Eğer asgari ücret ile çalışıyorsanız hayat gerçekten çalışmaya başlama kısmında 1-0 geride başlıyorsunuz Sabah erken saatlerde kalkıp her iş için demiyorum ama saat 6 7 ye kadar yorucu işlerde çalışıyorsunuz ve molalar bazı yerlerde yarım saat bazı yerlerde ise bir saat gibi çok az bir süre masa başı bir işten örnek vericek olursak belki fiziksel olarak daha az yorucu ama işten çıktığınız zaman fiziksel yorgunluk olmadığı için kısa bir sürede zihinsel yorgunluğunuzu atabilirsiniz okumak mı zor çalışmak mı derseniz bence çalışmak daha zor bir adım daha bir sürü insanla uğraşıyorsunuz ve ay sonu düşünmeniz gereken bir çok şey oluyor
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
İkisininde avantajları yönleri de var dezavantajli yönleri de :
Okulda istemezsen derse gitme yerine imza atsınlar, okul zaten yarım gün sonra serbestsin ve okulda da her saatin verimli geçmiyor zaten arkadaşlarınla sohbet muhabbet geçiyor ama sınav seneleri ve ailelerin surekli ders çalış baskısı zor
Bir de tüm gün o sıralarda oturup öğretmenleri dinlemek..
İş yerinde hele de özel sektörde isen suyunu sıkıyorlar, tatil ya da izin gününde bile gerekirse oturup is yapıyorsun
Kafama esti bugün gitmeyeceğim diye bir olay yok ama gel gelelim sosyal bir statun oluyor , çalıştığının karşılığını nakit olarak alıyorsun, kendi paran oluyor en önemlisi ailenden para almıyorsun kendi ayaklarının üzerinde duruyorsun20 Yorumla
+1 yılİstediğin, hayalini kurduğun, hedeflediğin bölümü okuyorsan eğitim süreci içerisinde yaşadığın zorluklar gözüne gelmez mesela uykusuz kalmak veyahut kahvelerle ayakta durmak gibi.. çünkü hayallerine doğru ilerliyorsun bunun verdiği mutluluk ve gururla yol alırsın. İş hayatına gelecek olursak çalışmak, birinin emrinin altında çalışmak gecenin gündüzünün olmaması çok zor fakat bu hayatta ayakta kalabilmek için, bir birikiminin olması açısından da çalışmak şart. Ben mesela şu an ki aklım olsaydı üniversite hayatımda part time çalışır, kendime ait bir birikimim temelini oluştururdum.
10 Yorumla
+1 yılÜlke bizimkiyse, okulun faydası olmaz okumak için bide kendini eğitici olarak gören birçok eziğin egosunu tatmin etmek lazım, bide buna düzgün geliri olmayan bir öğrenciye ciddi bir ciledir, çalısma kısmına gelince işten anlamayan şefleri altında çalısmak tam bir bela, tatmin olmuyorlar kendileride ne istediğini bilmiyorlar ama çok iyi yalakalık yaparlar, kazancınız zati hayatınızı idame ettirmeye yetmiycek mesailer başını alıp gitcek hayattan küseceksiniz kısaca al birini vur ötekine ikiside bir birinden beter
60 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
93Cevap
- Eğitim & Kariyer konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yılBence bu zaman da ikisi de zor, ülkemiz ve dünya ekonomisinde ki kötü gidiş hem okumayı hem de çalışmayı çok zorlaştırdı. Her şeyde görülen hayat pahalılığı ile artan yurt ve ev kiraları öğrencileri de iş hayatındakileri de etkiledi. Bir çok genç arkadaşımız kazandıkları bölüme gidemedi. Şu an bir çoğu okumak yerine bir işte çalışmayı tercih ediyor.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılDeğişir bu. Eger sevdigin hayal ettigin bolumde okuyorsan yorucu oldugunu bile hissetmiyor insan. Yine ayni sekilde sevdigin işi yapinca da çalışmış olmuyorsun. Ama calisma hayatinda bir tatminlik var o da para/maaş. Ogrenciyken hep gidiyor. Kazandigin bir sey yok. O açıdan calisma hayati daha tatminkâr. Göreceli bir soru. Kimiside ders calismayi ogrenci olmayi cok seviyor. Bu yuzden 2-3 bolum okuyanlar oluyor ya da akademik hayata atilanlar oluyor. Kimisi de hic sevmiyor öğrenciliği. Ben onlardan biriyim. Ogrenci olmayi hic sevemedim. Okullar, hocalar bana hep bana kotu geldi. Bu sistemden de kaynakli olabilir, okullardan sogutan kisilerde... kucukken ogretmen olmak isterdim. Buyuyunce bu istegimden vazgeçtim. Zaten o kadar okumuşum, yeterince okul, ogrenci, kitap, hoca görmüşüm. Önümdeki 40 yil boyunca calisacagim yerin okul olmasi beni bu meslekten sogutmustu. Hicbir zaman sevemedim, okullari hocaları.
10 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 804 cevap paylaştı. Ne okunduğuna ve hangi şartlar altında çalışıldığına bağlı olarak değişkenlik gösteren bir durum. Belirli bir meslek ve iş alanı belirtseydin ya da okunan bölümün işini yapmak mı yoksa okulu mu daha zor deseydin net bir cevabım olabilirdi. Onun dışında çok uç noktalarda büyük değişkenlik gösterir. Net bir şey söyleyende daha hayatı tanımıyordur.
10 YorumlaKaliteli bir eğitim sistemimiz olsaydı insanlar bunu bilebilirdi. Bazısına göre okumak kolaydır, bazısına çalışmak kolaydır veya tam tersi. Çocuğun teknik ilgisi var ama biz onu 11. Sınıfa kadar illa dümdüz okutacağız, böyle olmamalı, değişmeli bu sistem. Herkes ekonomist, avukat, yönetici de olmamalı ama bilinçli ve dürüst bir kaportacı, duvar ustası yahut motor ustası ya da bir çiftçi olabilmeli. Sistem insanları ve kazançları yakın kılabilirdi ama yönetenler kendilerini uçurmayı seçti.
10 Yorumla
+1 yılMerhaba, içinde bulunduğumuz koşullar nedeniyle hepsi zor gibi görünebiliyor tabii ki ama kesinlikle iş hayatı çok daha zor okul hayatından. Şimdi bakıyorum zaten üniversite diploması olmayan insan yok neredeyse fakat iş sıkıntısı yaşayan var, ya da iş beğenmeyen var, çalışsa bile sebat edemeyen var.. Kısacası var da var.. Hayatta her şey zor.. Önemli olan başarmak için çabalamak.. Keyifli akşamlar..
#smellsmoke10 Yorumla
+1 yılÇalışma hayatına girmeyenler için okumak daha zor olabilir.. Aslında göreceli bir soru bu.. Okunan bölümden, hangi işte çalışıldığına göre değişir.. Türkiye standartlarına bakınca üniversite mezunu da olsan asgari ücretle çalışma imkanın çok yüksek bu yüzden çalışma hayatı daha zor..
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılHangisini yapmak dersen çalışmak daha zor. Ama geleceğe yönelik düşünürsen okuduğun bölüme bağlı. Çalışırsan eline para geçer, istediğini alır, istediğini yaparsın. Atanması garanti ya da kolay bir bölüm okursan bitirdiğin zaman çabucak atanır rahat edersin. Ama boş bir bölüm ya da ataması zor bir bölüm okursan hayatının hatasını yapabilirsin. Çünkü üniversite bitirdikten sonra işsiz kalmak çok fena koyuyor adama.
30 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılÇalışmak daha zor. Türkiyede çalışmak bir ölüm çünkü yasalar yok. var ama sözde işler. Adam isterse 24 saat kullanabiliyo istediği şartlar da ve mecbursun çünkü devlet firmaları kovuyor işsizlik artıyor. Alım gücü ve geçim imkansızlaşıyıor. Kısacası siyasi ve yönetimsel olarak devlet olmasa türkiyede aynı ekonomi olurdu. Tek farkı devlet herşeyden haraç kesiyor onu da kendi yiyor belli ki. Her gün zam ve vergi artışından da görebiliceğiniz gibi.
10 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 442 cevap paylaştı. Potansiyelinde neyi taşıyorsan onu yapmalısın. Bazılarının üniversiteye kadar okuması hata iken bazılarının okumaması hata.
Bazıları cevherlerini okuyarak keşfediyor bazıları ise çalışıp deneyim sahibi olarak20 Yorumla
+1 yılMerhaba.
Bu ülke de insanca konuşmak bile çok zor var say gerisini sen düşün, türkler birbirini ezerek ilerlemeye çalışan bir millet üzgünüm ama durum tam anlamıyla bu.
Sağlıcakla kalın, sizi emanetleri kaybolmayan Allah’a emanet ediyorum.20 Yorumla
+1 yılIkisi de birleşir, okuldan çalişiyorsun, işten de çalışıyorsun
Yinede benim için okul daha rahat daha hafif, hiç yolcurucu (yorulmak) degil, fakat çalıştığın zaman , zor hareketeri yaparsin.
Keşke yine okula gidebilsem, giderim kesinlikle10 Yorumla
+1 yılOkumak zordu okumayı bitirdim çalışmak zor geldi çalışmayı bitirdim. Okumakda istemiyorum çalışmıyorumda. Yatmak güzel ama yatıncada evdekilere zor geliyo yatmam. Kalktım şu an birazdan yatarım gene ne yapsam ki. Ne istiyorum önce onu bi düşüneyim.
10 YorumlaHer ikiside zor aslında. Maddi durumun yerindeyse okumak kolay, çalışmaya göre. Çalışmak emir alt olmak kolay değil. Hem işine olan sorumluluk, hem de bakmak zorunda olduğun kişilerin sorumluluğu üstünde oluyor.
10 Yorumla
+1 yılOkumakta zor olan okumamak calismakta zor gelen calismamak yani okumamak zor degildir yapilasidir calismamak zordur maddiyaton olmaz eksik kalan hayallerin olur bu durumda calismak zor gelebilir ama bu satirlaei okuyan insan okuyabilirimde calisabilirimde der bu durumda zor olan beynimizle olan mucadelemizden yarali ayrilmamizdir
10 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 934 cevap paylaştı.
+1 yılOkumak zor. Edilen zahmete değmiyor.
İşsiz kalınca değmiyor hiç.
Şimdi ise 2. Üniversite okuyorum belki bir işe yarar ve alanı değişirim diye.29 Yorumla- +1 yıl
2. Üniversiten ne?
- +1 yıl
@renklipamuk Anadolu aöf İş sağlığı ve güvenliği
- +1 yıl
Bişi çıkmazki o bölümden. O bölümemi umut bağladın
- +1 yıl
@renklipamuk Umut bağladığım yok. İşe yarar veya yaramaz kenarda bulunsun.
- +1 yıl
İyi. Peki ne iş yapıyorsun
- +1 yıl
@renklipamuk
Tahsilim inşaat teknikerliği. İşsizim - +1 yıl
Tahsil derken?
- +1 yıl
@renklipamuk bitirilen okul, eğitim seviyesi demek.
- +1 yıl
İnşaatlara gir iş yokmu inşat işçiligindede
+1 yılBence okumak daha zor ama işe de bağlı biraz. Bazı işlerde sadece mesai saatleri arasında çalışmıyorsun çünkü.
10 Yorumla
+1 yılÇalışmak çok zor günde 10 saat adamın gtunden kan alıyorlar ben çalışmıyorum bankadaki param yetiyor pek harcamam yok evlenmeyecegim de zaten
10 Yorumlaikiside zor...
maddi sıkıntı çekerken okumaya adapte olamazsın... ezilmedende calışmak mümkün değil...10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılO biraz da yaptığın işe bağlı. Ben okurken çok zorlanmıştım çünkü ders çalışmayı seven biri değildim , dersler ve sınavlar beni hep zorlardı ama şimdi iyi bir işim var kimse başımda dikilip ne yapmam gerektiğini söylemiyor , rahatım yani.
10 Yorumlaikisinin de kendince zorlukları var tabiki de okurken boş vaktin daha çok ama çalışırken de istediğini şak diye alabilecek gücün oluyor
10 Yorumla
+1 yılTabiki çalışmak. Okumanında zor yönleri var elbet ama biraz sağda solda çalışınca okul hayatıyla iş hayatının kıyaslanamayacağını anlıyor insan.
10 YorumlaSelam,
İki de zor aslında. Hele de okuyup da okuduğun alanda iş bulamıyorsan. Ancak en zoru ikisini beraber yapmak.10 Yorumlaİkisi de zor ama çalışmak daha zor okul da neyse ders dinlersin yazarsın az kafan yorulur ama iş de öyle mi hem ruhen hem bedenen yoruluyosun bir de inşaat gibi bir sektördeysen vay haline.
10 Yorumlaokumak biseye sahip olamamak iyi ki okumayip askeri personel oldum Şu an okumuslar benim konumuma ulasmak icin yine okuyorlar. ders calsiyorlar.
10 Yorumla
+1 yılTabi ki çalışmak, en güzel günlerimdi üniversite yıllarım...
20 YorumlaSevdiğin ve ilgi alanın olan bir konu üzerineyse ikiside zor degil.
20 Yorumla
+1 yıl2sini aynı anda yapmaya çalışmak...
Okuyan ve çalışan öğrenci dostlarıma kolaylıklar diliyorum20 Yorumla
+1 yılOkumak daha zor çalışırken para kazanıyorsunuz çektiğin çileye değiyor en azından
20 YorumlaAcı gerçek şu ki çalışmak zor. Okurken kendine vakit artırabiliyorsun ama çalışırken çok
zor. Yaz tatilinde staj yaptım haftada 5 gün ve hafta sonlarını iple çekiyordum bitsin diye gün sayıyordum.00 YorumlaÇalışmak okuyon bir şekilde rahat ediyor. Ama hep çalışmak zorunda olan emekçilere daha zor
10 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılOkumak daha zor.
Okurken yaşadığım stresin üçte birini yasamiyorumdur şu an10 Yorumla
+1 yılÇalışmak nasıl bir şey bilmiyorum. O yüzden bu konuda bir şey diyemicem
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılOkumak daha zor o kadar emek çaba stres işin sonunda işsiz kalabiliyorsun ve bir sürü kitaplara para. ödüyorsun ama çalışmakta hiç değilse para kazanıyorsun
10 Yorumla
+1 yılOkumak. Daha genç veya çocuk olduğun için daha zor gelir.
10 Yorumla
+1 yılBen her ikisinden de tahammül edilemez derecede nefret ediyorum!
11 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 1b cevap paylaştı. Güzel bölüm seçmek lazım okumak için. Yoksa işlsiz kalınca üzüntü
10 Yorumla
+1 yılArkadaşlar birinin altında çalışmak çok zor ana bu devirde okumak o kadar zor ki tarif bile edilmez gerçekten 1 2 liranın hesabını yapmak zorunda kalmak inanılmaz zor bi kitap olmuş 40 50 lira yani hocaların da hiç insafı yok
10 Yorumla
+1 yılOkumak daha zor. Çünkü çalışınca en azından emeğinin karşılığını bir şekilde alıyorsun ve bu seni ekonomik özgürlüğüne kavuşturuyor. Tabiki bu dediğim her iş için geçerli değil bazı işler herşeyden çok daha zor.
10 Yorumla
+1 yılBunu bir okuyana sorarsanız okumak
bir çalışana sorarsanız çalışmak yani ama ben okuyorum benim için okumak zor işçi çalışıyor onun içinde çalışmak zor bence ikiside zor Allah yar ve yardımcımız olsun.😊10 YorumlaBenim için okul zordu iş yerinde bazı sıkıntılar olsa da üstesinden gelmek daha kolaydı
10 Yorumla
+1 yılOkulları okumayı hiç sevemedim o yüzden bana zor geliyor
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılOkumak zor, kontrol sende olmuyor. Ama calismak öyle mi? Hayatını ve sınırlarını sen cizebiliyorsun.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılOkurken az cok aile destegi oluyor. Calismak daha zor
10 YorumlaHedef olmadan ikisi de zor. Hedef maaş almak veya mezun olmak olmamalı.. Daha fazlası.
10 YorumlaKesinlikle okumak, çalistiktan sonra eve varinca bitiyor. Okulun sonu yok okuldan gelsen bile tüm gün hata günlerce calisan bile odevler falan falan basi var sonu yok annasini stm
10 Yorumla
+1 yılAboo gelde bana bunu sorun ölüyorum resmen bende cıraklık yapıyorum Textil firmasinda 4 sene sonra belgesini alacagım asırı zor ölüyorum resmen
20 Yorumla
+1 yılParasız olmak zor, meslea 15lira ile 20 gün idare etmeye çalışmak zor. Bu şartlarda öğrenci olmak zor
20 Yorumla
+1 yılÇalışmak daha zor. Ancak okul zamanlarını özlüyorum. Bir daha o arkadaş ortamını hiçbir yerde bulamam.
10 Yorumla
+1 yılikisinide yapmistim calisarak okudum okumak kafayi yoruyor calismakta vücüdü okumak daha zordu sinavlar falan
10 Yorumla
+1 yılÇalışmak daha zor emin ol okumak oturduğun yerde olan bir şey çalışmak yorucu ve azcık para alıyorsun ne anlamı kalıyor
10 YorumlaAsıl hayatın zorluğunu çalışınca anlarsın. Modern kölelik bildiğin.
Okuyanlar zamanlarının tadını çıkarsın. O yılları çok özleyecekler.10 Yorumla
+1 yılNet okumak, en azondan çalıırken paranı alıyorsun ve çalışma saatlerin belli iş dışında telefonları kapatabilirsin.
10 Yorumla
+1 yılHukuk okuyacağımı bilseydim sanayide iş başı yapardım 😂
12 Yorumla- +1 yıl
Bilmeden biliyormuş gibi yapınca burada insanlar bunu yiyor mu? İstediğin zaman bölüm veya okul değiştiremiyorsun belirli süreyi geçince okumak zorunda oluyorsun sonra bide senin gibi akli melâikelerinin kanatları kırık olan insanlara danışmanlık yapıp hukuk u anlatmaya çalışıyorsun. Okul zor değil senin gibi insanlara laf anlatmak zor.
Çalışmak işe girebilmek hele ki Türkiye'de aşırı zor
11 Yorumla
+1 yılİstemediğin şeyi yapmak daha zor.
30 Yorumla
+1 yılBizim ulkemizde yaşamak
20 Yorumla
+1 yılOkumakta zor çalışmakta zor
20 Yorumla
+1 yılBu devirde ikiside zor valla
20 Yorumla
+1 yılOkumak zor ve sonu boş
10 Yorumla