Tükenmişlik sendromuna yakalandım nasıl kurtulurum?

Uzun süredir tükenmişlik sendromuna yakalanmışım sanırım ama bunu yeni farkediyorum. Çünkü hayatım hergün daha kötüye gidiyor. Sanırım olay en önemli derslerimde başarısız olmamla tetiklendi. Çok çalışmama çabalarıma rağmen olmadı. Dönemim uzayacak bu yüzden.(başarısız biri değilim haketmediğim olaylar yaşadım). Dolayısıyla da gelecekle ilgili yaptığım bütün planlar suya düştü. Depresyona girdim sanırım. Spor yapıyordum 3 ay önce falan bıraktım. Üniversiteler de kapalı, dersler online derslere girmiyorum anca sınav zamanı çalışırım diye düşünüyorum. Tüm gün dizi izliyorum, yiyorum, içiyorum uyuyorum. Bu durumdan kurtulmak istiyorum. Ama maalesef kimse moral vermiyor en önemlisi de ailem benden bir cacık olmayacağını düşünüyor. Keşke onlara bağıl olmasaydım ama ders çalışmaktan doğru dürüst bir işte çalışma fırsatım olmadı. Bu yönden de çok çaresizim. Hiç arkadaşım da yok derdimi anlatabileceğim. Kendi zihnimde kapana kısıldım. Ne yapmam lazım? Bi'Bilen arkadaşlar da yardımcı olabilirse sevinirim.

Tükenmişlik sendromuna yakalandım nasıl kurtulurum?