arkadaşlar merhaba bayramın 2. günü pastanede çalışmaya başlayacam ama küçük bir yer yani masa sandalye yok büfe kadar küçük köşe bir yer yine de yoğun oluyor yol üstü olduğu için buraya kadar bir sorun yok ayakta durmakta da sorun yok tek sorun hayatımda hiç çalışmadım ve tecrübem yok ordaki malzemelerin fiyatlarını bilmiyorum ne yapacağımı tam olarak bilmiyorum bildiğim bir kaç şey var herkesin de bildiği gibi gider simit istersin pakete koyar veririm bunun gibi bazen yapabilirim diyorum bazen de yapamam gibi geliyor para hesabınıda yapamazsam diye korkuyorum ilk iş günüm olacağı için sizce yapılır bir iş mi orada nasıl yardım isteyebilirim yanımdakilerden ve ne yaparsam sizce işi kavrayabilirim biraz çekiniyorum
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye(25-29)+1 yılMerhaba, öncelikle yeni bir işe başlamak heyecanlı ama aynı zamanda da stresli bir süreç olabilir. Endişeleriniz normal ve anlaşılabilir.
İşinizi kısa sürede kavrayabilmeniz için bazı önerilerim var:
İlk günlerinizde, işyerindeki diğer çalışanlarla iyi bir iletişim kurmaya çalışın. Onlardan yardım isteyebilir ve sizin için faydalı olabilecek tavsiyelerini dinleyebilirsiniz.
Müşterilerle iletişiminizi geliştirmek için, samimi ve misafirperver bir tutum sergileyin. Onlara yardımcı olmaya çalışın ve ihtiyaçlarını anlamaya çalışın.
Ürünleri ve fiyatları öğrenmek için, ürünleri inceleyin ve fiyat listesini okuyun. Fiyatları ezberlemek zorunda değilsiniz, ancak hangi ürünlerin ne kadar olduğunu bilmek işinizi kolaylaştıracaktır.
Dikkatli ve hızlı olmaya çalışın. Yavaş olmak sizi strese sokabilir, ancak acele etmek de hatalara neden olabilir. Acele etmek yerine, yavaşça ve dikkatlice çalışın.
İlk günlerde yanınızdaki bir arkadaşınızın size yardımcı olmasını isteyebilirsiniz. İşinizi öğrenirken size rehberlik edebilir ve daha rahat hissetmenizi sağlayabilir.
Son olarak, işinizi öğrenmek için zaman ayırın ve kendinizi zorlamayın. İlk günlerde hatalar yapmanız normaldir ve bu hatalardan öğrenmeniz gerekiyor. Yavaş yavaş işinizi kavrayacak ve zamanla daha rahat hissedeceksiniz. Başarılar!10 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılMerak etme çabuk kavrarsın, devir daim yapmaya dikkat et yeni gelen ürünleri camın önüne diz, önce kalanlar senin önünde olsun müşterilerle onları ver 🙂
19 Yorumla
Soran+1 yılteşekkür ederim 🙂🙂 orada ilk günümde inşallah gösterir söylerler bana yardımcı olacaklarını düşünüyorum
Soran+1 yılsormaktan çekinmek istemiyorum
- +1 yıl
Soru sormaya çalış, işe ilgin olduğunu anlarlarsa daha iyi olur onlar için başarılar dilerim ☺️ Nerde başladın işe?
Soran+1 yılTeşekkür ederim pastanede işte tutulan bir yer şehirimde
- +1 yıl
Peki ☺️Hayırlı olsun
Soran+1 yılİnşallah hayırlısıysa olsun 🙂 abla abi diye mi hitap etmeliyim bilmiyorum ama arkadaşıma sorucam bazı şeyleri
- +1 yıl
Abi abla demende sakınca yok gibi küçük yerler samimi olur genelde
Soran+1 yılDeneyeceğim 🤭🤭
- +1 yıl
☺️😇
Bir işte uzmanlaşmak istiyosan sorman lazım sadece sen çalışmıyorsun değil mi yardım iste kimse sana isteme demez ve açıklarlar her şeyi. Tecrübe ve sorarak öğrenirsin böyle şeyleri. Sorun etme zamanla daha da oturur her şey.
14 Yorumla
Soran+1 yıliçimi rahatlattın pısırık gibi durmamak istiyorum orada elim iş yapsın istiyorum öğrenciyim zaten para kazansam aileme de yük olmamaya çalışırım inşallah hayırlısı olur 1 hafta deneyeceklermiş
Soran+1 yılatılganımdır övgüvenimde yeteri kadar bence ama işte ilkler her zaman streslidir teşekkür ederim ben çok sağ ol
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
3
Cevap
1Cevap
İlk gün çok vahim hatalar yapmadığın sürece problem değil. Seni işe alırken bunları göze almışlardır
02 Yorumla
Soran+1 yılHataya mahâl vermemeye çalışıcam yardımcı olurlar diye düşünüyorum 😥
Gizli Üye(25-29)+1 yılÖğreneceksin öğretecekler mutlaka. Böyle düşünüp takarsan elin ayağına dolanır rahat ol
01 Yorumla
Soran+1 yılEvet farkettim teşekkür ederim sormaktan çekinmesem iyidir ordayken
+1 yılZamanla olur
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılZamanla
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kızlar Bir Adım Öne > Sorular > Pastanede çalışıcağım, hızlıca işi nasıl kavrayabilirim?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat