• Keşfet
    KızlarSoruyor'da şu an neler oluyor, hemen gör.
  • Yapay Zeka
    Yapay zeka fenomenleri sorularını cevaplıyor, hemen sor!
  • Popüler
    Günün çok konuşulanlarına göz at.
  • Sorular
    İlgini çekebilecek sorulara cevap paylaş.
  • Benceler
    İlgini çekebilecek Bence'leri keşfet.
  • BiBilenler
    Alanında uzman profesyonel BiBilenlere danış.
  • Anketler
    İlgi çekici anketlere oy ver, gündemi belirle.
  • Zirvedekiler
    Zirvede kimler var? Toplulukla tanış!
  • İletişim
  • Yayın İlkeleri
  • Site Sözleşmesi
  • KVKK Aydınlatma
  • Etiketler
  • Tüm Sorular
Google Play Apple Store
Konular (34) Tümü
  • Aşk İlişkileriAşk İlişkileri
  • YKS2026YKS2026
  • GündemGündem
  • Cinsel YaşamCinsel Yaşam
  • Güzellik & BakımGüzellik & Bakım
  • Alışveriş & HediyelerAlışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım ÖneKızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & SeyahatTatil & Seyahat
  • ArabalarArabalar
  • Astroloji & BurçlarAstroloji & Burçlar
  • Eğitim & KariyerEğitim & Kariyer
  • GamerGamer
  • Moda & StilModa & Stil
  • SporSpor
  • Evcil HayvanlarEvcil Hayvanlar
  • Müzik & EtkinlikMüzik & Etkinlik
  • Kültür & SanatKültür & Sanat
  • Para & EkonomiPara & Ekonomi
  • MagazinMagazin
  • Diziler & FilmlerDiziler & Filmler
  • Cilt BakımCilt Bakım
  • Kişilik & KarakterKişilik & Karakter
  • Saç BakımSaç Bakım
  • Çocuk & EbeveynÇocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçmeYeme & İçme
  • İnternet & Teknolojiİnternet & Teknoloji
  • Ev & YaşamEv & Yaşam
  • Kadın EmeğiKadın Emeği
  • Özel Günler & HijyenÖzel Günler & Hijyen
  • Dünya KupasıDünya Kupası
  • Aile & ToplumAile & Toplum
  • Diyet & BeslenmeDiyet & Beslenme
  • SağlıkSağlık
  • DiğerDiğer
Keşfet
Kizlar Soruyor'da hem kızlar soruyor, hem erkekler soruyor!
Doğru ve güzel yazılmış soru başlığı daha çok cevap demek. En az 15, en çok 131 karakter.
Detay Ekle Sorunu detaylandır, görsel ya da anket ekle, gizli üye ol.
Başlık desteği al
Başlığı daha iyi yazmama yardım et.
0 / 131
Giriş Yap / Üye Ol
Konular(34)
Tümü
  • Aşk İlişkileri Aşk İlişkileri
  • YKS2026 YKS2026
  • Gündem Gündem
  • Cinsel Yaşam Cinsel Yaşam
  • Güzellik & Bakım Güzellik & Bakım
  • Alışveriş & Hediyeler Alışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım Öne Kızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & Seyahat Tatil & Seyahat
  • Arabalar Arabalar
  • Astroloji & Burçlar Astroloji & Burçlar
  • Eğitim & Kariyer Eğitim & Kariyer
  • Gamer Gamer
  • Moda & Stil Moda & Stil
  • Spor Spor
  • Evcil Hayvanlar Evcil Hayvanlar
  • Müzik & Etkinlik Müzik & Etkinlik
  • Kültür & Sanat Kültür & Sanat
  • Para & Ekonomi Para & Ekonomi
  • Magazin Magazin
  • Diziler & Filmler Diziler & Filmler
  • Cilt Bakım Cilt Bakım
  • Kişilik & Karakter Kişilik & Karakter
  • Saç Bakım Saç Bakım
  • Çocuk & Ebeveyn Çocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçme Yeme & İçme
  • İnternet & Teknoloji İnternet & Teknoloji
  • Ev & Yaşam Ev & Yaşam
  • Kadın Emeği Kadın Emeği
  • Özel Günler & Hijyen Özel Günler & Hijyen
  • Dünya Kupası Dünya Kupası
  • Aile & Toplum Aile & Toplum
  • Diyet & Beslenme Diyet & Beslenme
  • Sağlık Sağlık
  • Diğer Diğer
Kızlar Bir Adım Öne Tatil & Seyahat Arabalar Astroloji & Burçlar Eğitim & Kariyer +28
Eğitim & Kariyer

Sizce okumak mı daha zor, çalışmak mı?

sssicaksutlukahvem
sssicaksutlukahvem Takip Et
Master Yaş: 26
Takip Et
Facebook
Twitter
WhatsApp
710
Yapay Zekaya Sor
Size göre hangisi daha zor; Okumak mı, çalışmak mı?
Sizce Soruları
Beğen
Paylaş
Takip Et
17 kişi beğendi
Cevabın nedir?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
  • xwaterx
    xwaterx Takip Et
    Bilge Yaş: 23 , eic 100%
    +1 yıl

Eğer asgari ücret ile çalışıyorsanız hayat gerçekten çalışmaya başlama kısmında 1-0 geride başlıyorsunuz Sabah erken saatlerde kalkıp her iş için demiyorum ama saat 6 7 ye kadar yorucu işlerde çalışıyorsunuz ve molalar bazı yerlerde yarım saat bazı yerlerde ise bir saat gibi çok az bir süre masa başı bir işten örnek vericek olursak belki fiziksel olarak daha az yorucu ama işten çıktığınız zaman fiziksel yorgunluk olmadığı için kısa bir sürede zihinsel yorgunluğunuzu atabilirsiniz okumak mı zor çalışmak mı derseniz bence çalışmak daha zor bir adım daha bir sürü insanla uğraşıyorsunuz ve ay sonu düşünmeniz gereken bir çok şey oluyor

1
    0 Yorumla

En İyi Cevaplar

• Sgsyzhz
    Sgsyzhz Takip Et
    Xper 6 Yaş: 33 , eic 93%
    +1 yıl

İkisininde avantajları yönleri de var dezavantajli yönleri de :
    Okulda istemezsen derse gitme yerine imza atsınlar, okul zaten yarım gün sonra serbestsin ve okulda da her saatin verimli geçmiyor zaten arkadaşlarınla sohbet muhabbet geçiyor ama sınav seneleri ve ailelerin surekli ders çalış baskısı zor
    Bir de tüm gün o sıralarda oturup öğretmenleri dinlemek..
    İş yerinde hele de özel sektörde isen suyunu sıkıyorlar, tatil ya da izin gününde bile gerekirse oturup is yapıyorsun
    Kafama esti bugün gitmeyeceğim diye bir olay yok ama gel gelelim sosyal bir statun oluyor , çalıştığının karşılığını nakit olarak alıyorsun, kendi paran oluyor en önemlisi ailenden para almıyorsun kendi ayaklarının üzerinde duruyorsun

2
    0 Yorumla
  • siyahvegece
    siyahvegece Takip Et
    Xper 3 Yaş: 28
    +1 yıl

İstediğin, hayalini kurduğun, hedeflediğin bölümü okuyorsan eğitim süreci içerisinde yaşadığın zorluklar gözüne gelmez mesela uykusuz kalmak veyahut kahvelerle ayakta durmak gibi.. çünkü hayallerine doğru ilerliyorsun bunun verdiği mutluluk ve gururla yol alırsın. İş hayatına gelecek olursak çalışmak, birinin emrinin altında çalışmak gecenin gündüzünün olmaması çok zor fakat bu hayatta ayakta kalabilmek için, bir birikiminin olması açısından da çalışmak şart. Ben mesela şu an ki aklım olsaydı üniversite hayatımda part time çalışır, kendime ait bir birikimim temelini oluştururdum.

1
    0 Yorumla
  • çılgınaura
    çılgınaura Takip Et
    Guru Yaş: 35 , eic 48%
    +1 yıl

Ülke bizimkiyse, okulun faydası olmaz okumak için bide kendini eğitici olarak gören birçok eziğin egosunu tatmin etmek lazım, bide buna düzgün geliri olmayan bir öğrenciye ciddi bir ciledir, çalısma kısmına gelince işten anlamayan şefleri altında çalısmak tam bir bela, tatmin olmuyorlar kendileride ne istediğini bilmiyorlar ama çok iyi yalakalık yaparlar, kazancınız zati hayatınızı idame ettirmeye yetmiycek mesailer başını alıp gitcek hayattan küseceksiniz kısaca al birini vur ötekine ikiside bir birinden beter

6
    0 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Tümü
Mistik Biri
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hayat
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
O-Pera
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
KSCansu 💜
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hep Parla ⭐
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fikri Harika
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Profesör Bilgin
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
İremolog
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kediliçe
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ne-She
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fit Meli
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Smaçella
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Doğa Anne
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ezgi Geziyor
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Luna
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Baharizma
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?

85

Cevap

93

Cevap

• OzgurGüneş
    OzgurGüneş Takip Et
    FenomenMaster Yaş: 30
    +1 yıl
    Eğitim & Kariyer konusunda 1,9b cevap paylaştı.

Bence bu zaman da ikisi de zor, ülkemiz ve dünya ekonomisinde ki kötü gidiş hem okumayı hem de çalışmayı çok zorlaştırdı. Her şeyde görülen hayat pahalılığı ile artan yurt ve ev kiraları öğrencileri de iş hayatındakileri de etkiledi. Bir çok genç arkadaşımız kazandıkları bölüme gidemedi. Şu an bir çoğu okumak yerine bir işte çalışmayı tercih ediyor.

1
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

Değişir bu. Eger sevdigin hayal ettigin bolumde okuyorsan yorucu oldugunu bile hissetmiyor insan. Yine ayni sekilde sevdigin işi yapinca da çalışmış olmuyorsun. Ama calisma hayatinda bir tatminlik var o da para/maaş. Ogrenciyken hep gidiyor. Kazandigin bir sey yok. O açıdan calisma hayati daha tatminkâr. Göreceli bir soru. Kimiside ders calismayi ogrenci olmayi cok seviyor. Bu yuzden 2-3 bolum okuyanlar oluyor ya da akademik hayata atilanlar oluyor. Kimisi de hic sevmiyor öğrenciliği. Ben onlardan biriyim. Ogrenci olmayi hic sevemedim. Okullar, hocalar bana hep bana kotu geldi. Bu sistemden de kaynakli olabilir, okullardan sogutan kisilerde... kucukken ogretmen olmak isterdim. Buyuyunce bu istegimden vazgeçtim. Zaten o kadar okumuşum, yeterince okul, ogrenci, kitap, hoca görmüşüm. Önümdeki 40 yil boyunca calisacagim yerin okul olmasi beni bu meslekten sogutmustu. Hicbir zaman sevemedim, okullari hocaları.

1
    0 Yorumla
  • Saddov
    Saddov Takip Et
    Master Yaş: 31 , eic 99%
    +1 yıl
    Eğitim & Kariyer konusunda 804 cevap paylaştı.

Ne okunduğuna ve hangi şartlar altında çalışıldığına bağlı olarak değişkenlik gösteren bir durum. Belirli bir meslek ve iş alanı belirtseydin ya da okunan bölümün işini yapmak mı yoksa okulu mu daha zor deseydin net bir cevabım olabilirdi. Onun dışında çok uç noktalarda büyük değişkenlik gösterir. Net bir şey söyleyende daha hayatı tanımıyordur.

1
    0 Yorumla
  • SirJorah
    SirJorah Takip Et
    Bilge Yaş: 38 , eic 98%
    +1 yıl

Kaliteli bir eğitim sistemimiz olsaydı insanlar bunu bilebilirdi. Bazısına göre okumak kolaydır, bazısına çalışmak kolaydır veya tam tersi. Çocuğun teknik ilgisi var ama biz onu 11. Sınıfa kadar illa dümdüz okutacağız, böyle olmamalı, değişmeli bu sistem. Herkes ekonomist, avukat, yönetici de olmamalı ama bilinçli ve dürüst bir kaportacı, duvar ustası yahut motor ustası ya da bir çiftçi olabilmeli. Sistem insanları ve kazançları yakın kılabilirdi ama yönetenler kendilerini uçurmayı seçti.

1
    0 Yorumla
  • SmellSmoke
    SmellSmoke Takip Et
    Master Yaş: 34 , eic 90%
    +1 yıl

Merhaba, içinde bulunduğumuz koşullar nedeniyle hepsi zor gibi görünebiliyor tabii ki ama kesinlikle iş hayatı çok daha zor okul hayatından. Şimdi bakıyorum zaten üniversite diploması olmayan insan yok neredeyse fakat iş sıkıntısı yaşayan var, ya da iş beğenmeyen var, çalışsa bile sebat edemeyen var.. Kısacası var da var.. Hayatta her şey zor.. Önemli olan başarmak için çabalamak.. Keyifli akşamlar..

#smellsmoke

1
    0 Yorumla
  • ÇöldekiPenguenn
    ÇöldekiPenguenn Takip Et
    Xper 7 Yaş: 31 , eic 99%
    +1 yıl

Çalışma hayatına girmeyenler için okumak daha zor olabilir.. Aslında göreceli bir soru bu.. Okunan bölümden, hangi işte çalışıldığına göre değişir.. Türkiye standartlarına bakınca üniversite mezunu da olsan asgari ücretle çalışma imkanın çok yüksek bu yüzden çalışma hayatı daha zor..

1
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (25-29)
    +1 yıl

Hangisini yapmak dersen çalışmak daha zor. Ama geleceğe yönelik düşünürsen okuduğun bölüme bağlı. Çalışırsan eline para geçer, istediğini alır, istediğini yaparsın. Atanması garanti ya da kolay bir bölüm okursan bitirdiğin zaman çabucak atanır rahat edersin. Ama boş bir bölüm ya da ataması zor bir bölüm okursan hayatının hatasını yapabilirsin. Çünkü üniversite bitirdikten sonra işsiz kalmak çok fena koyuyor adama.

3
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (25-29)
    +1 yıl

Çalışmak daha zor. Türkiyede çalışmak bir ölüm çünkü yasalar yok. var ama sözde işler. Adam isterse 24 saat kullanabiliyo istediği şartlar da ve mecbursun çünkü devlet firmaları kovuyor işsizlik artıyor. Alım gücü ve geçim imkansızlaşıyıor. Kısacası siyasi ve yönetimsel olarak devlet olmasa türkiyede aynı ekonomi olurdu. Tek farkı devlet herşeyden haraç kesiyor onu da kendi yiyor belli ki. Her gün zam ve vergi artışından da görebiliceğiniz gibi.

1
    0 Yorumla
  • azbuka
    azbuka Takip Et
    Master Yaş: 38 , eic 55%
    +1 yıl
    Eğitim & Kariyer konusunda 442 cevap paylaştı.

Potansiyelinde neyi taşıyorsan onu yapmalısın. Bazılarının üniversiteye kadar okuması hata iken bazılarının okumaması hata.

Bazıları cevherlerini okuyarak keşfediyor bazıları ise çalışıp deneyim sahibi olarak

2
    0 Yorumla
  • Ah-mutsuzluk
    Ah-mutsuzluk Takip Et
    Bilge Yaş: 29 , eic 100%
    +1 yıl

Merhaba.
    Bu ülke de insanca konuşmak bile çok zor var say gerisini sen düşün, türkler birbirini ezerek ilerlemeye çalışan bir millet üzgünüm ama durum tam anlamıyla bu.
    Sağlıcakla kalın, sizi emanetleri kaybolmayan Allah’a emanet ediyorum.

2
    0 Yorumla
  • KadinSevgilisı
    KadinSevgilisı Takip Et
    Xper 7 Yaş: 40 , eic 100%
    +1 yıl

Ikisi de birleşir, okuldan çalişiyorsun, işten de çalışıyorsun
    Yinede benim için okul daha rahat daha hafif, hiç yolcurucu (yorulmak) degil, fakat çalıştığın zaman , zor hareketeri yaparsin.

Keşke yine okula gidebilsem, giderim kesinlikle

1
    0 Yorumla
  • EmekliTanrı
    EmekliTanrı Takip Et
    Yoda Yaş: 30 , eic 59%
    +1 yıl

Okumak zordu okumayı bitirdim çalışmak zor geldi çalışmayı bitirdim. Okumakda istemiyorum çalışmıyorumda. Yatmak güzel ama yatıncada evdekilere zor geliyo yatmam. Kalktım şu an birazdan yatarım gene ne yapsam ki. Ne istiyorum önce onu bi düşüneyim.

1
    0 Yorumla
  • 54srp
    54srp Takip Et
    Master Yaş: 44 , eic 99%
    +1 yıl

Her ikiside zor aslında. Maddi durumun yerindeyse okumak kolay, çalışmaya göre. Çalışmak emir alt olmak kolay değil. Hem işine olan sorumluluk, hem de bakmak zorunda olduğun kişilerin sorumluluğu üstünde oluyor.

1
    0 Yorumla
  • MustafaAnil28
    MustafaAnil28 Takip Et
    Xper 3 Yaş: 33
    +1 yıl

Okumakta zor olan okumamak calismakta zor gelen calismamak yani okumamak zor degildir yapilasidir calismamak zordur maddiyaton olmaz eksik kalan hayallerin olur bu durumda calismak zor gelebilir ama bu satirlaei okuyan insan okuyabilirimde calisabilirimde der bu durumda zor olan beynimizle olan mucadelemizden yarali ayrilmamizdir

1
    0 Yorumla
  • վ0Ӏմղվ0ӀϲմՏմ61
    վ0Ӏմղվ0ӀϲմՏմ61 Takip Et
    Master Yaş: 29 , eic 99%
    +1 yıl
    Eğitim & Kariyer konusunda 930 cevap paylaştı.

Okumak zor. Edilen zahmete değmiyor.
    İşsiz kalınca değmiyor hiç.
    Şimdi ise 2. Üniversite okuyorum belki bir işe yarar ve alanı değişirim diye.

2
    9 Yorumla
    • renklipamuk
      renklipamuk
      +1 yıl

2. Üniversiten ne?

Yorumla
    • վ0Ӏմղվ0ӀϲմՏմ61
      վ0Ӏմղվ0ӀϲմՏմ61
      +1 yıl

@renklipamuk Anadolu aöf İş sağlığı ve güvenliği

Yorumla
    • renklipamuk
      renklipamuk
      +1 yıl

Bişi çıkmazki o bölümden. O bölümemi umut bağladın

Yorumla
    • վ0Ӏմղվ0ӀϲմՏմ61
      վ0Ӏմղվ0ӀϲմՏմ61
      +1 yıl

@renklipamuk Umut bağladığım yok. İşe yarar veya yaramaz kenarda bulunsun.

Yorumla
    • renklipamuk
      renklipamuk
      +1 yıl

İyi. Peki ne iş yapıyorsun

Yorumla
    • վ0Ӏմղվ0ӀϲմՏմ61
      վ0Ӏմղվ0ӀϲմՏմ61
      +1 yıl

@renklipamuk
      Tahsilim inşaat teknikerliği. İşsizim

Yorumla
    • renklipamuk
      renklipamuk
      +1 yıl

Tahsil derken?

Yorumla
    • վ0Ӏմղվ0ӀϲմՏմ61
      վ0Ӏմղվ0ӀϲմՏմ61
      +1 yıl

@renklipamuk bitirilen okul, eğitim seviyesi demek.

Yorumla
    • renklipamuk
      renklipamuk
      +1 yıl

İnşaatlara gir iş yokmu inşat işçiligindede

Yorumla
  • DorothyBabe
    DorothyBabe Takip Et
    Master Yaş: 27 , eic 100%
    +1 yıl

Bence okumak daha zor ama işe de bağlı biraz. Bazı işlerde sadece mesai saatleri arasında çalışmıyorsun çünkü.

1
    0 Yorumla
  • geceninlordu1
    geceninlordu1 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 38 , eic 100%
    +1 yıl

Çalışmak çok zor günde 10 saat adamın gtunden kan alıyorlar ben çalışmıyorum bankadaki param yetiyor pek harcamam yok evlenmeyecegim de zaten

1
    0 Yorumla
  • gezer16
    gezer16 Takip Et
    Guru Yaş: 36 , eic 64%
    +1 yıl

ikiside zor...
    maddi sıkıntı çekerken okumaya adapte olamazsın... ezilmedende calışmak mümkün değil...

1
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (25-29)
    +1 yıl

O biraz da yaptığın işe bağlı. Ben okurken çok zorlanmıştım çünkü ders çalışmayı seven biri değildim , dersler ve sınavlar beni hep zorlardı ama şimdi iyi bir işim var kimse başımda dikilip ne yapmam gerektiğini söylemiyor , rahatım yani.

1
    0 Yorumla
  • xHOTSHOTx
    xHOTSHOTx Takip Et
    Xper 6 Yaş: 33 , eic 46%
    +1 yıl

ikisinin de kendince zorlukları var tabiki de okurken boş vaktin daha çok ama çalışırken de istediğini şak diye alabilecek gücün oluyor

1
    0 Yorumla
  • öyle_işte_yani
    öyle_işte_yani Takip Et
    Xper 3 Yaş: 22 , eic 100%
    +1 yıl

Tabiki çalışmak. Okumanında zor yönleri var elbet ama biraz sağda solda çalışınca okul hayatıyla iş hayatının kıyaslanamayacağını anlıyor insan.

1
    0 Yorumla
  • TevfkAydn
    TevfkAydn Takip Et
    Guru Yaş: 27 , eic 98%
    +1 yıl

Selam,
    İki de zor aslında. Hele de okuyup da okuduğun alanda iş bulamıyorsan. Ancak en zoru ikisini beraber yapmak.

1
    0 Yorumla
  • UğurKoç_
    UğurKoç_ Takip Et
    Guru Yaş: 28
    +1 yıl

İkisi de zor ama çalışmak daha zor okul da neyse ders dinlersin yazarsın az kafan yorulur ama iş de öyle mi hem ruhen hem bedenen yoruluyosun bir de inşaat gibi bir sektördeysen vay haline.

1
    0 Yorumla
  • ercanozkn
    ercanozkn Takip Et
    Bilge Yaş: 32 , eic 91%
    +1 yıl

okumak biseye sahip olamamak iyi ki okumayip askeri personel oldum Şu an okumuslar benim konumuma ulasmak icin yine okuyorlar. ders calsiyorlar.

1
    0 Yorumla
  • strawberry37
    strawberry37 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 43 , eic 78%
    +1 yıl

Tabi ki çalışmak, en güzel günlerimdi üniversite yıllarım...

2
    0 Yorumla
  • pufku
    pufku Takip Et
    Bilge Yaş: 26 , eic 86%
    +1 yıl

Sevdiğin ve ilgi alanın olan bir konu üzerineyse ikiside zor degil.

2
    0 Yorumla
  • AtomunÇekirdeği
    AtomunÇekirdeği Takip Et
    Master Yaş: 34 , eic 67%
    +1 yıl

2sini aynı anda yapmaya çalışmak...
    Okuyan ve çalışan öğrenci dostlarıma kolaylıklar diliyorum

2
    0 Yorumla
  • kafamıngüzelligi
    kafamıngüzelligi Takip Et
    Guru Yaş: 31 , eic 99%
    +1 yıl

Okumak daha zor çalışırken para kazanıyorsunuz çektiğin çileye değiyor en azından

2
    0 Yorumla
  • rybrtl
    rybrtl Takip Et
    Xper 5 Yaş: 27 , eic 74%
    +1 yıl

Acı gerçek şu ki çalışmak zor. Okurken kendine vakit artırabiliyorsun ama çalışırken çok
    zor. Yaz tatilinde staj yaptım haftada 5 gün ve hafta sonlarını iple çekiyordum bitsin diye gün sayıyordum.

0
    0 Yorumla
  • cakebytheocheannn
    cakebytheocheannn Takip Et
    Guru Yaş: 33 , eic 99%
    +1 yıl
    Eğitim & Kariyer konusunda 622 cevap paylaştı.

Okumak zor, kontrol sende olmuyor. Ama calismak öyle mi? Hayatını ve sınırlarını sen cizebiliyorsun.

1
    0 Yorumla
  • Olgarss
    Olgarss Takip Et
    Yoda Yaş: 33 , eic 61%
    +1 yıl

Çalışmak okuyon bir şekilde rahat ediyor. Ama hep çalışmak zorunda olan emekçilere daha zor

1
    0 Yorumla
  • cikolatikek
    cikolatikek Takip Et
    Guru Yaş: 28 , eic 99%
    +1 yıl
    Eğitim & Kariyer konusunda 1,6b cevap paylaştı.

Okumak daha zor.
    Okurken yaşadığım stresin üçte birini yasamiyorumdur şu an

1
    0 Yorumla
  • Hicranreis
    Hicranreis Takip Et
    Guru Yaş: 24 , eic 92%
    +1 yıl

Çalışmak nasıl bir şey bilmiyorum. O yüzden bu konuda bir şey diyemicem

1
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (25-29)
    +1 yıl

Okumak daha zor o kadar emek çaba stres işin sonunda işsiz kalabiliyorsun ve bir sürü kitaplara para. ödüyorsun ama çalışmakta hiç değilse para kazanıyorsun

1
    0 Yorumla
  • Kafamızgüzelbeabi
    Kafamızgüzelbeabi Takip Et
    Xper 6 Yaş: 24 , eic 97%
    +1 yıl

Okumak. Daha genç veya çocuk olduğun için daha zor gelir.

1
    0 Yorumla
  • SomurtkanŞirin-2
    SomurtkanŞirin-2 Takip Et
    Bilge Yaş: 28 , eic 99%
    +1 yıl

Ben her ikisinden de tahammül edilemez derecede nefret ediyorum!

1
    1 Yorumla
    • Xpery_
      Xpery_
      +1 yıl

İyiymiş idolümsün artık 🤣

Yorumla
  • novel
    novel Takip Et
    Master Yaş: 40
    +1 yıl
    Eğitim & Kariyer konusunda 1b cevap paylaştı.

Güzel bölüm seçmek lazım okumak için. Yoksa işlsiz kalınca üzüntü

1
    0 Yorumla
  • gizlikullanıcısk
    gizlikullanıcısk Takip Et
    Xper 3 Yaş: 24
    +1 yıl

Arkadaşlar birinin altında çalışmak çok zor ana bu devirde okumak o kadar zor ki tarif bile edilmez gerçekten 1 2 liranın hesabını yapmak zorunda kalmak inanılmaz zor bi kitap olmuş 40 50 lira yani hocaların da hiç insafı yok

1
    0 Yorumla
  • beyinsizsevmiyorum
    beyinsizsevmiyorum Takip Et
    Xper 1 Yaş: 24
    +1 yıl

Okumak daha zor. Çünkü çalışınca en azından emeğinin karşılığını bir şekilde alıyorsun ve bu seni ekonomik özgürlüğüne kavuşturuyor. Tabiki bu dediğim her iş için geçerli değil bazı işler herşeyden çok daha zor.

1
    0 Yorumla
  • Gençbirmeslektaş
    Gençbirmeslektaş Takip Et
    Xper 3 Yaş: 25
    +1 yıl

Bunu bir okuyana sorarsanız okumak
    bir çalışana sorarsanız çalışmak yani ama ben okuyorum benim için okumak zor işçi çalışıyor onun içinde çalışmak zor bence ikiside zor Allah yar ve yardımcımız olsun.😊

1
    0 Yorumla
  • ahmets61
    ahmets61 Takip Et
    Yoda Yaş: 41
    +1 yıl

Benim için okul zordu iş yerinde bazı sıkıntılar olsa da üstesinden gelmek daha kolaydı

1
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

Okurken az cok aile destegi oluyor. Calismak daha zor

1
    0 Yorumla
  • kyudo
    kyudo Takip Et
    Xper 5 Yaş: 53 , eic 91%
    +1 yıl

Hedef olmadan ikisi de zor. Hedef maaş almak veya mezun olmak olmamalı.. Daha fazlası.

1
    0 Yorumla
  • e_123
    e_123 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 24
    +1 yıl

Kesinlikle okumak, çalistiktan sonra eve varinca bitiyor. Okulun sonu yok okuldan gelsen bile tüm gün hata günlerce calisan bile odevler falan falan basi var sonu yok annasini stm

1
    0 Yorumla
  • Mankenimsi
    Mankenimsi Takip Et
    Guru Yaş: 44
    +1 yıl

Okulları okumayı hiç sevemedim o yüzden bana zor geliyor

1
    0 Yorumla
  • Melisaözel88
    Melisaözel88 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 47
    +1 yıl

Aboo gelde bana bunu sorun ölüyorum resmen bende cıraklık yapıyorum Textil firmasinda 4 sene sonra belgesini alacagım asırı zor ölüyorum resmen

2
    0 Yorumla
  • edanur_1907
    edanur_1907 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 23
    +1 yıl

Parasız olmak zor, meslea 15lira ile 20 gün idare etmeye çalışmak zor. Bu şartlarda öğrenci olmak zor

2
    0 Yorumla
  • Furkan12211
    Furkan12211 Takip Et
    Xper 3 Yaş: 29
    +1 yıl

Çalışmak daha zor. Ancak okul zamanlarını özlüyorum. Bir daha o arkadaş ortamını hiçbir yerde bulamam.

1
    0 Yorumla
  • tatlibelancxk
    tatlibelancxk Takip Et
    Xper 6 Yaş: 28
    +1 yıl

ikisinide yapmistim calisarak okudum okumak kafayi yoruyor calismakta vücüdü okumak daha zordu sinavlar falan

1
    0 Yorumla
  • çiçekkızçem
    çiçekkızçem Takip Et
    Xper 1 Yaş: 23
    +1 yıl

Çalışmak daha zor emin ol okumak oturduğun yerde olan bir şey çalışmak yorucu ve azcık para alıyorsun ne anlamı kalıyor

1
    0 Yorumla
  • _Onizuka_
    _Onizuka_ Takip Et
    Xper 4 Yaş: 32
    +1 yıl

Asıl hayatın zorluğunu çalışınca anlarsın. Modern kölelik bildiğin.
    Okuyanlar zamanlarının tadını çıkarsın. O yılları çok özleyecekler.

1
    0 Yorumla
  • userneonemivar
    userneonemivar Takip Et
    Xper 2 Yaş: 25
    +1 yıl

Net okumak, en azondan çalıırken paranı alıyorsun ve çalışma saatlerin belli iş dışında telefonları kapatabilirsin.

1
    0 Yorumla
  • GodFriendly
    GodFriendly Takip Et
    Xper 4 Yaş: 33
    +1 yıl

Hukuk okuyacağımı bilseydim sanayide iş başı yapardım 😂

1
    2 Yorumla
    • GodFriendly
      GodFriendly
      +1 yıl

Bilmeden biliyormuş gibi yapınca burada insanlar bunu yiyor mu? İstediğin zaman bölüm veya okul değiştiremiyorsun belirli süreyi geçince okumak zorunda oluyorsun sonra bide senin gibi akli melâikelerinin kanatları kırık olan insanlara danışmanlık yapıp hukuk u anlatmaya çalışıyorsun. Okul zor değil senin gibi insanlara laf anlatmak zor.

Yorumla
    • xHOTSHOTx
      xHOTSHOTx
      +1 yıl

karşında yüksek lisans mezunu bir mühendis var haddini bil hadsiz

Yorumla
  • fnfjfn
    fnfjfn Takip Et
    Xper 1 Yaş: 28
    +1 yıl

Çalışmak işe girebilmek hele ki Türkiye'de aşırı zor

1
    1 Yorumla
    • fnfjfn
      fnfjfn
      +1 yıl

torpilin yoksa en düzgün çalışan sende olsan kapının önüne koyuyorlar seni

Yorumla
  • yorgunyalniz
    yorgunyalniz Takip Et
    Guru Yaş: 42 , eic 32%
    +1 yıl

İstemediğin şeyi yapmak daha zor.

3
    0 Yorumla
  • aliali1926
    aliali1926 Takip Et
    Guru Yaş: 30 , eic 100%
    +1 yıl

Bizim ulkemizde yaşamak

2
    0 Yorumla
  • kagan__altınışık
    kagan__altınışık Takip Et
    Guru Yaş: 25 , eic 85%
    +1 yıl

Okumakta zor çalışmakta zor

2
    0 Yorumla
  • bengünaz16
    bengünaz16 Takip Et
    Yoda Yaş: 30 , eic 30%
    +1 yıl

Bu devirde ikiside zor valla

2
    0 Yorumla
  • oyunadamı2
    oyunadamı2 Takip Et
    Guru Yaş: 37 , eic 99%
    +1 yıl

Okumak zor ve sonu boş

1
    0 Yorumla
  • bığtıhyabığtıh
    bığtıhyabığtıh Takip Et
    Yoda Yaş: 126 , eic 92%
    +1 yıl

Hem okuyup hem çalışmak zorunda kalmak

1
    0 Yorumla
  • Devamını Gör (118)
Devamını Gör(163)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Eğitim & Kariyer > Sorular > Sizce okumak mı daha zor, çalışmak mı?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi

Bu paylaşımı beğenmene sevindik!

Kendi cevabını paylaşmak ister misin?

Benzer Sorular

Okumak mı zor yoksa çalışmak mı? 271 cevap verildi
Hem okuyup hem çalışmak çok zorlar mı? 12 cevap verildi
Hem okuyup hem çalışmak zor mu? 1 cevap verildi
Hem okuyup hem çalışmak zor mu? 13 cevap verildi
Hem çalışıp hem okumak zor mudur? 14 cevap verildi
Hem çalışıp hem okumak çok mu zor? 7 cevap verildi
Popüler İçerikler
  • En Güzel İnstagram Yorumları! Arkadaş Fotoğraflarına Çarpıcı Sözler
  • Kankanı telefona nasıl kaydedersin? En yakın arkadaş, kankayı rehbere kaydetme isimleri neler?
  • Rehbere Kaydetme İsimleri için Öneri Verir misiniz?
  • Instagram uygulamadan atıyor! Neden beni sürekli atıyor?
  • She/Her/They/Them/Him/He İngilizce Ne Demek, Anlamı Nedir?
  • Adres Başlığı Nedir, Ne Demek, Ne Yazılır?
  • Snap streak nedir? Snapchat St ne demek?
  • Btw ne demek acaba?
  • Instagram Gizli Hesap Görme Nasıl Yapılır? Instagram Gizli Hesap Görme Uygulamaları
  • Crush ne demek, ilişkiler için bir anlamı var mıdır?
Yeni Sorular
  • Yaş aldıkça üzülüyor musunuz?
  • Gerçekler biz kabullenemediğimiz için mi acıdır?
  • Acı bir gerçek mı sahte bir mutluluk mu tercih edersin?
  • Eldorina Gizem Çağları seviyor musunuz sizce nasıl birisidir?
  • Hayatınızda kaç defa araç kazasına rast geldiniz?
  • Sevince çılgınlaşır mısın?
  • Sevgilinizin bir bakışı, sizi etkilemeye yeter mi?
  • İki insan birbirini sevdikten sonra sizce yaşın önemi var mı?
  • Eşyalarımızı atarken neden zorlanıyoruz, geçmişe bağlılık mı sizce?
  • Bu evimizin yeni üyesi 6. Kedim 😹 adı ne olsun sizce?
  • Yardım
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Site Sözleşmesi
  • Yayın İlkeleri
  • KVKK Aydınlatma
  • Öne Çıkan Sorular
  • Site Haritası
  • Etiketler
Popüler Konular
Aile & Toplum Alışveriş & Hediyeler Cilt Bakım Çocuk & Ebeveyn Diğer Diziler & Filmler Eğitim & Kariyer Fal Gamer İnternet & Teknoloji Kişilik & Karakter Moda & Stil Özel Günler & Hijyen Saç Bakım Sağlık
Kızlar Soruyor, Kizlar Soruyor
©2026 KızlarSoruyor ™
Apple Store Google Play
{0} ile üye ol
YÜKLENİYOR...
YÜKLENİYOR...
Soru gözden geçiriliyor...
Site kurallarına uygunluk inceleniyor...
Son dokunuşlar yapılıyor, neredeyse hazır ✨