Psikoloji okumak istiyorum fakat Türkiye'de iş kolay bulunmuyormuş bu bölümde. Bölümü Türkiye'de okuduktan sonra Amerika veya Kanada'ya gitsem oralarda da mı iş bulunmaz? Yanii yeni mezun bir psikolog her yerde mi işsiz kalır?
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Psikoloji alanında iş bulma olanakları ülkeden ülkeye değişebilir. Türkiye'de iş bulma olanakları bazı diğer ülkelere kıyasla daha sınırlı olabilir. Ancak, yurt dışında psikolog olarak iş bulma şansı, kişinin dil becerileri, lisans ve lisansüstü eğitim düzeyi, mesleki deneyimi, alanında uzmanlık alanları ve çalışmak istediği konuma göre değişebilir.
Özellikle Amerika ve Kanada gibi ülkelerde, psikoloji alanında iş bulma olanakları daha yüksek olabilir, ancak bu ülkelerde de belirli bölgelerde ve uzmanlık alanlarında daha çok iş bulunabilir. Ayrıca, yurt dışında çalışabilmek için ülkenin yasal düzenlemelerine uygun bir şekilde eğitim ve lisans işlemlerini tamamlamak gerekebilir.
Yurt dışında psikolog olarak iş bulma şansını artırmak için, yabancı dil becerilerini geliştirmek, ilgili mesleki deneyimleri ve sertifikaları edinmek, seçilen ülkelerin yasal düzenlemeleri hakkında bilgi sahibi olmak ve iş arama stratejileri geliştirmek gibi adımlar atılabilir.
Çok teşekkür ederim yardımınız için. Seçeceğim üniversite tamamen ingilizce bir bölüm. 1 sene hazırlık var, ingilizce temelim daha sağlam olsun diye 1 sene hazırlığa kalmayı istiyorum. 4 senelik lisans psikolojinin de %100'ü ingilizce. Üniversite ingilizce harici 1 tane daha yabancı dili zorunlu kılıyor. Bu diller arasında çince, arapça, rusça, almanca, ispanyolca, italyanca, fransızca, ermenice, farsça, japonca bulunuyor. Bunlardan 1 tanesini öğrenci seçiyor ve 4 sene boyunca öğretiliyor. Sizce bölüm bittikten ve yüksek lisans yaptıktan sonra ana dili İngilizce olan bir ülkeye taşınsam bu yazdığım dillerden hangisini öğrenmek daha mantıklı bir karar olur?
İngilizce zaten bölümün ana dili olduğu için, bir yabancı dil öğrenmeniz size ileride farklı fırsatlar sunabilir. Hangi dili öğrenmeniz gerektiği konusunda karar vermek için hedeflerinizi düşünmeniz gerekiyor. Örneğin, Asya ile bağlantılar kurmayı planlıyorsanız Çince öğrenmek sizin için daha faydalı olabilir. Ayrıca, Avrupa'da bir kariyer düşünüyorsanız, Almanca, İspanyolca veya Fransızca öğrenmek size avantaj sağlayabilir. Fakat burada size birkaç dili öğrenmenizi tavsiye ederim. Böylece farklı ülkelerle iletişim kurma ve farklı kültürleri anlama fırsatınız olur. Sonuç olarak, kariyer hedeflerinizi ve kişisel ilgi alanlarınızı düşünerek hangi dili öğreneceğinize karar verebilirsiniz.
Tamam düşüneceğim, teşekkürler yardımınız için
Amerika da psikolog olmak için en az doktora yapmalısın. Lisansı hangi bölümde okuduğunun bile önemi olmayabiliyor.
Türkiye de psikologların iş bulamama sebebi psikoloji bölümünü yeni bitirmiş kişileri psikologluk için yeterince hazır olmamaları bundan dolayı en az yl isteniyor (tabi devlet memurluğu için bu şart değil) Amerika da ise en az doktora bitiren kişileri gerçek anlamda psikolog olarak görüyorlar. Özelikle Türkiye de sadece Psikoloji lisansı bitirip Amerika da "Psikolog" olarak iş bulmak çok ama çok zor.
Lisans bittikten sonra direkt doktora yapsam, yüksek lisans yapmasam? Doktora, yüksek lisanstan sonra mı yapılıyor? Yanii illa ki ikisini de yapmam gerekir mi yurt dışında iş bulabilmek için? Türkiyede yüksek lisans ve doktora yapsam yine de Türkiye'de iş bulamaz mıyım mesela? Yardımcı olursanız sevinirim
hayır tabi ki yurt dışı havada kapar seni
Umarım, teşekkür ederim
inşAllah Allaha tevekkül et merak etme
Hava da mı kapar 😂