Merhaba ben bu sene yaşlı bakım bölümünü yazmayı düşünüyorum. Sizce Yazmalı mıyım? Bu bölüm okunur mu? Yurt dışında bu meslek çok aranıyor ve en geç 1 yıl içinde yurt dışına yerleşeceğim kesinleşti. Öte yandan Türkiye de kalırsam iş bulabilir miyim düşüncesi var. Sizce?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye(36-45)+1 yılHemşirelerde alt temizliyor demişsinde hemşire yaşlı bakımı kadar alt temizlemiyor ve yeri geldiğinde bi başkasına yaptırıyor. bende huzur evinde çalıştım parası çok iyi. güzel para kazanıyordum ama sağlığım kötüydü. hergün ayaklarım ağrıyordu. En sonunda depresyon veya tükenmişlik sendromuna girmıştim şimdi biraz daha iyiyim bıraktım başka iş yapıyorum. Mesleğimden dolayımıydı bilmem hastalıklarım ama mutlu değildim pek.
04 Yorumla
Soran+1 yılYaşlı bakım bölümü mu mezunusunuz? İş nasıldı ve ne şartlar altında çalıştiniz? Maaşınız kaçtı cevaplarsaniz çok mutlu olurum
Cevap sahibi+1 yılavrupada çalıstım bu bölümde hemşire yardımcılığıydı benimkisi ama yaşlı bakım okuyanlarda benimle aynı calisiyordu. ve çok yorucuydu yani yinede yaparım diyorsan staj yap dene
Soran+1 yılAlmanya da mı çalıştıniz?
Cevap sahibi+1 yılEvet
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
7
Cevap
7Cevap
Sevdiğin, yapmak istediğin, yaparken sayıp sövmediğin, keyif aldığın bir bölümü yaz. Para odaklı bakma.
01 Yorumla
Soran+1 yılTabii ki öyle sevdiğim Şeylere bakmaliyim ama ote yandan para önemli maalesef
Gizli Üye(36-45)+1 yılAltlarına işese veyahut altına yapsa bile sen temizliyorsun. Özel sektörde kişinin odasına kadar temizletiyorlar çok kötü. Bende engelli bakım bölümü mezunuyum (eğer hemsirelige tamamlayacaksan oku ) ben dgsye gireceğim. Çok ağır iş
111 Yorumla
Soran+1 yılEvet alt temizleme olayını biliyorum maalesef ama yeri gelince hemşire de yapıyor bunu. Siz bu sektörde çalıştiniz mi eğer calistiysaniz maaşınız kaçtı ve is nasildi
Cevap sahibi+1 yılBizim burada asgari ücret veriyorlar. Yemek veriyorlar. Stajyerlik yaptım, yapmaz olaydım. İşkence gibiydi, yapılacak iş gibi değil
Soran+1 yılNeler yaptırıdolar ki size
Cevap sahibi+1 yılOda temizliği, yemeğini yiyemiyorsa yemeklerini yedirme. Duşlarını vs aldırma. Alt temizle vs vs etkinlik yaptırma. 1 insan günlük ne yapıyorsa onları. Kişisel bakimlarina kadar her şey
Soran+1 yılOda temizleme temizlik personelinin görevidir. Digerleri tamam ama. ben Ankara da yaşıyorum şartlar nasıl bilmiyorum ama zorlanmaktan özellikle pişman olmaktan çok korkuyorum. DGS için de kendime fazla güvenim yok
Cevap sahibi+1 yılÇoğu yerde temizlik personeli olmuyor :/ birden çok işi iteliyorlar.
Soran+1 yılYani okumamami mi tavsiye edersiniz? Mesai saatleriniz nasıldı mesela nöbet kalma var mi
Cevap sahibi+1 yılBen stajyerim diye sabah gittim akşam çıkış saatinde çıktım. Sabah çalışan var gece çalışan var. Dgs ye gireceksen yaparım diyorsan oku. Yoksa cidden asgari ücrete değmez. Kardeşim fabrikada çalışıyor işi daha basit lise mezunu çocuk şu an aylık 18k alıyor. İzmir deyim bende üç kuruşa çalıştırıyorlar. Çoğu okuyanlar dgs peşinde
Cevap sahibi+1 yılSayisal yapamıyorsan eğer Yaşlı bakım yerine Engelli Bakım ve Rehabilitasyon oku. Dgs den Özel Eğitim öğretmenliğine tamamlamaya çalışırsın sozelden alıyor. Eski sevgilim özel eğitim öğretmeniydi. Yatılı da kalıyor bazı günler. Aylığı 15 bin bandındaydı. Zaten çocuğun yazın özel yüzme hocası vardı sabah onu oraya ailenin arabasıyla bırakıyordu. Çocuk okula gidince oturup dinleniyordu. Aile tatile gidince bunu da yanında götürüp tatil masraflarını karşılıyordu. Yemek içmek onlardan şekilde. Aile zengindi.
Cevap sahibi+1 yılArkadasim çocukla kafeye gidiyordu aile onlara günlük bir para veriyordu dışarıda istediklerini alsınlar diye.
Soran+1 yılBu bölüme sıcak bakıyordum şu an hayal kırıklığı içerisindeyim gerçekten. .. ben bu öğretmenlik işini ilk defa duydum açıkçası o daha mantıklı geldi sayısalim yok çünkü ve asgari ücrete gerçekten değmez. Peki siz ne yapacaksiniz
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 960 cevap paylaştı.
+1 yılHer şekilde iş bulursun da önemli olan sen bu mesleği yapabilir misin
03 Yorumla
Soran+1 yılBilemiyorum... çevrim sen narinsin olmaz demişti
- +1 yıl
Gerçekten bir görev tanımına bakıp iyi araştır her insanın yapabileceği bir şey değil
Soran+1 yılPeki bakacağım teşekkür ederim
Onun için bölüm mü okuyacaksın bi de? Hiç işin gücün yok mu senin?
06 Yorumla
Soran+1 yılBunu bana değil bu bölümü açan üniversitelere söylerseniz çok daha yararlı olur... Ayrıca yurt dışı diploma istiyor denklik için
Soran+1 yılYa ahahah ben size anlatamadım galiba yurt dışı işim kesin denklik alıp gideceğim ve çalışacağım ALMANYA, DİPLOMA istiyor diyorum her yeri Türkiye sanmayın
Soran+1 yılBu yorumdan sonra hemen koca aramaya başladım çok sağolun aydinlattiniz beni
Gizli Üye(25-29)+1 yılBende bu sene giricem sınava bende evde sağlıkla yaşlı bölüm arasında kaldım puanıma göre seçicem artık bide tıbbi sekreterlikte var aklımda napicam bilmiyorum inan senin gibi kafam karışık
03 Yorumla
Soran+1 yılYa ben evde sağlık yazmam hani birinin evinde yatılı çalışmam rahat edemem vs. ama Huzurevleri olur mesela. Tıbbi Sekreterlik de iyi aslında ataması var. fakat benim aklım çok karışık
Cevap sahibi+1 yılEvde sağlıkta yatmıyorlar ev ev geziyorlar yaşlıları ama benimde kafam çok karışık hakkımızda hayırlısı olsun artık
Soran+1 yılHayır tam cevap verebilen biri de yok çevremde çok kötü
Bi kaç seneye balinde fıtık başlar doktor ararsın yapma çok ağır bir meslek.
09 Yorumla
Soran+1 yılNasıl yani
Soran+1 yılBu kötüyüm ya
Soran+1 yılKotüymüş
Soran+1 yılSizin Çevrenizde bu bölümü okuyan varsa bel sorunları oldu mu yani
Soran+1 yılYa çok geçmiş olsun... biraz daha düşünmem gerek sanırım. Size de çok teşekkür ederim
Sabrın ve isteğin varsa neden olmasın
02 Yorumla
Soran+1 yılSabri ve isteğim var ama korkuyorum
+1 yılEn son kpss de 73 le kapattı okuyabilirsin.
16 Yorumla
Soran+1 yılAna mesela dersleri ve stajı zor mu? İnsanlara bu bölümü okuyacağım söylediğinde küçümsüyorlar sırf bu yüzden geçen sene bu bölümü yazmadım.
- +1 yıl
Insanları salla kendileri ne okumuş sanki
Soran+1 yılÖyle tabi ama dediğimde sanki çok kötü bir bölüm gibi tepki veriyorlar. Bakım olduğu için. Fakat Tr halkı da yaşlanıyor bence ileride bu mesleğe ihtiyaç duyulacak.
- +1 yıl
Insanları boş ver hayatını insanlara göre idame ettirme
Diyetisyen olup evinde oturursan da kimse seni taktir etmeyecek
Soran+1 yılHaklısınız. Size çok çok teşekkür ederim
- +1 yıl
Rica ederim ❤️
Cg okumak mı gibi birsey yurtdışıni bilemiyorum
00 YorumlaBilmem kişiye göre degisir
00 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 661 cevap paylaştı. Okunur
01 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim
+1 yılYok ya
01 Yorumla
Soran+1 yılNeden
Okunmaz işler sıçar
01 Yorumla
Soran+1 yılSağlık ve tıp bölümünde okuyanlar zaten bunlardan tiksinmemesi gerekiyor dışkı, idrar, kan vs
Oku gitsin ya
01 Yorumla
Soran+1 yılYani sizce kötü bir bölüm değil mi
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam