aslında bir insan kendisine gelir kaynağı yapmalı örnek veriyorum bir bahçen olsa yıllık getirisi 50 bin tl olsa öğrenci için iyi bir şey
çalışmak insanın yaşamı devam ettirebilmesi için
eğitim insanın hayatını insanca sürdürebilmesi için
iyi bir yatırım yapacak kadar çalışıp okumaya öyle devam edilmeli hem daha eğlenceli hemde daha iyi okunur
0
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Gerçekten sana bir şeyler katabilecek akademisyenlerin olduğu bir üniversite seçimi yaparsan hayallerinin peşinde gitmende problem yok. Dinamik nüfus fazla olduğu için ve hepsini de hizmet nüfusuna katmak absürt kaçacağı için bu saçma bahaneden beyninizi arındırmalısınız. Üniversite dönemlerimde asla tipik öğrenci hayatı dedikleri şeye kendimi kaptırmadım, derslerimi aksatmadım. Aynı zamanda sosyal hayatımın da devam ettiğinin altını çiziyorum. Herkes bölümünün önü kapalı diye saçmalarken onların önü açık bölümlerinde atanamadıklarını gördüm. Bir bölümün önü açıktır veya kapalıdır diye bir tanımlama kesinlikle yapılamaz. Bunu yapanlar umut kırıcı, farklı ideolojik görüşlerini desteklemek amacına hizmet eden insanlardır. Geleceği olan işi değil, geleceği olacağın işi seçmelisin. Bir noktaya odaklanmak seni en iyisi yapar. Sadece kendi çabalarınla dahi birçok projeye imza atabilirsin. Klasik mantıkla Googleda "en çok atanan meslekler, geleceği olan meslekler" yazısını aratmak yerine, olduğun bölümle ilgili birçok makale okumak sana daha çok şey katacaktır. Yeter ki artık kalıpları kırınız.
@GeçiciKarantina ben teşekkür ederim. Kendi alanım da eğitim olduğu için sana en iyi ben yardım etmiş olabilirim. Bu önemli sorunları bir bilenle konuşman daha faydalı olur, zira böyle mecralarda çok fazla boş insan var. Senin gibi geleceği aydın gençleri kazanmamıza mani oluyorlar. Hayatta başarılar diliyorum!
@Kriminal_Kalp_2 sağ olun. Eğer etrafınızdakilerin ne dediğini umursarsanız işiniz zor. Alırsınız diplomayı yayılırsınız koltuğunuza işsiz işsiz. Benim bölümde hiç düzgün atama yoktu ama ben insanların dediklerine göre bir hedef belirleyip o yönde gitmek yerine kendi isteğimin peşinden gittim. Ayrıca şu an yüksek lisans yapıyorum, akademisyenlik düşünüyorum. Siz de inşallah istediğiniz şeyi bulur ve ona göre kendinizi eğitirsiniz. Eğitim hayatınızda başarılar.
Benim alan din kültür hocam. Çocukların felsefeden ve din felsefesinden çok fazla soruları var. Hatta felsefe hocalarından bize sorular geliyor. O nedenle görüşmek istediğim şeyler var. Görmezden gelmeyeceğinizi umuyorum 😉😊
@Kriminal_Kalp_2 sosyal medyada pek aktif değilim hocam. İnstagramdan efqxyz hesabına mesaj atarsanız gördüğümde görüşebiliriz öğrencilerinizin sorularını. Din felsefesi sevdiğim konulardandır
Benim düşüncem açıktan okuyup çalışmak olurdu. Elbette üniversitede ki insanlar size bir şey katacaktır ama müthiş de zaman yiyecektir. Onun yerine çalışmak erkenden para kazanmak kendinize daha da yatırım yapmak demek. Kurslara gidersiniz artık paranız ve gezip tozmak için dert yanmazsınız. Tamanen daha da gelişime ve değişime odaklanırsınız. Belki de ben liseden dolayı okuldan soğudum bilmiyorum ama eminim ki hayata daha erken atılmak hep daha avantajlı oluyor.
Ben kendimi bildim bileli hem çalıştım hem okudum 1 yaz bile hatırlamıyorum boş boş gezdiğimi. Sonunda bir yerde bu iş ve hayat tecrübesi diplomalyla birleşti kariyerimde güzel bir adım attım. Bence her ikisi şart.
Eğitim alıp çalışmalısın, çünkü yaş ilerleyince öğretim süreci zorlaşır. Hayatımın en büyük hatası mesleğime güvenmek oldu. Bence bu ülkede en önemlisi, senin kendi geleceğinin işi ve eğitimini almak olacaktır. Farkını yaratmak senin elinde, sen diğerlerinden ne kadar fazlasın. Bir diğer nokta, asla tasarruf yapma. Para harcamayı öğretirler, ama para kazanmayı öğretmez kimse sana. En güvendiğin şirkete, yatıracağın 1 bin USD, 10 yılda sana çok kazanç getirir. Bu ülkede bütün birikimlerin ve yılların hiper enflasyon ile pul haline gelebilir. Son şey, etrafında ki kitleye danış ama kendi aklını kullan, diğerleri konuşur, yapacak olan sensin. Kolay gelsin.
Ya bu birazcık karışık bir durum bana göre. Şimdi okumak ama ne okumak? Bu dünyada birbirinden farklı bölüm ve meslek var. Çalışma hayatı için de geçerli aynı soru okulu bırakıp kendini geliştiremeyeceğin bir yerde çalıştıktan sonra durduk yere diplomandan olmanın da hiçbir mantığı yok. Burada önemli olan biraz daha sağlıklı düşünüp geleceği görebilmek.
Mükemmel bi soru. Öyle bi anne baban olsun ki sana vizyon versin öncelikle Dışarıdan diksiyon eğitimi alman şart Belirli organizasyonlara üye olman da şart okumayacaksan kitap kulüpleri vb Bunları yaparsan zihnini genişletmeye devam edip en az lise mezunu olursan ve üniversiteyi de açıktan bitirirsen bi ara git iş bile kur derim
Okulda okuyan biri olarka söylüyorum meslek lisesinde okumayıp bileğime bir altın bilezik (iş anlamında) tatmadığım için pişmanım. Okul okuyup bir yerlere gelmenin dönemi değil artık bu kendini geliştirebildiğin kadar geliştirip os hayatına atılması gerekilen bir devir acı ama gerçek.
Bu devirde okunmaz. Eğitim sistemi seni geliştirmiyor. Saçma sapan bir yere gidiyor. Eğitimin kalitesi vs düştü zaten
5
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Bu kişiden kişiye değişir ailenin ekonomik durumu senin hayatta ne yapmak istediğin vs 15 yaşında çalışmaya başlayıp 60 yaşına kadar fabrikalarda sanayilerde ömrünü çürüten fakir insanlarla dolu etraf. Okuyup ne yapacaksın okumayıp ne yapacaksın bunları objektif şekilde değerlendirmen gerek. Bir de herkesin kapasitesi olmaz bazı şeylere bu doğal bir şey o yüzden kendin ölç tart biç.
Eğer yaptığın iş, ustalık gerektiren (kuaförlük vs) bir iş ise erkenden atılıp gerekli ustalığa vakitlice ulaşmak lazım. Okumak bu gibi durumlarda gereksiz olur
Okul tahsil anlamında, belirli bir kültür seviyesine ulaşmak için şart. Para kazanmayı listenin ilk sırasına koymak yanlış. Çünkü çok daha fazla iş imkanı var okumadan.
18 yaşındayım 15 16 lı yaşlarda mahalle kafelerinde komi olarak çalışıyordum, tepsi tutmayı öğrenip başka yerlere geçtim. Suskun bi tip değilsen tanışıyorsun insanlar ile neyse ordan oraya gittim çalıştım ettim şimdi bi otelde garsonluk yapıyorum bahşişler falan aylık 12 13 bine geliyor belki okusam böyle olmayacaktı bir de garsonluk geçici meslektir kalıcı değildir. 👍
Bence okunmalı. Eğer maddi imkan yoksa part time gibi işlerle birlikte eğitim devam etmeli yarının ne getireceği belli olmaz diploma her zaman şart bence
Cahil kalmamak icin oku. Para kazanmak icin calis ister cirak usta iliskisi ister isci pateon iliskisi orasi sana kalmis ama diplomayi para kazanma garantisi olarak gormeyin🤝
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
İyi bir meslek seçimi ile iş hayatı çok daha mantıklı