Yazılım mühendisliği bitirdim
Fakat mesleğimi pek sevmiyorum
Yazılım mühendisliği bitirdim
Fakat mesleğimi pek sevmiyorum
Tıp fakültesi, disiplinleri ve uzmanlık alanları nedeniyle çok zorlu bir eğitimdir. Ancak, 23 yaşında tıp fakültesine başlamak mümkündür ve bu yaştan sonra da birçok kişi tıp okumuştur.
Eğer tıp fakültesine ilginiz varsa, yaşınızın bir engel teşkil etmediğini unutmayın. Tıp fakültesine girmek için belirli gereklilikler vardır ve bunlar ülkeden ülkeye farklılık gösterebilir. Ancak, genellikle bir lisans derecesine sahip olmak, gerekli sınavları geçmek ve diğer kabul kriterlerini karşılamak gerekmektedir.
Tıp fakültesi zorlu bir süreç olsa da, seçtiğiniz mesleği yapmak için kendinizi yetiştirmeniz önemlidir. Eğer tıp fakültesinde öğrenmek istediğiniz şeyleri öğrenmeye ve mesleki hedeflerinize ulaşmaya kararlıysanız, yaşınızın bir önemi yoktur.
Ancak, tıp fakültesinin bazı zorluklarından bahsetmek gerekirse, sürecin oldukça zaman alıcı ve maliyetli olduğunu hatırlatmakta fayda var. Ayrıca, stresli bir çalışma temposuna ve yoğunlaşmış bir eğitime hazırlıklı olmanız gerekiyor.
Özetle, tıp fakültesi okumak için uygun olan kişilerin her yaşta olabileceğini unutmayın. Eğer tıp fakültesinde eğitim almak istiyorsanız, kararlılıkla çalışmanız ve ilgili kabul kriterlerine uymanız önemlidir.
Yazılım üzerine devam et derim
Takdir senin
Doktorluk meşakkatli meslek
Tamam içinde heyecan var istek okuma arzusu var anlıyorum
Ancak ömür dedigin de geçiyor
Yine kitap oku yine kendini geliştir
Ancak ömründen 7 sene gidicek
Doktor olsan
- bunun hastanesi nöbeti, doktora saldırani, bayram nöbeti vs yaptığın işin karşılığını alamamak stresli oluşu vs bir sürü negatif yanı var. Artıları da var elbette kariyer, insanlara faydalı olmak, bir alanda uzmanlaşmak, akademik kariyer yapmak vs vs
Yazılımcı olsan
- Evden çalışırsın
- program yaparsın paraya para demezsin
- Dünya Teknolojiye evriliyor git gide
Yazılım sektörü henüz yolun başında
Hayat senin takdir senin
Para kazanmak önemli ancak sosyal hayatının etkilenmemesi severek işini yapmak sosyal hayata vakit ayırmak daha önemli diye düşünüyorum takdir senin
Abla ben de yazılım mühendisliği ile tıp arasında kaldım hangisini seçsem diye bir türlü karar veremiyorum. Acaba neden sevmediğini ve zorluklarını öğrenebilir miyim yazılım mühendisliğinin bir de kod yazmak için matematiğimizin çok iyi mi olması lazım yoksa normal seviyede olsa yeter mi? Bir de eğer yazılım mühendisliğini seçecek olursam şimdiden bir yazılım kursuna yazılsam daha mı iyi olur yoksa oraya vereceğim parayla iyi bir bilgisayar alıp kendim öğrenebilir miyim biraz? Çünkü ben pek bilmiyorum da bilgisayar ile ilgili şeyleri pek😔 Cevaplarsan çok teşekkür ederim.
Evet yüksek derecede matematik kabiliyetin olması lazım yoksa üniversite hayatın da oldukça zorlanırsın
Kurs kendini geliştirmen için iyi olabilir
Ama sağlık alanını seviyorsan hiç mühendislik ile zaman kaybetme
Peki teşekkür ederim 😊
Cevap
34Cevap
Mantıklı tabi ki de
Sen okumak istiyorsan en mantıklı şeydir❤️ Kalbini dinle
Şimdiden başarılarrr🌸🌸
Teşekkür ederim
Aaa bir meslektaşıma denk geldim😁 ben mesleğimi çok seviyorum ama sen sevmiyorsan tıp oku tabii ki de! Bu yaşta okumazsan ne zaman okuyacaksın
O zaman en iyisi başka mesleğe geçiş yapmak tatlım.
Ben de yazılım 1. Sınıftayım sevmeme ve sevme sebeplerinizi öğrenmek isterim :)
23+6 = 29 yaşında mis gibi doktor olursun oku bence
Okunabilir. Benim tanıdığım 72 yaşında mezun olan teyze var
Gerçekten mi? Okumanın yaşı yoktur cidden. Peki mesleğini icra edebiliyor mu o yaşta?
Hayır tabii. Sadece okumak istediği için gelmişti ve mezun olduktan 2 yıl sonra da vefat etti zaten.
Yaa😔 ama sevindim onun adına. İçinde kalmamış, o yaşta bile olsa okumuş.
Kesinlikle insan her zaman hayallerinin peşinden koşmalı.
Mantıklı neden mantikli olmasin. Yaşın daha cok genc. Sevdigin meslegi yaparsin hic degilse.
Sen severek yapacaksan istersen 40 yaşında gir kazan yine mantıklı bir tercih yapmıl olursun
Yerinde olsam bir an bile düşünmem bende veterinerlik ya da tıp düşünüyorum 22 yaşındayım 30 da olsa girerim istediğim işi yaparım
İnsan sevmediği işi yapması gerçekten çok zor
Evet öyle ben iki bölüm terk ettim
Yani iki yılım boşa gitti ama istediğim yer için çaba sarf etmem gerektigini biliyorum ve etmezsem pişman olacagimi da daha da hata yapmam bu yıl hazırlanıyorum. gerekirse seneyede hazırlanırım
Umarım hakkında en iyisi olur başarılar diliyorum
Sen 2001 limisin
Umarım senin içinde
Evet 2001 liyim
Umarım
Yılma hak ettiğini alırsın 👍
Evet inancım tam çevre baskısı var sadece onuda önemsemiyorum zaten
Onlar her zaman var doğru olan insanın kendi eksiği ile ilgilenmelisidir biz öyle yapalım boş ver kalanı
Sen bi çalış kazan da tıpı bakalım gözün alıyorsa buyur benim gözüm pek almadı senle aynı bölümü okuyorum matematik öğretmeni olmak içimde kaldı:(
Babam 50 yaşında adam emekli olacak tıp okumak istiyorum diyo 😂
Umarım okuyabilir
Mantıklı. İnşaat mühendisiyim, memmun değilim. Asker olacağım inşallah.
33 yaşında hala genç ve iyi bir doktor olabilirsin...
Neden olmasın belkide daha faydalı olursun 2 meslek ile tip alanına yeni boyut getirirsin
Okunur okunur ancak tıp ananı ağlatıyor baştan söylemesi
Zorluk morluk tanımam doçent olurum diyorsan o zaman oku
Nesi var yaşının, gayet gençsin...
Mezun olana kadar 30 yaşın da oluyorum
Niye olmasın, 30 yaşında bile tıp okuyanlar var hiçbir şey için geç değil.
Ama senin mesleğin de güzel bence
Ben 28 yaşında liseyi bitirdim 😀 şaka yapmıyorum yemin edebilirim 😀
6 yıl okul, ardından tus sınavı vs çok uzun bir süreç. Ben cesaret edemezdim.
İstiyorsan neden olmasın
şu an nerdesin ve ne karar verdin? bende aynı süreçten geçiyorum ve çok korkuyorum yardımmcı olursan çok sevinirim.
Buna karar vermek için başkalarının görüşüne ihtiyaç duyuyorsan yazılım mühendisi olman bile düşündürücü.
Kazanıyorsan oku ama okuması çok zor ve zaten artık herkes 30 yaşında anca işe girebiliyor yaşı sıkıntı etme
paran varsa oku apla.. okumanın yaşı yok..
gencsın daha okuyabilirisn
Okumanın ve öğrenmenin yaşı yoktur
Hayallerinin peşinden git
Yazılım yazabiliyon mu
Evet
Bak sen zeki kizsindir özele gelsene bir konu konuscam
Gençlik bir daha gelmez istediğin için savaş
Yasında nevarki?
okuyabılırsın tabı!
Okunur kanki niye okunmasın
Sonradan işte insanda sevilmiyor daha gençsin zekisin oku sonuçta hayatın büyak bölümü işte geçiyor
Nıye okuyon ulke ünili işsiz yığını vakit kaybın
ekonomik sorunu yoksa oku ne olacak
Yapabiliyorsan oku daha çok gençsin
Sen yeterki okumak iste
Doktor olup ne yapcan emeğinin karşılığı yok
Doçente falan kapağı atarım dersen o ayrı
Eğer okumak istiyorsan Yasin önemi yok
26 yaşında hukuk için hazırlanıyorum
O zaman sana da başarılar ☺️
Mis gibi işin var neyini beğenmiyorsun
Sevmiyorum
Okumanın yaşı yoktur
Zaman kaybetme bu hayatı tekrar yaşamayacaksın
tabi ki ne var yaşında.
sevmesen başarılı olmazsın
Evet mantıklı
Okumanın yaşı yoktur hem de 23 ne kii
okumanın yaşı olmaz
Mantıklı olabilir ama riskli
Kazanabiliyosan oku
Neden olmasın
Olur bence
Ölürsün be
Kazanbilirsen tabi
Kazanırım zamanın da tıp fakültesine puanım yettiği halde çevrenin verdiği kafa karışıklığı ile gittim
Sonra pişman olup Yatay geçiş yapmak istedim izin vermediler
Doktor olursan çok yorulursun sosyal hayatın olmaz dediler bende onlara maalesef boyun eğmiş bulundum
uluslararası bir firmada yazılım mühendisi olarak çalışıyorum
Mantıklı
Çok iyi olur
Okumanın yaşı yok