Üniversite mezunlarının işsizlik oranını da göz önüne alırsanız sizce hangisi daha mantıklı; okumak mı yoksa direkt iş hayatına atılmak mı?
Bu devirde üniversite okumak mı, yoksa iş hayatına atılmak mı daha mantıklı?
Beğen
Paylaş
Takip Et
5 kişi beğendi
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
İş imkanı biraz da kişinin kendi elinde. Kpss sınavına çalışmayıp yan gelip yatıp sonra da iş bulamayınca isyan edenler neyin kafasını yaşıyor bilmiyorum. Ben üniversite okuyup devlet kadrosuna dahil olmaktan yanayım. Bunun için de elimden geleni yapıyorum.
5
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
İş hayatı daha mantıklı... Bir sürü tanıdığım selamlaştığım konuştuğum unili insan var %80'i bidon gibi ortalıkta dolaşıyor... Abidik gubidik bölümlerden mezun olmuşlar iş bulamıyoruz diye vuvuzela gibi böğürüyorlar... Sırf manita yapmak yiyişmek aileden kurtulmak için üniyi bahane edip zaman güpletmece içine girilmemesi gerekir... Yazık onca giden zamana paraya... Liseden sonra bir meslek edinilmesine bakılmalı. Zanaat öğrenilmelidir... L an ünili manavcı taksici oto yıkamacısı var bu memlekette... Daha üni okumaktan bahsediyorsun... Varsa keskin kıvrak zekan oku yazılım mühendisliğini. Para bunda. İş bunda. Eğlence bunda. Macera bunda...
Üniversite insana h2O yu yani suyun birleşenlerini bu birleşenler hangi bağ ile bağlanmış bu bağ nekadar kuvetli onu öğretiyor
ama gerçek yaşamda bu bilgi hangi kapıyı acıyor dersen actığı kapı yok.
Beyaz yakalı olmayacak isen 4 sene üni yerine 1 sene para almadan çalış kalan 3 sene de her şeyi amorti edersin 4 sene geçtikten sonra üni mezunlarından çok daha fazla aranan biri haline donuşursun
Bence üni okuma çalış
üni okuyacaksanda acıktan oku bari o diplama olsun asayım diyorsan
Üniversite okumak artık içi boş balon gibi oldu. Türkiye'de ne açılan fabrika var ne de gelişme var. Böyle olunca tıkanıklık oluyor ve her akraba kayırma, yandaş kayırma ve torpille dönüyor. Yani hiç üniversite okuma kendini başka alanlarda geliştir daha iyi yerlere gelirsin.
@SudenazKlas o zaman niye diyorsun master yurtdışında yap diye hahaha :D Eskisi gibi de almıyorlar zaten pek istemiyorlar. Türkiye'de ne yazık ki üniversite okumak önemli bir iş değil ne yazık ki... Bu zaten gelişmemiş ülkelerde normaldir.
Üniversiteden mezun olduğun da ortalaman ve ingilizce yeterliliğin iyiyse yurtdışında ki okullara başvuru yapıyosun. kabul alırsan rahatça oraya gidip okuyabillirsin ki buda yurtdışı kapılarını rahatça açar sana.. eğitimin bittiğinde sana çalışma izni de veriyolar araştır bence biraz
@SudenazKlas hahaha sen yanlış biliyorsun. Öncelikle yurtdışındaki gerekli ingilizce IELTS sınavı ile belirleniyor ve burada 6 ve üzeri alman gerek. Bu sınav direk yurtdışında çalışmak istiyorsan geçerli. Yurtdışında bunun haricinde sana yüksek lisans eğitimi vs veriliyor tabi bu eğitimde yeterli düzeydeysen önün açık olunabilir. Fakat yurtdışındaki ülkeler Türklere artık eskisi gibi sıcak bakmıyor. Bu açıdan ince eleyip sık dokuyorlar diyebilirim. Üniversitenin bir yararı ve çok kritik yeri de Erasmus programı. Çoğu üniversiteler en fazla bir kişi gönderiyor bölümden. Ben kısaca şunu diyorum üniversiteye harcanacak zamanı kendimi yabancı dillere vererek geliştiririm. 4 yıllık üniversite masrafımı gerek yurtiçi gerek yurtdışı yabancı dil eğitimlerine veririm. Böylelikle bir üniversiteliden daha erken işe atılır ve kendimi geliştiririm. Sen illa yapmak istiyorsan yap kariyer zaten herkes genelde senin gibi der sonra 3 ve 4. sınıf olunca ah be der :D
4 yıl bir üniversite okuyorsun 4 yıl masraf bu tahmini yıllık 12 bin beden eğer başka bir şehirde okuyorsan 4 yıl okuursan 48 bin eder bu kadar paradan sonra anca 4 bin işe girersin o da devletse tabiki hele özel sektör gir 2 bin bile vermezler okumayan biri basitten işe başlar 2 3 arası bir maaş ilk yıl bitince 3 4 çıkar bu para en son 4 5 arası olur okumaktansa bu daha mantıklı ama insanlarda bu var üniversite okumazsan bir halt olamazsın aslında tam tersi okumazsan bir halt olursun bir ton mühendis işsiz
Ben bu devirde üniversitenin okunması gerektiği kanaatindeyim Bizden önceki nesillerde üniversite okumadan ilkokul mezunu olarak çok iyi noktada Dilek halen insanlar var Ahmet Nazif Zorlu gibi ama günümüz şartlarında üniversitenin gerekli olduğu düşüncesindeyim fakat boş okunma bana okurken Bir taraftan da iş hayatına atılmalı
Güzel kardeşim Üniversite Okumak bilincine ülke olarak hala anlayamadık Üniversite okumak Alanında veya istediğin kariyer de bir meslek belirlemektir. Meslek seçiminde kişiler Türkiye şartlarında Önü açık olan mesleklere yönelmeli, ikincisi okumak isteyen insanlar Üniversite okumalıdır Önüne gelen Üniversite okuyor sende biliyorsun erkek öğrencilerin çoğu askerlik uzatmak için gidiyor yazık!! Git Avrupanın önde gelen Üniversitelerinde müfredat nasıl işliyor Bizdekiler Bir kaç Üniversite Hariç (ODTÜ, Bilkent, Boğaziçi sayamadığım birkaç ünv) dışında çoğu Yüksek Lise
Şu an en mantıklısı bir birey için İş hayatına erkenden atılmaktır Üniversite okumanın modası Türkiye de git gide geçiyor birçok progamdan mezun olmak iş getirmiyor üniversite okumakdaki amacınız para kazanmaktır. iş getirisi olmayan bölümler de okumak devlete boşuna para kazandırmaktır
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Üniversite okumak bence diploma önemli üniversite tek meslek edinme yeri değildir ve ne olur ne olmaz bir insanın elinde iyi kötü bir diploma olmalı ben okumadım mesela çok pişmanım yeniden açık liseye falan kayıt oldum iş yok herkes üniversite diploması istiyor kendini geliştirmen bile işe yaramıyor kaç tane sertifa vs aldim bilgisaylarla yazılımla ilgili ama yok iş bile diploma da diploma her yer böyle yani bence önemli ben böyle düşünüyorum
Bu donemde yatmak daha mantikli inan bana okuyupta bir yerlere gelemiyorsam çalışıp da bir kazanc elde edemiyorsam yatarim daha iyi demek istedigik attigin taş ürküttüğun kusa degmiyorr
Üniversite okumanın tek amacı iş sahibi olmaksa okuma zaten boşa okumuş olursun. Üniversite bir kültürdur bakış acisidir. Sadece meslek edinme değildir. Verimli geçirirsende iş bulmakta zorlanmazsin
Eğer sözel ve devlete dayalı veya iş imkanı kısıtlı bir bölüm ise işe atılmak daha iyi olacaktır tecrübe edindiğim kadarıyla. Mesela öğretmen kadroya girmek zor özel okul dershane vs deneyim ile alıyor deneyim yok ise çok az ücrete calisiyormusunuz. Ama özel sektorlerde aranan bir bölüm ise okuyup çalışmanızı öneririm. Ben mekatronik mezunuyum özel sektörde bu yaşımda bile CNC, teknik ressam , matbaa sektörü gibi işlerde rahatlık ile iş bulup çalıştım.
Para icin ise iyi bir bolum okumak ya da bolumu iyi bir üniversite okumak (yine bolum de onemli) daha mantıklı gelir bana ama ticari zeka varsa is hayati derdim.