Düşünsenize her kes bir şekilde kendisine gelip derdini anlatıyor ve zamanla kendisi bunalıma girer mi ?
Ne düşünüyorsunuz bu konuda ?
Ne düşünüyorsunuz bu konuda ?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Psikologlar, yemini nedeni ile dışarıya vuramayacağı , zaman zaman da kendi sosyal sınır ve kişiliğine öyle ters şeyler duyar ki , zamanla insan olarak kaçınılmaz olarak dolar ama bozulmaz.
Klinik psikologlar , yılda 1 kere hocalarının denetim ve dolaylı olarak ta sağaltımından geçer, meslekte usta olduktan ve gerekli duvarları örmeyi öğrendikten sonra buna da gerek kalmaz. Endüstri , çocuk, ergen, yetişkin psikologlarında bilgi güncelleme vardır.
Psikolog dinledikleri yüzünden bunalıma girmez, denetim ve sağaltım tıp ekseninden kayma ve insan gerçekliklerini muteber kılma adına yapılır, bu arada hiçbir danışanın dosyası açılamaz konu edilemez. Konu sadece ağır vakalarda üstad görüşü içindir ve bu tarz danışanlar psikiyatriye genelde sevkedilir.
Bir danışan dosyası o kadar gizlidir ki , psikolog uygun görmezse mahkeme emri dahi geçersizdir, tek hakem adli tıp kurumu heyetidir.
Bir üyenin yazdığı ; intihar eden psikolog konusu, mesleğinden değil kendi özel yaşamından gelen bir depresyon neticesi olabilir. Psikolog da insandır, sevinir üzülür , yapabilir yapamaz gribe kansere yakalanır.
Cevabınız için teşekkür ederim Mahkeme ile olan
Cevabınız için teşekkür ederim Mahkeme ile ilgili olan kısmını biliyorum isterse mahkemeye çıkmayabiliyor..
Rica ederim:) Psikolog dosyayı kişiseldir diyerek vermeyebilir. Bu denli ağzı sağlam ve insan ruhu konusunda kitaplar devirip stajında onlarca danışan ve hasta görmüş olan olan iyi bir psikologla konuşmak yerine gidip ilkokul mezunu hacı hoca görünümündeki ( çoğunda gelenek ve örf'ten öte dinsel derinlik bile taşımayan) insanlara dert anlatıp mırmır ( duayı kasdetmiyorum, adam tekerliyor net olarak ) lardan sonra üflenmelerden ve paketlenmiş yazılardan medet umanlara da ben çok şaşırıyorum.
Amerikadaki intihar oranları en yüksek olan meslek grubu psikolog ve psikiyatristlerdir.Gelişmiş ülkelerde bir çok psikiyatrist meslektaşlarından terapi alır.Ama bizde insanların psikiyatriste gitmesi henüz ayıplanıyorken psikiyatristler ruh sağlıklarının bozulduğunu düşünüp kolay kolay terapiye gitmezler.Daha sektörün oturması için uzun yıllar var.deli,ruh hastası vb. yaftalar yapıştırılır insanlara.Psikiyatristlik vaka olan bir çok insana ailesi eşi dostu tam tersi önerilerde bulunur ve tedavi olması konusunda hevesini kaçırır.dine sarıl,Allah'a dua et vs. Muhakkak ki onların da etkisi vardır ama tedavinin önemi çok büyüktür.
Dinde önce tıp gelir sonra dua etmek bu konuda. açıklama için teşekkürler.
Çoğu psikoloğun bozululabilir. Çünkü psikologlar karşısındakine arkadaş gibi yklaşmalı onun derdini çözmek için uğraşmalı. Eğer sadece dinleyipte boşverirse o başarılı bir psikolog olamaz. Hastasının derdini anlamalı, kendi yerine koymalı, nasıl hareket etmesi gerektiğini bilmelidir. Çok psikolog gördüm 2 dinleyip başından savuyor sadece parasını almak için dinliyor numarası yapıyor. Fakat önemli olan sadece dinlemek değil. Önemli olan hastanın içini görebilmek ve ona yardım edecek yolu bulmak. Yardım ederkende tabiki bu yolda etkilenip sinirleri bozulabilir ama iyi bir psikolog olmanın yoluda buradan geçer :)
Elbette bozulan var psikoloji okuyorum ben :D Bir film vardı. Kadın özel psikolog çocuğu 20 yaşında 45 yaşında bir kadınla ilişki yaşıyor.Bunuda kendisine tedaviye gelen 45 yaşında ki kadından öğreniyor 45 daki kadında bütün cinsel hayatlarını vs anlatıyordu. =) Ve Psikologta kendi psikoloğuyla danışıyordu falan saçma anlattım ama cevap evet. =) Filmin adınıda öğrenim :)
Tamam bu anlatımdan senin psikoloji okuduğuna inandım =)))
Hastayım Sana'ymış filmin adı aslında karakter yapısıda etkili ben eğleceli,çılgınımdır ama aileme bir şey olsa tımarhaneliğimdir :)
Şimdi bu filmi izlemelimiyiz yoksa izlememelimiyiz ne dersin =))
Filmin boşrol kadın oyuncusu çok kaliteli :=) Uma Thurman (Kill Bill diyim anlarsın)
ya onu izleyince psikolojim bozulursa ne olcak efem =))
öff niye bozuldu bende tvde izlemiştim :) tvye çıktığına göre sorun yok =) +7 üzeri falan =)
Yazık bu millete be demek ki o yüzden herkesin psikolojisi bozuk =))
Tv de yayımlanır mı o film be =))
:) İzle filmi güzel
Psikolojim bozulursa tedavi ediceğine söz ver izleyim =))
Cevap
25Cevap
Mutlaka. Meslek gereği başkalarından etkilenmemesi gerekse bile yapı itibariyle etkilenenler de oluyor. Asıl önemli kısımsa kendi hayatlarındaki sorunlar. Olması da normal.
İnsanlar biraz katı bakabiliyor. Psikologun sorunu olmaz, evlilik danışmanı boşanmaz, ilişki danışmanı yalnız gezmez vs.
Haklısın..
Neden bozulmasın ki?Onlar insan değil mi :)
Düşünsene, insanlar rahatlamak için onlara gidip dertlerini anlatıyorlar.Müşteriler anlatıp rahatlıyor.Peki psikologlar nereye anlatıyor derdini?Bence içlerinde tutuyor gariplerim :/
Desem ki, geçenlerde bi psikolog gördüm, bi taşın karşısına oturmuş, ona bişeyler anlatıyordu...
Kim inanır?Ulen ben bile inanmadım :)
Tabi girebilir sonuçta o da bir insan ama bir psikolog sorunların çözümlerini aradığı için kendiyle ilgili problemleri daha kolay çözebilir belkide
güzel bir bakış açısı..
Rica ederim.
psikolog değilim ama bir nedenden dolayı insanlar çok çabuk güvenip benimle türlü türlü dertlerini paylaşıyorlar .. o sorunlara çözüm üretme, o acıları paylaşma, gerektiği zaman o kişiler için kavga etme ve bazı tehlikeleri göze alma cidden çok yorucu oluyor .. psikologlar bunu iş olarak yaptıkları için sanırım biraz daha rahatlardır ama onlar da mutlaka etkileniyorlar hastalarının sorunlarından .
bizim şefin psikolojisi baya bi' bozuk..
psikolog bi' arkadaşm var.. ona önerecem de korkuyorum onunda psikolojisini bozar diye..
+ 1 =)))
Olabilir neden olmasın? Onlar da insan ve ayrıca psikoloji bölümü yazanların bir kısmı da geçmişinde psikolojik rahatsızlıklar yaşamış insanlardır,ben de kazanabilseydim ben de o konumda olacaktım :) Bir tane din psikolojisi üzerine yüksek lisans yapan tanıdığım var,bana göre o benden daha sıkıntılı...
Neden böyle düşünüyorsun ? Din psikolojisi anlamında yani.
Anladım teşekkür ederim
Konu ilgi alanım dahilindedir de o yüzden.
annemin bir arkadaşı vardı daha psikologluk yapmaya başlayalı 1 yıl olmuştu gayet normal sevimli bir insandı 3 yıl sonra yeniden gördüğümüzde resmen bir ruh hastası oolmuştu kaşlarını ağzını yüzünü acaip acaşp oynatıp ayaklarını deliler gibi titretmeye başlamıştı en son 6 yıl önce gördüm kim bilir ne haldedir ş,mdilerde
Allah yardımcısı olsun =(
inşallah ondan sonra soğudum o meslekten aklımın ucundan bile geçmiyo şimdi
Zor iş gerçekten..
ben uykusuzluk için gttim.. tüm yorgunlugma ragmen, yatagı gördüm an uyuyamıyorm diye.. neyse benim gittigim mi öyleydi bilmem ama ,cidden sorunlydu.. 3.seans ta bıraktım .. ilk 2sinde anlamaya calıstım psikolojisini baktım olmuyo..
Sen ona yardımcı olsaydın =)
bizimde canımız var tabiki olabilir ve evet belirli bir zamandan sonra mesleki deformasyon yaşıyoruz ve arada bizlerinde bir psikolog arkadaşa gitmemiz gerekebiliyor.
İşiniz çok zor sizin..
teşekkürler ama keşke bu bilgi birikiminizi bu sitede verdiğiniz cevaplardan da görebilseydik..
yer yer yardımcı oluyor zaten
Hımm =)
psikologlar da birer insan ancak aşırı stres ve çeşitli psikofarmakolojik unsurların akademik eğitimlerini aldıkları için bu tarz bir duruma maruz kaldıklarında hastalanma riski diğer insanlarla kıyaslandığında önemli ölçüde azdır.
Onlar psikolojisi en bozuk insanlar oluyorlardır bence.. Hatta psikoloji bozukluğunun ütopyasında yaşıyorlardırr. Bi düşünürmüsünüz ya
Psikolojisi düzgün olan yok ki psikolojisi bozulmuşluk psikologlara has bir şey olsun.
Haklısın =)
doktor hastalanıyorsa öğretmen yeni bişeyler öğreniyorsa şöför kaza yapabiliyorsa manav elma armut yiyorsa ve diğer meslektekilerde aynıysa neden olmasınki. o da bir insan sonuçta
Bozulur. Onların da psikiyatrik yardıma ihtiyacı var.
sonuçta o da insan ben intihar etmeye kalkan psikolog bile gördüm haberlerde...
Mesleki yıpranma payı olur elbette.. Psikologlardan ziyade psikyatristlerin çoğu bildiğin deli.
elbette bozulur; başka meslektaşlarından terapi alanları tanıyorum.
Dert dinlemekten bozulmaz kolay kolay ama onların da özel hayatlarında sorunlar olabilir,tabii ki onların da psikolojisi bozulabilir.
Sen burda bir kaç kişinin derdini dinler misin dinle sonra konuşalım =)
bana bir şey olmaz,merak etme :D
Olmasın zaten =)
Haklısın, gerçek kötülere bir şey olmuyor.. (seni tenzih ederim tabi ki yanlış anlaşılmasın)
psikologlarin psikolojisi bozuk olsaydi bozuk olanlara yardimci olamazlardi.
bozulmadığı hata..:)))
demi haklısın =)
e yani..:))
azıcık tırlatık oluyorlar zaten, eee boşune değil :)
hahahah sende haklısın =)
:))
Bence girmez. Başarılı bir psikolog işi iş yerinde bırakmasını bilmesi gerekiyor. yoksa başaramaz bu işi.
terzi kendi söküğünü dikemezmş. mutlaka bozulabılır ki bozulması da normaldir
onlarda insan değillmi :) bozulur tabii. ama terzi kendi söküğünü dikemez o başka..
İntaharı tercih edip canına kıyan psikolog tanıyorum. Allah affetsin.
Amin.
onu bilmem de annesi psikolog olup kendisi psikopat olan bir öğrencim vardı
Ya huyundan ya suyundan hee =)
zaten psikolojileri bozuk oldukları için psikolog oluyorlar aklı bsında olan insan psikolg olurmu sevgililisnden ayrılan psikologa gidiyor hey Allahım.
paraylada olsa insan tamir etmek kolay degil illaki biraz sıyırır zaman içinde
Bozulur tabiki nedne bozulmasın doktorlarda hasta olmasın o zamansa :(
İntihar edeniyle karşılaştım. Onlar da insan, terzi kendi söküğünü dikemez.
hahahaha guzel bi soru:)
Teşekkürler..
onlarda insan belki etkilenirler üzülürler biraz ama çokta etkileniceklerini sanmıyorum sonucta bu işi seçmişler ve ona görede metodları vardır 5 yıl üniversite okuyolar az değil yani
Anlamak fakat etkilenmemek , o iki kişilik özel atmosfere ve saplanan duygulara kapılmayarak çözümü görüp bir de benimsetmek için inanılmaz bir anfide sırabaşı ve hastanede hastabaşı eğitim gerekli. Her uç halleri görünce, kişiye uç görünen halden etkilenme pek olmuyor, olsa da çabuk geçiyor
bozulmazmı hep sorunlu insanla uğraşmak kolay olmasa gerek
Psikologların bozuluyor gördüm de hatta ama psikiyatristler cidden psikopatlaşıyor galiba, çok denk geldim buna, özenle mi seçiyorlar ne yapıyorlar :D
Çok denk gelmen çokça uğradığını mı gösteriyor , ya da atmasyon bir genelleme mi yapıyorsun :) Psikologlar da psikiyatristler de akademik düşünürler ve illa danışanla aynı düşünme eğilimine girmezler . Çünki konu sağlık ve eğrinin devamı değil doğruya çevirme önemli, danışanın gururunu okşamak gibi bir niyet asla olmaz. Hataları bulup yüzüne söyler, düzeltmeyi önerir ancak , seçim yine de danışanındır. Faydası katılım ve uyumda gizlidir
Çokça uğradım ;)
Terzi kendi söküğünü dikemez :)
çoğu bizden daha berbat durumda zaten
Haklısın.
Bozuk olmasa kimseyi analıyp tedavi edemez ki
hahaha buda güzeldi.
heh heh heaaaaaaaaaaaa :)
ev arkadasım psikoloji okuyor manyağın önde gideni
hahahha =)
ben psikolog olsam kesin kafayı yerdim
Ilmi ve hakikat yonunde eksikse bozulur.
zaten bozuktur onların psikolojileri
kesinlikle bozuluyor buna şahidim
dert dinlemekten bozulmaz
onlarda insan evet bozulur..
girer cunku hep sıkıntılı ınsanlarla karsılasıyoo
:D tabi ki insanoğlu sonuçta
Sanmıyorum.
denemek lasım
tabii onlarda insan
yes diyorum
e tabiki de bozulur
He.