Ablam üniversiteyi bıraktı. Yaptığı doğru mu yanlış mı?

ablam çok başarılı bir öğrenciydi derslerinde olduğu gibi sınıf ve okulun da başarılı öğrencisiydi matematik onun için çocuk oyuncağıydı diğer dersler de hatta ablam ösym için gittiği okulun birincisi oldu en yüksek puanı o aldı matematik öğretmenliği istiyordu kırşehir ahi evran üniversitesini kazandı işte ablamın bir kaç dindar arkadaşı vardı böyle 2020 2021 uzaktan eğitim vardı ablam onlarla takılmaya başladı daha yakın oldular onlar okumuyorlardı ablamı doldurdular okulu bırakması için ablam zor şartlar altında okumak için çabalayan bir insandı lisede annem okulu bırak diye baskı yaptı ablam vazgeçmedi hayalleri vardı işte bir gün ablam geldi dedi ki peçe takacam arkadaşımla beraber sipariş verdik falan annem başta karşı çıktı ama ablam vazgeçmedi peçe geldi taktı işte aradan 1 ay geçtikten sonra ablam okumayacam dedi biz hepimiz şaşırdık kaldık hepimiz biliyorduk ablamın okuma sevdasını neden diye sorduk beni peçeyle okula almazlar diye erkeklerle aynı ortamda da olmak istemiyorum diye ablam bıraktı yarım kaldı hayalleri hepimizin hayalleri yarım kaldı sadece onun değil o pislik arkadaşlar peçe yetmezken ablama kocada buldular kocası da ailesi de aşırı dindar öyle böyle değil hatta beni de kapatmaya çalıştılar. ablam şimdi hamile dolduruş uğruna hayallerini bıraktı doğru mu yaptı yanlış mı yaptı deseniz bence yanlış yaptı çok üzülüyorum onun için

Ablam üniversiteyi bıraktı. Yaptığı doğru mu yanlış mı?