Yazılım, elektronik gibi şeylerin temelini öğretiyorlar ve kendini geliştirmek sana kalıyor. Bunu söylemişti hocamız da bize zaten.
Bu eğitimi internetten sağlayabilir misin? Zahmetli olacak şekilde belki yeterince doğru sorulara sorarak Google'da da bulabilirsin. Ancak öğretilen bilgiler boş değildiler. Kimi derslerde öğretilen çok yüzeyseldi belki ama benim için derin olan bilgiler de vardı.
Kısaca 2 yıllık bir bölüm, çok bir şey bekleme, bilgilenmek için git ama söylediğim gibi bir yerlere gelmek için kendin çabalamalısın.
04 Yorumla
Soran+1 yılKatılıyorum çok sağolun görüşünüz için
Soran+1 yılHmm bu fikri sevdim hatta not aldım teşekkür ederim tekrardan
En İyi Cevaplar
+1 yılElbette okuduğunuz bölüm boş değil. Gayet gelecekte de daima yer alacak alanı okumanız tam tersine sizin için bir avantaj aslında. Bu yüzden bölümünüz hakkında acaba boş mu gibi düşüncelere kapılmayın derim. Her alan iş konusunda bir avantaj, bir de dezavantaj tarafını ortaya koyar. Siz bu dezavantajı, avantaja çevirmenizin kendinizde bittiğini bilmeniz gerekmektedir. Yazılım üzerinde şu an için bir eğitim almanıza gerek yok. Temelinizde zaten bilgisayar ve programlama konusunda diplomanız bulunuyor. Sizde yazılım eğitimi alabilir ve çeşitli yerlerde de çalışma imkanını elde edebilirsin. Unutmayın hiç bir şey için geç değildir. Yeter ki siz isteyin ve yapın. Başaracağınıza inanıyorum...
12 Yorumla
Soran+1 yılBende tamamen sizin gibi düşünüyorum.. O yüzden de çok çabalamam gerekiyor ve bunun için de elimden geleni yapıcam
- +1 yıl
Başarı sizinle olsun..🙏🙏
Gizli Üye(25-29)+1 yılBoş bölüm diye bir bölüm yoktur ve hiçbir bölüm sana iş bulma garantisi sunmaz sen kendini geliştirip üzerine koymalısın ama şu bir gerçek yazılımcı olmak için okulunu okumaya gerek yok çünkü sana anlatıp gösterecekleri her şeyi hatta daha detaylısını internetten ve udemy gibi platformlardan öğrenebilirsin ama diploman olması avantaj sağlar tabiki
01 Yorumla
Soran+1 yılBende tamamen sizin gibi düşünüyorum. Ki kendimi de geliştirmek için elimden geleni yapıcam
+1 yılİstersen bölümden bağımsız öğrenip o işi yapabilirsin. Ben yazılımcıyım ama okulunu okumadım. Mühendisim gerçi ama bu şart değil. Motivasyonun varsa 2 yıllık emeğini buna harcayarak başarabilirsin.
05 Yorumla
Soran+1 yılHmm anlıyorum yani bende öyle düşünüyorum aslında. Bana tavsiye olarak ne verirsiniz acaba?
- +1 yıl
Bir yerden başla işte. Tavsiyeleri sonra okursun. Ekşi de sayfalarca tavsiye var. Youtube da da.
Soran+1 yılYa başladım zaten ama işte bir şeyler elde etmek o kadar da kolay değil
- +1 yıl
Evet. Bir süre asosyal olman gerekiyor. Bir bedel bu
Soran+1 yılKız arkadaşım var ki o bana yeter bu hayatta gerisi de boş zaten amann
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
10Cevap
Gizli Üye(25-29)+1 yılKardeşim bende senin gibiydim. Bilgisayar mühendisliği istiyordum. Kazanamadım. Ön Lisans Bilgisayar Programcılığı okudum. Akrabalar arkadaşlar falan hep küçümsediler okuduğum bölümü. Ama ben DGS sınavına girip Yönetim Bilişim Sistemleri bölümünü kazandım. Şu an yazılım geliştirici olarak çalışıyorum.
Dgs sınavı kolay oluyor. Bilgisayar programcılığından lisans bölümlerine tamamlayabilirsin. 2 diploman olur. Bence dene tekrar yks ye girmekten çok daha mantıklı ve kolay.
13 Yorumla
Soran+1 yılYks yi cidden kaldırabilecek güç hissetmiyorum ondan yani. Girmeyi düşünüyorum zaten dgs ye. Bu arada o yönetim bilişim sistemleri ne oluyor veya ne olarak geçiyor yani iş olarak falan ne yapıyorsun bir yazılımcı olarak falan çalışabilir misin?
Cevap sahibi+1 yılYönetim Bilişim Sistemleri (Yazılım Mühendisliği ile İşletme bölümünün birleşimimi) olarak tanımlanıyor. İster yazılımcı olursun, ister yönetici gibi diğer işletme sektörüne de geçebilirsin. Harika bir bölüm
Cevap sahibi+1 yıl
Değil, kendini iyi geliştirirsen mezun olduğunda yazılım şirketlerinde, startup şirketlerde ve orta büyüklükteki şirketlerde iş bulabilirsin. Ama kurumsal şirketler ve holding gibi yerler önlisans mezunlarını genelde işe almıyor, öyle şirketlerde iş bulman zor olur.
01 Yorumla
Soran+1 yılHmm anladım da neyse buna da şükür yani geliştirmem lazım
+1 yılAçıkçası boş bir bölüm değil ve bu sana kalmış. Ön lisans kpss puanını yuksek tut en düşük 75 gibi sonrasında bir çocuk alım oluyor tam olarak bilgisayar programcılığı olmasa dahi bilgisayar ile ilgili bölümlere bu bölümlerden mezun istiyorlar çok kafana takma yani
11 Yorumla
Soran+1 yılTamamdır neden olmasın bunu hallederim ben
+1 yılBoş değil sevdiğin ve başarılı olduğun bı tercih bu iş konusunda araştırma yapman lazım umarım bulursun 👍
04 Yorumla
Soran+1 yılÇok sağolun yani araştırma da yapıyorum aslında ama olay tamamen üstte yazdığım gibi
- +1 yıl
Peki 🙂 aileni takma çok kafana onlar fazla bilgi değil bu konuda o yüzden öyle konuşuyorlar moralini bozma...
Soran+1 yılSağol abla yani bu bile iyi geldi aslında şu an. Bölümümü seviyorum ve iyi yerlere de gelicem umarım
- +1 yıl
İnşaAllah 🙂😉
+1 yılİş bulabilirsin bilgisayar internet ağlar konusunda geliştir kendisi otellerde It departmanında çalışabilirsin alt kademeden başlarsın öğrenirsin
02 Yorumla
Soran+1 yılHmm aslında olabilir çok istiyorum gelişmeyi bu alanda. It departmanı falan da fena değil yani neden olmasın çok sağolun
- +1 yıl
Rica ederim.
dgs ile bilgisayar mühendisliğine yükseltemez misin?
06 Yorumla
Soran+1 yılYapabilirim aslında ama o da o kadar kolay değil yani biliyorsunuzdur kontenjan cidden çok az ve neredeyse hiç hata yapmaman gerekiyor bundan dolayı
Soran+1 yılAslında tam tersi o kısım dgs daha kolay ama kontenjan az o yüzden zor. Yks de cidden o güç bende yok yani. Yani cidden o şey olsa yaparım ama hayır o güç bende maalesef yok
Soran+1 yılBilmiyorum neden olmasın onu da ileride düşünürüm ama dgs düşünüyorum diyebilirim en azından şu an olmazsa da bakalım. Ben yine de mutluyum diyebilirim
Gizli Üye(30-35)+1 yılDgs ye girsene. Boş değil bence. Evde otur yazılım yaz oyun yaz sat paranı kafalarjna vurursun.
010 Yorumla
Soran+1 yılGireceğim zaten ama bakalım ne olur bilmiyorum. Ya bende yapmak istiyorum ama o dediğin şeyler o kadar da kolay değil ki be ablam
Cevap sahibi+1 yılProje olarak yapmıştım üstüne illaki eklenerek bişiler yapılır ki god of war tarzı şeyler demiyorum basit bulmaca. Basit uygulamalar var araştır bi bence.
Soran+1 yılHmm anladım ablacım çok sağol araştırıcam ben zaten detaylı
Cevap sahibi+1 yılBi bak bakalım. Sunucu vb işleride aklıma yatıyor. Kodlamalarla pluginler satmak o bu.
Soran+1 yılHmm güzel aslında onlar da. Abla senin meslek neydi tam olarak?
Cevap sahibi+1 yılMezunum şu an. Yaşıt bile olabiliriz abla demene gerek yok kfmwmd
Soran+1 yılHaa pardon o zaman biilmiyorum ama saygıdan demiştim
Cevap sahibi+1 yılTeşekkür ederim ya bende bilmiyorum hemde çok mühim değil. Ama aynı bölümdeniz benim aklımda bu işler var birazda grafikerlik. Ne olcak bilmiyorum ama yer edinmek lazım şimdiden
Soran+1 yılHmm cidden mi bilmiyordum bunu. Haklısın yani ne olacağı belli olmuyor bu ülkede hele daha bir sıkıntı. Grafikerlik de güzel aslında bence ilerleyebilirsin sana kalmış elbette ayrıca rica ederim
Cevap sahibi+1 yılYani sıkıntı her türlü. Şey var bionluk olmalı orada satış vb yapıyorlar. Bende napacam bilmiyorum önümüz çook açık
Gizli Üye(25-29)+1 yılYazılımcı olmak için yazılım mühendisliği okumak zorunda değilsin. Üniversite mezunu bile olmayan çok iyi yazılımcılar tanıyorum.
01 Yorumla
Soran+1 yılBende öyle düşünüyorum ama onlara göre bu boş bir bölüm bir de iki yıllık ya sonuçta
Gizli Üye(30-35)+1 yılboş değil ama sadece okuyup bırakırsan işe yaramaz. kendini geliştirirsen hem büyük paralar kazanırsın hem de çok iyi kariyer yaparsın
05 Yorumla
Soran+1 yılSağol abla bende öyle düşünüyorum ama onlar bunu anlamıyor maalesef
Cevap sahibi+1 yılnormal sonuçta yaş grubu olarak bizim aileler bizim kadar teknolojiye yakın değil programcılığın ne oldugunu önünün açık oldugunu anlamamaları normal canını sıkma bence
Soran+1 yılTeşekkür ederim abla sağol yani. Haklısın ama keşke küçümsemeseler o üzüyor ama napalım
Cevap sahibi+1 yılsen başarılı ol ilerde demek ki haklıymış derler
Soran+1 yılUmarım öyle olur abla
+1 yılAbi sen zannediyormusun butun yazilimcilar 4 yillik yazilim muhendisligini kazandigini Veya okudugunu?
Bu kendini ne Kadar gelistirdiginle alakalidir..
O yuzden hedeflerinden vazgecme derim06 Yorumla
Soran+1 yılÇok teşekkür ederim öncelikle görüşünüz için ve bence de öyle ama ailem benle aynı fikirde değil maalesef. Bu incitiyor ister istemez ama napalım. Yoksa mutluyum ben yani bölümümü seviyorum
- +1 yıl
Incilmeni anliyorum ama sunu unutma bu senin hayatin ve senin gelecegin ve bence kendinle kesinlikle gurur duymalisin dostum
Soran+1 yılHer şey güzel tamam da o gurur duyma kısmını tam olarak anlamadım aslında
- +1 yıl
Abi insanlar var ailesinin baskisi yuzunden bolum seciyorlar Veya meslek seciyorlar ve 5 yila kalmadan ben ne yapiyorum Veya ben bunu bir omur boyu yapamam diyorlar. Sen sanslisin ki sevdigin bir Alanda ilerlemek istiyorsun.
Soran+1 yılYok ben asla öyle bir şeye izin vermezdim ki yapamam da zaten sevmediğim işi yalan yok. Annemgil diyor mesela onu da geçtim git memur ol. Yaa bana göre değil bir kere ben sıkılırım yani işten atılırım. Memurluk onlara göre işte daha garanti iyi bir meslek
- +1 yıl
Bu yuzden gurur duymalisin iste :) herkes farkli bireylerdir ve herkesin dogrulari ve tercihleri farklidir. Geriye ise tek birsey kaliyor Oda Saygi. Basarilar dilerim
Kanka ben de aynı bölümü okuyorum millete bakma çoğu lisansa bin basar kendini geliştirmeye bak. Derslerden anlıyordursun zaten boş bir bölüm değil
01 Yorumla
Soran+1 yılYani zaten bende tamamen öyle düşünüyorum. Gelişmeyle orantılı tam olarak
+1 yılHayır aksine çağın taleplerine çok uygun bir bölüm. Sana kardeş tavsiyesi hangi bölümü seviyorsan onu oku
02 Yorumla
Soran+1 yılÇok teşekkür ederim abim sağol yani ben mutluyum
- +1 yıl
Rica ederim değerli kardeşim ne demek. Çok sevindim hep mutlu ol hayatında inşallah başarılar
+1 yıltamamen kendini geliştirmekle alakalı okula gidip geldiğinle kalırsan bir şey olmaz acıkcası
01 Yorumla
Soran+1 yılYok aslında geliştirmek istiyorum aşırı derecede hemde. Bundan zevk de alıyorum yalan yok
+1 yılŞimdi ve geleceğin en parlak bölümlerinden
01 Yorumla
Soran+1 yılGüzel o zaman
evet boş bir bölüm
02 Yorumla
Soran+1 yılPeki sağolun
+1 yılBeyin boşsa bölüm de boş olur
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılKötü bir bölüm değil
01 Yorumla
Soran+1 yılYani bence de öyle ama onlara göre maalesef iyi değil
Gizli Üye(30-35)+1 yılKnk bölüm boş bu bölümde fikir önemli
03 Yorumla
Soran+1 yılFikirden kastımız neler üretebileceğim kendime nasıl veya ne katabilirim gibi mi?
Cevap sahibi+1 yılAynen öyle knk bu bölüm için okuman şart değil okusan senin yararına ama
Soran+1 yılAnladım çok teşekkür ederim
+1 yılHayır değil
01 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim umarım iyi olucak
+1 yılHayır değil ama iyi pazarlicaksın kendini
01 Yorumla
Soran+1 yılOnu da yapabilirim yani inanıyorum kendime sonuna kadar
+1 yılBoş veya değil önemli olan senin sevmen
01 Yorumla
Soran+1 yılYani teşekkür ederim ama işte onlara göre öyle ve sinir ediyor bu boşuna okuma bile diyenler var
Boş bir bölüm değil ilerde ise yarayacak Bi bolum
00 Yorumla
+1 yılhayır
00 Yorumla
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne