+1 yılalanda gayet kaliteli ve mezun olunca işsiz kalınmayacak mesleklerdir. Ben içinden seçim yapıp, sizi o yöne çekmeyeceğim. Bu konuda sizin ilgi ve yeteneklerinizi hangi alanda daha belirgin bunun tercihini yaparak ilerlemeniz gerekmektedir. Sadece zorluk seviyelerini size bahsedeyim. Ona göre kafanızda bir alan belirlersiniz.
Hukuk fakültesi; Çoğu kişi ezbere dayalıdır. Diye bir laf atar ortaya. Fakat hukuk fakültesi, ezbere gidilecek bir alan değildir. Hukuki olayları kavramak, teknik bilgileri edinmek önemlidir bu alanda. Adalet, kanun bunları bilmek ve zihinde yerleştirmek her zaman ön plandadır. Dersleri tıp ve diş hekimliğine göre kolaydır diyebilirim.
Tıp fakültesi; Her ikisinden de zor bir alan. Okuma yılı bakımından da fazla. Fakat sonunda doktor ünvanını almanın vermiş olduğu mutluluk, bambaşka olduğunu söyleyebilirim. Uzmanlık sınavları, görevde ilerlemek zaman alacak ve yeri gelecek zorlanacaksın. Ama sonunda meyvelerini toplayacaksın bir şekilde emin ol.
Diş hekimliği fakültesi; Kuzenim okuyor şu an. Ve derslerinin zor olduğunu, ezbere dayalı kısımların çok daha fazla olduğunu dile getiriyor. Ayrıca maddiyat açısından biraz masraflıdır. Diş tozu alınıyor her iki ayda bir ve her dönem belirli fiyatta şahsi diş makinesi alınıyor. Maddi açıdan iyi isen, bu alanda da eğitim alabilirsin...10 Yorumla
+1 yılYeteneklerin ve isteklerin doğrultusunda karar vermelisin
Muhakeme yeteneğin güçlü ise hukuk seçebilirsin
İnsanlara yardımcı olmak, hastalarla ilgilenmek, tıp ile ilgili araştırmalar ilgini çekiyorsa tıp
Sen gözlerini kapattığın hayal kurduğun zaman hangi mesleğe sahip olmak seni mutlu ediyorsa onu seç
Bir mesleği sırf parası için seçme çünkü ömür boyu bu mesleği yapacaksın
Sen hangi alanı seviyorsan o alanda daha başarılı ve mutlu olursun
16 Yorumla- +1 yıl
Doktormsunuz?
- +1 yıl
1 sorum olacaktı..
- +1 yıl
Tıp seçersem üni bitince cerrahlığı daha çok istiyorum ama yaşlanınca göz zayıf olursa nasıl olacak😄😄
- +1 yıl
Öğrenciyim ama pek sorun olacağını düşünmüyorum
Babam da cerrah ama lens kullanıyor - +1 yıl
Şey türk değilim de bilmiyorum tam yani yarı türküm neyse lens ne?
- +1 yıl
Benim bildiğim lens renkli falan olsun diye takılan😅😅
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
6Cevap
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılBence üçü de çok güzel meslekler seçmesi zor içinde ki sese kulak ver yetenekli ve başarılı olacağın mesleğe yönel derim, başarılar...
10 Yorumla
+1 yılTıp. Hem kariyer hem para potansiyeli açısından.
10 Yorumla
+1 yılEn iyi okullardan birinden mezun mühendis olarak söylüyorum tıp okumalısın.
115 Yorumla- +1 yıl
ODTÜ mu hocam?
- +1 yıl
@CptSimonRiley yok teknik üniversite :)
- +1 yıl
İTÜ yani. Eskiler teknik üniversite diyor tabi. İTÜ çok iyidir ya neden tıp diyorsunuz ki 🙂
- +1 yıl
@CptSimonRiley tecrübe konuşuyor hocam sen sözümü dinle
- +1 yıl
Yani ben tıptayım zaten ama ODTÜ-İTÜ okuyan adamlara büyük saygım var zaten arkadaşlarım da var ODTÜ ve İTÜ'den 🙂
- +1 yıl
@CptSimonRiley sen en fazla çok çalıştığından dert yanarsın ama ülkedeki en çok kazanan mesleği yaparsın rahat ol
- +1 yıl
Yani orasını bilmiyorum ama mühendisler de iyi kazanıyor.
- +1 yıl
@CptSimonRiley sizin kadar iyi kazanmıyor
- +1 yıl
Maaşlar konusunda pek fikrim yok ama teşekkür ederim bilgilendirme için 🙂
- +1 yıl
@CptSimonRiley bi grev yapar istediğinizi alırsınız siz 😂😂
- +1 yıl
Evet evet yapıyorlar 😂 ama bana biraz şımarıklık gibi geliyor.
- +1 yıl
@CptSimonRiley serbest piyasada 100 liralık malı 10 liraya alamıyorsun. O fiyatı edecek işçiliği de alamazsın. Olay bundan ibaret. Şımarıklık yok ortada.
- +1 yıl
Yani olabilir. Ekonomik krizle beraber zaten çoğu kesim emeğinin karşılığını alamıyor.
- +1 yıl
@CptSimonRiley burada konuşmuyorum bu konuları kolay gelsin
- +1 yıl
Tamamdır size de 🙂
+1 yılüçüde çok güzel bölüm esmer mi sarışın mı kumral mı gibi bişey oldu bu bir cevabı yok bence
01 Yorumla- +1 yıl
Haklısın aslında😂
Bence diş. Tabi uzmanlık yaparsan
15 Yorumla- +1 yıl
Neden?
- +1 yıl
Dişin de farkı yok. Okuyana uzmanlık yar doç doç prof hepsi devam ediyor
- +1 yıl
Yok çünkü 😂😂
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 342 cevap paylaştı.
+1 yılBen olsam tıp seçerdim
10 Yorumla
+1 yılHangisine merakın varsa
10 YorumlaDiş tıp hukuk bence siralama olarak
10 YorumlaHangisine ilgin varsa
10 Yorumla
+1 yılTıp bence
12 Yorumla- +1 yıl
Nedenini söylermisin rica etsem?
- +1 yıl
Benim ilgim o yönde, sen akademik olarak hangisi sana mantıklı geliyorsa onu seçmelisin
+1 yılTıp.
10 Yorumla
+1 yılTıp.
10 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 521 cevap paylaştı. diş hekimliği
10 YorumlaDiş hekimliği
01 Yorumla- +1 yıl
Neden?
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam