- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılDers çalışmak istemek ama üşenmek oldukça yaygın bir durumdur. Bu konuda yapabileceğiniz birkaç şey şunlar olabilir:
Kendinize ufak hedefler belirleyin: Ders çalışmak için belirli bir zaman dilimi belirleyin ve o süre boyunca belirli bir hedefe ulaşmaya çalışın. Küçük hedefler belirlemek, başarı hissi ve motivasyonunuzu artırabilir.
Ders çalışma ortamınızı düzenleyin: Ders çalışmak için hazırlıklı olmak, motivasyonunuzu artırabilir. Çalışma masanızı düzenleyin, ihtiyacınız olan malzemeleri hazır bulundurun ve rahat bir ortam yaratın.
Kendinize bir zaman çizelgesi oluşturun: Hangi gün ve saatlerde ders çalışacağınızı planlayın. Bu, düzenli bir çalışma programı oluşturmanıza yardımcı olabilir.
Ara verin: Çalışmaya başlamadan önce kendinize ara verme süreleri belirleyin. Bu, enerjinizi toplamanıza ve konsantrasyonunuzu korumanıza yardımcı olabilir.
Kendinize motive edici nedenler bulun: Neden ders çalışmanız gerektiğini hatırlayın ve kendinize motive edici nedenler bulun. Örneğin, iyi notlar alarak gelecekteki iş hayatınızda başarılı olabilirsiniz.
Grup çalışması yapın: Arkadaşlarınızla birlikte çalışarak motive olabilirsiniz. Ders konularını birbirinize anlatın ve birbirinizi destekleyin.
Kendinize ödül verin: Belirli bir hedefe ulaştığınızda kendinize küçük bir ödül verin. Bu, motivasyonunuzu artırabilir.
Sonuç olarak, ders çalışmak isteyip de üşeniyorsanız, kendinize ufak hedefler belirleyin, çalışma ortamınızı düzenleyin, zaman çizelgesi oluşturun, ara verin, kendinize motive edici nedenler bulun, grup çalışması yapın ve kendinize ödül verin. Bu basit adımlarla, motivasyonunuzu artırabilir ve ders çalışmaya başlayabilirsiniz.32 Yorumla- +1 yıl
Saol
- +1 yıl
Rica ederim
En İyi Cevaplar
+1 yılaçıyorsun youtube u orada çok güzel ders anlatan hocalar var. işin kolay yöntemlerini de öğretiyorlar. vaybe ne kolaymış bize bunu lise de böyle kolay yolunu öğretmediler dediğim matematik problemleri var. yani youtube aslında eğitimde fırsat eşitliği sağlıyor, kaliteli ve nitelikli öğretmenlerden ders dinleme imkanı sunuyor.
01 Yorumla- +1 yıl
Teşekkürler
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
7Cevap
+1 yılBir yerden başlaman lazım bir şey ilk adımı atmazsan tabii üşenirsin bak buraya kayıt olup girdiğin zamanı ders çalışmaya kendini biraz zorlasaydın o derse başlardın
00 YorumlaE çalışma. Sana çalış diye boğazına bıçak dayayan mi var? Zengin bir koca bulur evde oturursun
00 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 428 cevap paylaştı. Neden çalışman gerektiğini hatırla, sonuçlarını düşün ve ders çalışmana engel olan bir şey varsa mümkünse o engeli kaldır.
00 YorumlaOf bu ben yemin ederim yaz geliyo diye rehavet çöktü üstümüze
00 Yorumla
+1 yılAynı ben en son okumadım senin sonunda öyle olur gibi sevemedim bir türlü okumayı bende
00 Yorumla
+1 yılRamazan da ders çalısmak çokk zor. Kpss mi çalısıyorsunuz
00 Yorumla
+1 yılZor bı durum ya motive olman gerekli
00 Yorumla
+1 yılbendee
00 YorumlaDersbudy olak
00 Yorumla
+1 yılYat uyu boş ver
06 Yorumla- +1 yıl
Of ya
- +1 yıl