Ben onun yerine 4 ay sertifika eğitimi tercih ettim yani 4 yıl okuma yerine ve şuanda zaten işe girmem lazım para lazım sadece kpss orta öğretim sınavına girip memur olmayı düşünüyorum sizce aldığım karar mantıklı bir karar mı
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye(25-29)+1 yılMantıklı bence çünkü AKP yüzünden üniversiteler çöplüğe döndü, dersane kalitesinde hizmet veren özel üniversiteler her yerde açıldı ve sinavda baraj kalktığı için liseden zar mezun olan hatta liseyi bile bitirmeyen adam artık kolayca üniveriste mezunu oluyor. Üniversiteli olmanın bir anlamı kalmadı hukuk, tıp tarzı bölümlerde okumadığın sürece
01 Yorumla- +1 yıl
Haklısın
En İyi Cevaplar
Boş bir bölüm okuduktan sonra okumanın bir anlamı yok zaten, herkes de üniversite okumamalı bunun yerine üniversite olmadan kendilerini geliştirebilecekleri meslek kolları vb varsa bunlara yönelmeli. KPSSyi yaparım atanırım diye kendine inancın da varsa doğru bir karar bence
01 Yorumla- +1 yıl
Haklısın yorumun için teşekkürler
Direk meslek yapmaya bak ona göre eğitim al, donanımin olsun ben lisans mezunuyum şu an işsizim. Diploma tek başına hicbirşey bazen. Başka. nitelikler katıyorum şimdi kendime..
01 Yorumla- +1 yıl
Bencede en doğrusu bu zaten
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
13
Cevap
16Cevap
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 38,3b cevap paylaştı.
u +1 yılHayır, herkes üniversite okumak zorunda değil. Üniversite eğitimi, birçok farklı kariyer ve meslek için gerekli olabilir, ancak her meslek için zorunlu değildir. Özellikle bazı teknik mesleklerde sertifika veya diğer mesleki eğitimler yeterli olabilir.
12 Yorumla- +1 yıl
Ben şöyle yapıyorum;şuanlık popeyese de çalışıyorum ve o sırada belki sertifika ile işe alınırım bir fırsat doğar diye kpss ortaöğretim sınavına kadar bekliyorum kpss ortaöğretim sınavı ile memurluğa geçis yapmak istiyorum
- +1 yıl
Sizce doğru mu bu yaptıgım sonuçta para lazım bana
Gizli Üye(25-29)+1 yılHayatınızda neyin doğru olduğunu belirlemek sizin sorumluluğunuzdadır. Herkesin hayatında farklı hedefleri, beklentileri ve ihtiyaçları vardır ve herkes için üniversite gitmek doğru bir seçenek olmayabilir. Sertifika eğitimi almak da mesleki amaçlarınıza ulaşmanıza yardımcı olabilir. Önemli olan, aldığınız kararın sizin için doğru ve uygun olmasıdır.
Üniversiteye gitmek, çoğu meslek için gerekli bir eğitim seviyesidir, ancak bazı meslekler için sertifikalar yeterlidir. Bununla birlikte, üniversite eğitimi sadece bir meslek kazanmak için değil, aynı zamanda genel bir eğitim almak, düşünme becerilerini geliştirmek ve kişisel gelişim için de faydalıdır.
Siz aldığınız kararın sizin için doğru olduğunu düşünüyorsanız, o zaman mantıklı bir karar almışsınız demektir. Ancak, sertifikayla kazandığınız becerilerin iş dünyasında talep görmesi için araştırma yapmanız ve iş ararken bu becerilerinizi vurgulamanız önemlidir.10 Yorumla
+1 yılbenim abimde öyle memur oldu... hatta sertıfıka alma surecı 4 ay bıle surmedı. Lakın puanı cok ıyıydı abımın ordan sıyrılmasını bıldı. Puan ıyı cıkarmak zorundasın.
00 Yorumla
+1 yılHerkes ayni yokdan gitmek zorunda degildir. Baskalarinin koydugu standartlara uymak zorunda degilsin. Sen is bulabileceksen konu kapanmistir
00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 416 cevap paylaştı.
+1 yılKursa gidiyorsan da seni meslek sahibi edecek kursa git; güzellik sektörü gibi. Direkt istihdam verecek. Diğer türlü sertifika boş iş.
00 Yorumla - Kızlar Bir Adım Öne konusunda 5,7b cevap paylaştı.
+1 yılOrtaöğretimde meslek lisesi okumadıysanız memur olmak için 95 üstü almanız lazım.
06 Yorumla- +1 yıl
Hayır yaa Anadolu okudum ama 75 filan alsam şimdi torpillede olsa memur olamıyor muyum
- +1 yıl
?
- +1 yıl
Bazı yorumlarda sağlık teknisyeni olmak istiyorum demişsiniz bununla alakalı bir bölüm okumadıysanız sağlık teknisyeni olarak atanmanız mümkün değil. Olabileceğiniz şey düz memur bunun için de 95 üstü puan gerekiyor, mülakatı falan da yok torpil bir işe yaramaz. Bunun dışında katiplik var onda mülakat var ama mülakatlar kalkacak yine KPSS puanı ve klavye hızı önemli olacak.
- +1 yıl
Yorumunuz için tesekkür ediyorum aklıma takılan bir soruda daha var Anadolu lisesi mezunuyum kpss ile en fazla 75 alıyorum bu puan bir işe yarar mı
- +1 yıl
Klavyede hızlı yazabiliyorsanız katipliğe başvurabilirsiniz.
- +1 yıl
Bunun için de mezuniyet şartını ya da bilgisayar sertifikası şartını sağlaması lazım tabii
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 576 cevap paylaştı.
+1 yılOlabilir mantıklı ama üni ortamı ayrı bir güzel imkanın varsa git derim
01 Yorumla- +1 yıl
Yok ki çünü çalısıyorum şu an
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 317 cevap paylaştı.
+1 yılBence doğru karar. Kpssye çok sıkı çalış 90 al atanırsın galiba
01 Yorumla- +1 yıl
Sağlık teknisyeni olmak istiyorum kpss ile en az 85 almam lazım onun icin
+1 yılYemişim üniversitesini ben hayatımın 4 yılını boşa harcayamam
07 Yorumla- +1 yıl
En doğru karar bence sadece memur olmak için bı kpss yeter değil mi
- +1 yıl
Ben memur da olmak istemiyorum ben sevmem öyle eksantrik işleri kendi işimi yapıyorum ve çok huzurluyum
- +1 yıl
Yani sana göre seninde kararın gayet doğru ama ben kendimi garantiye almak istiyorum sonuçta kalıcı bir işim yok
- +1 yıl
Benimde işim kalıcı değil ama ben freeJobser olmayı seviyorum bu hem eğlenceli hem zamanını boşa harcamıyorsun istediğin gibi gezip eğleniyorsun
- +1 yıl
Hımm sevindim sizin adınıza her şey gönlünüzce olsun
- +1 yıl
Teşekkürler hanımefendi
- +1 yıl
Rica ederim:)
+1 yılDeğil ama sertifikaya da diplomayı bir tutmazsınız ya...
00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılUni diye bir sey kalmadi artik aciktan okursun sertifikada is gorur elbet
00 Yorumla Kendini geliştirdiğin hayatını idame ettirecek kazancı sağladığın sürede diplomanın önemi olmaz
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılTıp hukuk mühendislik okumuyorsan işsiz kalıyorsun zaten ya da asgari ücret alıyorsun
00 YorumlaÜniyi herkes okumak zorunda değil ne insanlar var ilk okul mezunu kınamıyorum kesinlikle sadece örnek olarak verdim
02 Yorumla- +1 yıl
Doğru kuzum
Üni okumak önceden kıymetliydi şimdi hiç bir künyeyi yok
00 YorumlaBnde senin gbi yaptm.
04 Yorumla- +1 yıl
En doğrusu
- +1 yıl
İngilizce'de A2 seviyedeyim kpss ortaöğretim sınavında bir faydası olur mu ki
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 581 cevap paylaştı.
+1 yılDeğil artık her şey torpille olduğu için
012 Yorumla- +1 yıl
İyide hem işte çalısıp hemde 4 senelik üni nasıl bitireyim?
- +1 yıl
Bitirme canım ben aksini söyledim sanki kopyala yapıştır yapmış herkese aynı cevap
- +1 yıl
Herkese değil sadece iki kişiye yazdımda ne alaka aklımda kalmış
- +1 yıl
boş ver herkes üni mezunu olmasın bu ülkeye başka insanlarda lazim biz mezun olduk da noldu esnaf olduk 😂
- +1 yıl
Haklısın😂 bende popeyese de çalısıyorum ayrıca tıbbi sekreterlik sertifikası ile işe girmeyi bekliyorum
- +1 yıl
İse girmeyi şu an da herkes bekliyor 😂
- +1 yıl
Hastaneden çağıracaklar yani konustuk biraz onlarla
- +1 yıl
Hastsne işi zordur
- +1 yıl
Evet öyle hayırlısı ile olacak inş bir şekilde sonrasında sınava girerim kpss ile sağlık teknisyenliğine geçerim memur olarak
- +1 yıl
Hayaller vs hayatlar diye karşılaştırma yapma da sonra
- +1 yıl
Hayalim görsel ögretmenin olma onun içinde yüzyüze eğitim gerek 4 sene okusam işte çalışamam onun içinde bence aldığım karar en dogrusu
- +1 yıl
boş ver hayallerinin peşinde git
Gitmek ıyıdır ama boş bencec
00 Yorumla
+1 yılöyle olabiliyor mu
00 Yorumlazorunda değil tabi ama gitmek iyidir
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılLisede ne mezunusun?
Ne sertifikası aldın?03 Yorumla- +1 yıl
Anadolu lisesi mezunuyum tıbbi sekreterlik sertifikası aldım
Cevap sahibi+1 yılGeçen sene sınava girmiş olsaydın keşke 2022 sınavına
Cevap sahibi+1 yılAma pardon diploma olmadan alınmıyordu
Gizli Üye(18-24)+1 yılSertifikalar çok da etkili bir şey değil
00 YorumlaUni okumak boş aetik
01 Yorumla- +1 yıl
Haklısın
+1 yılDeğil
03 Yorumla- +1 yıl
İyide zaten çalışıyorum aynı zaman da 21 yasında 4 seneligi nasıl bitireyim?
- +1 yıl
Ben okuma konusuna değil yazdım. Yaşla ne alaka insanlar 40 yaşında üni bitiriyor.
- +1 yıl
Ama paraya ihtiyacım var ailem maddi destek olmuyor
Değil tabiki
00 Yorumla
+1 yılbence üni şart
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılKpss ortaöğretim ile neyi düşünüyorsunuz?
03 Yorumla- +1 yıl
Sağlık teknisyenligini
Cevap sahibi+1 yılHangi alanda teknisyenlik mesela
- +1 yıl
Sağlık ama Anadolu okudum
+1 yılHayır değil
00 Yorumladeğil
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kızlar Bir Adım Öne > Sorular > Üniversiteye gitmek yerine sertifika aldım. Sizce herkes üniversiteye gitmek zorunda mı?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat