Psikologların önü kapanıyor mu?

18 yaşındayım sınava hazırlanıyorum ve 9 yıldır psikoloji istiyorum bunun içinde uygun olduğumu düşünüyorum. Kendimde gördüğüm davranışları başka insanlar üzerinde gördüğümde anlayabiliyorum hatta benzer duyguları yaşadıysak kişinin ne hissettiğini tahmin ettiğim oluyor yani sevgilisinden ayrılmış bu kesin mutsuz gibi basit şekilde değil. Neyse, artık çok fazla psikoloji mezunu var devletin ünilerinin dışında... Ve tıp eğitimi alınmadığı için hastane görev alsalarda doktor değiller tabiki psikiytri izin vermezse gelen kişiyle görüşemiyorlar gibi durumlar var. Ve durumundan memnun olanda var bir üncanımız bile yok deyip psikoloji seçmeyin diyende... Kararsız kaldım çalışınca sayısalda yapailiyorum zaten okulda sayısalım kendimi zorlarsam tıpta gelir tıptan psikytri deniyim diye düşündüm ama tus sınavında en yüksek puanı alınca oluyormuş buda baya uğraştırıcı ve bayanların çalışması daha zor diyorlar hatta nöbet sıralarında bile erkek doktorların sayısı daha fazla oluyormuş koruma amaçlı ne yapayım çok kararsız kaldım
Psikologların önü kapanıyor mu?