Memurluk, özel sektör ve kendi işini kurmak her birinin avantajları ve dezavantajları vardır. Hangi seçeneğin size en uygun olduğuna karar vermek için aşağıdaki faktörleri düşünebilirsiniz:
Memurluk:
İş güvencesi ve istikrarlı bir maaş sağlar.
Tatil, emeklilik, sağlık sigortası gibi çeşitli sosyal haklara sahip olursunuz.
Yüksek ücretler genellikle olmasa da, çalışma saatleri ve yoğunluk daha düzenlidir.Özel Sektör:
Daha yüksek kazanç potansiyeli vardır.
Şirket kültürüne göre çeşitlilik gösteren fırsatlar sunar.
Kariyerinizde daha hızlı ilerleme şansınız olabilir.Kendi İşini Kurmak:
Kendi patronunuz olursunuz ve işinizi siz yönetirsiniz.
Başlangıç yatırımınızın kontrolünüz altında olduğunu hissedebilirsiniz.
Gelir potansiyeliniz sınırlı değildir.
Karar vermeden önce, hangi seçeneğin sizin için en uygun olduğunu belirlemek için beceri setinizi, kişisel hedeflerinizi, finansal durumunuzu ve risk toleransınızı dikkate almanız önemlidir. Ayrıca, her seçeneği iyice araştırmalı ve profesyonel danışmanlık almalısınız.00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)+1 yılBelli meslekleri okuyup kendi işini kuranlara heveslenmisimdir. Dis hekimi (klinik), psikolog (klinik), avukat (büro ya da ofis) eczaci (dukkan), mali müşavir. Yani bir alanda okuyup kendi alanlarinda kendi özel islerini yapmalarına heveslenmisimdir. iki tanidigim var ikisi de kadin. Biri dis hekimi klinigi var, diger eczaci dukkani var. Istedikleri zaman iş yapiyorlar. Eczaci olan dukkana gitmese de olur. Zaten yaninda eczaci teknikeri ya da yine baska mezun eczaci çalıştırıyor. Hesap verme yok, regl sancim var nasil gideceğim işe derdi yok. Ki yogun bir işte degil. Okumasi zor ama dukkan actiktan sonra esnafsin bir yerde zaten. Simdi eczacilar dukkan acamiyorlar oyle, sartlari var galiba ama yine de rahat. Cocuklari falan gelip dukkanda falan takiliyorlar, odevlerini orada yapiyorlar bazen, yemeklerini orfa yiyorlar.
Diger dis hekimi. O işe gitmezse olmaz ama randevularini ayarliyor kendisine gore. Isterse haftanin 7 gunu calisiyor. Isterse cuma gunleri randevu almıyor. O da kendi işinin patronu.
Yani tabi bunlarinda arkasi zor. Sigortayi yatiracaksin, yaninda calisan elemanlara da maas vereceksin, ilaç teminati, onun tedarigi ve masrafi bunlari ayarlayacaksin. ya da discide o malzemelerin tedariğini falan saglayacaksin. Kira, fatura, ısınma bunlar sana ait. Devlet memurlugu gibi sadece maas al durumu yok. arkasinda bir ton iş var. Devletteki işte sigortani devlet yatiriyor, kiran yok, isinma, fatura gibi seyler yok. Ama bunlari yapabilirim, saglayabilirim diyen icinde kendi işin her zaman iyi. Devletin verecegi tatili ya da izni beklemek zorunda degilsin. Bir tik daha özgürsün yani. Ama tabi bence meslegi okuyup bu isleri yapmak daha iyi. Ozellikle kadin icin. Hani takıcı acayim, elbise dukkani olsun vs bunlar zor is. Batma igtimali daha fazla. Cunku eczaneye disciye işimiz her zaman düşüyor. Dusukte olsa bir seyler kazanir ama yaginda kavrulursun. Diger esnafliklar daha zor kazanan cok kazaniyor evet ama kazanamazsan kepenkleri kapatir gidersin. Ama diger turlu klinik olmadi, yürümedi diyelim gider baskasin kliniginde calisir yine parani kazanirsin. Devlete atanmayi da deneyebilirsin bu alanlarda. Her turlu çalışma imkanin var ve acikta kalmazsin. Ama diger esnafliklar zor biraz. Kendi isin olacaksa boyle evukat, dis hekimi, eczaci tarzi alanlar daha iyi ozel sektor icin.
10 Yorumla
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 483 cevap paylaştı.
+1 yılay 29 para otuz devlet memuru!!!
Gelir Vergisi. KDV (Katma Değer Vergisi) ... ÖTV (Özel Tüketim Vergisi) ... MTV (Motorlu Taşıtlar Vergisi) ... Damga Vergisi. ... Emlak Vergisi.(7 çeşit vergi kazandığın vergi çeşitlerini çıkartan hükümete)
Özel sektörde Patron ne zaman gönlü isterse öder maaşları
kaldık mı ortada?
00 Yorumla
+1 yılKendi işini kurmak her zaman daha mantıklıdır.
lakin kendi işini kurarken ince eleyip sık dokuman gerekir, attığın her adımı hesaplaman lazım, gireceğin sektörü bilmen, pazar analizini iyi yapman lazım aksi halde sonu hüsran olabilir.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
42Cevap
Gizli Üye(30-35)+1 yılBir Devlet Memuru olarak
Ticaret kafam yok, iyi niyetliyim ticaret yapmam yapamam, zaten sermayem de yok ancak kafam derse çalışır kpssden puan alırım çalışma saati belli olsun diyorsan MEMURLUK
Yok ben memur kafasında değilim, param yok, ticarette yapamam ama iyi çalışırım kariyer vs hedefim var diyorsan OZEL SEKTÖR
Yok ben memur da olamam başkasının yanında calisamam, sermayem var diyorsan TİCARET yap derim. Memuriyette 30 yılda kazanacağın parayı belki 1 ayda belki daha kısa sürede veya değişkenlik gösterir 1 sene içinde de kazanabilirsin.
Memuriyette ne uzarsin ne kisasilirsin
Ancak şu devirde hava trafik kontrolörü, havalimanı çalışanı, diş doktoru ya da iyi bir avukat olmadığın sürece Memuriyetten sağlam para kazanamazsin. Kaldı ki Hakim Savcilar 25 30 arası alıyor onlar bile isyan etmiş diye duyuyorum.
İyi düşün hassas konu.10 Yorumla
+1 yılBu devirde özel sektör daha avantajlı. Çünkü özel sektör maaşı ortalama 10 bin lira. Memur maaşı 12 bin lira. Yıllarca kafa patlat enayi gibi memur ol ama özel sektör senle aynı parayı alsın ya da senden fazla alsın.
00 YorumlaEğer bir yeteneğin varsa o işte iyi olduğunu düşünüyorsan kendi işini kurmak daha mantıklı sağlam adımlar atarsan kazanırsın şu şartlar altında özel sektör de memurluk da iş değil hep bir üstün olacak ömür boyu koyun gibi bi ofisin ve ya iş yerinin içinde günün en güzel saatlerini geçirip ay sonu üç kuruş maaşı beklemek çok kötü bir durum imkanın ve şansın varsa kendi işini kur batsan bile tecrübe etmiş olursun ileriki zamanlarda önüne başka fırsatlar geldiğinde değerlendirirsin
10 Yorumla
+1 yılMemurluk ilk tercih. Kafandaki gelecek belirsizliğini giderir. Olmazsa bildiğin tecrüben olan, sorumluluklarının altından kalkmasını bileceğin kendine ait işin. Son tercih özel sektör.
00 YorumlaKendi işini kurmak elbette çünkü en azından bütün gününü kendine ayıra bilme fırsatın var özel sektorde gün yüzü görmüyorsun zaten ama memurluktada zorunlusun
00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılMemurluk bence ben de memurum bir ara kendi işimi kurmayı düşünüyordum ama bizim iş zor ya sorumluluğu büyük uğraşamam onun yerine gayrimenkul aldık. Takılıyoruz öyle
00 Yorumla Rahatlık istiyorsan memurluk.
Kendini geliştirmek ve iyi bir yerlere gelmek istiyorsan özel sektör.
Sermayen varsa kendi işin.
00 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 520 cevap paylaştı. Sinire strese gelemem diyorsan memur olacaksın ben risk severim strese dayanırım dersen işimi kuracaksın
00 YorumlaKendi işimi kuracağım çünkü idealist olarak ilerlemek istiyorum, beni durduran bi üst olmamalı
00 YorumlaNe yaparsan yap kendi isini yap. Özel sektör köreltir. Memurun önü acik degil. Ticaret kafan var ise kazanırsın.
00 Yorumla
+1 yılMemur olarak sadece gidip gelen ben artık 30 undan sonra hevesim kalmadı artık. Hayat böyle gittiği yere kadar devam
00 Yorumla
+1 yılÖzel sektör sömürür
Memurluk daha garanti gibi
Kendi işini kurmak riskli00 Yorumla
+1 yılMemur olmayın, memurluk bildiğin her haksızlığa susmak demek
00 YorumlaKendi işimin patronu olmak isterdim tüm işçilerin e yardımcı olup sevapları almak
00 Yorumla
+1 yılPara varsa kendi işin yoksa özel sektör parası iyi olan
00 Yorumla
+1 yılYani sağlam bir sektör çok satan bir ürün olursa tabii kendi işini kurmak iyi ama onun dışında memurluk da güzel devlet garantisi sonuçta
00 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 889 cevap paylaştı. memur olmak guzel gibi sadece yaptığın işten sorumlu oluyorsun kira vergi müşteri gibi sıkıntıların olmuyor
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılYeteneklerine göre değişir.
Dümdüz bir yapıdaysan kamuya yönelmek lazım.00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılMemuriyetten istifa edip kendi işimi kurnaya hazirlaniyorum
00 Yorumla
+1 yılKendi isini kurup ticaret yapmak. Cunku calistikca kazanirsin kimseye hesap vermezsin..
00 Yorumla
+1 yılMesleğinle de alakalı bi durum bence. Şahsen yazılım mühendisliği okuyorum onun için özel sektör tercihim
00 Yorumla
+1 yılİdeallerini, hayallerini kendi kurduğun iş kapsamında gerçekleştirmek
00 Yorumla
+1 yılMümkünse kendi işini kurmak
00 Yorumla
+1 yılaklın varsa ticaret
00 Yorumla
+1 yılKendi işin kimseye boyun eğmezsin
00 YorumlaBen paşa olcam sende paşa ol
Herkes paşa olsun00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 778 cevap paylaştı.
+1 yılYurt dışı sorun sadece para değil
00 Yorumla
+1 yıltecrube varsa kendi isimi kurmak
00 YorumlaHangisi senin için iyiyse o
00 Yorumla
+1 yılen iyisi kendi işin aslında
00 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 1,6b cevap paylaştı. Özel sektör ve kendi işim
00 Yorumlakendi isini kurmak cunku insanlar cok slk
00 YorumlaKendi işinin patronu ol
00 Yorumla
+1 yıltabiki paran varda kendi işin
00 Yorumlaalagvat gitsin her sektör canlı
00 Yorumla
+1 yılBu ülkede memurluk sjns
00 YorumlaKendi işini kurabilirsen kur
00 YorumlaKendi işin kimseye hesap verme derdin yok
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılsenın hayalın nedır?
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılKendi işini kurmak daha iyi
00 Yorumla
+1 yılHangisine mutlu olacaksan o
00 Yorumla
+1 yılKendi işini kurmak
00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 844 cevap paylaştı.
+1 yılMemurluk
00 Yorumla
+1 yılİmkan varsa kendi işin
00 Yorumla
+1 yılMemurluk bence
00 Yorumla
+1 yılMemurluk
00 Yorumla
+1 yılMemurluk
00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 309 cevap paylaştı.
+1 yılKendi is
00 Yorumla - Kızlar Bir Adım Öne konusunda 725 cevap paylaştı.
+1 yılbence memurluk
00 Yorumla
+1 yılKendi işini kurmak
00 YorumlaMemurluk
00 Yorumla
+1 yılBen memurum bence kendi işin
03 Yorumla- +1 yıl
memur jsjsjjs
- +1 yıl
detay vermek isterdim fakat mesaj atamıyormuşum 😅
Hangisini yapabiliyorsun
00 Yorumla