+1 yılAslında evli olsun bekar olsun her insan ileride bir gelir sahibi olması açısından çalışması sosyal güvencesi açısından iyi olur tabi birde aile ve eş gelir durumuna göre de değişir. Aslında İslamiyet babası babası yoksa eşi eşi de yoksa kardeş gibi mahrem akrabasının kadına bakmasını emreder, kadın çalışmak para getirmek zorunda değil. Ama günümüzde bu mümkün olmadığı için en azından muhtaç olmayacak kadar çalışması iyi olur.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)+1 yılDegil. Islama gore de degil. Bana gore de evlilikte kadin calismak zorunda degil. Cunku ne kadar kariyerin olursa olsun kadin oldugun icin evdeki yukler her turlu sana ait oluyor zaten. Sonra hem meslek hayatinda, hem evde calisir durumda oluyorsun. Erkekler ise bu islerde sorumluluk gibi bir derde dusmedigi icin eve gelip ayaklarini uzatip dinleniyor. Sen ise mesleginin yani sira eve gelip iki tabak karnimiz doysun diye ugrasiyorsun. Hani eskiden olsa calisan kadin daha avantajliydi. Yemekler ucuzdu disardan soyleyip hallediyordun. Ne buladik cikiyordu ne bir sey. Eve temizlige kadin çağırıyordun o da ucuzdu. Ama artik bunlarda pahalandi. Eve yemek soylemek falan hem pahali hem porsiyonu az, doymuyorsun. Kadin temizlige gelse o da az para degil. E mecburen sen yapacaksin. Yani bende bu gibi seyleri disardan hallediyordum. Bekarım ama vaktim yoktu. Ama şimdi kendim yapmak durumunda kaliyorum aşırı zorlaniyorum. Evlenecektim, afay da vardi bekarken bile hem is hem ev islerinin ne kadar yorucu ve zor oldugunu gördüğümden evlenmekten vazgectim. Cunku elin herifi senden her sekilde ne durumda olursan ol ister calis, ister hasta ol ister cocuklarin olsun senden illaki hizmet bekliyor. Önüne sicak yemek bekliyor, oturdugu yerin temiz olmasini bekliyor, s*ctigi yerin temizlenmis olmasini bekliyor. Bunlar olmazsa kadin olman sorgulanıyor, sen nasil kadinsin oluyor. Yani bir ipte 2 cambaz oynamiyor. Hem calisip hem kadin olarak diger gorevlerin hala senin ustunde olmasi asiri yorucu. Erkegin yuku daha da azalirken kadinin yuku daha da agirlasiyor. Eger esinden ekonomik siddet görmuyorsan, esin her sekilde senin ihtiyaclarini sorunsuzca karsiliyorsa, ev hanimi olmak falan rahatsiz etmiyorsa calismamak daha mantikli. Bekarken de calismak daha mantıklı. Evliyken bir ipte 2 cambaz olmuyor zaten.
514 Yorumla- +1 yıl
Tebrik ederim cevabınız çok doğru. Kadınları iş ortamında mahvettiklerini düşünüyorum.
Cevap sahibi+1 yıl@Carlosroberto bu durum aslinda biraz erkeklerden kaynakli. Erkekler kadinlari calismaya mecbur birakti. Kadinlar oteden beri erkeklerden, eşlerinden ekonomik siddet gorduler.
Eger erkekler hanimlarina saglamalari gereken ekonomiyi saglayip, bu yuzden psikolojik siddet gostermeselerdi kadinlar bu kadar calisma ve kendimi parami kazanayim, erkegin elinde olmayayim kafasina girmezlerdi.
Erkekler elindeki ekonomik gucu kadinlara karsi hep kullandilar. Kadin para istedi vermediler, kendine kiyafet almak istedi, heves etti ama aksam eve gelince esinden bir ton laf işitti. Bu parayi ne yaptin diye hesap soruldu kadina. Bir daha böyle harcamalar yapmayacaksin dendi. Aldatildi ve kadinin parasi olmadigindan dolayi gidemeyecegini erkekler biliyordu. Sesini cikaramayacagini elinde para olmadan basit bir otobus biletini bile alip gidemeyecegini erkekler biliyordu.
Boyle boyle ekonomik siddet uygulandi kadinlara. Kadinlar bu yuzden bugun okuyacagim, calisacagim, ozgur olacagim, kocamın eline bakmayacagim naralarini bu yuzden atıyorlar.
Cevap sahibi+1 yıl@Carlosroberto
Kadinlar bugun biliyorlar ki elimde para varsa kapiyi cekip cikabilirim, onun yaptiklarina boyun eğmemis olurum, aldigim ayakkabinin kiyafetin, kuafor parasinin hesabini vermek zorunda kalmam, kendi paramla aldim sana ne oluyor gucunu elimde bulundururum diye calisma heveslisi oldular.
Siz erkekler bu ekonomik siddeti kadinlara yapmasaydiniz kadinlar bugun bu kadar işin arasinda bir de calismak zorunda kalmazdi. Buna ne yazik ki siz erkekler mecbur biraktiniz biraz da. Simdi de cocuklariniz bakicilarin elinde büyüyor işte.
Eger kadina bu kadar ekonomik siddet uygulanmasaydi ben kadinlarin bu kadar calisma heveslisi olacagini sanmiyorum. Cunku benim cevremde de var evlendikten sonra calismayan kadinlar. Sebebini de sordum. Hem ev, cocuklar, iş zor oluyordu dedi hemde eşim bana yeteri kadar para veriyor, ihtiyaclarim karşılanıyor, esimin kazanci da yetiyor ailemize. Aramizda paranin lafi ve sorunu olmuyor, gelip bana parayi ne yaptin diye de sormuyor, o yuzden gecindikten sonra, eşim bana gerekli imkanlari sagladiktan sonra calismamak daha mantikli, heleki cocuk varsa. Hepsi beraber zorlayici oluyor çünkü demisti bir kadin arkadasim.
Yani bircok kadin evet calismayi belki seviyor olabilir ama bircok kadin da erkekten ekonomik siddeti yasamamak icin yapiyor, bu eziyete, milletin agiz kokusuna bu yuzden katlanıyor bence.
Cevap sahibi+1 yılBenim calisan kadin arkadaslarim evlensem de calismasam diyorlar. Hemşiresi, memuru falan. Evde işlerimi yapsam, çocuklarıma baksam diyen kadon arkadaslarim var. Cunku biraz calisma ortamı ve calismak kadinin fitratina da uygun degil acikcasi. Allah bu gucu erkege vermis. Sen evi gecindireceksin, sen hanimina ve cocuklarina bakacaksin demis. Cunku kadini naif ve erkege gore hem duygusal olarak hem fiziksel olarak daha gucsuz yaratmis. Bende acik konusayim, bende cok zorlaniyorum biyolojik olarak. Hamile hamile işe gelen kadin arkadaslarim var. Regl oluyorsun, karnin agriyor, tansiyonun dusuk o sekilde geliyorsun ve hicbir sey olmamis gibi devam etmen gerekiyor. Bebegi dogurdun geldin, daha lohusasin ama calismaya devam ediyorsun evde kucucuk bebehi birakip. Yani fitrata da uygun degil pek. Hemm kendimiz, hemde toplum kadinlarin omuzlarina kaldiramayacagi yükler yuklemeye basladi. Bununda sancisini, acisini erkekler cekmiyor, biz kadinlar cekiyoruz. Olan bize oluyor, bize yazik yani
- +1 yıl
Sonuna kadar katılıyorum. Zaten durumu varsa ve eşini hem maddi yönden hemde manevi yönden ilgilenmiyosa ben onlara adam demem. Ben bunu diyince arkadaşlarım hemen savunmaya geçiyo.
Cevap sahibi+1 yıl@Carlosroberto siz haklisiniz. Karsi gelenler populer kulturun etkisinde olan kişiler
- +1 yıl
Yaz için migrosa girmiştim. Bir tane kız çalışanın yorgunluktan ağladığını hatırlıyorum. Hem hastaydı zaten. Bende kıyamadım onun işinede destek attım.
- +1 yıl
Buradaki asıl problem kadınların çalışması değil de, sizi hizmetçi olarak gören insanlarla evlenmeniz değil mi?
Cevap sahibi+1 yıl@mutantnproud ilk yorumumda bundan bahsettim zaten. Ama dediginiz sey o kadar zor ki. Kadin icin calismamak daha mantikli geliyor. Cunku bu ulke ataerkil bir ulke. Cocuga kadin bakar, ev islerini kadin yapar, yemegi kadin yapar, erkek kendinde hicbir sorumluluk gormez.
Bugün kadinda erkekte calisip eve geliyor ama erkek tv nin karsisina gecip dinlenme hakkini kendinde buluyor. Aksama ne yemek yiyecegiz diye dusunuyor. Gideyimde hanima yardim edeyim dusunceleri yok. Ortalik dagilmis biraz su battaniyeleri katlayayim, bir süpürge tutayim mantiklari yok. Çocuklardan bihaberler. Okulda ne yaptilar, veli toplantisinda ne oldu, cocuklar ne yediler hicbiri umurlarinda degil.
Isterim ki bunlar düzelsin. Evet islama gore evi erkek gecindirir ve ekonomiyi saglar. Ama peygamber efendimiz eşine her konuda, ev islerinde yardim etmis diye biliyorum. Peygamberimiz evde olan esine yardim etmis, bizim erkekler calisan o kadar yuku olan kadina yardim etmiyorlar, etmedikleri gibi kadinlara evde ekstra is cikarmakta da ustlerine yok. Bir cinsiyet bu kadar asalak olamaz gercekten. Kendi yasamsal faaliyetlerini karnini doyurmak, yasadigin alanda temizce oturmak gibi faaliyetleri baskasinin sirtina yüklemek gercekten ilginc. Kadin yemek yapacak ki doyacaklar. Diger turlusu akillarina bile gelmiyor.
Yardim etmekte dogru bir tabir degil, sorumluluk almiyorlar. Ve bunun duzelmesi o kadar zor ve zaman alıcı ki. Kadinlar kariyerde yaparim, çocukta diye diye tum yuku sirtlandilar. erkekler artik ekonomik kaygiya da dusmuyor esim calisiyor diye. Evlenecekler ben evi tek gecindiremem kadin evde oturmasin diyerek calisan kadin istiyorlar. Beyler evdeki ekonomiyi kadinla paylasiyorlar ama kadinin yukunu paylasan yok.
Cevap sahibi+1 yıl@mutantnproud
Oteden beri erkekler evdeki işleri iş olarak gormuyor. Sen evde ne yapiyorsun ki oluyor. Turk erkeklerini ev islerine dahil etmek deveye hendek atlatmaktan daha zor. Anne olarak oyle yetistirsek bile çocuklar gordugunu yapiyor. Evde iş yapan kim? Anne. Baba ne yapiyor? Hicbir sey. Cocuklara ne kadar ogretirsen ogret evde babalarinin oturduğunu, yemek ve ev islerini annelerinin yuruttugunu gördükten sonra baska turlu yetistirmekte olmuyor.
Bende sorguladim cunku bunlari. Annem kucukken iş verirdi bana, o aklimda dusunurdum bunu ben bile bu yasimda yapiyorum da babam niye yapmiyor ki diye. Cocuk bunu dusunur yani. Karsisinda somut bir örnek lazim, ozellikle erkek çocuklari icin babadan gormeleri lazim. Bu durumlar belki duzelir ama biz gorur muyuz? Bu durumlarin ekmegini yiyen kadinlar elbet olacak ama bugun kadinlar hem meslek, hem cocuk, hem de ev islerine kosturmaktan ne kadar buyuk sorumluluk ve tempoda olduklari ortada.
Ya beyaz bayrak cekip pes ediyorum deyip evde oturacaksin ya da bu duzeni ister istemez devam ettireceksin. Erkek eşlere bir seyler yaptırmakta kolay olmuyor. Ilk olarak zihniyetleri zaten ben isten yorgun argin geldim, bir de evde is mi yapacagim kafasi var. Kendileri icin bunu dusunurken kadin icin dusunmuyorlar.
Onun disinda zihniyetleri bu isler kadin işi seklinde çalışıyor yillardan beri. Iş versen cocuk gibi bir seyler ogretmek kadin icin ektra sorumluluk demek. Yaparsa ne âlâ yapmazsa sen yoruluyorsun yine. Sonra hanimin cenesi sussun sunu yapayim da diyerek yaptıklari işleri de yapmasalar daha iyi oluyor cunku dogru duzgun yapmiyorlar ve size ekstra iş çıkıyor aslında.
Yani bu o kadar kaliplasmis bir sey ki erkeklerin işten sonra kendilerinde sorumluluk görmemesi. Yillardan beri sadece işe gidip gelmisler, onlerine sicak yemek gelmis, s*ctiklari yer temizlenmis, bastiklari yer temiz, dolapta hazir ve temiz sekilde kiyafetlerini bulabiliyorlar ve bunlari bir kadının yaptigini farkında bile degiller. Cogu kendiliginden oluyor gibi davraniyor.
Erkekler bunu kaybetmek istemiyor açıkçası. Ve kadin degil mi yapsin kafasi da cok var. Keske dediginiz gibi olsa. Kadin ve erkek hem ev islerinde hem cocuk bakiminda adaletli ve esit sekilde is bolumu yapsa, kadin demeden bir seyleri dusunup yapsalar, bir seyleri kadinda hazir buluverse ama yok.
Hani sen olsan sende istemez misin boyle seyler? Sicak yemek onunde, kiyafetlerin temiz ütülü hemen dolapta. Boyle bir lüksü kaybetmekte istemiyorlar açıkçası. Her insan boyle bir muamele ister çünkü. Kucukken bizde annemizden her işimizi hazir olarak buluyorduk, ne buyuk lukstu oyle degil mi?
Bu durumda kadinlara iki secenek kaliyor. Ya çalışıp tum yuku cekmeye hazir olacaksin ya da isi bırakıp ustundeki sorumlulugun bir kismini atacaksin. Gonul ister ki, tum hanimlar ister ki erkekler sorumluluk alsin ve sorumluluklarını bilsinler ama bugun cok zor bir sey.
Bekar yasayan erkekler dahil eve bir kadin girdiginde, evlendiklerinde ev islerine pek dokunmuyorlar. Benimde tanidiklarim vardi bekar yasayan, artik evlensemde su isleri yapmasam kafasinda olan. Onlarin o isleri paslayabilecekleri biri var ama kadinlarin ne yazik ki yok. Ben yabanci erkeklerde gördüm. Onlar sorumluluk alıyorlar ama bizim ulkemizde yetisen erkekler icin bunlar zor geliyor. Kucuklukten beri anneleri yapiyor evlenince hizmetleri eşine devrediliyor. Oyle de yasayip gidiyorlar ve eslerinden beklentileri de anneleri gibi olmasi oluyor. Sonra catisma çıkıyor kadin her seyi ben yapiyorsam senin evde varliginin anlami ne diyerek bosanma durumlari ortaya cikiyor, bu sebepten boşanan kadin arkadaslarim var
Cevap sahibi+1 yıl@mutantnproud Ve kadinin bosanma sebebini ne erkek yani kocasi hakli buldu, ne ailesi, ne erkegin ailesi. Tabi yapacaksin kizim sen annesin sen kadınsın cevabını aldi. Bak toplumda erkegin ustune yuklemiyor hicbir sekilde. Toplumda bu kafada olduktan sonra bizim firinlarca ekmek yememiz lazim bu konuda. Bu degisimi yapmak gercekten cok zor. Hani yardim eden erkekler var onlarin ki de 5 yasinda cocugun yaptığı seyler. Masayi kur, topla, corbayi karistir gibi 5 yasinda cocugun yaptigi seyler yani.
Ben bu yuzden, bu sorumlulugun altina girmek istemedigimden inan evlenemiyorum cunku işimi birakmak istemiyorum. Bu noktayla karsi karsiya kalmak istemiyorum. Kendi parani gidip atm den cekmek cok farkli bir olay. Bunun hazzi baska. Ama evlenecegim erkek bana ne kadar yardim edecegim dese de garantisi var mi? Ya da bu tür erkekler ulkemizde pek bulunmadigindan sana bana denk geleceğinin ne kadar garantisi var?
Sorun buyuk yani. Bircok calisan kadininda evlenmesindeki en buyuk engellerde biri olmaya basladi. Ya gkzunu karartip tum sorumluluklari ustleneceksin kadin olarak ya da bekar olmaya devam edeceksin. diger turlu bir secenehi ne toplum ne de erkekler sunuyor bize. Yoksa bende dunden isterim esim evdeki sorumluluklarini bilsin ve yapsin. Cocuklarda sadece yalim asamasinda degil tum asamalarda yanimda olsun ama bu ulkenin erkemleri cocuk yaparken bile yaparken varlar, onun disinda bu cocuk nasil buyuyor, büyüyecek haberleri bile olmuyor. Kendi cocugunun kacinci sinifa gittigini bilmeyeni var. Cok aci bir tablo ama böyle işte.- +1 yıl
Ya çevremizdeki erkek profili çok farklı sanırım o yüzden bir şey diyemem mutlaka haklısındır. Ama inan bu ülkede o kadar da ataerkil olmayan insanlar var ve kendi etrafındaki her insanı seçme özgürlüğüne sahipsin. Üstten konuşmak mı sayılır bu yaptığım bilmiyorum çünkü mutlaka hayatı Eskişehir ve Antalya'da geçmiş bir kadınla Konya, Yozgat vb. iç anadolu şehirlerinde geçmiş bir kadının maruz kaldığı ataerki seviyesi arasında dağlar kadar fark vardır.
Yine de erkekleri eğitmenin ataerkiye boyun eğmekten daha kolay olduğunu düşünüyorum.
+1 yılHerkesin hayat şartları farklıdır. Kendine yeten farklıdır. Geliriniz yetiyorsa çalışmazsınız. Daha fazlasını istiyorsanız çalışırsınız. Geliri yetse bile çalışan var 🤷 Tamamen kişiye özel bir durum.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
48Cevap
- Eğitim & Kariyer konusunda 38,2b cevap paylaştı.
u +1 yılZorunda değildir
00 Yorumla
+1 yılHerkes çalışmak zorunda. Çalışmadan kimse para almıyor, emekli olamıyor, sigortalı olamıyor. O yüzden herkesin bunu yapması mecbur. Evde oturup, dizi izleyip, oyun oynayıp, tüm gün boyunca yatmak maalesef bizi emeklide etmez, sigortalıda yapmaz. O yüzden mecbur.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılHem erkeğe kadınlık yapacaksın bedavaya hemde çalışacak kendi ihtiyacini mi karşılayacaksin. Unutma sen cinsellik yaşamadan durursun ama erkek duramaz. Sana para vermek zorunda. Hem bedavaya kadınlık yapacaksın hemde beyefendi hiç zora girmeyecek. Ben karısına bakmayan erkeğe erkek diyemem.
30 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHem cocuKlum hem hamileyim. 7.5 ayligim. Cok zorlaniyorum ama calismak zorundayim cocuklarim icin. Kimseye minnet etmemek icin. Cunku kimse saba bedava yardim bile etmez illaki cikari oluyo.. en kotu caresizlik insanin insana intiyaci olmasi. .. calisin ayaklariniz ustunde durun.
12 Yorumla- +1 yıl
Allah yardımcınız olsun güzel insan dualarım sizinle 🤲
- +1 yıl
Dedikleriniz çok dogru
- Eğitim & Kariyer konusunda 5,7b cevap paylaştı.
+1 yılSonuçlarını kabulleniyorsa kimse çalışmak zorunda değil.
00 Yorumla
+1 yılZorunda değil.. Ama bir kadın kendi ayaklarının üzerinde durabilmeli kimseye muhtaç olmamalı ve ekonomik özgürlüğü olmalı.. Çocuğu olmayan bir kadın sağlık problemi yoksa bence çalışmalı..
23 Yorumla- +1 yıl
@Bvcvv anlamadım..
- +1 yıl
@Bvcvv sizene bu durumdan..
- +1 yıl
@Bvcvv gerek yok yorumumdan gider misiniz?
Çocuk olsun olmasın çalışmak zorunda… Kendi ayaklarının üzerinde durup çalışmak mı bir erkeğe köle olup evde boş boş oturmak mı?
35 Yorumla- +1 yıl
Ne alaka ya kölelik
- +1 yıl
👏
- +1 yıl
@isimsizdiss ne oldu kiz
- +1 yıl
@eflani7878 @LieDünyam in dediğine katılıyorum onu alkisladim
- +1 yıl
@isimsizdiss hmmm
+1 yılHayır. Değil ev işlerini yapar evi temizler ve tertip ve düzenini sağlar. Haftasonu temizliği eşiyle beraber yapar
20 Yorumla
+1 yılEşin maddi durumu yerindeyse çalışmayabilir. Unutmamak gerek, bir gün gelir para istersin de kocan ağır söz eder, mahçup olursun. Asgari ücretin 8506 TL olduğu yerde tek kişi ev geçindiremez. Çocuk veya çocuklar varsa aile de yoksulluk temelli kavgalar çıkar. Kız çocuğu anneyi örnek alır. Çalışan güçlü kadındır💪👸🖐️
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 785 cevap paylaştı.
+1 yılSiz ne yaşıyorsunuz kafanız beyniniz nerenizde. Çocuksuz kadın tabiri nedir bir kere. Hadi böyle diyorsun çocuğu yok diye bir kadın kadın degil mi insan degil mi ihtiyaçları yok mu niye çalışmasın
00 Yorumla
+1 yılBazı kocalar eşlerinin çalışmasına karşı çıksa da çoğu da tercihi eşlerine bırakıyor. Yani bu biraz da maddi durumla da ilgili aslında
10 Yorumla
+1 yılYetişkin olan her insan çalışmak zorunda bence. Başkasının eline bakmak çok gurursuzca geliyor bana.
00 Yorumla
+1 yılÇalışmak zorunda değil ama ona da kimse bakmak zorunda değil. E nasıl geçinecek? Eşi bakıyorsa ve aralarında bu sorun değilse onların bileceği iş.
00 Yorumla
+1 yılZorunda değilde çalışırsa kendi ayaklari üstünde durabilir erkeğe muhtaç olmaz. İlerde çocuğuna güzel bir gelecek sunabilir ama tercih meselesi
00 Yorumla
+1 yılEvli iken demek istedin bu ileride doğacak çocuğun için bir temel oluşturma hemde ileride daha rahat bir şeyler sağlama amacı ile
00 Yorumla
+1 yılzorunda değil ama hayat kalitesini arttırmak ve evde bunalmamak adına çalışıp iş gücü oluşturması daha iyi olacaktır.
00 YorumlaÇocuklu kadın da çalışmak zorunda değil ki. Öyle bir zorunluluk yok.
10 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 2,2b cevap paylaştı. isterse çalışır ama kimseye muhtaç olmaması daha iyi bence
bu arada yorumlara bakınca erkeklerin neden evlilikten kaçtığı belli oluyor :D
10 Yorumla
+1 yılBi zahmet çocuk yoksa çalışsın kukuman kuşu gibi oturmasın tavuk gibi tabiri caizse
10 Yorumla
+1 yılNe alakası var çalışmanın çocukla ilgisi olmamalı ama her kadın çalışmalı
00 Yorumla
+1 yılÇalışsa daha iyi olur. Özellikle de kadın çalışmalı
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 513 cevap paylaştı.
+1 yılKadın çocuklu veya değil çalışmak zorunda değildir.
00 Yorumla Keske imkanlar elverse de çalışmak zorunda kalmasa
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 960 cevap paylaştı.
+1 yılKimse hiçbir şey için zorunda değil ancak çalışmak iyi gelebilir
00 Yorumla
+1 yılBunun kanunen bir dayanağı yok. Bunlar sizin ekonomik durumunuzun kötü olması gibi durumlarda çalışmak zorunda kalabiliyorsunuz bu çocuğunuzun olup olmamasıyla alakalı değil birbirinize destek olmakla alakalı bir durum
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılMüslümanım diyen bir insan karma olarak çalışmaya ve çalıştırılmaya razı gelmemeli. Erkeğin vazifesi karısına çoluğuna çocuğuna bakmak.
00 YorumlaÇoluk çocuk fark etmez insanın elinde bir güvencesi olmalı her şeyi bırak kendine saygıdan çalışmalısın iş beğenmek veya beğenmemek değil mesela mesele öz saygıda
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılÇalışmayan insan olur mu hiç? Kişi kendine bakmıyorsa başkasına muhtaçsa zavallıdır bence.
11 Yorumla- +1 yıl
👏
Gizli Üye(36-45)+1 yılçocuklu olupta çalışanlarda var
elin oğluna karşı dik durmak adına çalışılmalı00 Yorumla
+1 yılDeğil tabiki ama şimdi oylr zorlu bi devirdeyizki sağlığı yerinde ise isterse çalışsa tabi iyi eve ailesine katkısı olur
11 Yorumla- +1 yıl
Merhaba☺️
Çalışmak zorunda degil fakat destek amaçlı çalisabilir
00 Yorumla
+1 yılÇalışmak için kendine soracağın tek şey “kendime yetmek istiyor muyum?” olmalı
00 Yorumla
+1 yılZorunda değil tabi ama böyle bir ikilemde kalma sebebi ne olabilir
00 Yorumla
+1 yılNe alaka sana kalmış ister çalış ister çalışma ihtiyac meselesi
00 YorumlaKadinlarin masraflari erkeklerw gore 2,3 kati fazla calisin tabiiki
00 Yorumlaİslam'a göre kadın çalışmak zorunda değil.
10 Yorumla
+1 yılHayır ama bu devirde zor
00 Yorumla
+1 yılŞartlara göre değişir
00 YorumlaÇalışmamak zorunda mı?
00 Yorumla
+1 yılElde cep telefonu sabah akşam kasarsın.
00 Yorumla
+1 yılZorunda değil, çalışsa iyi olur
00 YorumlaYan gelip yatmak zorunda mı
00 YorumlaÇalışsın kocasına destek olsun
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 428 cevap paylaştı. Zorunda diyen eşin mi?
00 Yorumla
+1 yılHerkes özgür zorunluluk yok
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılFull time olmasa bile part time çalışmalı bence
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılÇalışmazsan da evin bütün yükü sende olur
00 Yorumlazorunda değil kendi bileceği bir şey
00 Yorumla
+1 yılMaddi ihtiyaç, kariyer hedefi?
10 Yorumla
+1 yılZorunda değil
10 Yorumla
+1 yılYani çalışsa fena olmaz
10 Yorumla
+1 yılZorunda değil
10 YorumlaHayır değil.
00 Yorumla
+1 yılEvet elbette
00 Yorumla
+1 yılDeğil
00 YorumlaEvet
00 Yorumla
+1 yılE
Vetl00 YorumlaTabii ki kariyerini inşa etmek istiyorsa olabilir
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılÇalışsın evde işi ne
00 Yorumla
+1 yılTabikide hayır
00 Yorumla- Devamını Gör (20)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım