Benim şahsi görüşüm kişinin çocuğu daha bebek ise çalışmayı iş hayatını kariyer hayatını hepsini rafa kaldırıp çocuğunu hayatının merkezine koymalı çünkü ne kariyer nede maddi güç kişinin evladndan daha önemli deildir bir diğer taraftan çocuk anne ve babadan bulamadığı şevkati başka heveslerle idare etmeye çalışır ondan sonra ay benim çocuğum niye böyle oldu hiç beklemezdim herseyini tastamam ettik arkadaslarina mahcup olmasın diye neyine yetmedi de bu mereti kullandı gibi vs vs yakarışlar faide etmiyecek velhasılı hayat boşluk kabul etmez
Her kadın çalışmalı ama bu çalışma illa fiziksel olmak zorunda degil. Örneğin bir anne hala ya da teyze evinde tablo yapabilir veyahut bilgisayardan iş bitirebilir ya da kendi yeteneği doğrultusunda evini ve ailesini ihmal etmeden çalışabilir.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Kendi şahsım adına cevap verecek olursam eğer maddi sıkıntık yoksa ben çalışmam 1 yaşında bebeğimi bırakıp. Ama genel olarak cevap verirsem kadının kendi kararı bu. Sonuçt 1 yaşında bebeği bırakıp işe giden hiçbir anne keyfinden bırakmaz cocugu. Ya maddi sıkıntı vardır ya da işe dönmezse kaybedeceği bir pozisyonda çalışıyodur müdürlük vb. gibi. O yüzden eleştirmemek gerek yok çocuga bakmıyo nasıl anne falan diye. (Zengin oldugu halde başından atmak için 1 yasından küçük cocugu kreşe verenleri tanıyorum. Onları bu yazdıgımın dışında tutuyorum. Onların yaptıgını asla desteklemem)
Ben bu duruma yakından şahit oldum. Kardeşimi 11 aylıkken kreşe verdik.5-6 aylıkken de bakıcıya. Bence anneler çocuk doğduktan sonra en az 3 yıl çalışmamalılar
4-5 yaşına kadar çalışmaması daha iyi çocuğun sevgiyi tatması açısından demişler. Benimde küçüklüğümden beri çalışıyor annem. Sevgiyi en iyi şekilde tattım. Hâlâ akşamları gelince hemen birbirimizi öperiz sarılırız. Bir anne o sevgiyi içinde taşıyorsa her türlü belli eder. Bu yüzden önemli olan annenin mutlu olması. Anne mutlu olursa bunu çocuğa da yansıtır.
Eğer çocuğa bakacak biri varsa çalışmalı, çünki maddi durumun iyi olması çocuğun geleceği için çok önemli, ayrıca çocuk çok küçükken yanında kim olduğunu anlamıyor, mama, uyku yetiyor. Eğitim 3 yaşından sonra başlıyor.3 yaşından sonra annenin düzgün eğitmesi gerekir
6 aydan sonra baba da bakabilir. Çocuğun özellikle anaya ihtiyaç duyması büyük bir balon haber memeden kesildikten sonra isteyen baba da anne de bakar. Annesi doğumda ölen nice çocuk var hepsi de ruhen çökmüş değil,
Çocuk en azından 2 yaşına gelinceye dek anne kariyerine ara vermeli diye düşünüyorum. Kim ne derse desin en iyi bakıcı bile asla annenin yerini tutamaz
Bir annenin en kutsal görevi evladinin yanında olmasi ona bakması evlat gibisi var mıdır çocuklar sevgi ile büyümeli ben çok gördüm bankada stajyerken küçük çocuğu anne anne diye arkasından agliyormus her sabah bu yüzden cani yanıyor diye ağlayan calisan ablalari o yüzden evladin yeri anne baba yani
Ev kadını olma sendromu olmazsa bence çoğu kadın çalşmk istemz ki ; bencede doğru olan çocuğu olan kadınlar çocukları için çalşmamaları (zaruret durumları istisna tabi)
En İyi Cevaplar