Gizli Üye(18-24)+1 yılHastaneler özel ya da devlet üniversitesinden mezun olma durumuna bakmıyor. Okuduğun okul çok önemli değil. Özel hastanelerin hemşire açığı çok fazla şu an. Bu yüzden iki yıllık paramedik, anestezi mezunları bile hemşire olarak çalışıyor.
Normalde lisans hemşirelik eğitimi almayanlar hemşire olarak çalışamaz ama özeller mecburen alıyor, çünkü hemşire açıkları var. O yüzden bırak özel üniversiteden mezun olup hemşire olmayı dediğim gibi önlisans mezunları hemşire olarak çalışıyor. Devlet hastaneleri için de KPSS puanın önemli zaten.
07 Yorumla
Soran+1 yılBu yil degilde seneye sinava girecegim sindi 4 yillik hemsirelik mi okuyayim yoksa 2 yillik bolummu okuyayim. Ozelde hemsirelik yapsamda yeter kpss cok zor. Birde 2 yillik okuyup devlette hemsirelik yapabiliyormusjn kpssye girip
Cevap sahibi+1 yılŞimdi şöyle söyleyeyim. Hemşirelik yapmak istiyorsan bence lisans oku ve devlete atan. Çünkü özel hastane şartları çok çok zor. Ben de özel hastanede çalışırım diyordum hatta çok istiyordum ama cidden çekilecek çile değilmiş bunu gördüm ve maaş olarak aldıkları maaşı devlette alınanın yarısı gibi düşünebilirsin.
Özelde hem iş yükü fazla hem de emeğinin karşılığını alamıyorlar. İlk yıllarda belki özelde çalışırsın ama ilerleyen zamanlarda pişman olabilirsin.
KPSS hemşirelik için zor değil alım fazla. Çok yüksek bir puan almana gerek yok. Çalışıp halledebilirsin. Asıl iki yıllık okursan KPSS ile atanman çok zor olur. Çünkü önlisans bölümlerin alımı az olduğundan puanı çok yüksek.
Diğer soruna gelecek olursam, iki yıllık okuyup devlette hemşirelik yapılmıyor bu sadece özellerde var. Özellerde böyle olmasının nedeni de hemşire açığının olması. Belki de birkaç yıla hemşire mezunları artınca önlisans mezunları özellerde de çalışamayacak.
Kısacası lisans okuyup KPSS ye hazırlanman daha mantıklı olur. Ama tabii ki önlisans bölümlerden ilgini çeken bir alan varsa onu da tercih edebilirsin, karar senin.
Soran+1 yılŞu an 21 yasindayim ve onlisans ingilizce cevirmenlik okuyorum. Bu yil sinava giremem zamani gecti cunku. Seneye sinava girip yüzde elli bursla hemsirelik kazanabilirim belki. Dedigin gibi 2 3 yila kalmadan hemsire sayisi artabilir ve onlisans mezunlari acikta kalabilir. Ben 22 yasinda hemsirelik okumaya baslayacagim ve 26 yasinda mezun olacagim. 26 cok geç degilmi sence. Cocuklugumdan beri mimar olmak istiyordum ama devlete atanmam zor cunku cok fazla mimar var napcam bilmiyorum. Her seyde karsima bi engel cikiyor
Cevap sahibi+1 yılÖnlisans mezunlarının şu an bile atanması çok zor dediğim gibi. Özellerin de garantisi yok.
Seneye sınava girebilirsin evet. Geç mi olur diye düşünme neden çok geç olsun ki o kısma odaklanmaktansa bu mesleği gerçekten istiyor muyum, ilgim var mı diye düşünmen daha iyi olur. Çünkü asıl önemli olan şey bu.
Ben de 21 yaşındayım 2. Sınıfım şu an mezun olduğumda 23 yaşında olacağım. 23 ile 26 arasında çok fark yok bence.
Mimarlık konusunu bilemedim devlete atanması zor biraz evet. Umarım senin için hangisi daha iyi olacaksa onu tercih edersin.
Soran+1 yılKafam o kadar karisikki sana anlatamam. Annem perdeci ceyizci kisaca ev tekstili hakkinda herseyi kendisi dikiyor. Diyorumki annemin mesleginimi buyutsem dunyaya mi acilsam diyorum. Bir yandanda esnaflik yapabilir miyim bilmiyorum. Hemsirelik gozlemledigim kadariyla zor bir meslek degil. Devletteki hemsireler hep oturuyor. Ozel hastanede de 2 gun boyunca bulundum ablam estetik olmustu her neyse hemsireler sadece serum igne falan yapiyor bazen çiş torbalarini topluyorlar bu kadar. Gercekten bilmedigim icin soruyorum ozelde hemsirelere baska ne yaptirabilirlerki kendi gorevleri disinda
Cevap sahibi+1 yılSen hemşireliği bir hasta gözünden gözlemlemişsin. Sadece size ayırdığı zamanı görmüşsün. Hemşirelerin arasında bir gün boyunca bulunsan ne kadar yoğun olduklarını anlarsın aslında.
Devlette oturmak gibi bir şey söz konusu değil. (Özeli hiç söylemiyorum zaten.) Alanına göre yoğunluğu değişir ama en sakin alanlar bile yorucu ve yoğun geçiyor. Devlet hastaneleri daha yoğun oluyor zaten bilirsin.
Şimdi gelelim özel hastanelere, ablan estetik olmuş. Zaten ameliyat sonrası çok zorlu bir süreç değil. (Estetikler için diyorum) Hemşire ne yapar gelir ilaçları uygular, serumu kontrol eder. Tansiyon vs takibi yapar. Ama bu sadece bir hasta ve o hasta dışında daha ağır hastalar var. Hastaların görmediği bir arka plan var.
Hemşireler sabah toplanır, vizite çıkar. Tek tek tüm hastaları dolanırlar. Sonrasında sabah tedavileri için ilaç hazırlarlar, o ilaçları uygularlar.
Günde dört kez tüm hastaların vital bulgularına (tansiyon, ateş, şeker vs.) bakılır zaten.
Bu alınan bulguları dosyalara geçirirler, eksik yerleri doldururlar vs. Bu bildiğin amelelik zaten, neyse
Hastaların istekleri olur, sürekli gelir soru sorarlar vs onlarla ilgilenirsin bir yandan.
Bir ilaç uyguladığında sürekli gidip kontrol etmen gerekir hastanın durumu nasıl diye.
Yara pansumanı yapılması gereken zamanlar olabilir, onları yaparlar. Yani böyle kolaymış gibi geliyor ama aslında o kadar yoğun geçiyor ki.
Özelde herkesin işine hemşire koşmak zorunda kalabiliyor. Doktor bir şey dediğinde onu yapıyorlar mesela.
Cevap sahibi+1 yılHani demişsin ya hemşirelere kendi görevleri dışında ne yaptırabilirler diye. Örnek vereyim, mesela sonda takmak doktorun görevidir. Evet hemşire takmayı bilir ama biliyor olması hemşirenin görevi olduğu anlamına gelmez. Bunu doktorun yapması gerekir. Ama ben hiçbir zaman doktorun gelip de sonda taktığını görmedim.
Sanki hemşirenin göreviymiş gibi hemşirelere bırakılıyor ya da mesela arterden kan alma dediğimiz bir şey var.
Normal kan alma gibi değil daha çok dikkat edilmesi gerekiliyor. Kanama riski vs olabiliyor çünkü. (Damar basıncı yüksek olduğu için)
Herneyse bu doktorun işi kısaca ama ben bunu gelip de doktorun yaptığını görmedim. Hemşire yapıyor, hasta için de sıkıntı aslında. Zaten hemşire yoğun bir de doktorun yapması gereken işleri de yapmak zorunda kalıyor.
Hadi doktor neyse, onları yapsın diyelim. Bir de personellerin yapması gereken şeyleri yapıyorlar özelde. Her zaman olmasa da mesela hastanın temizliğini bir hemşire olarak senin yapman gerekebiliyor.
Hemşire neden yapsın ki bunu. Zaten kendi işlerine bile zor yetişiyorlar, hastalarla tek tek ilgilenmek çok zor ve yoğun. Ben alana gitmeden, gözlemlemeden önce böyle olduğunu ya da bu kadar iş yükü olduğunu bilmiyordum açıkçası.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
+1 yılevet bulursun saglik ölmez cunku
00 YorumlaEvet
00 Yorumla
+1 yılKendini geliştir
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBulursun
00 Yorumla
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri