Ailem, üniversite okumama, örgün olmasa bile izin vermiyor. Onları nasıl ikna edebilirim?

küçüklükten beri tek hayalim buydu, değişirim diye izin vermiyorlar. onların rızası olmadan bir şeyler yapsam dinen uygun olur mu

Güncellemeler
+1 yıl
derslerim iyiydi, liseye geçiş döneminde sınav kaydını babam yaptıracaktı zira zaten hiçbir aksilik yaşamamıştık okuma konusunda. hazırlanıyordum, bir gün kala öğrendim ki babam kayıt yaptırmamış, gelip seni okutmak istemiyoruz dediler. hafız oldum. liseyi açıktan bitirdim, öyle ki toplanan kredileri kısa sürede tamamladım. son dönem ailemi islami ilimlere (örgün değil) ikna ettim. kayıt yaptırdık, hazırlandım. yine bi gün kala sınav merkezlerindeki erkek polisleri bahane ederek vazgeçtiler.
Güncellemeler
+1 yıl
hepimiz bize biçilen bir kimliği taşıyoruz hayatımız boyunca, bu kimlikten ben yine de memnunum. defalarca kez konuştum, bahsi açılsa rahatsızlar. yapmam gereken her şeyi tükettim, tek yol ailemi silip ciddi bir karar almak. buna da ne imkanım ne de cesaretim var. dayatma ile hiçbir işin yürümeyeceğini günümüz ebeveynlerine hatırlatmak lazım, şimdi dönüp dediğim ancak "ben böyle bir aile kurmayacağım" olur.
Ailem, üniversite okumama, örgün olmasa bile izin vermiyor. Onları nasıl ikna edebilirim?