Türkçe öğretmenliği okumak çok istiyordum ama tutmadı maliye okuyorum. Maliye'yi bırakıp türkçe öğretmenliği okumak mantıklı mı hangi bölüm daha iyi
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye(36-45)+1 yıl15 yıllık öğretmenim. Kendimi kapana kılınmış gibi hissediyorum. Bu yaştan sonra başka bir sektörde girmek ve tutunmak da çok yorucu ve korkutucu geliyor. Bence öğretmenlikten uzak dur. Atama yok zaten biliyorsun. Özel okullarda da asgari maaşa çalışan öğretmen olursun. Yapma bunu kendine.
Maliye bölümüne gelince bence onda da bir gelecek tok. İİBF her üni. de var. Çok fazla mezun var. Çok fazla kişiyle yarışacaksın.
Başka bir alternatif bul derim.12 Yorumla
Soran+1 yılYorumunuz için teşekkürler. Haklısınız öğretmenliklerde atama yok maliyeden de ne olacağım bilmiyorum. Başka bana uyan bir bölümde yok zaten ailem karşı çıkar muhtemelen bu kararıma. Bu yüzden şuanlık geçemem gibi maliyeyi bitirip 2 yıllık bir bölüm okusam mantıklı mı sizce
Cevap sahibi+1 yılEk bir bölüm olabilir ama bunu da yönelimine göre seçmek lazım. İstemediğin bir bölüm daha okuma :(
En İyi Cevaplar
+1 yılÖğrencilerle velilerle hatta meslektaşlarınla uğraşmayı göze alabilirsen gel. Akıntıya karşı kürek çekiyoruz zorla eğitim öğretim yürütmek gerçekten zor artık.
010 Yorumla
Soran+1 yılBilmiyorum öğrencileri çok fazla sevmiyorum ama hesap kitap işlerini de sevmiyorum ne okuyacağımı şaşırdım
- +1 yıl
Öğretmen olarak şunu söyleyebilirim ki insanlarla uğraşmak çok zor artık mümkün olduğunca insanlardan uzak bir meslek bul kendine
Soran+1 yılAnladım hakkınız ödenmez
- +1 yıl
Estağfurullah her mesleğin kendine göre zorluğu vardır ama cehalet döneminde eğitim vermek gerçekten zor.
Soran+1 yılHaklısınız bazı insanlar gerçekten yoruyor. Bende öğrencilerle uğraşabilir miyim bilmiyorum ama matematiğim çok iyi değil bu bölümü nasıl bitireceğim onu da düşünüyorum. Mali müşavir olmak istesem stajına girerken bile sınav varmış bu kadar uğraşmanın sonunda emeğe değecek bir bölüm mü bilmiyorum. Çok kafaya takıyorum bu konuyu. Edebiyat, tarih okuyanlar bile benden mutlu o bölümler de de hiç atama olmamasına rağmen
- +1 yıl
Mutlu olmadığın mesleğe yönelme yaklaşık 35 40 sene o işi yapacaksın
Soran+1 yılHiç yol gösteren yok ki kendim tercih yaptım en mantıklı maliye vardı bende onu yazdım. Hangi meslek bana uygun onu bile bilmiyorum
- +1 yıl
Kendini tanıma testleri var ilgin ve yeteneğini keşfet önce internetten bile bulabilirsin sanırım
Soran+1 yılTeşekkür ederim
- +1 yıl
Rica ederim umarım mutlu olursun
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
3
Cevap
2Cevap
Geleceği olmayan öğretmenlik maliyle eş değer tabi sevdiğin için oku
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılMaliye de kötü, öğretmenlik de kötü
04 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılEkonomi mezunuyum. Benzer bölümler bilirsin aynı fakülte maliye de kazanmıştım. İyi ortalama ile bitirdim ama işsizim
Soran+1 yılEvet benzer bölümler üzüldüm sonumuz hep aynı olacak galiba. Aslında iş olanagı baya geniş niye böyle oluyor acaba
Cevap sahibi+1 yılİş olanağı geniş evet ama hep torpil vs. Sinavlar kat kat zor. Millet 2 3 sene çalışıp bir yere giremiyor. Şöyle diyeyim bankalar bile almıyor.
Cevap sahibi+1 yılBak 4 senelik üniversiteyi 3 sene de bitirdim. Mezuniyet ortalamam 4 üzerinden 3,12. Ben bile 2 senedir yok yok yok. Yok deneyimli arıyoruz, yok o sertifika. Bankaya basvuruyorsun dönüş yapmıyor gibi gibi
+1 yılVallahi ona sen karR ver
03 Yorumla
Soran+1 yılZaten son kararı ben vereceğimda buraya hangisi daha iyi diye bilenler yardımcı olsun diye yazdım.
- +1 yıl
Bize sorma bunu kendi başına karar verebilirsiniz
Soran+1 yılYardımcı olmak isteyenler gayet güzel şekilde cevap verdi. Sana özel olarak soran yok sorumun altına gelen sensin. Şimdi gidebilirsin.
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 387 cevap paylaştı.
+1 yılİmkanın varsa geç
01 Yorumla
Soran+1 yılİmkanım yok işte puanlar çok yüksek ve yatay geçiş falan da yapmam galiba
+1 yılOlur
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım