+1 yılYani olaya mantıklı baktığımda bir iş bulmadan yapma derim ama insan bazen sıkılıyor dayanamaz bir duruma geliyor yani bir anda böyle kafasının istediğini yapmak istiyor yani şu an dayanılma durumdaysan çık gitsin boş ver hiç dert etme illa ki bulursun er ya da geç bulursun
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılİşten ayrılmadan önce yeni bir iş bulmanız önerilir. Ancak bazı durumlarda, işyerindeki koşullar o kadar kötü hale gelir ki, sağlığınızı veya mutluluğunuzu riske atmadan hemen ayrılmanız gerekebilir. Bununla birlikte, yeni bir iş bulamadan ayrılmak maddi zorluklara neden olabilir. Bu nedenle, mümkünse iş arama sürecine başlamadan önce mevcut işinizde kalmaya çalışın.
00 Yorumla
Maddi açıdan sıkıntıya düşecek misin orası önemli. Öyle bir durum varsa iş bulup istifa etmen daha mantıklı. Maddi sorunlar psikolojiyi de olumsuz etkiliyor. Çok bunaldım, mobing var, bir gün daha katlanamam diyorsan bir süre aileden destek almanda sakınca yok. İş travması gibi bir şey oluşuyor insan kendini çok zorlayınca
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yıleğer çok ihtiyacın yoksa direkt istifa et derim. çıkmak isteme sebebini az çok tahmin ediyorum. istifa dilekçeni verdikten 14 gün sonra çıkabilirsin iş yeri personel bulursa bu sürede seni erken de çıkarabilir. ama dilekçeye yazdığın tarihi dikkate almaları gerekiyor..
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
89Cevap
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 38,6b cevap paylaştı.
u +1 yılBence yeni iş bulana kadar yapmamalısınız. yani birikiminiz varsa olabilir ama birikiminiz de yoksa bence gereksiz olur yani para önemli olduğu için önce iş bulun başka bir iş sonra bence ayrılabilirisniz
ama karar tabi ki sizin yani önemli olan ne istediğiniz.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılİş bulmadan çıkma demek saçma ben iş buldum da çıktım son anda vazgeçti eşi beni kıskanmış güya, başka bir iş buldum onunla da tam anlaştık başlayacağım derken part time çevirdi. Diğer bulduğum işlerin tümü de pezvnk çıktı benim asistana ilgiye şefkate ihtiyacım var vs vs iğrenç çirkin istekler de bulundular bende 2 aydır evdeyim. Yani ne ordan çık daha iyisini bulabilirsin diyebilirim ne de kal idare et diyebilirim çünkü bende mobing gördüğüm için bitik bir psikoloji ile işten çıktım seni çokkk iyi anlıyorum.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBu maddi olanağına bağlı açıkçası. Aynı durumu yaşadım 3.5 yıl bir yerde çalıştım hiç memnun değildim bir gün öyle olaylar oldu ki bırakıp gitmekten başka çare bulamadım, mental sağlığım çökmüştü.
Aniden gittim ve istifa ettim. Bugün issizligimin 6. ayi oldu.. sana tavsiyem bulmadan çıkmaman ama dersen ki benim ailemin durumu iyi ben 5 6 ay evde de çok rahat oturabilirim, ha derim ki hiç basın ağrımasın çık.. ama min 6 ay evde oturmayı göze almalısın. Çünkü piyasa hakikaten iyi değil.
10 YorumlaEger gecim derdiniz var ise yeni bir bulmadan risk almayin derim. Bende bu ara istifa modundayim. O kadar rahattı ki işim. Tadını kaciriyorlar artik. Basta saglik sorunlarimin is-cocuk-ev temposuyla daha da agirlastiginin farkina varmamla birlikte huzursuzlasan is ortami beni daha da geriyor. Cok severek yaptigim isimden sogumaya basladim.
10 Yorumla
+1 yılŞu durumda senin içinden gelen neyse o derim fakat çalışma şartları ve günümüz ekonomisi durumundan yeni iş bulmanı oneririm sonucta işe alımlar için çıta yükseklerde asgari ücrete is verenler sicak bakmıyor is bulmak zor e tabi biraz param var idare ederim diyorsan işten çıkıp yeni bir is bulana kadar dinlenebilirsin iki türde de kararı verecek olan sensin..
10 Yorumla
+1 yılEğer düzenli gelire ihtiyacın varsa tabiiki yeni bir iş bulmadan eskisini bırakmamalısın. Yeni iş aramaya başladığında bunu o sırada bulunduğun iş ortamında dile getirme.
Yenisini bulduktan sonra da (eskisinin ortam ve şartları çok kötü değildiyse) orayla arayı soğutmadan git ki yağmurdan kaçarken doluya tutulursan dönebileceğin bir yer olsun.10 Yorumlaİş bulmadan çıkma, mutsuzluk bulaşıcı maalesef şu sıralar. Aynı işi bir arkadaşım yaptı. Geçinecek birikimide vardı. 2,5 sene sonra iş bulabildi. Bu iş arama esnasında ego, iş geçmişi birikimleri istekleri, önünende hep engel oldu.
Şimdi iş buldu. Yöneticiydik birimlerimiz farklıydı. şu an en dipten başlamak zorunda kaldı.00 YorumlaBen de bu konuda cok cok kararsizim. Bazen a. K işinin gücünün vur kapıyı cik derken ic sesim bana dur olm sakin ol hele bi etrafa bakin bul ondan sonra cikarsin diyor. Onceden isini ayarlamak daha mantikli bence
00 Yorumla
+1 yıleğer birikiminiz yok ise..
yani kendinize yetecek kadar paranız yok ise
iş bulmak uzun bir süreç olabiliyor malum
çıkmayın derim
ama size yetecek bir birikim var ise çıkıp üzerine birkaç gün tatil yapıp sonra iş arayabilirsiniz00 Yorumla
+1 yılBende istiyorum sevmiyorum işimi ama yeni bir iş çok o geliyor bana. birde küçük sehirdeyim , bazen boş ver diyorum bazen basıp gidiyorum ama geri geliyorum. öte yandan da benden çalıyor bu iş
10 Yorumla
+1 yılİstesemde istifa edemem evdeyim baba parasıyla devam😂😂
20 Yorumla
+1 yılOo sende bizim gibisin hazır maaşı bırakıp girişimci ruhu ile batıyoruz ve çok zekiyiz :D hata yaparsın yapmaaaa valla bak ilk iş bul bişe yap sonra ayrıl en iyisi eğer sevmiyorsan o ayrı tabi :)
00 Yorumlaeski sevgilim çok zeki biriydi benden ayrılmadan gideceği yeri ayarlayıp gitmişti böylelikle hiç aklına gelmedim aratmadı eminim onun bi bildiği vardır ben güveniyorum kendisine sizde aynı şekilde gideceğiniz yeri ayarlayın ki kalmayın ben gibi dımdızlak ama tabi ki gideceğiniz yer gittiğiniz yeri aratır mı ona da dikkat edin 🙏🙃
00 YorumlaMaddi sıkıntın yoksa ve kendine bu konuda güveniyorsan ( kosa sürede iş bulma konusunda)
Ama çalışıyorken diğer işler içinde daha değerli oluyorsun unutma00 Yorumla
+1 yılİş sektörüne göre ve maddi durumuna göre değişir biraz kafa dinlemek is arayana kadar dinlemek iyi gelir ama zor bulunan bir meslek varsa iş bulurum öyle çık
00 Yorumlaçok paran varsa çalışmazsın bile ama bir süre iş olmadığında maddi sıkıntı yaşayacaksan iş bulmadan istiafa etmemek gerekir bilinmeyen bişey değil.
00 YorumlaArkadaşlarıma hep aynı şeyi öneririm. Kasada seni 2-3 ay idare edecek birikimin ve kolay iş bulacağın bir mesleğin varsa ayrıl gitsin. Yoksa önce iş bulup ayrılmak mantıklı.
00 Yorumla
+1 yılSizi idare decek bir birikiminiz varsa hiç beklemeden istifa edebilirsiniz ama birikiminiz yoksa iş bulmadan iş birakmak pek akillica değil evde 1 ay boş durman seni 10 15 bin içeriye atar
00 YorumlaBu zamanda iş bulma cok zor bence yeni iş bulmadan bırakmanız doğru olmaz ama biraz kafa dinleyeym falan diyorsanız bişey diyemem
00 YorumlaMerhaba,
1) Bunun için ailenle istişare ettin mi
2) Mesleğin nedir
3) Evli misin, evin geçimini sen mi sağlıyorsun
00 Yorumlaİş bulduktan sonra istifa etmek daha mantıklı aslında ama iş imkanın yüksekse eğer 1 2 hafta kafa dinledikten sonra da devam edilebilir
00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 617 cevap paylaştı.
+1 yılEğer geçim sıkıntısı yaşıyorsan, evde çalışan tek kişiysen, borcun varsa yeni bir iş bulana kadar çıkma. Bu gibi sorunların yoksa hiç durma.
00 Yorumla - Kızlar Bir Adım Öne konusunda 311 cevap paylaştı.
+1 yılYeni bir iş bulmadan işten ayrılmak hata olur ara da geçireceğim boş zamanda hem günlük yömiyen artı yaptığım masraflar senin sırtına daha çok binecek
00 Yorumla Çok zorlanıyor isen ardına bakma bile maddi olarak çok zora düşeceksen de önce bir iş araştırması yapmanı tavsiye ederim
00 Yorumlaİlk yeni bir iş bul sonra çık. 3 kere istifa ettim, üçünde de yeni bir iş bulmadan çıkıp süründüm.
01 Yorumla
+1 yılBence kendini garantiye al iş bulup öyle çıkmanı tavsiye ediyorum
10 Yorumla
+1 yılGeçim problemin yoksa yapabilirsin fakat en iyisi, "daha iyisini bulana kadar en iyisi çalıştığın şirkettir" mantığıdır.
00 Yorumla
+1 yılYeni bir işi ayarlamadan bunu yapma malûm ekonomik durumlar zor
00 Yorumla
+1 yılYapmamalısın. Önce yeni bir iş bulmalı, sonra ayrılmalısın.
00 YorumlaÖnce işi bul sonra işten ayril imkanın varsa ik dan farklı bir birime de gecebilirsin
00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 622 cevap paylaştı.
+1 yılDaha once yaptim senin icin risk ne ise ona gore adim atmalisin.
00 Yorumla
+1 yılBaşka bir yerden gelirin varsa bırak ama ya iş bulamazsan?
00 Yorumla
+1 yıliş çalışıren bulunur diye bir cümle duymadın mı hiç
00 YorumlaKanka yanlış anlama herhangi bir zincir markette kasiyer misin?
00 Yorumlaistifa etmek hiç mantıklı değil uzun müddet iş bulamama riski var
00 Yorumla
+1 yılIş bul öyle çık, ha yok çok bunalıyorsan da hiç yıpratma kendini bekleme bile
00 YorumlaHayır muhakkak hayatta hep ikinci bir seçeneğin olsun
00 Yorumla
+1 yılMaddi durumuna göre değişir. İyi değilse, ihtiyacın varsa yenisini bulmadan yapma sakın
00 Yorumla
+1 yılBu devirde is bulmadan istifa etmenin yanlis oldugunu dusunuyorum
00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 974 cevap paylaştı.
+1 yılYoğun bir stres içinde değilsen yeni bir iş bulmadan istifa etme
00 Yorumla Türkiye koşullarında tavsiye etmem. Gizliden ara ve bulunca çık bence
00 Yorumla
+1 yılİşini bul kesinleştir ondan sonra çık. Daha iyi olur bence yine sana kalmış
00 Yorumla
+1 yılKanki biz iş bulamıyoruz sen istifa diyorsun kıymet bil çalış
00 YorumlaBence yapma
Kendini garantiye alarak ayrıl
Durumlar malum00 Yorumla
+1 yılHayır ilk önce yeni işini Garanti yap ondan sonra yoksa ortada kalırsın
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılEğer yeni iş bulana kadar geçinebileceğin paran veya gelirin varsa, kredi borcun falan yoksa ve işyerinde rahat değilsen ayrılmayı düşünebilirsin. Aksi halde yeni iş bulmadan ayrılmayı aklından bile geçirme.
00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 880 cevap paylaştı.
+1 yılİlla istifa edeceksen bir iş bulmadan çıkma derim. İşe girmen daha kolay olur.
00 Yorumla - Kızlar Bir Adım Öne konusunda 311 cevap paylaştı.
+1 yılEğer çıkış verirlerse iyi olur belki işsizlik ödeneği alırsın
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılÇoğu isyeri sinir bozucu. Duzgun ortami, insanlari olan bir yer bulmak guc. Bence Freeman olarak calismak daha mantikli
00 Yorumla
+1 yılParaya ihtiyacın yoksa ve tazminat un yüklü miktarda değilse istifa et
00 Yorumla
+1 yılönce yenisini ayarla sonra işten ayrıl dimyata pirince giderken evdeki bulgurdan olmak var
00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 887 cevap paylaştı.
+1 yılhayır.
yeni bir iş ayarlamalı ve ondan sonra bunu yapmalısın.00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen de cikmak istiyorum ama once is bulacagim insallah
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKüçük ramazan pide 10 TL.
Yine de sen bilirsin
00 Yorumla
+1 yılBirçok nedenden dolayı orada bulunmak bile istemiyorsan ve maddi olarak yeni bir iş bulana kadar kendine yetebileceksen bir an önce istifa etmen iyi olur
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBen şu an onu yapıyorum.
önemli olan senin durumun ona göre karar alabilirsin. Yolun açık olsun.
ALLAH büyüktür.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılOrada çok çalıştıysan yap ama 2 3 ay çalışıp da çıkma yani
00 YorumlaBence önce yeni bir iş bul dünya hali ne olur ne olmaz
10 YorumlaYapma. Bu devirde iş bulmak zor. Sana önerim, iş bul ve bırak gitsin. Ülkede kriz var kimse kolayca iş bulamıyor. Bulmadan bırakma
00 Yorumla
+1 yılİçinde bulunduğun durumda tahammül seviyene göre değişir. Ama mevcut zaman ve ekonomide bir iş garantin olmadan istifa etmeni tavsiye etmem.
00 Yorumla- Devamını Gör (83)
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar