ıkisininde zorluğu başka. .17 18 yaşlarda okumak zor diye üniversite okumadım 17 yaşımda ise başladım. . her ay para kazanmak istediğini almak çok zevkliydi ama. . haftada bir gün tatil. para kazandıkça borç ta oluyor çünkü harciyorsun. . birde özel sektörde isen cidden zor. sokakta görsen selam dahi vermicen adam veya senden küçük çocuk yeri geliyo sana emir verebiliyor. . egoloman insan çok. birde işten çıkarılma riskin var. . Gelelim okumaya. hafta sonu tatil hasta olunca hesap vermiyon. . arkadaşların la vakit geçiriyor ve bir sürü anın oluyor. . yani bence çalışmak hele şu zamanda çalışmak cidden zor. .
52 Yorumla- +1 yıl
görüsüne katılıyorum daha ıyısı yazılmassa eıg secececım
dogalafet
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(36-45)+1 yılçalışmak elbette. bakma okurken bütün bilgiler önüne hazır sunulur çabalamazsın zaten sana öğretmeye çabalayan birileri vardır ve öğrendiklerini bir yerde kullanma zorunluluğun olmaz. ama çalışma hayatında eğer alanında iyi olmak istiyorsan yenilikleri kendin takip edip kendin kavramalısın ve bunu hem okuyarak hem uygulayarak yapman gerekir. kimse sana öğretmez. aksine herkes birbirini alaşağı etmeye çalışır. bakma çalışmak kolay gibi görünse de, nitelikli olmaya önem veren bir insan için çok daha zordur.
00 Yorumla
Okulda çuvallarsan o dersten kalırsın ama iş hayatında çuvallarsan kendine başka bir iş bulman gerekir
Okul daha eğlencelidir ama iş hayatı sadece eğlenceliymiş gibi gözükür
Okuldaki arkadaşlıklar gerçektir, iş hayatındakiler mecburiyettir.
Okulda yazın 3 ay tatil yaparsın iş hayatında 1 hafta izin alabilirsen şanslısın
Okulda sadece kendi sorumluluğunu taşırsın iş hayatında seviyen yükseldikçe başkalarının sorumluluklarınıda taşırsın
Okulda sınıfı geçmen için soruları bilmen yeterli iş hayatında terfi alman için başarılı olmak dışında yalakada olman gerekli
Bence iş hayatı daha zor00 Yorumla
23 yaşındayım 21 yaşımdan beri çalışıyorum. Sebepsiz yere okula gitmek istemeyip gitmeme sansın var, ama iste bu sans cok dusuk. Okulun yaza tatile girer, çalışırken 1 sene doldurayımda yıllık izne çıkayım diye bakarsın. Okulda tek sorumlulugun derslerindir, gecemezsen seneye gecebilirsin. Fakat iste senden beklenileni yapamazsan kovulursun ve isin kotusu sektorun cok genis degilse haberlesmelerle baska is bulman zorlasır.. Daha sayılabilir ama yeterlidir sanırım. Is hayatı zordur sonuc olarak fakat ne kadar erken baslarsan okadarda iyidir aynı zamanda..
12 Yorumla- +1 yıl
denge meselesı sanırım
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
123Cevap
+1 yılOkuyarak kucuk yasimizda eglenmeyerek yillarimizi harciyoruz. Eglenmemizi fazladan derse ayirarak halk dilinde inekliyerek geciriyoruz. Ne kadar iyi veya kotu yerlere gelirsek gelelim cocuklugumuzdaki eglencemizi hicbirseyle degismek mumkun degil. Calismakta ise cocuklugumuzun karsiligini aliyoruz.
Unutulmamasi gereken birsey varsa o da sudur :
-dunyaya bir kere geliyoruz. Her gecen saniyeyi geri alamayiz ama her gecen saniye eglenebiliriz. Kuslukler kavgalar oldurmeler cinayetler hepsi bosa
Yarisi mezara gider yarisi dunyada kalir. Dunyada yaptiginiz kotulukleri geri alabilirsiniz ama insanlarda biraktiginiz acilari geri alamazsiniz.
Ben buraya nasil geldim anlamadim neyse iyi gunler. . .40 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 708 cevap paylaştı. kötü eğitmenlerin olduğu yerde okumak
kötü yöneticinin olduğu yerde çalışmak102 Yorumla- +1 yıl
Nereye gıdersen gıt kısılerle alakası var dıyosun
+1 yılçalışmak daha zor tabi ki. ekmek elden su gölden olmuyor çalıştığında, kendi paranı kendin kazanıyorsun hayatını da ona göre düzenlemek zorunda kalıyorsun. sorumlulukların desen öğrenciyken olduğundan çok daha fazla. hata yapma şansın çok daha az önceye göre.. bu sebeplerden ötürü de bence çalışmak çok daha zor okumaktan.
21 Yorumla- +1 yıl
Aaa kediiii nasılsın :)
+1 yılÇalışmak zor tabiki. staj yaptım sabah 6da mecbur kalkmak zorundasın işe gitmek için sabahın o saatinde tıklım tıklı otobüse metroya binmen gerekebilir bide iş yeri uzaksa yandın. günlük ulaşım rahat 3 saati bulabiliyor belki daha fazla büyükşehirde yaşıyorsan. iş yerine git sabah hep aynı insanlar heleki sanayi ortamıysa berbat. öğleni sabırsızlıkla bekle sonra mol olsun bu seferde akşam saatini bekle sabırsızlıkla sürekli saate bak. heleki sıkıcı bir iş yerindeysen. sonra 5-6 gibi işten çık eve git 7-8 bulur. yorgun argın olursun. mavi yakalıysan işten yorulmazsın ama o ulaşım sıkıntısı seni bay bir yorar. yemek ye biraz tv bak saat 10-11de uykusu geliyor zaten insanın. hep aynı insanlarla muhattap olduğun için çok sıkıcı olur. okul öylemi kebap valla kebap keşke hiç bitmese.
10 Yorumla
+1 yılKesinlikle çalışmak zor. birinci üniversiteyi bitirdim çalışma hayatına atıldım, Fazlası göz çıkartmaz dedim, çalışırken aof dan 2. üniversite bitirdim, birde şu uzaktan eğitim ne oluyormuş ya dedim, şimdide çalışırken uzaktan eğitimle 3. üniversiteyi bitirmeyi deniyorum. Ömrümün sonuna kadar okuyabilirim lâkin , ömrümün sonuna kadar çalışmak mı? yok yok şimdiden emeklilik günlerimi hesaplamaya başladım.
01 Yorumla- +1 yıl
Insan olarak kolaya kacmaya meyıllıyız sanırım sorun orda
+1 yılşu an okuyorum ama kesinlikle çalışmak daha zor 1 yıl staj gördüm bir dewlet kurumunda müdürü görünce herkesn eli ayağı birbirine giriyodu yalakalk yapanlarmı dersn sesini çıkaramayanlar mı dersin hep bir baskı altındasn ve bu ömrün boyunca sürecek çünkü sen o işe bağımlısın o zamanki asi kişiliğim stajın son günü bir patlama yaşadı dağıttım ortalığı gittim ordan sewdiklerime öpücük sewmediklerime bir torba laf yolladım. 😊
02 Yorumla- +1 yıl
karıyerını bır gereksız müdür yüzünden yakmasaydın kuzum
- +1 yıl
Yok sadece stajdı 1 yıl sürecekti ve sürdü son günmde hıncımı aldm herkesten 😊 kariyerm henüz başlamadı üni. bir bitsn öyle 😊
Eğitim & Kariyer konusunda 1,2b cevap paylaştı. Okuyana okumak zor gelir çalışana çalışmak zor gelir
51 Yorumla- +1 yıl
Sana hangısı zor gelıyor
Bence ikisi de zor degil de biz insanoğlu fazla rahata düşkün olduğumuz için zoe geliyor
41 Yorumla- +1 yıl
Ikısıde yapmamız gereken zorlukları farklı bir alan dıye dusunuyorum
+1 yılşu an hem okuyorum hem calisiyorum, bence çalışmak daha zor. Dersi derste dinleyip anlayabildikten sonra deftere bir kac kez bakinca bilgiler tekrar tekrar geliyor. sanki beynimin veri tabani varmis ve aratinca dökülüyormus gibi bilgiler. bu beni cok yormuyor. hatta okula gitmeyi seviyorum :) ama çalışmak oyle değil. insanlarla ugrasmak cok daha bir zor.
02 Yorumla- +1 yıl
hele sevmedıgın bır ısı yapıyorsan ve maddı durumun yoksa of kı ne of
- +1 yıl
isimi seviyorum 7 de kalkmak zorunda olmasam.
okumak daha zor, calisinca belirli bir saatler de calisip eve gittiginde kafan rahat oluyor dinleniyorsun. Fakat okuyorsan eve gidip ders calismak zorundasin hele bir de sinavin varsa...
Ikisini ayni anda yürütmek benim icin daha zor. Kimseye tavsiye etmiyorum.00 Yorumla
+1 yılTürkiyede her ikiside. Okuduğunda ve bittiğinde hak ettiğin değeri ve maaşı alamıyorsun. He bide iş bulamazsan o var. Çalıştığındada seni eşşek gibi sönürüyorlar yine aldığın ücrete okadar eziyet değiyormu bilmiyorum ama kısaca her ikiside zor bizim ülkemizde ne okuyan sevilir ne çalışan. Zenginsen seviliyosun
12 Yorumla- +1 yıl
malesef bu sıstemı sevıyormusun
- +1 yıl
Sevmiyorum elbette
İs diyorum calismak daha guzel en azindan eline para geciyor ailene bagli kalmayip ozgur oluyorsun ama oteki turlu surekli aileni yoluyorsun verdikleri para ihtiyacini gidermiyor okuldan kacsan ailene haber veriyolar sinir bozucu bir durum ama iste calis bir yerlere gel eline para gecsin diledigin gibi harca bu yuzden calismak diyorum ;)
10 YorumlaÇalışmak daha zordur çünkü seni bedenen ve zihnen yorar, yıpratır. çok sömürülürsün çok çalışırsın az kazanırsın. okumak kolaydır çünkü fazla iş yapmıyorsun , rahatsın elinde defter. kitap, para cepte. yapacağın tek şey bir şeyler öğrenmek, bu da seni entellektüel yapar ilerde sana fiziki çaba olmadan çok kazanç sağlar..
00 Yorumla
+1 yılBen her ikisinide yaptim. Acikcasi merak ettigin ve ilgi duydugun veya sana cazip gelen birsey okuyorsan okumak daha güzel bence. Sadece paran olmuyor onuda calisirken dert etmiyosun. Uzun lafin kisasi her ikisininde arti ve eksileri var. Yinede okumak daha agir basiyor. Okurken sanki daha bir hürsün sisteme köle degilsin. Sonucta hayat zor.. sabir gerek. Ani yasayin:)
10 Yorumla
+1 yılikisininde zorluklari farkli , kendim hem okuyan hemde calisan biri olarak cevap vereyim okurken sinav stresi dersler falan strese sokuyor insani ve cokca basim filna agrir sinavdan bir kac gun önce ama isyerindede bedensel olarak cok yoruluyorum ama iste stres daha cok helede benim patron gibi gicik bir patronunuz varsa hem müsterilerin kaprisi hem patronun azarlamalari biktirdi artik ama care yok , ikiside zor
00 Yorumla
+1 yıl16 sene okudum 4 senedir çalışıyorum Okumak zor diyen birinin alnını karışlarım. Bu hayatta tek zor bir şey varsa o da çalışmaktır. Hele de kötü yöneticiniz sevmediğiniz bir işiniz varsa. Okuyan arkadaşlar kıymetini bilin en güzelide üniversite ortamı rahatlık başıboşluk özgürlük
00 Yorumla
+1 yılerken işe girenler daha çabuk tecrübe ediniyorlar fakat okuyanlar da eğer adam akıllı okuyorlarsa tabi yani öyle boş boş şeyler değil daha fazla psikolojik baskı altında kalıyorlar diye düşünüyorum :)
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılokumak zor tabiki. mesai bitince işle alakan biter belli bir zamanın belli bir işin vardır onu yaparsın. okumak dediğin ödevi quizi sınavı derken tüm hayatını alır... 16 yıl okudum onun ardından 2 ay çalıştım mühendislik yaptım hayatımın en rahat dönemiydi çalışma hayatım hatta bide üstüne para kazanıyosun :) şerefsiz patron benden hoşlanmasaydı hala çalışıyo olurdum :/
019 Yorumla- +1 yıl
Sende o kadar güzel olmasaydın atronun ne ya1sın ehehe
bana göre ıkısınınde zorlukları var kısıye göre degısıyor
Cevap sahibi+1 yılkusura bakmasın parası var diye sırf ona katlanamam ohh bir güzel kavga ettim şerefsizsin ahlaksızsın dedim çıktım para kazanmak güzeldi ama o işte çalışacağıma evde boş boş otururum daha iyi :D
- +1 yıl
Hangı ısden anlıyorsun sekreter felanmısın
Cevap sahibi+1 yılmühendisim dedimya
- +1 yıl
okumaya üsendım kb asdfasfdgd
Cevap sahibi+1 yıliki cümle yazıyı okumaya üşeniyosan bence sana da çalışmak daha basit gelir :D
- +1 yıl
Bana ıkısıde zor gelıyor asdasfsd
Cevap sahibi+1 yılevde oturmak en güzeli :D
- +1 yıl
şu an öyle yapıyorum ev sahıbı yakında kovarsa esyalarımı alıp sıze gelıyorum haberın olsun
kovulmam yakındır asasdasff ıc güveysıne aılen ne dıyor? . d. d. d. d
Cevap sahibi+1 yıl:D ne desem bilemedim
- +1 yıl
Gızlısın ne dersen de yeterkı kendı düsüncelerın olsun
Cevap sahibi+1 yıldemicem bir şey :D
- +1 yıl
muhendıssın ve oturuyosun calısmıycan mı bosuna mı muhendıs oldun
Cevap sahibi+1 yılYeni mezun bir mühendis için iş bulmak kolay değil :) bir yerden haber bekliyorum 2 hafta sonra belli olacak boşuna okumadım tabi ama bana yazılan bir patronlada çalışamazdım
- +1 yıl
orası ole tabı patron da ne serefsızmıs ole ıns gonlune gore ıs bulursun canım
Cevap sahibi+1 yılTeşekkür ederim inşallah bulurum :)
- +1 yıl
ıns canım bısı sorabılır mıyım
Cevap sahibi+1 yılSor
- +1 yıl
en nefret ettıgın davranıs ndır tukurme gegırme osurma gıbı ve bunları yapar mısın
+1 yılgaribana okumak zor gelir hep masraf. para gerekiyor çünkü.
zengine de okumak zor gelir. ne gerek var. para var çünkü. o yüzden eften püften bölümlerde okurlar.
bu durumda okumak diyorum. ülkedeki gelir adaletsizliği belli. adamlar o kadar kurnaz ki çocukları bile amerikada okuttular. beleşe yani. onlara sponsor bol.01 Yorumla- +1 yıl
Malesef dünyada adaletın oldugunu söylemek mümkün degıl
Gizli Üye(36-45)+1 yıl40 gün boyunca bir tekstil atölyesin de staj yaptım. saat 8 de işe başlıyordum. saat 7 de bırakıyordum. kendine ait hiç zamanın olmuyor. tüm dünyan işte çalışmak oluyor. okumak daha kolay. disiplin çok fazla gerektirmiyor. sınav dönemleri hariicinde çok rahatsın.
05 Yorumla
+1 yılHem okuyup hem çalışmak zorunda olan biri olarak üniversitedeyken 'keske okul olmasa da rahat rahat çalışsam' demedim. Hep 'iş olmasa da rahat rahat okula gitsem, arkadaşlarla kantinde otursam, daha çok kitap okuyabilsem' dedim.
02 Yorumla- +1 yıl
şu an calısıyormusun
- +1 yıl
Evet çallışıyorum
neredeyse 20 yıl öğrenciydim, şu an öğretmen oldum. Bence kesinlikle çalışmak daha zor. keşke yine öğrenci olsam.. ahh neler vermezdim. tek tesellim o sıraların kıymetini iyi bildim.. çok başarılı bir öğrenciydim..
01 Yorumla- +1 yıl
en azından hakkını vermıssınız oturdugunuz sandalyenın
ya bız ne yapalım hem okulu özlüyor hemde calısıyoruz
+1 yılOkumak diyorum. çünkü diğeri sabittir ve sadece belli şeyler üzerine odaklanırsın ama okumakta birsürü şeyi yaparsın haliyle beynin çok enerji harcar inşaatta çalışan işçi gibi. anlaşılmıştır sanırım :)
02 Yorumla- +1 yıl
Öğretmeninmi yoksa öğrencininmi daha zor diye değiştirebiliriz soruyu
- +1 yıl
Bakıs acısı dıyorum bana gorede ıs hayatı zor okumak ılk anıların oldugu ıcın tatlı gelıyor ancak objektif olmamız gerekiyor.
Okul ve askerlik durumdayken bu nasıl hayat ya hep çalış çalış hep sorumluluk yükümlülük derdik. Şimdi çalışınca asıl hayatı anladık çalışmak zordur üstelik bakımını üstlendiğin insanlar varsa dahada zordur herkesin kaprisini cazını çekiyorsun malesef.
02 Yorumla- +1 yıl
malesef ayıya dayı demek zorunda kalıyor ınsan
o degılde senın bakımını üstlendıgın kımse var mı?
Okumak.
Okurken maddi anlamda seni motive eden bir maaşın yok. aynı zamanda geleceğin hep muallakta. ne olacağın ideallerine ulaşıp ulasamayacağın belirsiz. stresli iş özetle.
Çalışmanın fiziksel yorgunluk dışında bir olumsuzluğu yok gibi. kafa rahat en azından.00 Yorumla
+1 yılOnu bilmiyorum da bence ömrümüzün en berbat yıllarında rahat etmek için, ömrümüzün en güzel yıllarını heba ediyoruz.
23 Yorumla- +1 yıl
vay be hıc böyle düsünmemstm
- +1 yıl
ben böyle düşünüyorum
- +1 yıl
Duygulandım
+1 yılOkumak daha zor :) sınavlar bitmiyor her sınav ayrı dert. Ama çalışmak (özellikle sevdiğin işi yapıyorsan) hem çalışabilmek için uğraştığın onca sınavı geride bırakıyorsun hem de çalışıp verdiğin emeğin karşılığını da alıyorsun :))
01 Yorumla- +1 yıl
güzel bır ortam buldunmu yemede yanında yat
Ben okumadım. şu an çalıyorum çok pişmanım okula gidenleri görünce çok duygulanıyorum. Ben pişman olmam derdim okumıcam dedim. Gerçekten çalışınca anlıyosun okulun degerini çok pişmanım çokk.
01 Yorumla- +1 yıl
zamanı bır 10 sene gerıye atsaydık ama bu aklımızla yasasaydık on numara olurdu
+1 yılkesinlikle çalışmak. öğrencilik gibi var mı yaa. canın isteyince gitmiyorsun sabah uyanamadın mı bugün de böyle olsun diyorsun. sen insanlarla uğraşmıyorsun onlar seninle uğraşmak zorunda. kebap yani :) çalışırken daha kaç yıl var önümde diye düşünüyor insan :))
01 Yorumla- +1 yıl
sen ınsanlarla ugrasmıyorsun ınsanlar senle ugrasıyor!
Vay ıyıymıs
Eğitim & Kariyer konusunda 447 cevap paylaştı. Çalışmak zor tabi ki.
Okurken kafana göresin.
Kafan eser gitmez takılırsın ama el işinde bunu yapamazsın.
Okul saatlerinden daha uzun çalışma saatleri.
Okulda arkadaşların ile eğlenirken işte ise anan ağlar.00 Yorumlaokumak tabi. sabahin köründe kalk okula git. "neden derse katilmiyorsun?" diyen hocaya, "sabahin 9unda olmak istedigim son yerdeyim yani senin dersindeyim" diyememek.. ise giderken de erken kalkiyorsun ama en azından para veriyolar bunun için..
00 Yorumla
+1 yıl24 yıldır okuyorum. tükendim. çalışmaya ne kadar takatim var bilmiyorum. bizi bu hale, böylesine verimsiz bir hale getiren sistemin içine tüküriym
43 Yorumla- +1 yıl
bız bunun adına kapıtalızm dıyoruz
- +1 yıl
Kapitalist beyinlerin zekasının sonucu bu
Dengesiz terazi düşman etti insanoğlunu - +1 yıl
Patron denen gvatlar yuzunden
+1 yılİkisinin de kendine göre zorluğu var. Şöyle diyebilirim ki okumamış birisinin çalışması daha zor.
Üniversite bitirenler bir nebze daha kaliteli işlerde çalışıyor. Ha Türkiye şartlarında pek bu geçerli olmasada.00 Yorumla
+1 yılEn zoru ne biliyo musun? Maddi durumun olmamasına rağmen hem okuyup hem masrafını çıkarmak için çalışmak evine ekmek götürmek. Tırnağı olamayız o insanların
01 Yorumla- +1 yıl
Aynen öylelerı varsa gelsın hıc cekınmesın
degerı bılınmeyen ınsanlar onlar
+1 yılÇalışmak daha zor henüz 13 yasimdayken liseden alinip çalışmaya başladım hayatım mahfoldu herkes gülüp eğlenirken ben çalışıyorum moralim bozuk olsada guleryuzlu olmaak mecburiyetindeyim müşteriler, patronlar çok acımasız. Ama okulda böyle deyil tek yapman gereken dersine calisip sinavlari geçmek burdan okumak istemeyen arkadaşlara sesleniyorum okuyun çalışıp hayatinizi mahfetmeyin.
10 YorumlaHepsi zor hacı anasını satıyım ne için yapıyosak en fazla 40 a kadar hayatı yaşıcaz sonra emmi olacaz zaten. ne anladım ben bu işten kasmıyom kendimi rahatım o yüzden hep
01 Yorumla- +1 yıl
Nerden cıkardıysalar bu okulu ısı felan
sadece gezmek olsaydı bu dünyada ne güzel olurdu
Calismak zordur kardesim, okumak bilgilendirir, bilginle gelisip iyi bir is hayati kurarsan ne mutlu sana, yoksa sagda solda zor islerde calismaya mahkumsun
14 Yorumla- +1 yıl
Haklılıgınıza bırsey dedıgım yok ancak okurken yasımız kücük kendımıze söz gecırmek de halıyle zor oluyor onuda düsünmek lazım degıl mı?
- +1 yıl
buradada var. d
Çalışmak daha zor. Hem de felaket zor. Üniversiteyi yarım bırakan birisi olarak söylüyorum bunu. Okumak kadar basit bir yaşam tarzı yokmuş :)
12 Yorumla- +1 yıl
Senınkıde zormus yanı okulu yarıda bırakmak koyar ınsana
Gizli Üye(30-35)+1 yılçalışmak.. okumak kadar guzel ve kolay bişey yok.. memurum keşke okusaydım su an okumak ozgurluk demek.. her sabah emeklı olana kadar.. vatandaşlar.. sistem.. iş.. mevzuat .. şef.. mudur. bunlarla uğraşmak zorundasın.. ve tabi memleketınden kat mı kat uzaksın..(arkadsın yok-en azından olsaydı hıçbırı dert olmazdı benım için ) yalnızsın facelerden mutlu aile tablolarına ımrenerek bakarsın.. evli değilsen daha zor Allahtan evlıyımde butun bunları aştım.. okumak candır kandır...=)
00 Yorumla
+1 yılMaden ocağında inşaatte sanayide fabrikada çalışmak istermisin?
Yoksa açıp kitap okuyup 45 dakika ders dinleyip 2-3 sayfa yazımı yazmak istersin.22 Yorumla- +1 yıl
okudugun zamankı yasınla calıstıgın zamankı yasın farklılıkları var onuda saymak lazım
- +1 yıl
Ben 16 yaşında başladım dostum çalışmaya okadar okumak isterken.. Lise bitti ama üniyi okumak için ya kensi hayatım kendi çabamla okuyp biyerlere gelmek ya da ailene kardeşlerine destek olmaktı..
Ben tabiki çalışıp aileme destek olmayı seçtim..
Yaşın önemi yok bazı şeyler için ben liseye giderkende çalışırdım yaz tatilinde (;
- Eğitim & Kariyer konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılokumak daha zor kardeşim disiplin ve özveri gerektiren okumaktır
çalışmak konusunda ise
sağlığını zedelemeyecek ve sosyal yaşantını etkilemeyecek bir iş olmalı00 Yorumla Okumadan çalışırsan, çalışmak zor. Okuduktan sonra çalışırsan, çalışması kolay ama okuması zor. Öyle bir şey işte :p
12 Yorumla- +1 yıl
babadan bırsey kalmadıysa calısmak her türlü zorda
sen bu ısı kapmışsın mehtap :)
+1 yılÇalısmaaaaak. s calstim zamaninda şu an okuyorum insanin gozunun yasina bakmiyo özel sektörse helee..
05 Yorumla- +1 yıl
kendı ısını kurmak lazım yoksa kımse kımseye acımıyor valla
- +1 yıl
Acımiyo hemde ne acimiyo.. en rahat yillar ogrenciyken ki yillar kaba tabirle baba parasi yiyosun sonucta. s
- +1 yıl
En güzelı esınde sende calıscaksınız durumunuz ıyıyse zaten 2 nızde yatarsınız
- +1 yıl
Bu devirde bitti o tek maasla gecinme muhabbeti mumkun degil zaten. s hayat müsterek tek tarafa yuk yuklemek yıpratmak yanlış.
- +1 yıl
sınsırellaa helal olsun kız sana ben de senın gıbı dusunuyorum cok haklısın
20 yaşındayım. Makine mühendisliği okuyorum. Yaz tatillerinde garson olarak çalışıyorum son 2 senedir.
Okumak kat ve kat daha kolay çalışmaktan..03 Yorumla- +1 yıl
garsonluk zor bır meslek onun yerıne patronlugu deneseydın bak ısler degısıyor mu?
- +1 yıl
evet kac tane ev alsam dıye dusunmekten kendını ıslere veremıyosun felan. d
+1 yılYaşamak daha zor. Kimi için okumak kolaydır çalışmak işkence, kimi içinde okumak işkence çalışmak daha rahat, değişken bir cevap bence.
02 Yorumla- +1 yıl
Sabretmek daha zor öyleyse!
- +1 yıl
Kesinlikle.
Ikisini ayni anda yapmak benim gibi. Ama okul daha zor dersler falan. Ise gitmek keyifli benim icin ama tabi isten ise degisiyor
01 Yorumla- +1 yıl
Çalısmadığın icin dıger ınsanların halını tam olarak bilmediğimiz aşirkardır.
Aynen okumakta disiplin isteyen bir meslektir.
Aslında çalışmak daha zor ya da zor denmez daha çetrefilli çünkü üstünüzde baskı var ve bu size her daim yansıtılıyor. Öğrenci iken rahatsızın. Kişiden kişiye de değişebilir tabi ki.
00 YorumlaÇalışmak daha zor hemde baya zor okumaktan daha zor yani tabi meslekten mesleğede fark var oku üni bitir sonra direk askerlik sabah 5 ' de kalkmaya alış calısmayada alısırsın
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılOkurken çalışmak daha zor ~_~
Ekmek yediğim yerden alın terimle para kazandığım yerden gocunmam
Çabalamaktan calismaktan da okul eğitimden de. Hiç birinin birbirinden zorluğu yok.11 Yorumla- +1 yıl
hrkes senın gıbı degıl naparsın fıstık
- Eğitim & Kariyer konusunda 487 cevap paylaştı.
+1 yılher ikisi de zor bence.. çünkü ikisinde de efor sarfediyosun.. ders çalışırken beynin yoruluyor.. işte çalışırken de bedenin yoruluyor diye düşünüyorum :D
00 Yorumla
+1 yılOkumak. Çalısmak ilk zor geliyor. Ama alışınca çok kolay. 14 yildir okuyorum. bir b*k anlamadım para da vermiyorlar 😁
02 Yorumla- +1 yıl
okumanın okuması kolay calısmanında parası güzel
- +1 yıl
Kesinlikle ama okumak her yönüyle disiplin gerektiriyor. Duzenli çalışma gerektiriyor. O yuzden zor is 😁
+1 yıltabii ki çalışmak. sürünerek de gitmek zorundasındır işe. ben bugün derse girmiycem de denmiyo,
11 Yorumla- +1 yıl
Buda bir görüş tabi :)
+1 yılÇalışmak tabi ki. Okumak dediğin nedir ki, genel tanıma göre derslere girmeyen, geceleri külüplerde barlarda sürtüp sıavdan sınava giden tiplerin hepsi "okuyor".
02 Yorumla- +1 yıl
oda var ancak vızeler sınav haftası harclık durumları - yas durumları felan derken durum esıtlenebılıyor
- +1 yıl
Yooo, insan gibi derslere gidersen ne vizeler ne de sınav haftası "kötü" bir şey. Harçlık durumunu yine hiç anlamıyorum, lüksün yoksa her türlü okumaya para buluyorsun. Tabi para konusunda yine konuşmayayım, benim lüks dediğim şeyler insanlar için "ihtiyaç" olmuş durumda.
+1 yıloku oku nereye kadar? er ya da geç çalışacaksın... çalışmak kavganın başlangıcıdır. önce iş hayatında işsiz kalmamayı sonra işinde iyi bir yere varmayı sonra kazandıklarınla bişeyler yapmayı öğrenirsin. zor olan istemediğin işte çalışmaktır.
00 YorumlaOkumakta zor çalışmakta zor ama en kötüsü hem okuyup hem çalışmak neleri var Allah yardımcıları olsun:(
00 Yorumla
+1 yılhiç biri arkadaşım bence hayatını yaşa her fırsatta hemde
01 Yorumla- +1 yıl
hayatımı yasıyorum ıstesemde ıstemesemde
okumakda kolay çalışmakda. zor olan yaşamak. mücadele
01 Yorumla- +1 yıl
zor olan sabretmek sanırım
3 aydır çalışıyorum. keske okuyana para verseler de hep okusam sdasd :D
01 Yorumla- +1 yıl
cok beklersın
+1 yılHepsi zor mk Pedere sovdum yine bak hatırlattın👋👏
01 Yorumla- +1 yıl
suclu benım yanı
Okumak çok zor ama onu kolaylaştıran bir yönü var: Kiminle sorunun varsa, o bir gün geride kalıyor ve okul bitiyor.
01 Yorumla- +1 yıl
Calısmak sonsuza kadar mı sürüyor
- Devamını Gör (207)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler