+1 yılŞimdi BİM veya farklı market zincirleri grubunda çalışmak daha mantıklıdır. Ücret konusunda garsonluğa göre dağa fazla alıyorsunuz. Ayrıca zaman içerisinde market içinde gösterdiğiniz başarı ve çaba sayesinde de yükselme şansınız oluyor. Yükselerek, parasal açıdan da artışınız olmaktadır. Tabiki sizin kararınız kararınıza bu konuda saygı duyuyorum. Hayırlısı olsun, umarım işiniz size güzel kapılar, bol kazançlar sağlar..
33 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim 🌼
- +1 yıl
Rica ederim.💜
- +1 yıl
Yanılıyorsun market maaşları düşük
En İyi Cevaplar
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 697 cevap paylaştı.
+1 yılHem eski A101 çalışanı hemde şu an bir restorantın çalışanı olarak sadece gördüklerimden sana izlenimlerimi yazayım
Market sektörü,
Bir mağazada işe başladığın andan itibaren o mağazanın her işi ile,( kasa, ürün yerleştirme, temizlik vb. ) tüm sorumlulukların altına giriyorsun. Birde yetişemiyorsan ya da birilerinin gözüne batmışsan ( çalışkan olmak bile zarar ) mobbing in hakkını veriyorlar. Hele ki gelen bölge sorumlusuyla aran iyiyse müdürün o mağazanın patronu oluyor. Sende amelesi. Denetleme falan yok. Hak yiyenin haddi hesabı yok. ( Tabii bu durumlar müdürünün insaniyetine göre değişir. ) Şikayet etsen sen suçlusun.
Maaşın hakettiğinin altında.
Gerçi BİM'in şartları daha iyiymiş diye duymuştum ama. Marketlerin politikaları genelde aynıdır.
Restorant,
Çalıştığın saat üzerinden para alıyorsun. Sabit maaşın yok. Çalışma saatin ve dükkanın durumuna göre çalışıyorsun.
Müşteriler maraza çıkartmadığı sürece eğer patronun da iyiyse daha mutlusun. Çünkü iş durumu sürekli değil. Sakin olduğu dönemlerde oturup molanı yapabiliyorsun. İşyerinde kameralar olduğu için herhangi bir durum olduğunda şikayet etme hakkına sahipsin. Ve dikkate alınıyorsun.
Garsonluk iyidir diyemem. Ama inan marketteki durumuna göre en azından insanına düşersen gayet iyi muamele görürsün..31 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim 🌻
Ablacım şimdi öyle bir soru soruyorsunuz ki maaş beklentiniz, insanlarla iletişiminiz, hangi işte ne kadar yorulacaginiz falan hiç belli değil. Burada yazan yorumları da "beni anladılar o yüzden cevap yazdilar" gibi düşünme.
Sırf bimdeki personel kötü davrandı diye orada çalışma diyecek insanlar bile vardır. Sen kendine bakıp kendi kafana göre calisabilirsin yalnızca. Fikir al ama son karar mercii sen ol
18 Yorumla
Soran+1 yılSon karar mercii benim tabiki ama fikir almak da lazım bazen. Körü körüne de adım atılmaz.
- +1 yıl
Atılmaz tabii de sen ne istiyorsun mesela? Stresli iş ortamına gelebilir misin? Marketten markete ortam değişir. Para mı beklentin yoksa isim rahat olsun mu? Çok kalabalık bir yerde market vardır, orada bir dakika soluklanamazsın. Tenha yer vardır orası da sana göredir.
Senin hayatına bağlı bir şey aslında.
Ucu belirsiz bir soru. Kafanda net bir şeyler var mı?
Soran+1 yılYoğunluğu severim boş durmayı sevmem ama stresli bir ortam beni mahfediyor. Yoğun olabilir ama stressiz bir yerde çalışmak isterdim
Soran+1 yılÇalıştığım işler beni çok yıprattı o sebeple bir süredir çalış (a) mıyorum ve işle ilgili mantıklı bir karar verememekten korkuyorum. şehirler arasında savrulup durmaktan da çok yoruldum. Sadece kimseye muhtaç olmadan yaşamak için işe girmek istiyorum. İçsel olarak da iyi değilim ailesel meseleler filan. Hal böyle olunca sağlıklı karar vermek çok zor oluyor.
- +1 yıl
Anladım. Bence hangisini secersen seç bu senin kıymetinden değerinden bir şey götürmez. Ben de biraz öyleyim secimlerim konusunda, yani sonunda kendimi suçlamaktan korkarım ama kendime şunu diyorum "bu karar sonunda yaşayacağım duygu şu andaki kararsız kalmam kadar beni rahatsız edecek mi?" Karar kötü bile olsa sonunda yaşadığım duygu ve düşünce en fazla 3-4 saat sonra normale dönüyor. Sürekli karar aldıkça bu süre daha da azalacak biliyorum. Çünkü bazı şeyler biraz zamanla, sabırla değişiyor
Süreç ne kadar zor olsa da eminim üstesinden geleceksin 🙏🏻 konusmak rahatlatiyorsa da yazabilirsin cekinmeden 🙏🏻
Soran+1 yılYazdıkların çok kıymetli, teşekkür ederim 🙏😇
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 9,7b cevap paylaştı.
u +1 yılMerhaba, bence ikisi de çok zor ve ikisi de çok zor şartlar altında çalışıyorlar. Bunların dışında üçüncü bir seçenek bulursanız onu değerlendirin daha iyi bence. Başarılar diliyorum. Her şeyin gönlünüzce olması dileğiyle...
12 Yorumla
Soran+1 yılMerhaba, teşekkür ederim 🌼
- +1 yıl
Rica ederim :)
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
17Cevap
Gizli Üye(30-35)+1 yılBimde çalışan biri olarak söylüyorum. Sadece kasiyerlik yapmıyorsun. Her türlü işi yapmak zorundasın. Mağza düzeni temizlik gibi her türlü sorumluluğun var. Yükselme konusunda ise eğer seviyorsan yükselme şansın var. Etki etmek istemem ama ben şahsen yükselme şansım olmasına rağmen iki üç kere teklif gelmesine rağmen yükselmedim. Başka bir iş bulur bulmaz da çıkıcam
23 Yorumla
Soran+1 yılİşe kasiyerlik yapacağını düşünüp işe girince her türlü işi yapmak baya ağır oluyordur. Benzer durumu baristalık yaparken deneyimlemiştim. BİM de çalışan bir arkadaşım var sürekli BİM i övüyor bi ara baya BİM de çalış diye söyleyip durdu bana.
- +1 yıl
Neden yukselmedin merak ettim
Cevap sahibi+1 yılÇoğu markete göre BİM iyi ve güvenilir tabi
+1 yılGarsonluk daha iyi yogun ve yüksek hizli tempoda çalişirsin cogu zaman ögle yemegini bile büfeden aşirip ayakta alel acele yersin üstün başin temiz piril piril çalişirsin ama market işi biraz daha zahmetli ve yorucu olabilir
135 Yorumla
Soran+1 yılGarsonlukta iş tanımı belli ama markette işte her işi yaptırıyorlarmış ben bu duruma ne kadar dayanabilirim onu kestiremiyorum
- +1 yıl
Alişkin değilseniz dayanamazzsiniz evet dükkan kendi dükkaniniz gibi mal da ceker kasayada bakar temizligi de yaparsiniz ama garsonlukta yapilan iş bellidir ha şunu da belirteyim açik büfe restorantlarda garsonluk yaparsaniz iş kebap 😊
Soran+1 yılGarsonluk da kendi içinde ayrılıyor bar garsonluğu ve restotant garsonluğu diye otellerde. Hangisi bir de o var. Açık büfe restoran en kebabı sanırım evet 🤣
- +1 yıl
Evet dogru ayriliyor 😅Butik otel tarzinda böyle tas catlasin 100 150 misafiri olacak restoranti da acik büfe en ideali alakart'a yaklaşma 😀😀
Soran+1 yılAlakartta 2 ay çalışmıştım o bana yetti 🤣
- +1 yıl
Aman aman 😂 Allah korusun
Soran+1 yıl😂😂 bar garsonu olarak da 2 yıl çalışmıştım. O da stresli geldi baya. Dediğin gibi açık büfeli bir otel restorantını mı düşünsem 😊
- +1 yıl
Ben lise ve üni turizm oldugu icin calismadigim tecrube edinmediğim departman kalmadi maalesef 😂 ama kariyerime uzun süre resepsiyonistlik ile devam ettim bence güzel bir butik aile oteli ya da 4 5 yildizli sistemi oturmuş büyük otellerde garsonluk yap 😇
- +1 yıl
Acik büfe al eline arabayi çatir catir tabaklari siyir siyir at nolcak sanki 😅
- +1 yıl
B sinifi ehliyetin var mı ?
Soran+1 yılResepsiyonistliği bırakıp restoranda mı devam ettin
Soran+1 yılBen üniversitede turizm okudum sadece restoran ve bar garsonluğu yaptım otelde, bir de bir kafede barista olarak çalışmıştım. Baristalık güzeldi ama garsonluğu pek sevemedim stresten ve heyecandan elim titriyor bazen korkuyorum bir şeyleri müşterilerin üstüne dökeceğim ya da siparişleri karıştıracağım diye.. mutfak veya pastahaneyi mi denesem diye de düşünmüştüm daha az stresli olur diye
Soran+1 yılEhliyetim yok henüz
Soran+1 yılOzaman seninle bazı konuları tartışmak isterim şehir otelciliği mi kıyı otelciliği mi daha mantıklı? Bi de Ankaralı mısın kullanıcı adındaki 06 dan dolayı sormak istedim
- +1 yıl
Tabiki otelcilikle ilgili sorabilirsin evet ankaraliyim ehliyetin var mı diye şu sebepten sordum dün öğrendim bi lojistik firmasi b snifi ehliyeti olan kişileri işe alip 7 8 ay egitim vererek vede ehliyet yükseltme diger evraklarin ucretini de karsilayarak seni tir şöförü yapiyormuş 1 sene içerisinde aylik 15 16 firmasina göre maaşi var kadin erkek de ayirt etmiyo ben bile dusundum 😁
- +1 yıl
Resepsiyonistliği biraktim güvenlik görevlisi oldum simdi ondan da biktim tir şöförlüğü yapmayi planliyorum tabi evraklarimi alirsam
- +1 yıl
Kiyi otelciliği eğitim ve yükselme konusundan daha iyidir herzaman
- +1 yıl
Mutfak vey pastane yerine göre avantajlari da olur dezavantajlari da ama önemli olan senin hangi departmanda daha mutlu ve huzurlu caliştiğin
- +1 yıl
Lisede yiyecek içecek hizmetleri bölümü mezunuyum univ'de de önbüro ve seyahat acenteliği olarak okudum lise yillarindan üniversiteye kadar garsonluk ile ugrastim üniden sonrada resepsiyon
Soran+1 yılGüzel bir işe benziyor :) ehliyeti yeni işim olunca alacağım inşallah. Resepsiyonistlik hep itici geldi bana çok streslidir diye o sebeple hep uzak durmuştum.. kıyıda 2 yıl çalıştım, şehir içinde 10 gün çalıştım. Kıyıda yükselmek daha zor gibi gelmişti. Terfi almak için uzun süredir bekleyen personeller vardı otelde. Şehirdeki otelde de bir türlü motive olamadım işe devam edebilmek için. Ama ayrıldığıma biraz pişman oldum sanırım. Orası daha az stresliydi... Mutfak veya pastane ile garsonluğu kıyaslayamıyorum stres açısından garsonluk dışında başka bir departmanda çalışmadığım için.
Soran+1 yılBen de Ankaralıyım Ankara 'da iş açısından zorlanıyorum diye Antalya'ya geldim ama bu şehirde de mutlu değilim. Bir işe başlamadım daha, kafam fena karışık. Halâ dönebilecek imkânım varken Ankara 'ya dönsem mi diye düşünüyordum.
Soran+1 yılBen lisede turizm okusaydım turizmle devam etmezdim muhtemelen. Üniversitede bu bölümü okuduğum için pişman oldum. Benimki konaklama işletmeciliği seninki daha avantajlı kapsam olarak
- +1 yıl
Ben istemeyerek okudum aile baskisi yüzünden bana kalsa elle tutulur gözle görülür ölmeyecek bir meslek seçerdim bu yaşa geldim halen kariyerime hangi meslek ile devam etsemki diye düşünüyorum evet kapsamli olarak benim bölümüm biraz daha iyi ancak bende resepsiyonistlikten basķa bir yere ilerliyemedim maalesef ama en kötü seçimi yapmak kararsiz kalmaktan daha iyidir ama bana kalirsa şehir içerisinde sakin bir çalişma ortami herzaman iyidir yaptigin işi sevmen için kafanin rahat olmasi gerek
- +1 yıl
Ben hep şehir içerisindeki otellerde çaliştim hayatimda 1 sefer bodrum'a gittim iş için onda da gittiğim gibi 2 3 saat sonra geri Ankara'ya döndüm 😁
Soran+1 yılBen de isteyerek bu bölümü okumamıştım, ozaman şartlar bunu gerektiriyordu. Evet en kötüsü kararsız kalmak. Ben sanırım şehir hayatından bıktım
- +1 yıl
Beypazari kizilcahamam vb yerler gibi küçük ama otel ve turizm yönünden popüler olan semtlere ne dersin?
Soran+1 yılBodrum'da ben de öyle yapmıştım 😂 okul tatile girince valizlerimle direk oraya gitmiştim, iş görüşmesine gittim lojman 6 kişilik filan dediler hemen Ankara 'ya döndüm arkama bile bakmadan 😂
- +1 yıl
Hahahah bende lojmandan dolayi kaçtim 😂😂
Soran+1 yılBeypazarı pek popüler sayılmıyor bence, birkaç otel var ama verdikleri hizmet kalitesini bilemiyorum. O sebeple cesaret edemedim Beypazarı'nda şansımı denemeye. Beypazarı'na bağlı bir köyde yaşamama rağmen.
Soran+1 yıl🤣😂
Soran+1 yılİkimiz de aynı şeyleri yaşamışız Bodrumla ilgili 😂
- +1 yıl
Bodrum Ankara'ya göre aşiri pahali birde 😁 termal cenneti kizilcahamam 8 veya 9 tane otel var herhalde sürekli sirkilasyon olur haymanada zira o şekilde ben kizilcahamamda cok calistim
Soran+1 yılEvet Bodrum pahalıydı baya. Aklımda bulunsun Kızılcahamam, teşekkür ederim. 🙏🌞
- +1 yıl
Rıca ederim umarim kariyerinize mutlu ve huzurlu olabileceginiz bir yer bulursunuz hayatta başarilar dilerim🙏
Soran+1 yılÇok teşekkür ederim 😇🙏🌼
+1 yılAy kesinlikle bulaşma markete kızzz bakın sakın ha sakın şokta çalıştım ulan adamlar düzgün iznimi vermiyorlardı izin kullandırmak istemiyorlardı mağazada beni tek bırakıp gidiyorlardı bi ton müşteriyle müşterinin sordururlar ben uğraşıyordum yok yani sinir hastası olmak istiyorsan gir
12 Yorumla
Soran+1 yılHiiiç istemem sinir hastası filan olmak :) teşekkür ederim 🌹
- +1 yıl
Rica ederim❤️
+1 yılGaraonluk daha önce yaptım berbat bir iş bimi değerlendirmiyorum bile
12 Yorumla
Soran+1 yıl2 yıl garsonluk yaptım gerçekten berbat bir iş evet, ben de bimi değerlendirmeye korkuyorum. Mobing ve uzun çalışma saatlerinden bahsediyorlar. Garsonluktan beter olabilir gibi geliyor
- +1 yıl
İmkanın varsa bir kursa git kaç yaşında olduğunu bilmiyorum ama güzellik bölümünden eğitimini tamamla güzel paralar kazanırsın
Gizli Üye(25-29)+1 yılBilmiyorum ama BİM a101 gibi yerlerden çok mobbing oluyor diyorlar, yenileri eziyorlarmış baya
35 Yorumla
Soran+1 yılBen de ondan korktum ama garsonluk da pek iyi sayılmaz. Garip garip insanlarla uğraşmak zorunda kalıyorum garsonluk yaparken de. Şer mobingi, müşteri kaprisi, yoğunluk, stres oluyor garsonlukda da
Soran+1 yıl@hamzabzsn dışlanırım da ozaman 🤣
Cevap sahibi+1 yıl@hamzabzsn baskı mobbing oluyor işte 🙂 özellikle üniversite mezunlarını dışlayıp eziyorlarmış çok yorum var internette herkes mağaza müdürleri genelde egoist oluyor diyorlar
zamanında memuriyetten önce BİM de çalışmıştım. Özel sektöre göre idare eder.
10 Yorumla
+1 yılGersonluktansa BİM diycem BİM dicem garsonkuk diycem aynı bokun laciverti ikiside sen nerde daha çok çalışanlarla anlaşabileceksen onu seç bence
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılPopom. buyuk ve güzel olduğu için kasiyerligi tercih ederdim. gsrsonlukta Tacize ugrayabilirim.
12 Yorumla
Soran+1 yılKusura bakma ama biraz gülmüş olabilirim popom büyük ve güzel olduğu için 🤣😂
Cevap sahibi+1 yıl🤗hıh
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 704 cevap paylaştı.
+1 yılBimde calisilmaz ya ben 9 ay çalıştım iflahim mikildi
10 Yorumla - Kızlar Bir Adım Öne konusunda 866 cevap paylaştı.
+1 yılKasiyer olmak fazla sorumluluk ister
Garsonluk da kolay değil.
Bence başka bir iş bulmaya çalış
00 Yorumla BİM daha mantikli yükselme sansiniz var diye dusundum.
02 Yorumla
Soran+1 yılBana da daha mantıklı geliyor ama mobingden canım yandı oralarda da fazla fazla varmış diye okudum internette, gözüm korkmuş olabilir. Garsonluğu 2 yıl yaptım ondan da canım yandı. Kafam karışık biraz
İkisi de aynı rezillikte ama kasiyer daha iyi sanki
01 Yorumla
Soran+1 yılİkisi de baya rezillik maalesef. Ama kasiyerin de adı kasiyer sadece kasiyerlik yapmıyormuş: mal geldiğinde onun taşınması, raflara dizilmesi, mağaza temizliği, mal sayımı bir sürü şeyle uğraşıyormuş
+1 yılGarson olarak çalıştım eskiden ama hiç BİM gibi diğer marketlerde calismadim
00 Yorumla
+1 yılBen olsam BİM , A101 kasiyerlik düşünürdüm en azından kurumsal bir firma
10 Yorumla
+1 yılBime falan girme sakın Garsonluk yap daha iyi
14 Yorumla
Soran+1 yılKafam karışık. Garsonluğu 2 yıl yaptım onu biliyorum. Dozu yüksek başka bir rezilliği denemeden bildiğim rezilliğe devam etmem daha mı mantıklı 😂
- +1 yıl
BİM gibi yerlerde seni kullanıcaklar izin sıkıntın çok olucak sen sorumlu olucaksın mallardan hesabını yapıcaksın ediceksin arkadaşım çalıştı orada mecburiyetten üş bulamadığından devam etti ama memnun hiç değildi ben önerimi sundum sana yine sen bilirsin😂
Soran+1 yılTeşekkür ederim mesaj alındı 🤣
- +1 yıl
Rica ederim 😂🙏🏻
+1 yılGarson olarak calisman sahsen ben
13 Yorumla
Soran+1 yılBen de devam etmemek için kaçış yolu arıyorum :)
- +1 yıl
İnşallah gönlünce olir
Soran+1 yılİnşallah, teşekkür ederim 🌼
garsonluk yapmış birisi olarak söylüyorum tabiki de garsonluk bahşiş vs yemek açısından da iyi
00 Yorumla
+1 yılKariyerleri garsonluktan çok daha iyi
00 Yorumla
+1 yılBİM’e girsen daha iyi
00 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 799 cevap paylaştı. Hiç biri iyi değil ya
02 Yorumla
Soran+1 yılBu şartlarda mecbur kalıyor insan bazen
+1 yılGarsonluk
00 Yorumla
+1 yılGorsonluk
00 Yorumla
+1 yılGarson
00 YorumlaGarson daha iyi saki
00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yılGarson
00 Yorumla
+1 yılBİM tercihim
00 YorumlaGarson bence
00 YorumlaBence BİM daha iyi
00 Yorumla
+1 yılgarson calis tabi
00 Yorumla
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem