2 yıllık adalet okumayı düşünüyorum ama meslek lisesi mezunu değilim böyle bir şartı var mı? Veya sizin önerebileceğiniz iş imkanı olan 2/4 yıllık bölümler nereler?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Ben adalet mezunuyum iş imkanı olarak yani eğer DGS ole hukuk istersen güzel olur ya da kpss ile katiplik baya iyi olur. Ama onun dışında pek bir şey yok. Tabi sunuda soyliyim bölümüm diye demiyorum ama gerçekten en iyi önlisans adalet. DGS ole hukuk ise birisi zor demiş ama yks den daha kolay sadece sıkıntı ortalama kasman gerekiyor ve sınavda fulle yakın yapman lazım ama sınav çok kolay emek verirsen olur. Birde bölümü okumak biraz zor eğer kolay bir üniversitede okursan rahat edersin. Bu konuda Gaziantep üniversitesi çok iyi hocalar çok anlayışlı ve rahat geçiyorsun burada ortalamada kasarsin rahatta edersin. Ondan sonrası sende yani eger emek verirsen iyi yerlere gelirsin. Tabi bu her bölüm için geçerli ama öbür önlisans programları pek iyi değil. Bir saglikla ilgili olursa olur ama o da kpss istiyor. Sağlık seversen sağlıkla ilgili bölümler ama yok yapamam diyorsan adalet gayet iyi. Meslek Lisesi ile ilgili bir şey söyledin ama yks den yeterli puanı alırsan gidersin başka şart yok sen sadece yks de üniversiteye gidecek puanı al o da tyt gidilir çok rahat.
01 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(25-29)+1 yılAdalet güzelde Dgs ile tamamlarsanız gayet iyi ama Türkçe ve Matematiğin iyiyse olur. Aksi takdirde zor gelir. Ama tyt ve ayt de de çok konu var teorik olarak 2 ders daha kolay gibi ama gerçekten tamamsan seç. Değilsen yks ile geç neden çünkü insan derslere alışınca Türkçe mat ta bir bocalıyor.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
8
Cevap
3Cevap
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılOlabilir sonra dgs ile 4 yıllık okuyabilirsin
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılKardeşimin bir arkadaşı var. Zeki de bir kız, istediği hukuk tutmayınca adalet okudu bir yıl sonra atandı. Kpss iyi yaptı tabi.
00 YorumlaTürkiye'de 2 yıllık okumak hiç okumamaktan iyidir, yurtdışında ben 2 yıllık okudum , daha okul bitmeden işe girdim şu an çok güzel bir hayatım var , ama Türkiye'de zamanına yazık bence
00 Yorumla
+1 yılAdaletten bilmemne gecis sinaviyla hukuga gecme gibi bi hayalin varsa sal simdiden o sinavlar sandiginiz kadar kolay degil 2 yil da hic onermem onu acik degil
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılEvlenmişsin Azer. Hayırlı olsun.
00 Yorumla
+1 yılÖnü açıksa evet
00 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 661 cevap paylaştı. Mantikli
00 Yorumla
+1 yıladaleti herkes okuyor günümüzde
00 YorumlaSaçma
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılEvet mantıklı
00 Yorumla
+1 yılHemşirelik :)
04 Yorumla
Soran+1 yılErkek olduğum için annem istemiyor...
- +1 yıl
Ne alaka sjxksjxm
Soran+1 yılAyrıca sağlık mezunu değilim girebilirmiyimki
- +1 yıl
Sağlık lisesi mezunu olmakla alakası yok. Düz lisede olsan hemşireliği yaparsın. Sadece yeterli sıralamayı yapman lazım hemşirelik için:)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne