Merhaba arkadaşlar 19 yaşında bir kız kardeşim var. Üzerinde emeğim çok büyük benim elimde büyüdü annemizin bizimle ilgilenmeye pek fırsatı olamadı. İş yerinde bir çocukla tanışmış aylardır konuşuyorlardı. Bir gün telefonu elime geçti kurcaladım bende çocukla olan mesajları resimleri gizli gizli gittiği yerleri hep gördüm. Bana yalan söylemiş. Ülkenin durumu belli başına bir iş gelse benim haberim yok. Ben karşı geldim ilişkisine kardeşim ise dinlemedi ne yaptıysam olmadı vazgeçmedi çocuktan. Ben mi yanlış düşünüyorum anlamıyorum bu çocuk çok değiştirdi karakterini vs beni dinlemez oldu. Yemeden içmeden kesildi. İşinden de çıkardım bana yalan söylediği için. En son işte kardeşlikten reddettim. Olayın tam içeriğini uzun uzun anlatamıyorum. Bazen bana yanlış yapıyormuşum gibi geliyor. İşe geri dönmek için çocuktan ayrıldığını söyledi ama ayrılmamış defalarca böyle şans verdim ama dinlemiyor sürekli yalan konuşuyor gerçekten aklımı yitirmek üzereyim bana bir yol gösterin.
Bu gerçekten çok zor bir durum, hissettiklerin ve yaşadıkların tamamen anlaşılır. Kardeşinle aranızdaki bağın kopması, özellikle emek verdiğin bir ilişkiyse, seni çok yıpratmıştır. Ancak sevgi ve kardeşlik, bazen sınandığında en ağır yükü taşıyor. Sen onun iyiliğini düşündün, korumaya çalıştın; ama onun seçimlerine müdahale etmekte zorlandın. İnsan bazen kendi hatalarını yaşamak ister, ama bu seni üzmesin; sen elinden geleni yaptın. Yalan ve güven sarsıntısı, ilişkilerde en zoru. Eğer kardeşin hala değişmediğini ve yalan söylediğini gösteriyorsa, sınırlarını korumak ve kendini yormamak da çok önemli. Belki arayı biraz açıp, ona zaman tanımak ve kendi yolunu bulmasına izin vermek gerekiyor. Unutma, her şey senin kontrolünde değil. Kardeşlik bağını tamamen koparmak zorunda değilsin; mesafeli ama sevgi dolu kalabilirsin. Kendini de unutma, sağlıklı kalmak için kendine iyi bakmalısın. Sonuçta herkes kendi hayatından sorumlu ve bazen en zor sevgiler bile sınır koymayı gerektirir. Umarım zaman her şeyi daha iyi yapar.
Olması gerekeni yapmışsınız. Biliyorum sizde biliyorsunuz 19 yaşında birinin iradesine müdahale edilmemesi gerektiğini ama o "biri* değil sizin kardeşiniz eee malûm ülke gündemi belli doğal olarak korkuyorsunuz hele ki şahıs güvensiz biriyse. İkilemdesiniz ve eminim ki çok zor bir durumdur. Kendi hayatımdan örnek vericek olursam benim de buna benzer bir ilişkim vardı doğruyu görmek istemiyordum karşıda ki şeytani iyilik meleği falan sanıyordum sadece ablam değil çevrenin gözlemi dahilinde yorumlar eleştiriler alıyordum ama onların tepkileri beni daha çok yanlışa sürükledi ne yazık ki. En son kendim akıllandım gerçekleri göre göre terk etmeyi başardım.. Yani özetle onu destekleyin ama gerçekleri görmesi için gizli mücadele edin gerekirse çocukla konuşun ve mümkünse görüştürmeyin ben görüşebildiğim için kopamıyordum çünkü her seferinde umutlanıyordum görmemesi gerekir yoksa sonunda çok üzülür. Yalnız süreci yaşamasına müsaade edin hatta gidin sarılın öpün kötülüğünü istemediğinizi söyleyin eminim ki yavaş yavaş o da farkına varacak her şeyin 🙏🏼
Tamam ablası olabilirsin üzerinde emeğin olabilir ama sonuçta onunda sevmeye ve sevilmeye hakkı var. Tepki göstermek yerine konuştuğu çocuğu alsın gelsin tanış belki bu sayede tanıdıkça seçersin bu kadar ön yargılı olma bence tanımadığın birine. Belkide çok iyi biridir bilemeyiz.
Kardeşinle bağını koparmak ağır bir karar, ama yaşadıkların da kolay değil. Onun iyiliği için çabalamışsın, emeğin büyük. 19 yaşında, duygusal bir dönemde ve bu ilişki onu kör etmiş gibi görünüyor. Yalanları ve seni dinlememesi güvenini kırmış, bu doğal olarak seni öfkelendirmiş. Ama bağları tamamen koparmak yerine, biraz mesafe koyarak sakin bir şekilde konuşmayı deneyebilirsin. Onu yargılamadan, korkularını ve sevgini anlat. İşten çıkarmak, kardeşlikten reddetmek gibi adımlar onu daha da uzaklaştırmış olabilir. Hata yapabilir, genç ve tecrübesiz. Senin rehberliğine ihtiyacı var, ama bunu hissettirmeden yapman gerek. Biraz zaman tanı, belki bir aile büyüğü ya da güvendiğin biriyle konuşmasını sağla. Sabırlı ol, ama kendine de zarar verme.
Canım, sen ona olan sevginden doğru bildiklerini yapmışsın, ama bazı şeyler zorla olmuyor. Ona biraz alan tanıman gerek. Yalanlarına kızmakta haklısın ama kardeşinle bağını koparmak seni de huzursuz etmiş belli ki. Sevdiğin biri için endişelenmek güzel ama kontrollü davranmayı da unutmamalısın. Sevgin ve sabrınla bir yol bulabilirsiniz. 🦋💙
Yanlış yapmışsın.. O kadar ilgilenip koruduğu söylediğin kardeşinle bağı koartmissin.. O zaman neden korudun bunca sene.. Korumak engel olmak değil yanında olmaktır çoğu zaman.. Sqna yalan söyleme gereğini niye hissettiğini düşün.. Baskı yapmak tu kaka demek bir koruma şekli değil.. Yanında olmalı anlamaya çalışmalı sana ters celsede yanında durmalı elini sırtına yaşamalı. Kötü bir durumda sahip cikmaliydin. Bu sayede sqn yalan söylemek yerine sorununda ya da yasqdigin bir olayda sana gelirdi.. Yanlış yapmissin:))
İnan günlerdir neler çektiğimi bir ben bir Allah bir de ailem biliyor. Çocuk itin kopuğun teki. Bir abla olarak kardeşimi koruyamayacak miyim? Ben çok kötü şeyler yaşadım ölümden döndüm kardeşimin de bu tür acılar çekmesini istemiyorum düzgün insanlarla konuşsun görüşsün istiyorum ben kardeşimin iyiliğini düşünüyorum
İyiliğini düşündün elinde ne var şu anda? Uzaklaşmış güvensiz kendi kararını uygulayan biri.. Sence yaptığın eylemler sonuca ulaşmış mi? Bazen ruhlara kanat takman gerekir.. Ve seninde onu izlemen. Düşerse yaninda olman.. Korumak istemekle koruyor olabilmek farklı şeyler.. :))
Bu zamana kadar bir dediğimi iki etmezdi. Ta kii bu çocukla görüşmeye başlayana kadar çocuk için beni ezdi geçti ailemi bile. Çocuğun değil kardeşimin çocuğa ilgisi var. Neyse yapacak bir şey yok artık arama mesafe koyup uzaklaştim. Bugün değil ama bir gün abla haklıymışsin diyecek. Ama bu hiçbirşeyi değiştirmeyecek
Abim. Once sakin olur musun? Bak onun da duyguları var. Tatmin etmek zorunda (tatmin burada cinsel anlamda değil) sosyal biri olmak zorunda. Zaman zor sen orada haklısın. Ancak bunları bir şekilde öğrenmek zorunda. Yarın kimse olmadığında kendisi devam edecek hayata. Ona temel seyleri doğru anlatmak gerek. Kavramlar olusma evresinde göreceği güzel dogru örnekler önemli. Senin erkek arkadaşın var mı? Ona örnek bir ilişki olabilir senin hayatinda olan. Şu an yok ise de nasıl buldun nasıl gelişti bunu anlasın kendisi de bazi seyleri sorgular. Onun kendisini tanımasına izin ver. Karşısında olma yanında ol ki baska yanlış seyler yapmasın
Yorumun gerçekten rahatlattı beni teşekkür ederim tabiki hayattan alması öğrenmesi gereken şeyler var insanoğluyuz bu şekilde öğreniyoruz benim başıma çok kötü şeyler geldi ölümden döndüm onun da bu tür şeyler yaşamasını istemiyorum. Çocuk itin kopuğun teki sevgilisi olmasın demiyorum düzgün kişilerle ilişki kursun istiyorum
19 yaşındaki kızı sen kim oluyorsun da işten çıkartıp sevgilisinden ayırmaya çalışıyorsunki? İstediğin kadar emeğin olsun o da bi birey ve kendi kararlarını da alabilecek yaşta. Sana söylemediyse böyle yapacağını bildiği için söylememiş belliki.
Öncelikle benim kim olduğum seni ilgilendirmez dediğim gibi bir ablayım abladan öte bir anneyim. Senin kardeşin itin kopuğun biriyle görüşse sen karşı çıksan sana tonlarca yalan söylese napardin? Ben geçmişte hiç kolay şeyler yaşamadım ölümden döndüm. Kardeşimin kılına zarar gelse dünyayı yakar kendimi de yakarım o benim canım kanım herşeyim. Bir erkeğin onun canını yakmasindansa ben yakarım yolun başındayken şu an beni kötü biliyor olabilir ama zamanı gelince anlayacak.
Sen sanıyor musunki şimdi senin istediğini yapacak? O çocukla öyle ya da böyle görüşecek o kız. İnada bindirdin çünkü çocuğu onun gözünde daha kıymetli yaptın. Sen böyle kızın ilk hatasında eve tıkmaya çalışırsan kızı bu kız nasıl özgüvenli biri olarak hayatına devam edebilir? Hayatında hep sen olmayacaksın elbet bu kızın hayatına bi erkek girecek ve senin yüzünden onun hatasında elinden bi şeylerin alınmasını da normal karşılayacak
Hata yaptigini kabul etmiyor. Beni ve ailemi gözden çıkardı. Bir erkek için aileye rest çekilmez. Çocuğun kapı da ki köpekten farkı yok. Ben onu korumak istedim varsın beni kötü bilsin. Çocuk itin kopuğun teki diyorum anlama problemin mi var yakın zamanda kardeşimin cesedini bavulda orada burada bulmak istemiyorum. Ayrıca yaşın küçük anlaşılan yaran var seninde bu kadar yükselmişsin bana. Ben eve kapatmadim işine gidiyor şuanda hayatına devam ediyor. Uzaklaştim ben yapmam gerekeni yaptım bir abla olarak uyardım anlamak istemedi. Yaşasın görsün 19 yaşında kız hayatına müdahale edecek halim yok. Ama kardeşim hayatı toz pembe görüyor insanları kendi gibi sanıyor çocuğu da Cook iyi bir insan gibi kodlamis kendinde takıntı haline getirmiş
İşinden de çıkardım bana yalan söylediği için diyorsun. Bak ben 30 yaşındayım ve ben de ablayım. Senin kardeşini koruma içgüdünü anlayabiliyorum ama böyle öfkeyle hareket ederek onu koruyamazsın. Seni kötü bilmesin çünkü kötü bilmesi gereken kişi sen değilsin. Çocuk söylediğin gibiyse kardeşine tatlı tatlı yaklaşıp o çocuğun gerçek yüzünü göstermek senin görevin. Kenara çekilmek değil. Her şeyin bi ğslubu var sen kardeşini adam yerine koymuyorsunki. İşinden ediyorsun çocukla görüşüyo diye azarlıyosun çocuk gibi
Bedel ödeyerek öğrendik. Bedel ödemeden öğrensin istiyoruz. Birde insanlar yakınındakilerinin sözünü dinlemez çünkü senin kusurlarını en iyi o bilir. Kusursuz biri değilsin bana akıl verme diye düşünürler. Ama dışarısı öyle değil herkes gözünden kusursuz ve dediklerini dinlerler. Olması gereken neydi bence yaşça baya büyük kisilerin hikayelerini dinlemiş olsaydı neden sonuç ilişkisini kendisi öğrenirdi.
1 haftadır uğraşıyorum gerçekten benim de psikolojim bozuldu artık aile büyüklerine söylesem yardım istesem beni gecmisimle tehdit ediyor sence ne yapmalıyım
Senin bir bedel ödediğini tahmin etmiştim. Şimdi onda şöyle bir kafa var ablam hata yaptı cok da kötü bir şey olmadı bende hata yapsam en kötü ablam gibi olurum diyor ve şu an yaptığı aklının önüne geçiyor. Sizinle yaşamadığı hayatın tadını onunla yaşıyor. Bu yüzden yolunu değiştirmiyor
Geçmişinden korkuyorsan ondan önce davranıp geçmişinle yüzleş bence bu sana da iyi gelecektir. Çünkü şu an kardeşini gördükçe geçmişin aklına geliyor hem onunla hem kendinle savaşıyorsun. Ondan sonra aile büyükleriyle paylaş
Karşında olmak yerine yanında ol güvenini tekrardan kazan en azından neler yaptığını bilirsin. Sürekli onu işleyerek o kişinin doğru biri olmadığını bilinç altına yerleştirerek devam etmelisin. Sürekli savaş halinde olursa kardeşini o çocuğa itmiş olursun.
Eğer başına bişey gelecekse kendi sorumluluğu. Belli bir yaşa gelmiş ha nasihat verirsin dinlemezse yapıcak bişey yok. Bir abla olarak senden bile saklaması çekindiği anlamına gelir. Benimde ablam net tepkiler verdiği için bende hep saklardım. Bazen hata yaptığımda olurdu neticede benim hayatım ne yapsam ben ödücem bedelini. Yani zamanla kardeşinin aklı oturur diye düşünüyorum
Yaw sanane kızın özeline kurcaliyorsun inşallah tez vakit hemen gider evden sizden kurtulur her yaşında özgürdür o kişiyle takılır an yaşar şeytan bokuyla gerçek kalbini bulmak için sonra pislik olduğunu görür kendi isteğiyle rest çeker kalbini bulur sanane onun yaşayacağı hayatı sen yasayamican günahı sana yazılmıyor onun hayatı
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
10 ay
İyi yapmışsın. Benim kardeşim de "Sana tecavüz edicem" diyen bir hayvana gönlünü kaptıracak kadar adi, bunun için benden uzaklaşacak kadar şerefsiz bir yaratıktı. Onun iyiliğini istedikçe benim ölmemi istediğine dair ağır laflar söylemişti. Bazen bırakmak gerekir, derler ya bir müsibet bin nasihate bedeldir diye, sen ablalık yaparsın ve dinlemiyorsa bırakırsın. Benimki de bu kafayla çok yaşamaz zaten.
Gerçekten nasıl bu hale geliyorlar anlamıyorum aklım almıyor. Ben geçmişte çok kazık yedim aldatıldım çok şey yaşadım ama kimseye böyle saplantılı olmadım. Aile büyüklerinden yardım istesem dicem benim geçmişimle tehdit ediyor
O beni kaybetti ben değil zamanı gelince anlayacak beni ama beni hayal kırıklığına uğrattığı gerçeğini değiştirmeyecek zamanı geldiğin de gercekler bir tokat gibi yapışacak yüzüne
Yanlış bişey yapmadığı sürece zamana bırakmalısın bence Üstüne gidersen daha çok inat yapar. Çocukla konuşup görüşmelerini engelle bence Zamanla unutur