• Keşfet
    KızlarSoruyor'da şu an neler oluyor, hemen gör.
  • Yapay Zeka
    Yapay zeka fenomenleri sorularını cevaplıyor, hemen sor!
  • Popüler
    Günün çok konuşulanlarına göz at.
  • Sorular
    İlgini çekebilecek sorulara cevap paylaş.
  • Benceler
    İlgini çekebilecek Bence'leri keşfet.
  • BiBilenler
    Alanında uzman profesyonel BiBilenlere danış.
  • Anketler
    İlgi çekici anketlere oy ver, gündemi belirle.
  • Zirvedekiler
    Zirvede kimler var? Toplulukla tanış!
  • İletişim
  • Yayın İlkeleri
  • Site Sözleşmesi
  • KVKK Aydınlatma
  • Etiketler
  • Tüm Sorular
Google Play Apple Store
Konular (34) Tümü
  • Aşk İlişkileriAşk İlişkileri
  • YKS2026YKS2026
  • GündemGündem
  • Cinsel YaşamCinsel Yaşam
  • Güzellik & BakımGüzellik & Bakım
  • Alışveriş & HediyelerAlışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım ÖneKızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & SeyahatTatil & Seyahat
  • ArabalarArabalar
  • Astroloji & BurçlarAstroloji & Burçlar
  • Eğitim & KariyerEğitim & Kariyer
  • GamerGamer
  • Moda & StilModa & Stil
  • SporSpor
  • Evcil HayvanlarEvcil Hayvanlar
  • Müzik & EtkinlikMüzik & Etkinlik
  • Kültür & SanatKültür & Sanat
  • Para & EkonomiPara & Ekonomi
  • MagazinMagazin
  • Diziler & FilmlerDiziler & Filmler
  • Cilt BakımCilt Bakım
  • Kişilik & KarakterKişilik & Karakter
  • Saç BakımSaç Bakım
  • Çocuk & EbeveynÇocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçmeYeme & İçme
  • İnternet & Teknolojiİnternet & Teknoloji
  • Ev & YaşamEv & Yaşam
  • Kadın EmeğiKadın Emeği
  • Özel Günler & HijyenÖzel Günler & Hijyen
  • Dünya KupasıDünya Kupası
  • Aile & ToplumAile & Toplum
  • Diyet & BeslenmeDiyet & Beslenme
  • SağlıkSağlık
  • DiğerDiğer
Keşfet
Kizlar Soruyor'da hem kızlar soruyor, hem erkekler soruyor!
Doğru ve güzel yazılmış soru başlığı daha çok cevap demek. En az 15, en çok 131 karakter.
Detay Ekle Sorunu detaylandır, görsel ya da anket ekle, gizli üye ol.
Başlık desteği al
Başlığı daha iyi yazmama yardım et.
0 / 131
Giriş Yap / Üye Ol
Konular(34)
Tümü
  • Aşk İlişkileri Aşk İlişkileri
  • YKS2026 YKS2026
  • Gündem Gündem
  • Cinsel Yaşam Cinsel Yaşam
  • Güzellik & Bakım Güzellik & Bakım
  • Alışveriş & Hediyeler Alışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım Öne Kızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & Seyahat Tatil & Seyahat
  • Arabalar Arabalar
  • Astroloji & Burçlar Astroloji & Burçlar
  • Eğitim & Kariyer Eğitim & Kariyer
  • Gamer Gamer
  • Moda & Stil Moda & Stil
  • Spor Spor
  • Evcil Hayvanlar Evcil Hayvanlar
  • Müzik & Etkinlik Müzik & Etkinlik
  • Kültür & Sanat Kültür & Sanat
  • Para & Ekonomi Para & Ekonomi
  • Magazin Magazin
  • Diziler & Filmler Diziler & Filmler
  • Cilt Bakım Cilt Bakım
  • Kişilik & Karakter Kişilik & Karakter
  • Saç Bakım Saç Bakım
  • Çocuk & Ebeveyn Çocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçme Yeme & İçme
  • İnternet & Teknoloji İnternet & Teknoloji
  • Ev & Yaşam Ev & Yaşam
  • Kadın Emeği Kadın Emeği
  • Özel Günler & Hijyen Özel Günler & Hijyen
  • Dünya Kupası Dünya Kupası
  • Aile & Toplum Aile & Toplum
  • Diyet & Beslenme Diyet & Beslenme
  • Sağlık Sağlık
  • Diğer Diğer
Kızlar Bir Adım Öne Tatil & Seyahat Arabalar Astroloji & Burçlar Eğitim & Kariyer +28
Eğitim & Kariyer

Çocuksuz kadın çalışmak zorunda mı?

Gizli Üye
Gizli Üye
(18-24)
Takip Et
Facebook
Twitter
WhatsApp
23
Yapay Zekaya Sor
Çocuksuz kadın çalışmak zorunda mı?
Çocuk Soruları Kadın Soruları
Beğen
Paylaş
Takip Et
5 kişi beğendi
Cevabın nedir?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
  • GeceMuhafızı
    GeceMuhafızı Takip Et
    Master Yaş: 35 , eic 98%
    +1 yıl

Aslında evli olsun bekar olsun her insan ileride bir gelir sahibi olması açısından çalışması sosyal güvencesi açısından iyi olur tabi birde aile ve eş gelir durumuna göre de değişir. Aslında İslamiyet babası babası yoksa eşi eşi de yoksa kardeş gibi mahrem akrabasının kadına bakmasını emreder, kadın çalışmak para getirmek zorunda değil. Ama günümüzde bu mümkün olmadığı için en azından muhtaç olmayacak kadar çalışması iyi olur.

0
    0 Yorumla

En İyi Cevaplar

• Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

Degil. Islama gore de degil. Bana gore de evlilikte kadin calismak zorunda degil. Cunku ne kadar kariyerin olursa olsun kadin oldugun icin evdeki yukler her turlu sana ait oluyor zaten. Sonra hem meslek hayatinda, hem evde calisir durumda oluyorsun. Erkekler ise bu islerde sorumluluk gibi bir derde dusmedigi icin eve gelip ayaklarini uzatip dinleniyor. Sen ise mesleginin yani sira eve gelip iki tabak karnimiz doysun diye ugrasiyorsun. Hani eskiden olsa calisan kadin daha avantajliydi. Yemekler ucuzdu disardan soyleyip hallediyordun. Ne buladik cikiyordu ne bir sey. Eve temizlige kadin çağırıyordun o da ucuzdu. Ama artik bunlarda pahalandi. Eve yemek soylemek falan hem pahali hem porsiyonu az, doymuyorsun. Kadin temizlige gelse o da az para degil. E mecburen sen yapacaksin. Yani bende bu gibi seyleri disardan hallediyordum. Bekarım ama vaktim yoktu. Ama şimdi kendim yapmak durumunda kaliyorum aşırı zorlaniyorum. Evlenecektim, afay da vardi bekarken bile hem is hem ev islerinin ne kadar yorucu ve zor oldugunu gördüğümden evlenmekten vazgectim. Cunku elin herifi senden her sekilde ne durumda olursan ol ister calis, ister hasta ol ister cocuklarin olsun senden illaki hizmet bekliyor. Önüne sicak yemek bekliyor, oturdugu yerin temiz olmasini bekliyor, s*ctigi yerin temizlenmis olmasini bekliyor. Bunlar olmazsa kadin olman sorgulanıyor, sen nasil kadinsin oluyor. Yani bir ipte 2 cambaz oynamiyor. Hem calisip hem kadin olarak diger gorevlerin hala senin ustunde olmasi asiri yorucu. Erkegin yuku daha da azalirken kadinin yuku daha da agirlasiyor. Eger esinden ekonomik siddet görmuyorsan, esin her sekilde senin ihtiyaclarini sorunsuzca karsiliyorsa, ev hanimi olmak falan rahatsiz etmiyorsa calismamak daha mantikli. Bekarken de calismak daha mantıklı. Evliyken bir ipte 2 cambaz olmuyor zaten.

5
    14 Yorumla
    • Carlosroberto
      Carlosroberto
      +1 yıl

Tebrik ederim cevabınız çok doğru. Kadınları iş ortamında mahvettiklerini düşünüyorum.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

@Carlosroberto bu durum aslinda biraz erkeklerden kaynakli. Erkekler kadinlari calismaya mecbur birakti. Kadinlar oteden beri erkeklerden, eşlerinden ekonomik siddet gorduler.

Eger erkekler hanimlarina saglamalari gereken ekonomiyi saglayip, bu yuzden psikolojik siddet gostermeselerdi kadinlar bu kadar calisma ve kendimi parami kazanayim, erkegin elinde olmayayim kafasina girmezlerdi.

Erkekler elindeki ekonomik gucu kadinlara karsi hep kullandilar. Kadin para istedi vermediler, kendine kiyafet almak istedi, heves etti ama aksam eve gelince esinden bir ton laf işitti. Bu parayi ne yaptin diye hesap soruldu kadina. Bir daha böyle harcamalar yapmayacaksin dendi. Aldatildi ve kadinin parasi olmadigindan dolayi gidemeyecegini erkekler biliyordu. Sesini cikaramayacagini elinde para olmadan basit bir otobus biletini bile alip gidemeyecegini erkekler biliyordu.

Boyle boyle ekonomik siddet uygulandi kadinlara. Kadinlar bu yuzden bugun okuyacagim, calisacagim, ozgur olacagim, kocamın eline bakmayacagim naralarini bu yuzden atıyorlar.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

@Carlosroberto
      Kadinlar bugun biliyorlar ki elimde para varsa kapiyi cekip cikabilirim, onun yaptiklarina boyun eğmemis olurum, aldigim ayakkabinin kiyafetin, kuafor parasinin hesabini vermek zorunda kalmam, kendi paramla aldim sana ne oluyor gucunu elimde bulundururum diye calisma heveslisi oldular.

Siz erkekler bu ekonomik siddeti kadinlara yapmasaydiniz kadinlar bugun bu kadar işin arasinda bir de calismak zorunda kalmazdi. Buna ne yazik ki siz erkekler mecbur biraktiniz biraz da. Simdi de cocuklariniz bakicilarin elinde büyüyor işte.

Eger kadina bu kadar ekonomik siddet uygulanmasaydi ben kadinlarin bu kadar calisma heveslisi olacagini sanmiyorum. Cunku benim cevremde de var evlendikten sonra calismayan kadinlar. Sebebini de sordum. Hem ev, cocuklar, iş zor oluyordu dedi hemde eşim bana yeteri kadar para veriyor, ihtiyaclarim karşılanıyor, esimin kazanci da yetiyor ailemize. Aramizda paranin lafi ve sorunu olmuyor, gelip bana parayi ne yaptin diye de sormuyor, o yuzden gecindikten sonra, eşim bana gerekli imkanlari sagladiktan sonra calismamak daha mantikli, heleki cocuk varsa. Hepsi beraber zorlayici oluyor çünkü demisti bir kadin arkadasim.

Yani bircok kadin evet calismayi belki seviyor olabilir ama bircok kadin da erkekten ekonomik siddeti yasamamak icin yapiyor, bu eziyete, milletin agiz kokusuna bu yuzden katlanıyor bence.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

Benim calisan kadin arkadaslarim evlensem de calismasam diyorlar. Hemşiresi, memuru falan. Evde işlerimi yapsam, çocuklarıma baksam diyen kadon arkadaslarim var. Cunku biraz calisma ortamı ve calismak kadinin fitratina da uygun degil acikcasi. Allah bu gucu erkege vermis. Sen evi gecindireceksin, sen hanimina ve cocuklarina bakacaksin demis. Cunku kadini naif ve erkege gore hem duygusal olarak hem fiziksel olarak daha gucsuz yaratmis. Bende acik konusayim, bende cok zorlaniyorum biyolojik olarak. Hamile hamile işe gelen kadin arkadaslarim var. Regl oluyorsun, karnin agriyor, tansiyonun dusuk o sekilde geliyorsun ve hicbir sey olmamis gibi devam etmen gerekiyor. Bebegi dogurdun geldin, daha lohusasin ama calismaya devam ediyorsun evde kucucuk bebehi birakip. Yani fitrata da uygun degil pek. Hemm kendimiz, hemde toplum kadinlarin omuzlarina kaldiramayacagi yükler yuklemeye basladi. Bununda sancisini, acisini erkekler cekmiyor, biz kadinlar cekiyoruz. Olan bize oluyor, bize yazik yani

Yorumla
    • Carlosroberto
      Carlosroberto
      +1 yıl

Sonuna kadar katılıyorum. Zaten durumu varsa ve eşini hem maddi yönden hemde manevi yönden ilgilenmiyosa ben onlara adam demem. Ben bunu diyince arkadaşlarım hemen savunmaya geçiyo.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

@Carlosroberto siz haklisiniz. Karsi gelenler populer kulturun etkisinde olan kişiler

Yorumla
    • Carlosroberto
      Carlosroberto
      +1 yıl

Yaz için migrosa girmiştim. Bir tane kız çalışanın yorgunluktan ağladığını hatırlıyorum. Hem hastaydı zaten. Bende kıyamadım onun işinede destek attım.

Yorumla
    • mutantnproud
      mutantnproud
      +1 yıl

Buradaki asıl problem kadınların çalışması değil de, sizi hizmetçi olarak gören insanlarla evlenmeniz değil mi?

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

@mutantnproud ilk yorumumda bundan bahsettim zaten. Ama dediginiz sey o kadar zor ki. Kadin icin calismamak daha mantikli geliyor. Cunku bu ulke ataerkil bir ulke. Cocuga kadin bakar, ev islerini kadin yapar, yemegi kadin yapar, erkek kendinde hicbir sorumluluk gormez.

Bugün kadinda erkekte calisip eve geliyor ama erkek tv nin karsisina gecip dinlenme hakkini kendinde buluyor. Aksama ne yemek yiyecegiz diye dusunuyor. Gideyimde hanima yardim edeyim dusunceleri yok. Ortalik dagilmis biraz su battaniyeleri katlayayim, bir süpürge tutayim mantiklari yok. Çocuklardan bihaberler. Okulda ne yaptilar, veli toplantisinda ne oldu, cocuklar ne yediler hicbiri umurlarinda degil.

Isterim ki bunlar düzelsin. Evet islama gore evi erkek gecindirir ve ekonomiyi saglar. Ama peygamber efendimiz eşine her konuda, ev islerinde yardim etmis diye biliyorum. Peygamberimiz evde olan esine yardim etmis, bizim erkekler calisan o kadar yuku olan kadina yardim etmiyorlar, etmedikleri gibi kadinlara evde ekstra is cikarmakta da ustlerine yok. Bir cinsiyet bu kadar asalak olamaz gercekten. Kendi yasamsal faaliyetlerini karnini doyurmak, yasadigin alanda temizce oturmak gibi faaliyetleri baskasinin sirtina yüklemek gercekten ilginc. Kadin yemek yapacak ki doyacaklar. Diger turlusu akillarina bile gelmiyor.

Yardim etmekte dogru bir tabir degil, sorumluluk almiyorlar. Ve bunun duzelmesi o kadar zor ve zaman alıcı ki. Kadinlar kariyerde yaparim, çocukta diye diye tum yuku sirtlandilar. erkekler artik ekonomik kaygiya da dusmuyor esim calisiyor diye. Evlenecekler ben evi tek gecindiremem kadin evde oturmasin diyerek calisan kadin istiyorlar. Beyler evdeki ekonomiyi kadinla paylasiyorlar ama kadinin yukunu paylasan yok.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

@mutantnproud
      Oteden beri erkekler evdeki işleri iş olarak gormuyor. Sen evde ne yapiyorsun ki oluyor. Turk erkeklerini ev islerine dahil etmek deveye hendek atlatmaktan daha zor. Anne olarak oyle yetistirsek bile çocuklar gordugunu yapiyor. Evde iş yapan kim? Anne. Baba ne yapiyor? Hicbir sey. Cocuklara ne kadar ogretirsen ogret evde babalarinin oturduğunu, yemek ve ev islerini annelerinin yuruttugunu gördükten sonra baska turlu yetistirmekte olmuyor.

Bende sorguladim cunku bunlari. Annem kucukken iş verirdi bana, o aklimda dusunurdum bunu ben bile bu yasimda yapiyorum da babam niye yapmiyor ki diye. Cocuk bunu dusunur yani. Karsisinda somut bir örnek lazim, ozellikle erkek çocuklari icin babadan gormeleri lazim. Bu durumlar belki duzelir ama biz gorur muyuz? Bu durumlarin ekmegini yiyen kadinlar elbet olacak ama bugun kadinlar hem meslek, hem cocuk, hem de ev islerine kosturmaktan ne kadar buyuk sorumluluk ve tempoda olduklari ortada.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

@mutantnproud
      Ya beyaz bayrak cekip pes ediyorum deyip evde oturacaksin ya da bu duzeni ister istemez devam ettireceksin. Erkek eşlere bir seyler yaptırmakta kolay olmuyor. Ilk olarak zihniyetleri zaten ben isten yorgun argin geldim, bir de evde is mi yapacagim kafasi var. Kendileri icin bunu dusunurken kadin icin dusunmuyorlar.

Onun disinda zihniyetleri bu isler kadin işi seklinde çalışıyor yillardan beri. Iş versen cocuk gibi bir seyler ogretmek kadin icin ektra sorumluluk demek. Yaparsa ne âlâ yapmazsa sen yoruluyorsun yine. Sonra hanimin cenesi sussun sunu yapayim da diyerek yaptıklari işleri de yapmasalar daha iyi oluyor cunku dogru duzgun yapmiyorlar ve size ekstra iş çıkıyor aslında.

Yani bu o kadar kaliplasmis bir sey ki erkeklerin işten sonra kendilerinde sorumluluk görmemesi. Yillardan beri sadece işe gidip gelmisler, onlerine sicak yemek gelmis, s*ctiklari yer temizlenmis, bastiklari yer temiz, dolapta hazir ve temiz sekilde kiyafetlerini bulabiliyorlar ve bunlari bir kadının yaptigini farkında bile degiller. Cogu kendiliginden oluyor gibi davraniyor.

Erkekler bunu kaybetmek istemiyor açıkçası. Ve kadin degil mi yapsin kafasi da cok var. Keske dediginiz gibi olsa. Kadin ve erkek hem ev islerinde hem cocuk bakiminda adaletli ve esit sekilde is bolumu yapsa, kadin demeden bir seyleri dusunup yapsalar, bir seyleri kadinda hazir buluverse ama yok.

Hani sen olsan sende istemez misin boyle seyler? Sicak yemek onunde, kiyafetlerin temiz ütülü hemen dolapta. Boyle bir lüksü kaybetmekte istemiyorlar açıkçası. Her insan boyle bir muamele ister çünkü. Kucukken bizde annemizden her işimizi hazir olarak buluyorduk, ne buyuk lukstu oyle degil mi?

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

@mutantnproud
      Bu durumda kadinlara iki secenek kaliyor. Ya çalışıp tum yuku cekmeye hazir olacaksin ya da isi bırakıp ustundeki sorumlulugun bir kismini atacaksin. Gonul ister ki, tum hanimlar ister ki erkekler sorumluluk alsin ve sorumluluklarını bilsinler ama bugun cok zor bir sey.

Bekar yasayan erkekler dahil eve bir kadin girdiginde, evlendiklerinde ev islerine pek dokunmuyorlar. Benimde tanidiklarim vardi bekar yasayan, artik evlensemde su isleri yapmasam kafasinda olan. Onlarin o isleri paslayabilecekleri biri var ama kadinlarin ne yazik ki yok. Ben yabanci erkeklerde gördüm. Onlar sorumluluk alıyorlar ama bizim ulkemizde yetisen erkekler icin bunlar zor geliyor. Kucuklukten beri anneleri yapiyor evlenince hizmetleri eşine devrediliyor. Oyle de yasayip gidiyorlar ve eslerinden beklentileri de anneleri gibi olmasi oluyor. Sonra catisma çıkıyor kadin her seyi ben yapiyorsam senin evde varliginin anlami ne diyerek bosanma durumlari ortaya cikiyor, bu sebepten boşanan kadin arkadaslarim var

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

@mutantnproud Ve kadinin bosanma sebebini ne erkek yani kocasi hakli buldu, ne ailesi, ne erkegin ailesi. Tabi yapacaksin kizim sen annesin sen kadınsın cevabını aldi. Bak toplumda erkegin ustune yuklemiyor hicbir sekilde. Toplumda bu kafada olduktan sonra bizim firinlarca ekmek yememiz lazim bu konuda. Bu degisimi yapmak gercekten cok zor. Hani yardim eden erkekler var onlarin ki de 5 yasinda cocugun yaptığı seyler. Masayi kur, topla, corbayi karistir gibi 5 yasinda cocugun yaptigi seyler yani.

Ben bu yuzden, bu sorumlulugun altina girmek istemedigimden inan evlenemiyorum cunku işimi birakmak istemiyorum. Bu noktayla karsi karsiya kalmak istemiyorum. Kendi parani gidip atm den cekmek cok farkli bir olay. Bunun hazzi baska. Ama evlenecegim erkek bana ne kadar yardim edecegim dese de garantisi var mi? Ya da bu tür erkekler ulkemizde pek bulunmadigindan sana bana denk geleceğinin ne kadar garantisi var?

Sorun buyuk yani. Bircok calisan kadininda evlenmesindeki en buyuk engellerde biri olmaya basladi. Ya gkzunu karartip tum sorumluluklari ustleneceksin kadin olarak ya da bekar olmaya devam edeceksin. diger turlu bir secenehi ne toplum ne de erkekler sunuyor bize. Yoksa bende dunden isterim esim evdeki sorumluluklarini bilsin ve yapsin. Cocuklarda sadece yalim asamasinda degil tum asamalarda yanimda olsun ama bu ulkenin erkemleri cocuk yaparken bile yaparken varlar, onun disinda bu cocuk nasil buyuyor, büyüyecek haberleri bile olmuyor. Kendi cocugunun kacinci sinifa gittigini bilmeyeni var. Cok aci bir tablo ama böyle işte.

Yorumla
    • mutantnproud
      mutantnproud
      +1 yıl

Ya çevremizdeki erkek profili çok farklı sanırım o yüzden bir şey diyemem mutlaka haklısındır. Ama inan bu ülkede o kadar da ataerkil olmayan insanlar var ve kendi etrafındaki her insanı seçme özgürlüğüne sahipsin. Üstten konuşmak mı sayılır bu yaptığım bilmiyorum çünkü mutlaka hayatı Eskişehir ve Antalya'da geçmiş bir kadınla Konya, Yozgat vb. iç anadolu şehirlerinde geçmiş bir kadının maruz kaldığı ataerki seviyesi arasında dağlar kadar fark vardır.

Yine de erkekleri eğitmenin ataerkiye boyun eğmekten daha kolay olduğunu düşünüyorum.

Yorumla
  • Neyebakacaktimben
    Neyebakacaktimben Takip Et
    Xper 6 Yaş: 29 , eic 97%
    +1 yıl

Herkesin hayat şartları farklıdır. Kendine yeten farklıdır. Geliriniz yetiyorsa çalışmazsınız. Daha fazlasını istiyorsanız çalışırsınız. Geliri yetse bile çalışan var 🤷 Tamamen kişiye özel bir durum.

0
    0 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Tümü
Merto
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
İremolog
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fit Meli
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Fikri Harika
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bir İnci
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kediliçe
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Flaş Batu
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Dijital Zeka
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Profesör Bilgin
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Luna
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ezgi Geziyor
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Baharizma
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hayat
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ne-She
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
O-Pera
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Doğa Anne
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?

32

Cevap

48

Cevap

• Barış_LonelyForever u
    Barış_LonelyForever Takip Et
    Efsane Yaş: 26 , eic 100%
    +1 yıl
    Eğitim & Kariyer konusunda 38,2b cevap paylaştı.

Zorunda değildir

0
    0 Yorumla
  • İnvictusKhan
    İnvictusKhan Takip Et
    Xper 5 Yaş: 33 , eic 100%
    +1 yıl

Herkes çalışmak zorunda. Çalışmadan kimse para almıyor, emekli olamıyor, sigortalı olamıyor. O yüzden herkesin bunu yapması mecbur. Evde oturup, dizi izleyip, oyun oynayıp, tüm gün boyunca yatmak maalesef bizi emeklide etmez, sigortalıda yapmaz. O yüzden mecbur.

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (25-29)
    +1 yıl

Hem erkeğe kadınlık yapacaksın bedavaya hemde çalışacak kendi ihtiyacini mi karşılayacaksin. Unutma sen cinsellik yaşamadan durursun ama erkek duramaz. Sana para vermek zorunda. Hem bedavaya kadınlık yapacaksın hemde beyefendi hiç zora girmeyecek. Ben karısına bakmayan erkeğe erkek diyemem.

3
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

Hem cocuKlum hem hamileyim. 7.5 ayligim. Cok zorlaniyorum ama calismak zorundayim cocuklarim icin. Kimseye minnet etmemek icin. Cunku kimse saba bedava yardim bile etmez illaki cikari oluyo.. en kotu caresizlik insanin insana intiyaci olmasi. .. calisin ayaklariniz ustunde durun.

1
    2 Yorumla
    • isimsizdiss
      isimsizdiss
      +1 yıl

Allah yardımcınız olsun güzel insan dualarım sizinle 🤲

Yorumla
    • isimsizdiss
      isimsizdiss
      +1 yıl

Dedikleriniz çok dogru

Yorumla
  • Acılıkoala
    Acılıkoala Takip Et
    FenomenMaster Yaş: 27
    +1 yıl
    Eğitim & Kariyer konusunda 5,7b cevap paylaştı.

Sonuçlarını kabulleniyorsa kimse çalışmak zorunda değil.

0
    0 Yorumla
  • TatlıKızzzz34
    TatlıKızzzz34 Takip Et
    Master Yaş: 36 , eic 100%
    +1 yıl

Zorunda değil.. Ama bir kadın kendi ayaklarının üzerinde durabilmeli kimseye muhtaç olmamalı ve ekonomik özgürlüğü olmalı.. Çocuğu olmayan bir kadın sağlık problemi yoksa bence çalışmalı..

2
    3 Yorumla
    • TatlıKızzzz34
      TatlıKızzzz34
      +1 yıl

@Bvcvv anlamadım..

Yorumla
    • TatlıKızzzz34
      TatlıKızzzz34
      +1 yıl

@Bvcvv sizene bu durumdan..

Yorumla
    • TatlıKızzzz34
      TatlıKızzzz34
      +1 yıl

@Bvcvv gerek yok yorumumdan gider misiniz?

Yorumla
  • LieDünyam
    LieDünyam Takip Et
    Xper 7 Yaş: 28 , eic 100%
    +1 yıl

Çocuk olsun olmasın çalışmak zorunda… Kendi ayaklarının üzerinde durup çalışmak mı bir erkeğe köle olup evde boş boş oturmak mı?

3
    5 Yorumla
    • eflani7878
      eflani7878
      +1 yıl

Ne alaka ya kölelik

Yorumla
    • isimsizdiss
      isimsizdiss
      +1 yıl

👏

Yorumla
    • eflani7878
      eflani7878
      +1 yıl

@isimsizdiss ne oldu kiz

Yorumla
    • isimsizdiss
      isimsizdiss
      +1 yıl

@eflani7878 @LieDünyam in dediğine katılıyorum onu alkisladim

Yorumla
    • eflani7878
      eflani7878
      +1 yıl

@isimsizdiss hmmm

Yorumla
  • Mertbeyefendii
    Mertbeyefendii Takip Et
    Xper 7 Yaş: 28 , eic 94%
    +1 yıl

Hayır. Değil ev işlerini yapar evi temizler ve tertip ve düzenini sağlar. Haftasonu temizliği eşiyle beraber yapar

2
    0 Yorumla
  • Ustalarınsarıkulası
    Ustalarınsarıkulası Takip Et
    Xper 5 Yaş: 30
    +1 yıl

Eşin maddi durumu yerindeyse çalışmayabilir. Unutmamak gerek, bir gün gelir para istersin de kocan ağır söz eder, mahçup olursun. Asgari ücretin 8506 TL olduğu yerde tek kişi ev geçindiremez. Çocuk veya çocuklar varsa aile de yoksulluk temelli kavgalar çıkar. Kız çocuğu anneyi örnek alır. Çalışan güçlü kadındır💪👸🖐️

0
    0 Yorumla
  • Neveaşıkbiri
    Neveaşıkbiri Takip Et
    Master Yaş: 23 , eic 100%
    +1 yıl
    Eğitim & Kariyer konusunda 785 cevap paylaştı.

Siz ne yaşıyorsunuz kafanız beyniniz nerenizde. Çocuksuz kadın tabiri nedir bir kere. Hadi böyle diyorsun çocuğu yok diye bir kadın kadın degil mi insan degil mi ihtiyaçları yok mu niye çalışmasın

0
    0 Yorumla
  • gizemimben
    gizemimben Takip Et
    Xper 6 Yaş: 35 , eic 96%
    +1 yıl

Bazı kocalar eşlerinin çalışmasına karşı çıksa da çoğu da tercihi eşlerine bırakıyor. Yani bu biraz da maddi durumla da ilgili aslında

1
    0 Yorumla
  • mutantnproud
    mutantnproud Takip Et
    Yoda Yaş: 28 , eic 53%
    +1 yıl

Yetişkin olan her insan çalışmak zorunda bence. Başkasının eline bakmak çok gurursuzca geliyor bana.

0
    0 Yorumla
  • BenKalenderMeşrebimm
    BenKalenderMeşrebimm Takip Et
    Guru Yaş: 43 , eic 99%
    +1 yıl

Çalışmak zorunda değil ama ona da kimse bakmak zorunda değil. E nasıl geçinecek? Eşi bakıyorsa ve aralarında bu sorun değilse onların bileceği iş.

0
    0 Yorumla
  • Thejuggers
    Thejuggers Takip Et
    Xper 6 Yaş: 34 , eic 98%
    +1 yıl

Zorunda değilde çalışırsa kendi ayaklari üstünde durabilir erkeğe muhtaç olmaz. İlerde çocuğuna güzel bir gelecek sunabilir ama tercih meselesi

0
    0 Yorumla
  • Mechanic34
    Mechanic34 Takip Et
    Yoda Yaş: 36 , eic 99%
    +1 yıl

Evli iken demek istedin bu ileride doğacak çocuğun için bir temel oluşturma hemde ileride daha rahat bir şeyler sağlama amacı ile

0
    0 Yorumla
  • SadrazamPower
    SadrazamPower Takip Et
    Guru Yaş: 29 , eic 100%
    +1 yıl

zorunda değil ama hayat kalitesini arttırmak ve evde bunalmamak adına çalışıp iş gücü oluşturması daha iyi olacaktır.

0
    0 Yorumla
  • Edameda06
    Edameda06 Takip Et
    Master Yaş: 34 , eic 64%
    +1 yıl

Çocuklu kadın da çalışmak zorunda değil ki. Öyle bir zorunluluk yok.

1
    0 Yorumla
  • fangoria u
    fangoria Takip Et
    Master Yaş: 46
    +1 yıl
    Eğitim & Kariyer konusunda 2,2b cevap paylaştı.

isterse çalışır ama kimseye muhtaç olmaması daha iyi bence

bu arada yorumlara bakınca erkeklerin neden evlilikten kaçtığı belli oluyor :D

1
    0 Yorumla
  • süperstaralem1642
    süperstaralem1642 Takip Et
    Yoda Yaş: 25 , eic 99%
    +1 yıl

Bi zahmet çocuk yoksa çalışsın kukuman kuşu gibi oturmasın tavuk gibi tabiri caizse

1
    0 Yorumla
  • kralice_taci
    kralice_taci Takip Et
    Xper 7 Yaş: 37 , eic 99%
    +1 yıl

Ne alakası var çalışmanın çocukla ilgisi olmamalı ama her kadın çalışmalı

0
    0 Yorumla
  • AşkınDiliEvrenseldir
    AşkınDiliEvrenseldir Takip Et
    Xper 6 Yaş: 31 , eic 93%
    +1 yıl

Çalışsa daha iyi olur. Özellikle de kadın çalışmalı

0
    0 Yorumla
  • Zorunne388
    Zorunne388 Takip Et
    Master Yaş: 30 , eic 98%
    +1 yıl
    Eğitim & Kariyer konusunda 513 cevap paylaştı.

Kadın çocuklu veya değil çalışmak zorunda değildir.

0
    0 Yorumla
  • Mrt8787
    Mrt8787 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 38 , eic 96%
    +1 yıl

Keske imkanlar elverse de çalışmak zorunda kalmasa

0
    0 Yorumla
  • AliceMixfield
    AliceMixfield Takip Et
    Master Yaş: 26 , eic 100%
    +1 yıl
    Eğitim & Kariyer konusunda 960 cevap paylaştı.

Kimse hiçbir şey için zorunda değil ancak çalışmak iyi gelebilir

0
    0 Yorumla
  • Muhittin48
    Muhittin48 Takip Et
    Xper 3 Yaş: 45
    +1 yıl

Bunun kanunen bir dayanağı yok. Bunlar sizin ekonomik durumunuzun kötü olması gibi durumlarda çalışmak zorunda kalabiliyorsunuz bu çocuğunuzun olup olmamasıyla alakalı değil birbirinize destek olmakla alakalı bir durum

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (36-45)
    +1 yıl

Müslümanım diyen bir insan karma olarak çalışmaya ve çalıştırılmaya razı gelmemeli. Erkeğin vazifesi karısına çoluğuna çocuğuna bakmak.

0
    0 Yorumla
  • niss000
    niss000 Takip Et
    Xper 3 Yaş: 22
    +1 yıl

Çoluk çocuk fark etmez insanın elinde bir güvencesi olmalı her şeyi bırak kendine saygıdan çalışmalısın iş beğenmek veya beğenmemek değil mesela mesele öz saygıda

1
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (18-24)
    +1 yıl

Çalışmayan insan olur mu hiç? Kişi kendine bakmıyorsa başkasına muhtaçsa zavallıdır bence.

1
    1 Yorumla
    • isimsizdiss
      isimsizdiss
      +1 yıl

👏

Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (36-45)
    +1 yıl

çocuklu olupta çalışanlarda var
    elin oğluna karşı dik durmak adına çalışılmalı

0
    0 Yorumla
  • BaharLeylek
    BaharLeylek Takip Et
    Xper 4 Yaş: 30
    +1 yıl

Değil tabiki ama şimdi oylr zorlu bi devirdeyizki sağlığı yerinde ise isterse çalışsa tabi iyi eve ailesine katkısı olur

1
    1 Yorumla
    • Şimşekler5505
      Şimşekler5505
      +1 yıl

Merhaba☺️

Yorumla
  • Virg01
    Virg01 Takip Et
    Xper 2 Yaş: 35
    +1 yıl

Çalışmak zorunda degil fakat destek amaçlı çalisabilir

0
    0 Yorumla
  • fazilethaniminkizi
    fazilethaniminkizi Takip Et
    Xper 3 Yaş: 26
    +1 yıl

Çalışmak için kendine soracağın tek şey “kendime yetmek istiyor muyum?” olmalı

0
    0 Yorumla
  • Darbeyemiş
    Darbeyemiş Takip Et
    Xper 4 Yaş: 35
    +1 yıl

Zorunda değil tabi ama böyle bir ikilemde kalma sebebi ne olabilir

0
    0 Yorumla
  • ilahiburak
    ilahiburak Takip Et
    Xper 3 Yaş: 26
    +1 yıl

Ne alaka sana kalmış ister çalış ister çalışma ihtiyac meselesi

0
    0 Yorumla
  • gomis999
    gomis999 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 33
    +1 yıl

Kadinlarin masraflari erkeklerw gore 2,3 kati fazla calisin tabiiki

0
    0 Yorumla
  • ImVictory
    ImVictory Takip Et
    Xper 5 Yaş: 21 , eic 100%
    +1 yıl

İslam'a göre kadın çalışmak zorunda değil.

1
    0 Yorumla
  • Uzaylİnsan
    Uzaylİnsan Takip Et
    Yoda Yaş: 24 , eic 98%
    +1 yıl

Hayır ama bu devirde zor

0
    0 Yorumla
  • sudesiyahseven
    sudesiyahseven Takip Et
    Guru Yaş: 23 , eic 100%
    +1 yıl

Şartlara göre değişir

0
    0 Yorumla
  • Healop
    Healop Takip Et
    Xper 6 Yaş: 23 , eic 98%
    +1 yıl

Çalışmamak zorunda mı?

0
    0 Yorumla
  • TeslaDaVinci
    TeslaDaVinci Takip Et
    Guru Yaş: 49 , eic 97%
    +1 yıl

Elde cep telefonu sabah akşam kasarsın.

0
    0 Yorumla
  • visualsutdio
    visualsutdio Takip Et
    Yoda Yaş: 28 , eic 97%
    +1 yıl

Zorunda değil, çalışsa iyi olur

0
    0 Yorumla
  • Fukibaba
    Fukibaba Takip Et
    Bilge Yaş: 28 , eic 91%
    +1 yıl

Yan gelip yatmak zorunda mı

0
    0 Yorumla
  • HAKAANN99
    HAKAANN99 Takip Et
    Guru Yaş: 29 , eic 98%
    +1 yıl

Çalışsın kocasına destek olsun

0
    0 Yorumla
  • Cavendish
    Cavendish Takip Et
    Master Yaş: 42 , eic 75%
    +1 yıl
    Eğitim & Kariyer konusunda 428 cevap paylaştı.

Zorunda diyen eşin mi?

0
    0 Yorumla
  • Romantikçaki
    Romantikçaki Takip Et
    Yoda Yaş: 28 , eic 99%
    +1 yıl

Herkes özgür zorunluluk yok

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (25-29)
    +1 yıl

Full time olmasa bile part time çalışmalı bence

1
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

Çalışmazsan da evin bütün yükü sende olur

0
    0 Yorumla
  • renas63
    renas63 Takip Et
    Master Yaş: 45
    +1 yıl

zorunda değil kendi bileceği bir şey

0
    0 Yorumla
  • AskıdaHayat
    AskıdaHayat Takip Et
    Xper 5 Yaş: 36
    +1 yıl

Maddi ihtiyaç, kariyer hedefi?

1
    0 Yorumla
  • Senaaanuur
    Senaaanuur Takip Et
    Xper 6 Yaş: 25 , eic 100%
    +1 yıl

Zorunda değil

1
    0 Yorumla
  • Elfmarcellus
    Elfmarcellus Takip Et
    Xper 4 Yaş: 23
    +1 yıl

Yani çalışsa fena olmaz

1
    0 Yorumla
  • rumeysayemis
    rumeysayemis Takip Et
    Yoda Yaş: 22 , eic 80%
    +1 yıl

Zorunda değil

1
    0 Yorumla
  • Adana_lıı
    Adana_lıı Takip Et
    Yoda Yaş: 35 , eic 98%
    +1 yıl

Hayır değil.

0
    0 Yorumla
  • Sanalsevapp
    Sanalsevapp Takip Et
    Guru Yaş: 32 , eic 98%
    +1 yıl

Evet elbette

0
    0 Yorumla
  • DalgınBirKız
    DalgınBirKız Takip Et
    Xper 7 Yaş: 32 , eic 98%
    +1 yıl

Değil

0
    0 Yorumla
  • cicimxs
    cicimxs Takip Et
    Xper 1 Yaş: 31 , eic 45%
    +1 yıl

Evet

0
    0 Yorumla
  • hiçbirinizisevmiyom
    hiçbirinizisevmiyom Takip Et
    Xper 5 Yaş: 113 , eic 100%
    +1 yıl

E
    Vetl

0
    0 Yorumla
  • hedeftıp1
    hedeftıp1 Takip Et
    Xper 3 Yaş: 21
    +1 yıl

Tabii ki kariyerini inşa etmek istiyorsa olabilir

0
    0 Yorumla
  • minikkladyy
    minikkladyy Takip Et
    Master Yaş: 26 , eic 99%
    +1 yıl
    Eğitim & Kariyer konusunda 1,5b cevap paylaştı.

Çalışsın evde işi ne

0
    0 Yorumla
  • teflon-_-tava
    teflon-_-tava Takip Et
    Guru Yaş: 37 , eic 99%
    +1 yıl

Tabikide hayır

0
    0 Yorumla
  • Devamını Gör (20)
Devamını Gör(65)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Eğitim & Kariyer > Sorular > Çocuksuz kadın çalışmak zorunda mı?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi

Bu paylaşımı beğenmene sevindik!

Kendi cevabını paylaşmak ister misin?

Benzer Sorular

Sizca kadın, çocuğu olunca işi bırakmalı mı? 6 cevap verildi
Sizce kadın, çocuğu olunca işi bırakmalı mı? 96 cevap verildi
Çalışan kadınlar sizce çocuk bakabiliyor mu? 38 cevap verildi
Anneler çalışmalı mı çalışmamalı mı? 84 cevap verildi
Bir kadın bence çalışıyorsa anne olmamalı sizce peki? 7 cevap verildi
Çalışan kadınlar çocuk doğrabilir mi? Doğursalar bile o çocuk mutlu büyür mü? Çocuğun paraya mı... 8 cevap verildi
Popüler İçerikler
  • En Güzel İnstagram Yorumları! Arkadaş Fotoğraflarına Çarpıcı Sözler
  • Kankanı telefona nasıl kaydedersin? En yakın arkadaş, kankayı rehbere kaydetme isimleri neler?
  • Rehbere Kaydetme İsimleri için Öneri Verir misiniz?
  • Instagram uygulamadan atıyor! Neden beni sürekli atıyor?
  • She/Her/They/Them/Him/He İngilizce Ne Demek, Anlamı Nedir?
  • Adres Başlığı Nedir, Ne Demek, Ne Yazılır?
  • Snap streak nedir? Snapchat St ne demek?
  • Btw ne demek acaba?
  • Instagram Gizli Hesap Görme Nasıl Yapılır? Instagram Gizli Hesap Görme Uygulamaları
  • Crush ne demek, ilişkiler için bir anlamı var mıdır?
Yeni Sorular
  • Annenizi mi çok seviyorsunuz babanızı mı? Peki en sevdiğiniz renk ne?
  • Çayımız da çöp çıkınca misafir gelirdi. süzgeçler de engel oldular eğlencemize off offf🙃🫤?
  • Sabahları kahve içmeden başlayamayan insan prenses midir?
  • Yeri dolmayan biri oldu mu hayatınızda?
  • Sevdiğini zorbalar mısın?
  • Flörtünüz ilk buluşmaya gelmediyse ne düşünürsünüz, ne hissedersiniz?
  • Hiç Hot Dog yediniz mi, tadı nasıldı?
  • Hayatta "İyi ki yapmışım!" dediklerin mi çok, yoksa "Ne yaptım ben!" dedilerin mi?
  • Birine verdiğin değerin ayarı yanlış olursa, seni vezir mi eder yoksa rezil mi eder?
  • Hoşlandığın birinden ışık hızıyla soğur musun?
  • Yardım
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Site Sözleşmesi
  • Yayın İlkeleri
  • KVKK Aydınlatma
  • Öne Çıkan Sorular
  • Site Haritası
  • Etiketler
Popüler Konular
Aile & Toplum Alışveriş & Hediyeler Cilt Bakım Çocuk & Ebeveyn Diğer Diziler & Filmler Eğitim & Kariyer Fal Gamer İnternet & Teknoloji Kişilik & Karakter Moda & Stil Özel Günler & Hijyen Saç Bakım Sağlık
Kızlar Soruyor, Kizlar Soruyor
©2026 KızlarSoruyor ™
Apple Store Google Play
{0} ile üye ol
YÜKLENİYOR...
YÜKLENİYOR...
Soru gözden geçiriliyor...
Site kurallarına uygunluk inceleniyor...
Son dokunuşlar yapılıyor, neredeyse hazır ✨