Yapacak coksey varken yapasim gelmiyor
kimseyle konuşmak istemiyorum, psikoloğumla konuştum dün kaldığım yerle alakalı dedi mutlu olmak için ne yapılır?
Yapacak coksey varken yapasim gelmiyor
kimseyle konuşmak istemiyorum, psikoloğumla konuştum dün kaldığım yerle alakalı dedi mutlu olmak için ne yapılır?
Öncelikle kan değerlerinize baktırın belki değerlerde bir düşme vardır. Yaşadığınız ortamı kısa süreliğine de olsa değiştirin günün çoğunu evde geçirmek yerine dışarıda yeni yerlerde geçirin, ruh halinize iyi gelecektir diye düşünüyorum.
Evet benimde az önce aklıma geldi bu yarın bi randevu alıp kan degerlerime baktirmam lazim üst üste stres yadlsadim ve sakinlestirici kullanıyorum Şu an (ağır ilaç degil) ve alerjim de arttı benim hersey ustuste geliyor ailem de beni sikistiriyor yani zor bir durumdayım şu an insan gibi hisetmiyorum
Dışarı çıkıyorum enerjim degissin diye biri gelip tartisiyor benle agresif herkes burada (
Umarım kan değerlerin normal çıkar. Yaşadığın stres kötü olaylar çok etkili olmuş ama atlatacağına inanıyorum azmet çözüm kendinde. Maalesef çoğu insan moral bozmaktan başka işe yaramıyor 😕
Evet haklısın içime attigim o kadar şey varki niye geçmiyor bunlar anlamıyorum terapiye de gittim travmalara iyi geldi gerçekten ama istediğim şeye ulasmis değilim
Belki aceleci davranıyorsun. Kendine ayrıyetten zaman ayır mesela sevdiğin hobileri arttır gününü dolu dolu geçirmeye çalış, emin ol ruhuna iyi gelecektir terapiye gitmiş gibi olursun.
Ailem herseye karışıyor derslerimi yapmamda ve biran önce para kazanma konusunda baskı var bide tabular da var "akıllı kiz" olmalıyım onların gözünde bıktım bundan artık direnemiyorum buna yani bir psikolog cozemez bunu :(
Kimseye de guvenmemeye başladım buraya geleli
Ailen keşke baskıcı olmasa bu yaşlarda senin daha neşeli olman ve gününü daha rahat geçirebilmen lazımdı 😕 Ailen böyle olunca ister istemez herkese olan güvenin zedelenmiş kim olsa zedelenir
Evet tek çözüm şu an kendi paramı kazanmak ama bunun için kurslara falan gitmeliyim bide fizigimi beğenmiyorum fitnes vs gitmeliyim hobi dedin mesela fiziksel şeyler istiyorum dans olabilir paten veya buz pateni olabilir bikac şey daha var ama tabularim onyargilarim bar diye yapamıyorum bir de nebileyim işte aşırı baskı var sanki ama öyle değil gibi herkes hersey normalmus ben şükür etmiyormusum bu şeye gibi davranıyorlar
Örnek vereyim evet kızım seni anlıyorum şunu yapmalısın hatta daha büyük hedefler koyuyorlar sonra yapabileceksen yardım edeyim paramı boşa harcama diyor veya yurtdışına gidebilirsin falan diyor sonra ise bagirip cagiriyor dediklerinin tam tersini sergiliyor davranislariyla ve asagiliyor hakaret ediyor vs
Çevrende ücretsiz kurs veren yerler varsa onları gidip deneyebilirsin mesela belediyelerin verdiği kurslar olabilir. Dans buz pateni gibi hobiler bence çok güzel bir kaç arkadaşınla gidip yavaş yavaş başlayabilirsin bence eğlenceli zaman da geçirmiş olursun. Ailenin “Kızım istediğini yap biz senin arkandayız” demesi lazım böyle dese her şey çok farklı olacak
Evet 19 sene bu tek bir cumleyi bekledim onlarda yok bu hala bekliyorum ya ben çok uzucu
burada belediye kursu falan yok trde değilim şu an
Bir de benim arkadaşım yok (
Yurt dışında mı yaşıyorsunuz? Arkadaşınızın olmamasına üzüldüm yalnızlık zor umarım kafa dengi birilerine denk gelir ve derdinizi sevincinizi paylaşabilirsiniz
Hahah hayır Azerbaycanlıyım bakudeyim insanlar çok agresif ve şöyle bir şey var bizde özellikle kadinlara karsi yani %60-70oraninda bence bu kendini rahatca ifade etmen sorunlarini soylemek sinirlenmek hatta kuft etmek bile dogru degil bizim topluma gore ben turkiyede okuyorum oraya yerlestim şimdi geri gelmek zorunda kaldım ama aslında tr de kaldığım yer de beni memnun etmiyordu ama yine de burdan iyiydi
Azerbaycan’ı severim kardeş ülkemiz oranın kültürünü bize göre farklılıklarını tam bilemem ama aileler fazla tutucu yönünde duyumlar almıştım internetten gördüğüm kadarıyla. Türkiye’de başka şehre geçersin okulunu değiştirirsin hallolur
Çok pahalı birde bura başka şehire gecmek istiyordum turkiyede ailem yine aynı tepkiyi verdi daha doğrusu annem
Gece hayatına baslarsin bir şey olur diye düşünüyor bazen de hakaret ediyor bunu dediğimde , bende kendim yapmalıyım aslinda 20 olucam az kaldı biraz paraya ihtiyacım var hesapladim 9 ay sonra kurs bitince para kazanabilcekmisim sadece bu süreç beni böyle stresli tukenmis duruma sokuyor
Artık yani psikoloğum bile bir şey diyemedi bu duruma jsjsjjs
Hem üzülüyorum hem de komik bir durum bu
Bir insanı niye ailesi sevmez 😒yaziklar olsun bu topluma bir şey demiyorum
Gece hayatına mı başlarsın o ne değişik bir bakış açısı insan şehir değiştirdi diye böyle mi yapmak zorunda ayrıca insan kızına böyle der mi? Biraz güvenenleri lazım ah bu ailen 😕 9 ay sonra gelsin paracıklar sonra kafama göre yaşarsın djdjs
Maalesef bide ailem bakulu bakululer öyleler diğer bolgede olanlar yobaz olsa bile gizli herseyi yaparlar ama bakululer kültüre önem verir mutlaka rusca veya 2. herhangi bir dil bilmelisin milliystciler vs vs ciddi ilişki hariç olmaz ya da nebileyim işte herkesin suyuna gitmezler dobradirlar bununla ovunurler en temiz doğru düzgün ustun irk onlar :((
Baskıcı kontrolculer öğkh kdldkdk
Geç olucak biraz ama işte benim kararim olucak en azından daha bir birey gibi hisedicem kendimi
Kültürlerine bağlı olmaları falan iyi hoş da ne bileyim aşırı kontrolcü olmaları iyi değil yani her şeyin aşırısı kötüdür bence 😒 olsun geç olsun da kendi paran olsun kendi hayatını kendin şekillendir başkasının iki lafına bakman gerekmesin
Teşekkür ederim ya iyi geldi
Özellikle Türkiyede bu baskıyı anlatamıyorum ya din baskısı var sanıyorlar ya da bilmiyorum artık ne düşünüyorlarsa
Bu tam olarak ne sence bana milliyetçiliğin ırkçılığa dönüşmesi gibi geliyor
Bana da öyle geldi yani tam din baskısı değil de kendinden başkasına tahammül edememe gibi bir durum var ve kendi çocuğuna güvenmeme söz konusu
Hahah evet tuhaf bir durum teşekkür ederim muhabbetin için güzeldi)
Rica ederim senin de muhabbetin güzeldi içini dökmene vesile olduysam ne mutlu bana )
Öncelikle her şey sende başlıyor ve sende bitiyor. Her gün tekrarlayan rutin hayatında biraz değişiklik yap.
Mesela kalkınca sağlam bir kahvaltı masası hazırla, güzel bir yürüyüş yap. Bugünün dünden farklı olduğunu hisset. Sonra ise kendini derse ya da uğraştığın şeylerle meşgul et. Yeni hedefler koy ve kendine biraz şans ver. Psikolog, ilaçlar vs. onlarda bir yere kadar. Her şey sende başlıyor. Bence bu dediklerimi biraz uygula anlayacaksın beni
Cevap
5Cevap
Aynı durumu bende yaşıyorum içimde yaşanmamış bir dünya var yaşamak istiyorum ama olmuyor
Hemen ne yap biliyor musun
Yaşamak istediğin şeyler doğrusunda hedefler belirle ve yao
Yap*
Ben yuva kurmak istiyorum bir an önce
Başka bir hedefim yok
Hm bunu bilemiyorum
Bir zamanlar yaşadığım şey
Ortamıni değiştir
Zorla Kendini yoks uzun sürer
Kendi kendine geçmez yani
Ortamimi nasıl degiseyim ailemle kalıyorum herseye karisiyorlar
Gidip kan testi yaptiricam yarın bakalım ne cikicak
Kanınla ilgili değil ki 😀
Serotonin trioid hormonlariyla alakalı hatta alerjim arttı muhtemelen kanla ama en önemlisi cevremle alakali ((
İşte çevreni biraz genişlet
Çok dar Bir çemberde yaşıyorsan
Ondan dolayı
Izin vermiyor ailem ailemle olmayınca bile o dusuncedeyim nasıl kurtulcm peki ben bundan
Nerede yaşıyorsun
Bakude azerbaycanliyim
Turkiye de de boludaydim orası şehir olarak ve insanlari da soğuk ve ıssız biraz ama en azından baskı yoktu
Psikologun tavsiyesi yok mu
Yok valla
Adam değil kadın yok baya yardımcı oldu ama buraya kadar bence şu an yaşam kocuna veya yer degisimine ihtiyacım var bunun için param yok ama
Travma vs şeyler icin
İlaç kullanman gerek.
Ailemleyim eskiden böyle değildi şu an sakinlestirici kullanıyorum ama Otlardan yapilma bir şey ağır ilaç değil
Bir de alerji ilaç ikisi birlikte kullanıyorum
Psikiyatristin kullanacağı ilacı kast ettim tükenmişlik sendromunun ilacı farklı.
Onu anladım ilk önce ben bir kan degerlerimi check yapayım şimdi karar verdim yarın gidicem
Tamam.
ülkede herkes böyle?
Evet ya maalesef
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?