Arkadaşlar 12. sinif öğrencisiyim açıkça söyleyeyim hedefim gazetecilikti ama şuanda hukuk istiyorum ve sınava 3 ay kaldı benim tyt netim 30 ayt hic girmiyorum bile 15 falan di galiba bu aralar matematiğe 0 dan başlıyorum günde 10 saat belki daha fazla calisma vaktim var nasıl bir yol izlemem gerektiğini bilenler anlatabilir mi hedefim 20 30 bin sıralama halledemessem mezuna kalıp dershaneye gitmeyi düşünüyorum şimdiden teşekkürler <<3
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Öncelikle, hedefinizi değiştirdiğiniz için size başarılar diliyorum. Hukuk bölümüne girmek için TYT ve AYT sınavlarında iyi bir performans sergilemeniz gerekiyor. Bu süreçte izleyebileceğiniz bazı adımlar şunlardır:
Kendinize bir çalışma planı oluşturun: 3 ay gibi kısa bir sürede çok fazla iş yapmanız gerekiyor, bu nedenle gün içinde hangi derslere, hangi konulara çalışacağınızı belirleyin ve çalışma saatlerinizi düzenli bir şekilde planlayın.
Matematik konularına ağırlık verin: Sınava hazırlanırken matematik konularına özellikle ağırlık verin, özellikle temel konuları öğrenin ve ardından daha ileri konulara geçin. Matematik konularını anlamak için soru çözümüne ve pratik yapmaya da önem verin.
Soru bankaları ve test kitapları kullanın: Soru bankaları ve test kitapları kullanarak sınav tarzı sorulara aşina olun ve zamanlama konusunda pratik yapın.
Konuları öğrendikten sonra tekrar edin: Öğrendiğiniz konuları tekrar etmek ve pekiştirmek için konu anlatım videoları izleyin ve notlar alın. Daha sonra notlarınızı tekrar edin.
Deneme sınavları yapın: Sınav tarzındaki deneme sınavları yaparak sınava hazırlık sürecinizi takip edin ve eksik olduğunuz konuları belirleyin.
Kendinizi dinleyin: Fiziksel ve zihinsel sağlığınıza dikkat edin, düzenli bir uyku düzeni oluşturun ve sağlıklı beslenin.
Sonuç olarak, bu süreçte sabırlı ve kararlı olmanız ve hedefinize odaklanmanız önemlidir. Mezuna kalmak zorunda kalırsanız, dershaneye gitmek ve daha düzenli bir çalışma planı hazırlamak size yardımcı olabilir
Başarılar dilerim.10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Mezuna kalma kalacaksan dershaneye sakın ama sakın gitme senelerdir dershaneye gidiyorum 5. sınıftan 12. Sınıfa kadar hatta bir yıl mezuna kaldım o zaman da gittim sen çalışmadığın sürece hiçbir faydası yok ben çalışmadım ve boşa giden emek para ailemin beklentileri o kadar pişmanım ki anlatamam sana üniversiteye yerleştim istemediğim canım saçma bir bölüme sınıfım beyinsiz dolu nasıl üniversiteye kadar gelebilmişler anlayamadım ilk ay zar zor gittim bıraktım okulu şimdi son 3 ay kaldı YouTube den videolar izliyorum bu arada tyt netim en son 40 falandı Ayt 10 bile yapamam belki ama hala ümidim var Ayt ye ağırlık vereceğim tyt bir şekilde hallederim bence sen de mezuna kalmayı düşünme 3 ayda elinden gelenin fazlasını yap unutma sınav son üç ayda kazanılıyor sana da kendime de başarılar dilerim umarım dikkate alırsın söylediklerimi
11 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılTyt türkçeye yoğunluk ver 30 soru cepte olsun en az ve paragraf cok önemli bu konuda, ea olduğuna göre sosyal temelin vardır 10-15 nete sabitlemeye çalış. Matematik acil 3d bilgi sarmal öneririm fene bakmanı tavsiye etmem fazla konu var ve saglam temel gerekiyor. Ayt içinde eis yayınlarının fasikullerini öneriyor esit agilikcilar, bence simdiden alip çözmeye başla sınava kadar yetişir ayt mat içinde çap fasikullerini cozsen belirli bir temel oluşturur ama maalesef 3 ayda zor bu yuzden seneye iyi temel atip başlamış olursun sinava hazırlanmaya
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılÜlkenin yarısı Hukuk yarısı Tıp istiyor prestiji için. Peki bugüne kadar kaç Avukat, Hakim, Savcı ile görüştün mesleğin koşullarını, çalışma şartlarını, okuma şartlarını vs biliyor musun? Ben Hukukçu değilim ama Hukukçu arkafadlarin bir sınavda 600 sayfadan sorumlu olduğunu kutuphanelerden cikmadiklarini bilirim. Bu onun bunun takdiri için değil, özveriyle idealistlikle yapılan bir şey.
Son 3 ayda da Hukuk kazanamazsın bu arada hayalperest olma insanlar aylarca yıllarca bu sınava hazırlanıyor.
05 Yorumla
Soran+1 yılGerçekten çok karamsar düşünüyorsun insanlar bir bolumu yazarken araştırıyorlar zaten herkes gidi doktorlarla avukatlarla konusacak degil ayrıca insanlar bu meslekleri prestij için degil işsiz kalmakdan korkuyorlar ayrıca 3 ayda hukuk kazanip kazanmamak yıllarca hazirlanmaya degil kişinin kapasitesine göre değişir istersen 4 yıl mezuna kalan insanlardan ve ilk senesinde kazanan insanlardan anlıyoruz bunu
Soran+1 yılArkadaşlar kusura bakmayın yorum yanlış cumlelerle dolu aklıma o kadar cok sey geldi ki hangilwrini neleri yazcagimi bilemedim biraz da aceleyle yazdim <33
Cevap sahibi+1 yılKaramsar değil, gerçekçi düşünüyorum.
28 yaşındayım senden 10 yıl önden geliyorum yani. Hukuk mezunu olup da işsiz olan da çok, sana sadece şunu söylemeye çalışıyorum para , itibar bir yerde ama önemli olan senin iç huzurun..
Ha ben parayı çok önemsiyorum diyorsan da yine bunlari tavsiye etmem geleceğin meslekleri dijitallesme ve yapay zeka üzerine kurulu...
Neyse tercih senin, hayat senin.- +1 yıl
Soruyu soran kişi prestij için veya havalı geldiği için hukuk istiyorum dememiş olur mu olmaz mı diye bilgilenmek istemiş. gerçekçilik adı altında kimsenin hayaliyle hedefleriyle oynayamazsiniz kendimden örnek vereyim ben geçen yıl yksde 10bin civarlarında yaparak istedigim üniversiteye girdim şu an hazırlık okuyorum falat bu aylarda benim tyt netim 48 ayt netim 21 flndi sizin hayal diyip geçtiğiniz şeyi yaptım fakat benim matematik temelim vardi hiç temeli olmayan biri yüksek hedefler istiyorsa bu 3 ay matematik bassın mezun yılında derece bile gelebilir.
- +1 yıl
Parayı önemsemeyin dijital yapay zekaya yönel demen peki.😃 asıl para orada var ve tabii Hakkari hukuktan mezun olursan işsiz kalırsın lütfen artık bazı konuları bilgisi olan çevresinde hukuk okuyan değil de mesleğini yapanlar yorum yapsın çünkü okuduğun 600 sayfa 4 yıl için asıl hukuk mezuniyetten sonra
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
17
Cevap
14Cevap
+1 yılBu sene ikinci dönem konuları çıkarıldığı için bizim hocalar "Türkçe'yi aşşşırı zor soracaklar demedi demeyin Türkçe'yi fullemeye bakın." diyolar. Bir de deprem bölgelerinde ücretsiz olduğu için aşırı yığılma olacak ee haliyle Türkçe'yi zor sorucaklar
00 YorumlaTyt netin 30 sa anladığım kadarıyla Matematik temelin yok öncelikle 30 neti Bi 60 nete getirmen gerek onun yanında da ayt ye bayağı Bi kasman gerek yani tarih coğrafya yaparsın ama Edebiyat ayt mat iyice çalışman gerekli temelin yoksa eğer açıkcasi biraz zor ama iyice çalışman gerek
00 Yorumla
+1 yıl3 ayda bu netleri yükseltirsin ama hukuk kazancak kadar olmaz maalesef. Ama kendini illa bu sene olcak diye şartlandırma mezuna bırak 1 yıl sıkı çalış kazanırsın, dersaneyede git seneye.
00 Yorumla
+1 yılMaalesef 3 ayda bu netlerle yapamazsın. Sana tavsiyem elinden geleni şimdi yap ve sınavına gir ama kendini 10 saat çalışarak boşuna yıpratma. Mezuna kalınca yaparsın bunu.
00 YorumlaBaya sağlam çalışman gerekiyor, matematiğini geometrini zaten hallet de asıl bir de edebiyatta güzel ezber yap. Gerisi bi de bol deneme çözersin
00 Yorumla
+1 yılmat çalış kesinlikle ağırlık ver çünkü eaları geçmenin yolu bu. ayt mat + her gün tyt genel deneme çöz bu saatten sonra
00 YorumlaTemel derslerine bol bol çalış. Ya da Google den araştır saha saglam
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yıl3 kaldı ben de kararımı sözelden bir bölüm için değiştirdim. Günde 5-6 saat çalışıyorum. Zaten 2. Dönem konuları yok. Disiplinli bir çalışmayla halledilir bence.
01 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl3 ay*
+1 yılezberiniz iyi değilse hukuk okumayın beyniniz yanar. o kadar madde, kanun, yasa ezberlenir mi yav.
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılKazanabilirsin tabii ki ne olmak istiyosun 🙂
Bu arada kaç yaşındasın diye sorabilir miyim merak ettim10 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 880 cevap paylaştı.
+1 yılZihin haritaları tekniğini uygula. Bütünlemeye bile kalmıyorum.
00 Yorumla
+1 yılMezuna kalıp dershaneye gitmek bi boka yaramıyor yaptım ve hala aynı bokum 3 ayı yok sayma çalış ve cidden yaparsin ben pişman oldum mezuna ksldim diye
03 Yorumla
Soran+1 yılNedenki hiç calisip tekrar yapmadin mi
- +1 yıl
Evet aynen öyle bu arada yapmadım yapicam calisicam kafaları boş öyle şeyler geliyor ki yapamıyorsun keşke adım atmadan önce düşünseydim neyse olan oldu
Gizli Üye(25-29)+1 yılBende kaldırım mühendisliği okudum bu ara işler kesat evde yatıyorum
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHukuk da işsizlik yoğun bölümler arasında eskisi gibi değil bilgin olsun
00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 576 cevap paylaştı.
+1 yılMatematiğe gerek yok ki sozelden gircen
03 Yorumla
Soran+1 yılHukuk ea yalnız?
- +1 yıl
Kanka hukuk eşit ağırlık mata ihtiyacı vsr
- +1 yıl
Hadi ya bilmiyodum ama ilk video falan izle sonra soru bankalarına geç kaynak olarak karekök yayınlarını öneririm benim işime yaramıştı
Açık konuşayım bu netlerle kazanamazsin
00 YorumlaMezunsun kanka seneye hazırlan
00 Yorumla
+1 yılÇok çalışman lazım çok
00 Yorumla
+1 yılLimit türev integral parabol kas kas kas kanki
00 YorumlaEn düşük 82 yapıp 15 bine girmen gerek
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılTer çöz
Vidyolar izle
Kitap oku00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılÇok çalış bol soru çöz vs
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılMatematiğe ağırlık ver bir de ayt edebiyata
00 Yorumla
+1 yılÇalış
01 Yorumla
Soran+1 yılHadi yaaa ciddi misiniz beyfendi bende ne yapmam gerektigini düşünüyordum halay cekerek kazaniliyodu diye biliyordum ama bu bilgiyi öğrendikten sonra artik ne yapmam gerektigini biliyorum hayatima yön verdiginiz için ve böyle kapsamli düşündürücü tavsiyeniz icin tesekkur ediyor ve tuvalet terliklerimi size sunuyorum umarim bu hediyemi kabul eder ömür boyu kullanip beni hatirlarsiniz 🙏 WQESTQEWTRQSG4EQTDRWYW4QTQETS
+1 yılÇalış kardeşim çalış 👍😎
00 Yorumla
+1 yılSeni öne atacak olan geometri
00 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 6b cevap paylaştı. Mezuna kal sen
00 Yorumla
+1 yılKitap Yemen lazım
00 Yorumla
+1 yılDisipli çalış
00 Yorumla
+1 yılZor kardeşim
00 Yorumla
+1 yılYaparsın