Staj yaptım derslerimi güzelce anlattım ama öğretmen öğrenci ilişkisi, meslektaşlarımla kuracağım ilişkiden biraz çekiniyorum. Nasıl davranmalıyım? Ezilir miyim? Bin tane soru var aklımda
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 38,3b cevap paylaştı.
u +1 yılEtkili bir cv hazırlamanın ön koşulu kariyer hedeflerinin gerçekçi bir şekilde belirlenmesidir. Belirlenen kariyer hedefi kişinin başvurulacak pozisyona uygun kişisel ve mesleki özelliklerini tanıtıp başvuru amacını belirtirken yardımcı olacak önemli bir unsurdur. CV içerisinde kişisel bilgiler, eğitim bilgileri, iş ve staj deneyimleri, beceriler, eğitim ve sertifikalar ve referanslara yer verilmelidir.
KİŞİSEL BİLGİLER
Ad-soyadı, açık adres, ulaşılabilir telefon numarası ve e-mail adresine özgeçmişin üst kısmında ortalanarak yer verilmelidir. Kişisel bilgileriniz, telefon numaranız ve e-posta adresiniz güncel olmalıdır. Mail adresiniz isim ve soyisimden oluşmalı, resmi olmalıdır.
Seçtiğiniz fotoğraf başvurulan pozisyona uygun olmalıdır. Pozitif bir fotoğraf tercih edilmeli, abartılı rötuş olmamalıdır.
Doğum tarihi, doğum yeri ve medeni durum da bu başlık altında yer almalıdır.
Erkeklerin askerlik hizmeti ile ilgili bilgiye yer vermeleri uygun olur. (Askerlik hizmeti başvuru yapılacak ülke veya kurumun politikaları ile bağlantılıdır. Özellikle yurt içinde bu hizmetin tamamlanmış olduğunu belirtmek erkek adaylara avantaj sağlayabilmektedir. Askerlik sürecinde gerçekleştirilen görevler başvurulan pozisyonla alakalı ise yazılması yine avantaj sağlayan bir durum olabilir.)
Uyruğa yer verilmelidir. (Özellikle yurt dışı için yapılan başvurularda yer verilmelidir.)
Sürücü belgesine yer verilmelidir. (Başvurulan pozisyon için bir gereklilik ise mutlaka yer verilmelidir.)
EĞİTİM BİLGİLERİMezun olunan okul ve bölümler ters kronolojik sıra ile belirtilmelidir. Yani en son bitirilen okul en üstte yer almalıdır.
Okul bilgilerine yer verilirken giriş ve mezuniyet yılı yazılmalıdır.
Okul yaşantısı sürecinde elde edilen dereceler, başarılar ve genel not ortalaması çok düşük değilse yer verilmelidir.
İŞ VE STAJ DENEYİMLERİİş ve staj deneyimleri ters kronolojik sıra ile yazılmalıdır.
Çalışılan yerde ilgili pozisyonun belirtilmesi ve pozisyon doğrultusunda alınan sorumluluklar ve yapılan işler sıralanmalıdır.
Bunlar belirtilirken yapılan işler ve alınan sorumluluklar özelinde elde edilen başarıların vurgulanması önemlidir.
BECERİLERBilinen yabancı diller ve bilgisayar programları seviyeleriyle birlikte yazılmalıdır. Bunun yanında başvurulacak ilgili pozisyon için gerekli spesifik becerilerde eklenmelidir.
İlgi alanları yazılmalıdır. Özellikle başvurulacak pozisyonla ilgili olabilecekler eklenmelidir.
EĞİTİM VE SERTİFİKALARKatılım gösterilen mesleki kurs ve eğitimlere, sertifikalara yer verilmelidir. Kronolojik sıraya uygun şekilde eklenmeli, eğitimin konusu, alındığı kurum, eğitimin başlangıç ve bitiş tarihleri ve eğitmenin ismi gibi detaylar yazılmalıdır.
REFERANSLARReferanslar başvurulan pozisyonla ilgili bağlantısı olan kişilerden seçilmelidir.
Referanslar ulaşılabilir olmalı ve ilgili kişi veya kişilerden referans olarak eklenilmesi için izni alınmalıdır.
Çok fazla referans gösterildiği takdirde başlıklara ayrılabilir. Bu başlıklar mesleki, akademik ve kişisel referanslar olarak ayrılabilir.
Her referansın adı soyadı, mevcut unvanı, çalıştığı yerdeki pozisyonu ve iletişim bilgilerine (e-posta ve telefon) yer verilmelidir.
Referans bilgileri paylaşılmak istenmediği takdirde ‘’Talep edildiğinde verilecektir.’’ ibaresine yer verilebilir.
YABANCI DİL
Yabancı dil bilgisi okuma, yazma, konuşma, dinleme becerileri olarak ayrı şekilde derecelendirilmelidir.
Varsa sınav puanı eklenebilir. (IELTS, TOEFL, YDS vb.)02 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim zahmet etmişsiniz de ben kabulden sonrasınıia kaygılanıyorum
- +1 yıl
Rica ederim bende rahat ve iyi düşünmeyi deneyin. başarılar
En İyi Cevaplar
13 yıldır özel okuldayım. Tecrübesiz olman sorun değil. Öğretmenliğin fıtratında yardımcı olmak, yol göstermek var. Zümren veya okulda nispeten tecrübeli olanlardan bilmediğin konularda açık yüreklilikle yardım isteyebilirsin. Başvuracağın okulun kendi yayını vardır ya da kullandığı kitaplar bellidir. Başladığında mutlaka incele, derse hazırlıklı git. Eğer 7-8 ya da 11-12 gibi sınav grupları ile çalışacaksan ilgili sınavların sorularını mutlaka çözmüş ol. Hitap edeceğin kademeyi tanı. Oynadıkları oyunlar, espri anlayışları, arkadaşlık ilişkileri vs. öğrenmeye çalış. Varsa ders aralarında okul ya da çocukluk anılarını anlatarak sıcak bir sınıf iklimi oluştur. Öğrencilerine ismiyle hitap etmeyi unutma. Öğrenci, öğretmene göre şekil alır. Kendi çizgini koruman, adil ve tutarlı olman çocuklar için çok önemlidir. Yeni öğretmenlerini tanımak için sordukları sorular abesle iştigal olabilir. Neden öğrenmek istiyorsun ya da şimdi derse geçelim umarım derse karşı da bu merakı gösterirsin gibi topu taca atacağın cevaplar olsun bir kenarda. Lazım oluyor. Akademik bir soru gelir ve bilmezsen emin olamadım bakıp söyleyeceğim de. Samimi, dürüst, açık yürekli, kendin gibi ol. Ne öğretmen ne de öğrencilerle başka öğretmenlerle ve idareyle ilgili konuşma. Nezaketen şık değil zaten. Ama özellikle ilk yıllarda bunun sıkıntısı çok yaşanır. Aklıma gelenler bunlar. Ne olacak diye çok dişünme. Herkes ilk yıllarda aynı şeyi yaşadı. Seni anlayacaklardır, merak etme.
02 Yorumla
+1 yılTecrübe kazanmak çalışarak elde edilecek bir süreç. Tecrübesiz olman, kötü bir şey değildir ki. Zamanla sende çalıştıkça tecrübeli olacak ve yeni başlayan öğretmenleri gördükçe, hafif bir tebessüm oluşacak yüzünde. Asla çekinme canım. Eğer işe kabul edilirsen, ne yapacağım düşüncesine girme. Çalışmaya başladığın zaman öğretmen arkadaşların zaten seni hoş karşılayacak ve görevinde başarı sözcükleri ile seni mutlu edeceklerdir. Saygı ve sevgi çerçevesinde bir ilişki kurduktan sonra emin ol hiç bir problem olmayacak. Ayrıca öğrencilerini yönetecek ve eğitimi verecek olan sensin. Onlara da bir eğitimci olarak, sevgini ve biraz olsun sınıf disiplinini koruyarak davranırsan inan her şeyin aslında normal olduğunu, boşuna heyecan, tedirgin, endişe ile içini kapladığını fark edeceksin. Kendine güven, emin ol. Başta ilk haftalarda zorlanır, utanırsın normal bir durum. Sonra ki haftalarda da alıştığının farkına varacaksın kuzum. Hadi hayırlısı olsun...
12 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim. Sınıfa girince tanışma evresinden sonra ne yapacağımı bile epk bilmiyorum
- +1 yıl
Tanışma aşamasından sonra alanınız gereği hangi konular veya yapılması gereken eğitimler ne ise, başlangıç yaparak ilk gün çok yoğunluğa girmeden öğrencilerinize bilgi aktarımı yapabilirsiniz..
Ezilmezsin. Başvur tecrübesiz olman bir şey değiştirmiyor. İddialı ol. Ve hiçbir polemiğe girme işe başlayınca birde öğrencilerle aran hep iyi olsun. Öğrencilere ve velilere kendini sevdirirsen zaten tutulursun
01 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
4
Cevap
4Cevap
Bence ne olursa olsun bir öğrencinin öğretmene olan saygısı her zaman çok fazla bunu nereye gidersen git öyle. Bir öğrenci olarak şöyle söyliyim tabiki öğrencilerinize karşı samimi olun ama fazla yüz vermeyin. Disiplin de çok önemli aynı zamanda yeni bir öğretmemiş gibi değil de kaç yıldır bu mesleği yapıyormuş gibi davranın kendinize hissettirin . Öğretmenlere karşı da sıcak kanlı birisi olursanız ve bunu hissettirirseniz orada asla yabancılık hissetmezsiniz çok çabuk alışırsınız. Ablam öğretmen ondan biliyorum
10 Yorumla
m +1 yılKanka zatenn asgari ücret verecekler muhtemelen. At cv ni. Hoşuna gitmezse çıkarsın
13 Yorumla
Soran+1 yılÖğrencilikten yeni çıkmış birine asgari ücret acun ılıcalı olmak demek
- +1 yıl
Öyle düşünme işte. Çok büyük emek var. Ama bir yerden başlaman gerekir
Soran+1 yılPara kazanmayı görmem gerekiyor
+1 yılKorkma ama sessizde kalma yani seni çekingen pasift görmesinler aksine atılgan kendi kararlarını verebilen bir öğretmen olarak tanısınlar. 8 senelik özel kurumda öğretmenlik yaptığım için tecrübeme dayanaaraak söylüyorumm
02 Yorumla
Soran+1 yılMaşallah. Yani öğrencilikten yeni çıktım her halimden belli olur. Ücretli öğretmenlik olsaydı en azından tecrübe kazanırdım. birde devletteki ortam daha samimi geliyor bu açıdan
- +1 yıl
Branş nedir hocam. Ben de özelde eli kalem tutan işçiyim. 🤷🏻♂️
+1 yılÖğrenciyle ilişkide en büyük sorunun disiplin sağlamak olacaktır. Disiplin derken bağırmak çağırmak gelmesin sklinam bagirmadan disiplin sağlamak bitwz tecrübe işi. İş arkadaşlarıbı çok da şey yapma. Bolca dedikodu döner. Herkesle herkes hakkında konuşmamaya dikkat et.
Cv. yi direkt elden vermek genelde daha iyi sonuç verir. İnternette cv paylaşım sitelerini de kullan tabi.13 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim
- +1 yıl
Bu arada branş nedir. Benim matematik. Ortaokul.
Soran+1 yılResim
Gizli Üye(25-29)+1 yılSadece olduğun gibi davran hiç kimse ezemez şimdiden kolay gelsin başarılar
034 Yorumla
Soran+1 yılKorkumu yenebilswm
Cevap sahibi+1 yılKorkacak hiç bir şey yok bir yerden başlamak zorundasin
Cevap sahibi+1 yılZamanla alışıp gidiyor insan
Cevap sahibi+1 yılTüm cesaretini topla hepsi bu
Soran+1 yılYa öğrencilikten yeni çıktım her halimden belli oluyor
Cevap sahibi+1 yılHerkes bir zamanlar ogrencilikten yeni çıkmıştı kendinizi de ezdirmeyin. Yaşını başını almış karekteri tam oturmamış tiplere
Cevap sahibi+1 yılEminim çokta başarılı olursunuz branş nedir bu arada
Soran+1 yılResim öğretmenliği
Cevap sahibi+1 yılTamam çok güzel bir branş şimdiden kolay gelsin
Soran+1 yılYa evet ben öğretmen olsam yeni biri gelse sahip çıkarım yalnız hissetmesin derim insanlar niye böyle
Cevap sahibi+1 yılBize bir resim öğretmeni kız gelmişti offf ipince parmak izleri çıkmıştı iki yanağımda herkes resim çizerken ben tesbih çekiyordum sınıfta :)
Cevap sahibi+1 yılKimsenin sana sahip çıkmasına gerek yok herşeyi akışına bırak
Cevap sahibi+1 yılEminim bir sürü derdi olan insanlar seni yanına almak için senle konuşup arkadaş olacaktır
Soran+1 yılBen izmandud gibiyim
Cevap sahibi+1 yılVurdum mu yapışır öğrenci
Cevap sahibi+1 yılBoy kaç
Cevap sahibi+1 yılBence güzel günleriniz olur o okulda hiç korkuya gerek yok
Cevap sahibi+1 yılKolay gelsin başarılar
Soran+1 yıl1.69
Soran+1 yılİnşallah. Yapılıyım belki korkarlar sjsj gerçi yeni nesil bebeler benden iri
Cevap sahibi+1 yılKorkarlar hocam biraz disiplinli olursunuz gerçi eskisi gibi dayak yok ama sert bir görüntü rahat geçer dersler
Cevap sahibi+1 yılKilo çok mu fazla yapılı derken
Soran+1 yılYok kilom yokta iri kemikliyim
Soran+1 yılÇıtı pıtı biri değilim
Cevap sahibi+1 yılKilo 65 ten fazla mı merak ettim
Cevap sahibi+1 yılKolay hasta olmazsınız güçlü bir bünye iyidir
Cevap sahibi+1 yılDerste resim çizmeyip tesbih çeken öğrenciye kizarmisiniz
Soran+1 yılO civarda diyim. He ya güçlüyüm şükür
Cevap sahibi+1 yılKolay gelsin o halde güzel günler geçirirsin
Cevap sahibi+1 yılParada kazanırsın
Cevap sahibi+1 yılArabanı falan alırsın
Soran+1 yılPara çok değerli değil benim için ama hayatımı devam ettirmek için çalışmam lazım şu anlık
Cevap sahibi+1 yılÇalışınca her şey yoluna girer buna emin olun kimse kimseyi ezemez
Cevap sahibi+1 yılSiz sadece işinizi yapmaya çalışın kimse umrunuzda olmasın
Sakin ve rahat ol,1 haftaya alışırsın hiç merak etme
03 Yorumla
Soran+1 yılÖğretmen vasfı yok gibi hissediyorum
Soran+1 yılİnşallah ya.
+1 yıltabiki senin yoluna taş koyanlar olacak o taşları kenara atınca yolun açılacak
027 Yorumla
Soran+1 yılİşte daha tecrübesiz olunca insanların pisliğinden korkuyorum
- +1 yıl
Ben 5 yıldır gorevdeyim hala neler yaşıyoruz oo
Soran+1 yılÖğretmen misiniz
- +1 yıl
Uzmanım
Soran+1 yılAllah kolaylık versin. Sizin iş hepsinden zor tabi karşılaşmanız normal ama bu kurumlar da insanlara rahatlık batıyor birbirine sarıyor ezmeye çalışıyor ne gerek var
- +1 yıl
Amin teşekkürler, ne kimseye yakın ol ne uzak yakın olursan kavga çıkar uzak olursan cephe alırlar selam merhaba gule güle en güzeli
Soran+1 yılHaklısınız
- +1 yıl
Ne öğretmenisiniz
Soran+1 yılResim
- +1 yıl
İlkokulda resim öğretmenimi çok severdim onun ilgisi sayesinde mansiyonlar alurdim ama onun resmini çizmistim ilgilenmemisti kirilnistim
Soran+1 yılVaahhh. Biz öyle tablolar inceliyoruz ki inanın bu yüzden de adapte olamam diye korkuyorum. Aklım hep rönesans tablolarında kendim bile yaptıklarımı beğenmiyorum bıraktım 🤣
- +1 yıl
Onlar nasıl oluyor yani detayi ne
Soran+1 yılRessamların genel hayatı dönemleri resim içinde bulunan mesajlar ve tabiki de kusursuz işçilikleri
- +1 yıl
En güzeli soyut resim karala birşeyler sonra ressam neler anlatmış burada waow diye pahalıya sat :D bu fikir iyi aslında
Soran+1 yılSoyut resim yapandan daha sahtekar insan yok. Birde ressam ve sanatçı derler kendilerini ama belki bir bardağı bile çizemezler.
- +1 yıl
Her işin uckagitcisi var, ressamların hayattayken prim yapmaması gibi
Soran+1 yılHep sahtekarlar kazanıyor
- +1 yıl
Ben ayin sonunu zor getiriyorum millet parasını koyacak yer bulamıyor hayat işte
Soran+1 yılAskerleri maaşı iyi diye düşünüyoruz ama işte içine girmeden belli olmuyor
- +1 yıl
Bende oyle saniyordum Bu sene işler çok değişti her şey çok pahalı geldiği kadar da harcaman oluyor
- +1 yıl
Birde kredim çar
Soran+1 yılNe diyim ki
- +1 yıl
Bereket versin bereket
Soran+1 yıl🤣🤣 işin içine kredi girince bereket falan kalmıyor haklısınız
- +1 yıl
Napayim o kadar parayı tefeciden mi isteyim ev araba yoksa evlebemeyiz :d
Soran+1 yılEv araba için geleni boş ver
- +1 yıl
Ben şimdi çıkıyorum isterseniz ekleyin eklemezseniz de kendinize iyi bakın Allaha emanet olun
2 ayBen de cv bırakmayı düşünüyorum ne yaptınız dönüş aldınız mı acaba
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kızlar Bir Adım Öne > Sorular > Özel okula cv atacağım. Tecrübesizim biraz çekincelerim var. Neler önerirsiniz?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat