Sizce utanmalı mıyim? Bu dünyadaki en rezil işi mi yapıyorum?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Alın terinin utanması olmaz, gurur duyulması olur.
Ben 1984 yılında daha 7-8 yaşlarındayken insan dışkısını ellerimle temizliyordum. Şaka değil, benim yakın çevrem bilir. O günlerdeki alın terinin, hem ilkokulu okuyup hem ekmek parası kazanmanın tadını bugün milyonlarım varken alamıyorum.
Bugün sahip olduğum tüm güzellikler ve eril gücüm o günkü zorluklardan geliyor.
Siz o işi yapmaktan utanıyorsanız, o işi yapmak için can atan milyarca insan var, hiç bunu düşündünüz mü?
Aklınıza karşı cinsin geldiğini ve size bu yüzden bakmayacağını veya aşağılayıcı tavır sergileyeceğini düşünüyorsanız da yanılırsınız. Benim geçmişte yaptığım o zorlu işin farkında olup, bundan dolayı hayranlık duyup lisede (lisede de hâlâ fakir bir öğrenciydim) benimle sevgili olmak isteyen, benimle evlenmek isteyen, ailesi çok zengin bir kız bile oldu. Kendisi şu anda Hacettepe Üniversitesi'nde akademik doçent doktor.
Size hayatın neler getireceğini bilemezsiniz. Belki bir şirketin en üst kademesinde bir göreve geleceksiniz.
Zorlukları sevin, o zorluklar zamanı gelince sizi bu dünyanın en güzel köşesine seyahat ettirip, yaşamsal mutluluğun tadını çıkarmanıza yardımcı olacaktır.
33 Yorumla
Soran+1 yılYorumunuzu büyük bir zevkle okudum. Hayata sizin gibi bakan insanlardan tavsiye almak çok özel bir duygu. Sağolun , varolun
- +1 yıl
46 yaşında olduğum için size bir abi tavsiyesi vereyim...
1. Lavaboya kendiniz gidebiliyor ve işinizi yapabiliyorsanız,
2. Yemeğinizi kimseye muhtaç olmadan yiyebiliyor ve bulaşığınızı temizleyebiliyorsanız,
3. Her şeyinizi kaybetmiş dâhi olsanız kimseye muhtaç olmadan kazandığınız bir kuru ekmeğiniz varsa siz dünyanın en zengin insanısınız.
Vehbi Koç, Türkiye'nin en zengin adamıydı kırk yıl boyunca patates püresi yiyerek yaşadı, öldü.
Sakıp Sabancı'nın Toyota fabrikası vardı, evladı bedensel engelliydi ve bir gün kendisi TV'de "keşke araba fabrikam olmasaydı da şu evladımın yürüdüğünü görseydim".
Siz ise en zoru başarıyorsunuz. Bedensel bir güç tüketerek insan sağlığına hizmet ediyor ve Allah katında da ecirler kazanıyorsunuz.
Benim en sevdiğim insanlar sokak görevlileridir. Müdürün yokluğunu yıllar geçse de kimse bilmez ama sokak görevlisi bir gün işi bıraksın, ortalık pislikten geçilmez.
Onun için kendinizi sevin ve değer verin. Kimse sizden üstün değil.
Soran+1 yılTesekkurler
En İyi Cevaplar
Utanılacak hiçbir şey yok. Sadece doğruyu söylemek gerekirse imkanlarınız ve kendiniz için yapabilecekleriniz kısıtlı oluyor. Sadece temizlik görevliliği için değil. Asgari ücret alan her meslekte geçinmek ve yaşamak zor.
021 Yorumla
Soran+1 yılÇok doğru, bir de eviniz kiraysa daha da rezil oluyorsunuz
Soran+1 yılBen geçim derdinden bahsettim. Kurumda bi ziraat mühendisi var. Kendisi 22.000 lira maaş alıyor. Benimle konuşurken maaşının azlığından bahsetti. Onun yerine ben utandım. Sözde devlet asgari ücreti kendi maaşlarına yaygınlaştırıp, kendilerine zam yapmamis. Dedim Allah tan asgari ücretle çalışmıyor yoksa kesin intihar ederdi.
Soran+1 yılYaygınlaştırıp degil yakınlaştırip olacakti
- +1 yıl
Annem ve babam asgarî ücretle çalışıyor. Çok iyi anlıyorum sizi. Ama o adama da hak veriyorum bir noktada. Bir asgari ücretlinin aldığı maaş 400€ ülkemizde. o adamın aldığı ücrette 1036 € ediyor. Zaten asgari ücretlinin hali kötü. Fakat 1036€ gelişmiş avrupa ülkelerinde asgari ücret dahi etmiyor ve biz bunu iyi maaş olarak nitelendiriyoruz. Kısaca ülkemizdeki çoğunluğun alım gücü çok düşük.
Soran+1 yılDoğru
- +1 yıl
Evet devlet asgari ücreti memur maaşına yaklaştırıyor. Asgari ücrete memur maaşına gelenden daha fazla zam geliyor bu da memurun alım gücünü düşürüyor. Ocak ayında asgari ücrete %55 zam gelirken memura %30 geldi onu da gelen tepkiler yüzünden verdiler, ilk açıklandığı %20'ydi. Asgariye o kadar zam gelince aldığımız şeylerin fiyatı da artıyor ama kimsenin maaşına benzer oranda zam yapılmadığı için insanlar giderek daha az şey alabilir hale geldi. burada yüzlerce soru vardı özelde zamanında asgarinin %30-40 üstünde pek çok kişiye zam yapılmamış, giderek herkes asgari ücrete çalışmak zorunda bırakılıyor. Bahsettiğiniz kişi asgari ücretle çalışmamak için üniversite okumuş, sınava çalışıp kamuya atanmış. Bu insanlar bir şeylerden şikayet edince asgari kazansaydı napacaktı diyerek eleştirmekten vazgeçseniz çok iyi olur çünkü asgari ücret hiçbir tecrübesi olmayan ve nitelik gerektirmeyen bir iş yapan kişilerin alması gereken ücrettir. Ülkenin yarısı asgari ücret alıyorsa, asgari ücrete üst seviyeden zam yapıp aynı zammı memura yapmıyorsan orada sıkıntı vardır.
Soran+1 yıl22.000 bölü 8500 eşittir 2.58 dir. Kaç kat olmasını istiyorsun , asgari ücretle memur maaşının? Sen galiba 10 kat felan istemiyorsun. Üniversite bitirdiniz , diye bize mobbing de uygulayın , hakkınız zaten. Bır üniversite bitirip kendinizi ordinaryus zannediyorsunuz ya ben ona üzülüyorum. Mühendis olup 7 24 masa başında uçak yapıp fırlatanlar var. Geçim derdi dedigin memurda degil asgari ücretlide... Şimdi bana Avrupa amerika ve başka ulkelerdeki muhendis doktor avukat maasini asgari ucrete bolup oran gostersene 10 mu 30 mu goreyim. Sadece kendinizi düşünmeyin. Ben hep şunu düşünuyorum. Zengin zenginligini yasiyor fakir sabrediyor ama eger bir gun bicak kemige dayanirsa fakir zenginden alır, devlet bile zengini koruyamaz. Biz insanca bir yaşama talep ediyoruz. Memur 22bin alıp ağlıyorsa asgari ucretli zaten çoktan ölmüştür.
- +1 yıl
4-5 sene önce kaç katıysa o kadar katı olmasını istiyorum çünkü kimse 5 yıl öncesinden daha kötü yaşamayı gerektirecek bir şey yapmadı. Asgariye %55 zam yapmayı gerektirecek bir enflasyon varsa niye memura %30 zam yapılıyor bu düpedüz haksızlık. Asgariye o kadar zam gelince her yer gideri arttığı için sattığı şeye zam yapıyor, ben asgari ücret kadar zam almadıysam daha önceden aldığım bazı ürünleri alamıyorum. İnsanlar bundan şikayet ediyorsa bunun tam olarak utanılacak tarafı nedir? Memur maaşı 22 bin lira değil o kamuda 35 yıllık mühendisin maaşı. Düz memurun maaşı 11800 liradır, genç mühendisin maaşı da 18 bin liradır. Ev kiraları 6-7 bin lira olmuş, marketten kaşar alsan 200 lira olmuş, süt bile 30 lira yani 22 bin lira bu şartlarda hiç de yeterli bir maaş değil. Kimsenin burada size mobbing yaptığı yok, asgari kazanmamak için uğraşmış biri durumundan şikayet edince ona asgari kazansaydı ile başlayan saçma sapan cümleler kurmayın diyorum sadece. Şu an asgari ücretle geçinmek imkansız zaten ama 22 binle de geçinilmiyor. Amerika'da bölerseniz emin olun siz zararlı çıkarsınız çünkü orada senin işini yapabilecek kişi sayısı ne kadar azsa o kadar çok kazanırsın. Asgari ücret ortalama 1800 dolardır, bir doktorun aylık geliri ise 10 bin doları geçer. Avrupa gibi sosyal devlet anlayışı ile maaşları birbirine yakın tutmaya çalışan ülkelerde de nitelikli iş gücü kaybı başladı. Ben şahsen daha çok kazanacağım hâlde Amerika gibi olmamızı istemem ama herkesi asgari ücrette eşitleme politikasını da doğru bulmuyorum. Kamuda çalışanlar nispeten şanslı, asgariye yapılan zamlar asıl özel sektörde asgari ücretin üstünde çalışanları vuruyor ki yukarıda bunu da eleştirdim.
Soran+1 yılDediklerinin yarısına katılıyorum, hakkını yemek istemem ama önce açı doyurmalı sonra tokla oynaşmalı bence asgari ücretli alacagi bi akilli telefonun bilgisayarin bi ekmegin kasarin hesabini yapip arkasinda bir sey biriktiremezken 20 binden fazla maas alan personel arabanin evin iphone 14 pro maxin samsung s23 ultra nin pesinde yemekle ilgili bi sikintisi yok et almakla yok hemen kosup krediyle bir seyler alma pesinde ama bu dunya onlara da kalmaz. Bu makas böyle artarsa isyan bayragi dalgalanir goklerde, kimse emin olamaz oturdugu yerde , ne zengin kalir ne fakir , Ahir adalet olur her yerde
- +1 yıl
20 binden fazla alan personel nasıl evin arabanın peşinde koşuyormuş? Ortalama ev 2 milyon lira olmuş yemese içmese 10 senede zor ev alıyor. iPhone pro max 50-60 bin lira 3 ay hiçbir şey almasa anca alır nasıl peşinde koşacak? Ülkede yoksulluk sınırı 31 bin lira, devletin mühendisi devletin verisine göre yoksul kategorisinde. Bu zamana kadar evini arabasını almamış hiç kimse artık ev de alamıyor araba da alamıyor. Vakti zamanında ülkenin durumu iyiyken bunları almış olan üstüne koyup yenileyebilir ama yeni baştan bir düzen kurmaya çalışanların öyle bir lüksü yok. Siz düpedüz sizden fazla kazananlara kin güdüyorsunuz ki burada utanılacak tek bir şey var o da bu söylemleriniz.
Soran+1 yılBen de diyorumki eger 20 bin ustu birisi bile ev araba alamiyorsa asggari ucretli * sene bir sey yapamayacak , siz ne is yapiyorsunuz, maasiniz ne kadar merak ettim? Avukat misiniz? Yoksa
- +1 yıl
Evet mevcut durumda alamayacak ve bunun sorumlusu sizinle aynı kurumda çalışan ziraat mühendisi olmadığı için tepkiniz ona olmamalı. Kimse siz çok kazanıyorsunuz, size zam yapılmasın demiyor. Herkes kendi alım gücünün düşmesinden, mal sahibi olmasının imkansızlaşmasından şikayetçi. Asgari ücret düşük, geçinmeye yetmez ve tabii ki zam yapılacak buna kimsenin itirazı yok ama asgari ücretin alım gücünü bu kadar düşüren enflasyonu olduğundan düşük gösterip memura az zam yapılmasını da eleştirmek herkesin hakkı. Aynı geminin yolcusuyuz hepimiz, birbirimizden nefret etmenin manası yok. Aileler senelerce çocuklarını oku memur ol rahat yaşa diye sıkıştırıyor, sonra bu çocuk büyüyor memur oluyor hiç de ailesinin dediği gibi bir hayat yaşayamayınca hayal kırıklığına uğruyor. Ben öğrenciyim, maaşım falan yok sadece olanı biteni görüyorum.
Soran+1 yılBak amerikada doktor maaslari 10 bin dolardan fazla ama orada üniversite okuyabilmek icin muazzam paralar veriyorsun. Yani ektigini biciyosun bi nevi. Turkiye de devlet universiteleri ucretsiz ve de mesela turkiye de pahalı olan dal pilotaj bolumu , kac yuz bin euro dan bahsediyorlar sadece egitim icin ama mezun olunca direk 50 binden maasa baslarsin , bunu belirtmiş olayim, nee okuyorsun bu arada
- +1 yıl
burada da okuyabilmek için muazzam emek veriyorsun, lisedeyken uyumamak için ilaç kullanan bir sürü arkadaşım vardı. Karşılığını bekleyebileceğimiz tek şey para değil. İnsanlar bir şey olabilmek için emek veriyor, yıllarını harcıyor ki bu bana kalırsa paradan çok daha kıymetli bir şey çünkü para ailenin parası ama verdiği emek kişinin kendisine ait. Tıp okuyorum ben.
Soran+1 yılİstanbul'da mi
- +1 yıl
Hayır
Soran+1 yılNerde peki
- +1 yıl
Onu söyleyemem tanıdığım insanlar çıkabilir.
Soran+1 yılGorunmeyecek yerden yaz
Soran+1 yılGir çık yaptim hesabina
+1 yılNe münasebet? Milletin hakkına girmiyorsun, çalmıyorsun çırpmıyorsun. Ne diye utanasın yahu? Hakkınla, edebinle çalışıp rızkını kazanıyorsun. Kim ne diyebilir? Üstünlük ancak takvadadır. İnsanların mesleğine, yüzüne, sosyal statüsüne bakarak kimse kimseye aşağılarcasına bakamaz.
Ve en rezil iş ne demek? Bu ülkede kendini insanlara satanlar, iki kuruş para için her şeyini ortaya dökecek vasıfsızlar varken rezillik sizin için kullanılamaz bir kelime. Kağıt toplayıcılara mesela çöpçü muamelesi yapılıyor. Oysa onlar ülkenin en önemli insanları, benim nazarımda. Çünkü kağıtlar toplanmasa, çöplere bırakılsa -ki ne yazık ki birlikte atılıyor- bir sürü ağaç kesilecek ve ormansız kalacağız.
Basit görünen detaylar, bazen hayat kurtarır. Siz de onlardan birisiniz. Çünkü temizlik hayatın önemli bir parçası. Ve mesleğiniz yüzünden de kimsenin sizi aşağılamasına izin vermeyin ‽
11 Yorumla
Soran+1 yılTesekkur ederim , istsl attim kabul etsene
Kesinlikle hayır. Alnının teriyle, helal bir şekilde ekmek paranızı kazanıyorsun. Temizlik personeli olarak çalışmak asla utanılacak bir şey değil. Bende çalışmıyorum. Devlet kurumlarına temizlik personeli olarak başvuruda bulundum defalarca tüp uzerinden. O listede adım çıkmadığı için o kadar agladim ki. Sakın utanma.
06 Yorumla
Soran+1 yılEyvallah sagol hangi şehirde yaşıyorsun
Soran+1 yılMalatya
Soran+1 yılNeresi
Soran+1 yılSana ptaik attim baksana
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
28
Cevap
31Cevap
- Eğitim & Kariyer konusunda 5,9b cevap paylaştı.
+1 yılGel yer değişelim gadası. Sen benim işimi yap ben senin işini güle oynaya çalışırım
07 Yorumla
Soran+1 yılNe iş yapìyorsun gurban
- +1 yıl
Elektronik teknikeriyim fabrikada işçiyim
Soran+1 yılMaasin ne kadar , zor mu isin
- +1 yıl
Yaw kardeşim millet iş bulamaz sen bulmuş bunuyorsun senden ne köy olur ne kasaba
Soran+1 yılGaliba 100 bin aliyorsun soylemedigine gore
- +1 yıl
Sana 100 binde qz
Soran+1 yılAz bir milyar dolar almam lazim
+1 yılHiç öyle utanılacak bir meslek olarak görmedim. Kimsenin öyle gördüğünü de sanmıyorum. Toplumun ihtiyaçlarını karşılamak yine toplumun kendi bireyleri ile mümkün. Hepimizin mesleği ne olursa olsun birbirimizin ihtiyaçlarına yönelik yani bu zincir kırılırsa düzen de bozulur. Alın teri içeren her meslek gurur vericidir
26 Yorumla
Soran+1 yılSiz ne is yapiyorsunuz
- +1 yıl
Ben jinekolog asistaniyim
Soran+1 yılEvli misiniz
- +1 yıl
Hayır.
Soran+1 yılSevgiliniz var o zaman
Soran+1 yılNe zaman evleniyorsunuz
Gizli Üye(25-29)+1 yılşerefini 5 kuruşa satan şerefsizler utansın, iyi bir işte çalışıpta şerefsiz olanlar utansın, haram para peşinde olanlar utansın
sen niye utanıyorsun helal para için canla başla çalışan biriysen takma kafana
59 Yorumla
Soran+1 yılSağolun eyvallah
- +1 yıl
Sakin ol dostum sakin ol
Soran+1 yılPadisahim anlamadim neden kizdiniz
- +1 yıl
Ben kızmadım , sakin ol dedim sadece
Soran+1 yılNeden
- +1 yıl
Neden bi neden arıyorsun? Sadece arkadaş öfkeli gibi geldi sakin ol dedim
Soran+1 yılSen haram parayla mi uğraşıyorsun zoruna giden ne
- +1 yıl
🤣🤣 konuyu istediğin yere çekmeyi nasıl da biliyorsun 🤣 alnımın teri ile kazanıyorum , bu da senin zoruna gitsin hadi 😉
Soran+1 yılTamam padisahim
+1 yılDevlet kurumunda çalışıyorsun, bence şükretmelisin. İşçi olup memurdan çok maaş alanlar var, işçi olup memurdan fazla ayrıcalıkları olanlar var. Aldığın maaş, işinden memnuniyetin önemli olmalı.
11 Yorumla
Hayır, asıl böyle bir düşünceye sahip olduğun için utanmalısın. Altın teri ve emek söz konusu sonuçta böyle düşünmeyi bırakıp gurur duymalısın kendinle.
11 Yorumla
Soran+1 yılNe bileyim bazen ne is yaptigini başkasına soylemekten bile utaniyorsun
+1 yılHelal, para, kazandığın için utanmalısın, tövbe Yarabbim ne günlere kaldık
21 Yorumla
Soran+1 yılSizin isiniz ne acaba
+1 yılHayır utanmanı gerektiren bir şey yok sonuçta alnının akıyla para kazanıyorsun
11 Yorumla
Soran+1 yılTesekkur ederim
+1 yılYoo, bunda utanılacak ne var. İşini yapıp para kazanan insanın gurur duyması lazım...
12 Yorumla
Soran+1 yılSiz ne isle mesgulsunuz
- +1 yıl
Ben Arkeoloji mezunuyum ama Yuva Ogretmeniyim aynı zamanda.
- Eğitim & Kariyer konusunda 558 cevap paylaştı.
+1 yılÇalıp çırpmıyorsun ya emeğinle helal para kazanıyorsun. Neden utanasın.
11 Yorumla
+1 yılSen bi hastaneye temizlik gorevlisi gorunce içinden püü allahin rezilimi diyon?
13 Yorumla
Soran+1 yılDemiyorum ama onun kafasından ne geçtiğini hep düşünüyorum
- +1 yıl
Kafasindan boyle birsey geçen biri cokta onemli biri olmamali zaten kimsede boyle dusunmez
Soran+1 yılAnladim sagol
+1 yılİşinden değil ama bu düşünceye iten sebepten utanmalısın..
11 Yorumla
Soran+1 yılDaha ayrıntılı anlatmak isterim
Gizli Üye(30-35)+1 yılKardeş bende hizmetliyim ve temizlik yapıyorum. Sözde ben de memurum ama hiç öyle davranmıyorlar. Maalesef çoğu insan bizi takmıyor. Buradakiler bu statüde çalışmadığı için sana nasıl davranıldığını bilemezler. Ben takmıyorum kimseyi sen de öyle yap bence
04 Yorumla
Soran+1 yılNerde hangi kurumda
Cevap sahibi+1 yılAdliyede
Soran+1 yılAllah kolaylık versin abim
Cevap sahibi+1 yılSağol sanada
Eğitim & Kariyer konusunda 2b cevap paylaştı. Neden utanasın kardeşim alın terinle emeğinle hayatını kazanıyorsun hiçbir zaman utanma rezil falan bir durum yok.
30 Yorumla
+1 yılO işide biri yapacak neticede herkes doktor mühendis olsa çöpleri kim toplayacak bunuda düşünmek lazım hepimiz birbirime muhtacız
20 Yorumla
+1 yılSen yapmazsan başkası yapacak odamı utanmalı çalışmak ayıp değil bu zamanda Türkiye de iş bulmak bile zor git çalış...
10 Yorumla
+1 yılbunda utanılacak hiç bir şey yok çalmıyorsun çırpmıyorsun helalinle kazanıyorsun
20 YorumlaHayır utanmamalisın. Çalışmak ayıp değil. Kendi hakkinla, alın terinle kazanıyorsun paranı.
10 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılMillet is bulamiyor bu da kalkiyor isi sorguluyor devlete girmissin daha ne istiyon ki oyle kolay mi is bulmak ben 31 yaşındayım calismiyorum is yok memurluk bakiyorum yok
10 Yorumla Saçmalama yerinde olmak isteyen binlerce insan vardır
10 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 2,1b cevap paylaştı.
+1 yılAlın teriyle para kazanmak utanılacak bir şey değildir.
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılHelalı ile çalışıp alın teri ile kazanıyorsun kardeş. En temiz kazançlardan birisi seninki. utanılacak bir yanı yok
10 YorumlaHayir niye utanicaksin Alninin teriyle para kazaniyorsun ne de olsa🙂
01 Yorumla
Soran+1 yılHaklisin
hayır tabi ki neden utanacaksın, paranı kazanıyorsun
01 Yorumla
Soran+1 yılSiz nee iş yapiyorsunuz
- Eğitim & Kariyer konusunda 960 cevap paylaştı.
+1 yılNeden utanasın? Helal kazanç sağlamak ne zaman utanılacak bir şey oldu
01 Yorumla
Soran+1 yılTesekkurler
+1 yılYoo helalinden emeğinle çalışıp kazanıyorsun. Daha güzel bişey mi var
07 Yorumla
Soran+1 yılSiz ne iş yapıyorsunuz
- +1 yıl
İşsizim ben 😃
Soran+1 yılEv hanımı mısınız
- +1 yıl
Ev prensesiyim
Soran+1 yılEvlisin o zaman
- +1 yıl
Prensesler bekar olur 😏
Soran+1 yılSemaj atsana bir sey diyim sana
+1 yılHırsızlık mı yapıyorsun, ya da haram para mı kazanıyorsun? Hayır. Alın terinle adam gibi para kazanıyorsun utanılacak ne var bunda
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılHak mı yiyorsun, yetimin hakkınımı çalıyorsun, harama el mi uzatıyorsun, bunları yapmıyorsan utanma, emek utanılacak bir şey değildir, işin ne olursa olsun en iyisi ol
01 Yorumla
Soran+1 yılEyvallah
- Eğitim & Kariyer konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılManyak mısın?
Calıp cırpmadan calısıyorsun neyinden utanacaksın00 Yorumla
+1 yılUtanılcak bir şey yok dostum.
Sadece bu kızlar en tepeyi istiyor.
00 Yorumla
+1 yılKanki geliri iyi ise utanacak ne var aldığın paraya bak
00 YorumlaKendin ile gurur duy en azından helal yiyorsun büyük adam
00 YorumlaÇalışarak emeginle para kazaniyorsun bu tanilacak bisey degil bence aksine bu devirde hala temiz bi şekilde para kazanabildigin icin gurur duymalisin
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılUtanıcak hiçbir şey yok ki emeğinle para kazanıyorsun sonuçta
13 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılŞu anlık çalışmıyorum
Soran+1 yılLisans mezunu musunuz
+1 yılHayır asla utanmana gerek yok
11 Yorumla
Soran+1 yılSen ne is yapiyorsun
+1 yılEkmek kazandığın hiç bir şey utanılası değildir
14 Yorumla
- +1 yıl
Öğretmenim, zamanında garsonluk yaptım, dükkanı her gün temizliyordum, her türlü işi yaptırıyorlardı. Satış danışmanı oldum, koli taşırken bileğim çıktı ama devam ettim. Şimdi Bi kurumda Öğretmenim ama yazın işsizim yine bu işlerden birinde çalışacağım
Soran+1 yılHelal olsun , tebrik ederim sizi , gıpta edilesisiniz
- Eğitim & Kariyer konusunda 903 cevap paylaştı.
+1 yılben de devlet kurumunda müdürüm, personeli yaptığı işe göre ayırmam, hepsi alnının teriyle ekmeğini kazanıyor, önemli olan kendi kişiliğindir
01 Yorumla
Soran+1 yılİşini iyi yapan emekçilere selam olsun o zaman
Gizli Üye(25-29)+1 yılİşin iyisi kötüsü çirkini güzeli yoktur diye düşünüyorum her işçiye çabasından dolayı saygı duyarım
03 Yorumla
Soran+1 yılSiz ne is yapiyorsunuz?
Cevap sahibi+1 yılBen vasıfsızım özel sektör hamallık yapıyorum
Soran+1 yılAllah yardimcin olsun , ben de eşya taşıdım , bilirim zorlugunu
Kanka keşke bende yapsam, asla utanma sana üstten bakan herkesin ya
10 Yorumla
+1 yılaksine gurur duymalısın kimseye muhtaç değilsen senden kralı yok
10 YorumlaNe Alakası var sana o gözle bakan utansın sen hakın la çalışıp kazanıyorsun haksız kazanç yiyenler utansın göğüsünü gere gere çalış.
11 Yorumla
Soran+1 yılEyvallah sağolasın.
- Eğitim & Kariyer konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılBunu dert ettiğin için belki, ekmeğini doğru yoldan kazanıyorsun niye utanasın
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılÇalışmamak utanılacak birsey
13 Yorumla
Soran+1 yılMesleginiz ne calisiyor musunuz
Cevap sahibi+1 yılMakine mühendisi ve yoga egitmeniyim evliyim iki çocuğum var
Soran+1 yılAllah mutlugunuzu daim etsin
- Eğitim & Kariyer konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılNeden utanacaksınız ki ekmek parası
20 Yorumla
+1 yılSaçmalama dostum
10 YorumlaBu soruyu soruyorsan utanmalısın.
10 Yorumlane utanması kardeşim
11 Yorumla
Soran+1 yılGizli bir utanç
+1 yılBöyle düşünen insanlardan sen utanmalısın...
01 Yorumla
Soran+1 yılHaklisin tesekkur ederim
+1 yılAlın terinden mi utanıyorsunuz hocam?
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yıltabi ki utanmamalısın..
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılkara kazanmanın nesi utanilanak bir durum
03 Yorumla
Soran+1 yılBilmiyorum , ailem bilmiyor daha temizlik personeli olduğumu , hayatım karmakarışık , aklım hep yapamadıklarımda, üretemedigimi dusunuyorum hep , psikolojikmen kafam dumanlı , önümü göremiyorum , her an duvara toslayacakmisim gibi hissediyorum
Cevap sahibi+1 yıldevlette sürekli işçi olmak 657ye tabi olmaktan daha iyidir ama bunu kabullenmek istemez genelde sürekli işçiler. bordronuz, tediyeniz, ikramiyenizi hatta emekli olduğunuzdaki yuksek maaşı gibi faktörleri düşünürsek çok daha iyi şartlardasiniz mesleğinin bir de bu yanlarını mi görsen.
Soran+1 yılHayırlısı diyelim o zaman
Azla
10 YorumlaTövbe yarabbim
17 Yorumla
Soran+1 yılNeden öyle dediniz
Soran+1 yılNe is yapiyorsunuz
Soran+1 yılMuhasebe maaşı 13 bin mi
Soran+1 yılHangi şehir ve mezuniyetiniz nedir
+1 yılNeden hırsızlık mı yapıyorsun utanma gurur duy
01 Yorumla
Soran+1 yılHaklisin
+1 yılHayriyettin Hopdedik
01 Yorumla
Soran+1 yılNe bu baba
+1 yılHayır öyle düşünme
03 Yorumla
Soran+1 yılSiz ne işle meşgulsunuz
- +1 yıl
Benim işim ile ne ilgisi var
Soran+1 yılİlgisi yok ogrenmek istedim sadece
+1 yılHayır. Aksine övün.
02 Yorumla
Soran+1 yılSiz ne iş yapıyorsunuz
- +1 yıl
Boşta geziyorum.
nedne utnasın ahlaka aykırı işmi
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 848 cevap paylaştı.
+1 yılHayir
00 Yorumla
+1 yılNealaka ww
00 Yorumla
Devamını Gör(44)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Eğitim & Kariyer > Sorular > Bir devlet kurumunda temizlik personeli olarak çalışıyorum, sizce utanmalı mıyım?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler