÜniversite diploması sadece faturalarini ödemene katki sağlar
10 Yorumla
+1 yılYapacağın işe göre değişir erken yaşta çalışmaya başlamak avantaj oldu
00 YorumlaOkuduğun bölüme bağlı ama önü açık birkaç bölüm kaldı onun haricinde boş
00 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 565 cevap paylaştı. Bos oldugunu bilerek okuyacam sjdisiswiw
10 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılgitgide gereksiz bir hale geliyor
10 Yorumla
+1 yılBoş değil
14 Yorumla- +1 yıl
Çalışıp para kazanırsın
- +1 yıl
Sen bilirsin
Gizli Üye(25-29)+1 yılBence boş
10 Yorumla
+1 yılAsla degil
00 Yorumla
Detaylı bilgi