Boğaziçi Turizm İşletmeciligi nasıl bölüm? Boğaziçi Turizm İşletmeciligi nasıl bölüm?
Cevabın nedir?
En İyi Cevaplar
+1 yılTurizmde pek diplomaya bakmıyorlar aslında. Özel sektör olduğu için, düşük ücretlerde çalışan eleman ararlar genelde. Ama sen Boğaziçi okuduğun için yöneticilik düşünürsün muhtemelen. Ama yöneticilere bakıyorsun turizm mezunu olan az :) yani öyle bir sektör ki nerden mezun olursan ol, alanına girebilirler, özellikle fazla dil biliyorlarsa. Bence öyle bir meslek seç ki, o bölümden mezun olmayan kimse o işi yapamasın. Üniversite çok da önemli değil.
11 Yorumla
ülkede Türk den çok yabancıların yaşadığını düşünürsek iyi :)
11 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılboğaziçi işletmede okuyorum bende.
İsmi yeter. Mesleğinde en iyilerini barındırır. Mezunlarını araştırdığında diplomanın dahi alakasız bir yöneticilik için en az dayı kadar önemli olacağını göreceksin.19 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıliçinde olduğum için net bir cevap verdim zaten sana. girme şansın varsa hiç durma. boğaziçinin diploması yeter.
Cevap sahibi+1 yılo denli önemli değil. zira mezun olduğunda muş alpaslan üniversitesinden mezun bir öğretmen senden 1 puan fazla alırsa sen değil o yerleşir.
özel sektörde çalışacaksan adın boğaziçidir. öğretmenlikte özel sektör ölü.
Cevap sahibi+1 yılturizm işletmeciliği? matematik mühendisliği? eğitim fakültesi?
sen ne istediğini bilmiyorsun. ben sana yardımcı olamam.
Cevap sahibi+1 yılPekala ekledim.
+1 yıl01 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
0
Cevap
2Cevap
+1 yılharika kazanabiliyosan hayatının fırsatı demektir bu
10 Yorumlagüzel bir bölüm seviyorsan
Eğitim hayatınızda başarılar dilerim...00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kızlar Bir Adım Öne > Sorular > Boğaziçi'nde turizm işletmeciliği okumak istiyorum. Nasıl bir bölüm, kendimi nasıl geliştiririm?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Merhaba Arkadaşlar,
Boğaziçi Üniversitesi bütün bölümleri ile başarılı bir eğitim kurumu. Köklü bir okul. Çağa uygun bir eğitim modeli var. Bu açıdan güvenebilirsin.
Turizm Fakültesine gelince; meslek olarak turizmi düşünmeni takdir ile karşılıyorum. Ne güzel. Meslektaş oluruz. Ben belki de senin yaşının iki katı kadar bir süredir turizm sektöründe çalışıyorum. Bu kadar zaman sonra bu mesleği seçmem ile ilgili olarak sadece, iyi ki diyorum. İyi ki bu mesleği seçmişim.
Bana dünyayı gezme şansı verdi. Çok gezdim. Çok kültür tanıdım. Çok geniş bir çevre edindim. Bu çevre bana çok güzel fırsatlar sağladı.
Boğaziçi Turizm bu meslek için çok üstün bir eğitim veriyor. Yani mezun olduğunda güzel bir otelde kolayca iş bulabilirsin. Hem de kısa zamanda yükselirsin. Ama bu biraz da senin performansına bağlı elbette.
Bölüm yaklaşık olarak 50 yıllık bir geçmişe sahip. Bu deneyim okula başarılı bir eğitim fırsatı sağlıyor. Turizm İşletmeciliği Bölümü, dört yıllık lisans eğitimi ve “Sürdürülebilir Turizm Yönetimi” konusunda yüksek lisans eğitimi vermektedir.
Boğaziçi Turizm, turizm sektöründe görev alacak, konusunda uzmanlaşmış, İngilizce ve ayrıca ikinci bir yabancı dil bilen, uluslararası düzeyde yenilikleri takip edecek yönetici adayları mezun eder.
Müfredat, turizm endüstrisinin gereksinimleri ve küresel değişimler göz önüne alınarak geliştirilmekte, temel işletme disiplinleri ve turizm işletmeciliği mesleğinin gerektirdiği uygulamalı alan çalışmaları arasında bir denge gözetilmektedir.
Okul, vizyon ve misyonunu aşağıdaki gibi tanımlıyor;
Turizm İşletmeciliği Bölümü Misyonu: Turizm İşletmeciliği Bölümü’nün misyonu turizm ve ilgili alanlarda bilgi üretmenin yanı sıra, ulusal ve uluslararası düzeyde turizm uygulamalarında mükemmele ulaşmayı ve sürdürülebilir turizmin gelişmesine katkıda bulunmayı hedefleyen bireyleri eğitmektir. Bu misyonu gerçekleştirmek amacıyla Bölüm, Boğaziçi Üniversitesi’nin bilimsel ve eğitsel standartlarına uygun olarak ve en yüksek etik değerlere bağlı kalarak araştırma ve eğitim programlarını sürdürür. Turizm İşletmeciliği Bölümü, bu hedefler doğrultusunda en seçkin akademisyen, uzman ve öğrencileri verimli bir ortamda bir araya getirmeyi amaçlamaktadır.
Turizm İşletmeciliği Bölümü Vizyonu: Turizm İşletmeciliği Bölümü uluslararası alanda akademik başarıları ve yüksek eğitim kalitesiyle tanınan bir eğitim kurumu olmayı hedefleyerek, toplumun genel refahına ve gelişimine katkıda bulunur."