liseyi bitirdim ve üniversite okumak istemiyorum ailem beni çok bunaltıyor bu devirde üni mezunları boş geziyor diyorum dinlemiyorlar bir işe girip çalışmama da izin vermiyorlar üni okumayı gereksiz ve zaman kaybı olarak görüyorum ama söz dinletemiyorum evi terk etmeyi bile düşündüm çünkü okumayı ve okulu sevmiyorum
Cevabın nedir?
+1 yılYa gercekten bende anlamıyorum üniversite mezunu olunca adam olunuyormuş gibi davranıyor cogu insan her insan okul okumak zorunda değil ama kendini geliştirmesi lazım kendini geliştiren insan heryerde iş bulur ben ünideydim ne oldu istemedim ama cevre baskısı oluyor aa sen neredesin Aa komşunun kızı orayı kazanmış burayı kazanmış aile heves ediyor sana yükleniyor böylece cocuk kendini yetersiz özgüvensiz hissediyor Aa ben neden yapamadım o yaptı ben niye yapamıyorum psikolojisi oluyor bende çevremde çok afedersiniz belki insanları küçümsüyorum ama amele tipli seviyesiz belirsiz basit insanların üniversitede olmasına gıcık kapıyorum ya diyorsunki bunlarmı okuyor bu aptalların burada ne işi var adam derslerinde basarılı olmuş ama konuşmasına üslubuna birsey katamamış benim gözümde cahil geliyor sana en güzel tavsiyem gercekten ne istediğini bilmen bu hayatta ne konuda kendini geliştirebilirsin kendi yeteneklerinin farkında ol Türkiye’ninde sartlarını düşün ve baskılarıda göz önünde bulundur severek yaparsan bir işi hem insanlara katkıda bulunursun hemde yaptıgın işten zevk alırsın hayatınıda kurtarırsın bu senin hayatın birbaskasının değil bu hayata 1defa geliyorsun gelecegini ve kalbinin sesini en iyi sen anlarsın bunuda herkese paylasmazdım içimden geldi gercekten bu hayatta ne olmak istediğine karar ver calış ve cabala acele etme bianda yapamazsın ama basarıcagın zaman insanların sana olan değişimlerini ve önceki davranışlarını unutma sana kin besle demiyorum ama yeri gelicek böyle o cahil insanlara sen ne yapaıyorsun diyebilmek bu zevki yasamak kendimde dahil yasamak ve benim gibi düşünen kişilerin yasamasını cok istiyorum gercekten
81 Yorumla- +1 yıl
Aylık 3.200 tekstilde çalışarak kazanıyom
+1 yılİyi bir yerde iyi bir bölüm oku işsiz kalmazsın gidip de belirsiz bir yerde muhasebe okursan işsiz kalırsın ama galatasarayda iletişim yıldız teknikte mühendislik boğaziçinde başka bir şey okursan seni boşta bırakmazlar.
00 Yorumla
okuyan boş kalmaz. boş gezenlerin bir çoğu damak zevkine göre iş bulamadığından boş geziyor. iş bilen herkese iş var. mesela ben inş. mühendisiyim. yanıma yardımcı olması için mühendis ve mimar alacağım. adamlar iş beğenmiyor. daha ilk görüşmede pazarlık başlıyor. sahaya çıkacaksınız falan diyorum. adam hayır diyor. ben şantiyeye çıkmam masa başında çalışırım diyor. daha bir şey bilmiyor yeni mezun. diyorum ki işi tam öğrenmek için şantiye içinde olmalısınız hayır üstümü başımı kirletemem diyor.
şimdi böylesi adam ömür boyu boş gezer. bir de yapamıyacağı mesleği okumayanlar var. adam maden mühendisi olmuş ama arama çalışmalarında patlayıcı kullanıldığından korkusundan seyyarda domates satıyor sonra da millete korktum demiyor iş yok diyor.
bakın okumak zorunlu hale geldi. yakında inşaat ustaları bile yüksek eğitim alacak ileride işsiz kalırsınız. lise bir mesleki eğitim değildir. boş kalırsınız. ayrıca bilim öğrenmek neden boşa zaman harcamak olsun. yanlış düşüncedesin. abim okumadı çok püşman.10 Yorumla
+1 yılünv. mezunları boş geziyor cümlesi yanlış. bölümden bölüme farkeder. oku inşaat, makine, elektronik, elektrik falan kalıyomusun boş görürüz. ama gidipte fen edebiyat, işletme vs okursan muhtemelen boş kalırsın.
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
4
Cevap
5Cevap
Ailene herkesin okumak zorunda olmadığını, başka bir alanda kendini geliştirmek istediğini söyle.
10 Yorumla
+1 yılıstemıyorsan hıc baslama aılem ıstıyor dıye yalnız sunuda soyleyım unıversıte gereksız bır zaman kaybıda degıldır
06 Yorumla
Soran+1 yılsevgili bulmak için mi? boyanmak için mi? ya da kendini birilerine göstermek için mi? gidiyorsun yoksa tek amacın okumak mı gerçekten okumak için gidiyorsan bunlae hariç zaman kaybıdır emeğe yazık
- +1 yıl
valla hepsını yaptm hıcte pişmn deglm :)
Soran+1 yıltercih meselesi
- +1 yıl
unıversıte bıtırenler sıkıntı cekıyo olabılır ama unıversıte egıtımı asla gereksız degıldır bunu ılerde anlarsın sımdı anlamazsında
Soran+1 yılpişman olacağımı zannetmiyorum çünkü bana önerilen sağlam bir iş teklifi var Sadece lisede öğrendiğin bilgilerin daha kapsamlısını öğrenip değişik insanlar görüyorsun üniversitede :)
- +1 yıl
pekı sen oyle dusunuyorsan ne dıyebılırım ki herkesın kendı tercıhı :)
+1 yılne olduğu belirsiz bir yerde işletme okursan tabi işsiz kalırsın haha
00 Yorumla
+1 yılBende senin gibiyim ve ayrıca küçüklükten beri araba yarışçısı olmak isterdim ama ailem vazgeçirdi. Herkes doktor, mühendis, öğretmen olmak zorunda değil.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılokumassan çalışırsın başka kaçısın olmuyor inanki çalışmak daha berbat o yüzden okulu sevmelisin bende nefret ediyorum ama mecbur gidip geliyoruz
00 YorumlaOkuma ama bir meslek edin mutlaka çalış
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılsen git koca eline bak.
16 Yorumla
Soran+1 yılEvleneceğim diye bir kelime soruda geçmedi neden bir kere daha soruyu okuyup öyle cevaplamıyorsun
Cevap sahibi+1 yılokumazsan ya davulcuya varırsın ya zurnacıya.
Soran+1 yılOkuyan ve okumayan insanın da hala aynı olduğunu sana belirtmek isterim şayet okuyan insanın bilgisi ezberdir ve okuyarak kişiliğini kazanamaz hayata dair tecrübe gerektirir ben üniversitede okumuş insanlarla arkadaşlık yaptım hayata dair birikimi bile olmayan cümle kuramayan en önemlisi de karşısındakinin ne demek istediğini anlayamayan...
Cevap sahibi+1 yılbu her alan ıcın gecerlıdır. okumak sadece meslek sahıbı olmak degıldır zaten kendını gelıstırmek 2 cümle kurmasını blmek demektır. bunu ev kızlarıda gayet ıyı sekılde yapabılırler ama herseylerı sınırlı olur. üniversıte okuyan bırcok ınsan gayet mantıklı ve kulturlu ınsanlardır.
hergun evde oturan yemek yapan çocuk bakan kadınlardan daha Seviyelı ve olaylara karsı objektiflerdir.
Soran+1 yılEvde oturan kadınlar konumuz değil şu an ben Çalışmak istediğimi belirttim ve zaten çalışacağım da soruyu zaten okumadığını sana 2. söyleyişim bu Üniversite okuyan her birey mantıklı ve akılllı değildir pek çoğu baba parasıyla okuyan süs püs için sevgili bulmak için kısaca etiket için gelen insanlardır okuyan insanlar üniversitede çok azdır bunu senden daha iyi bildiğime eminim Bunun için genelleme yapamazsın Ve insanların ne kadar objektif ya da mantıklı olduğuna okuyup okumamışlığıyla sınır koyamazsın Senin söylediğin ev kadınlardan biriyle seni kıyaslarsak eğer Sorduğum soruyu senden daha iyi anlayıp cevap verebilir Senin düşündüklerini çürütebilir bunun yanında okuyup okumamak solda kalır
Bolumle okul sikko olmazsa bos gezmezsin balim
10 Yorumla
+1 yılkocaya verieiler bak seni :)
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem