Başlayalı 2 3 gün oluyor çıkmam için 1 ay doldurmamış gerekiyor diyorlar yoksa iş kur ceza keser falan demişler
1 ay
A101'de çalışıyorum, istifa vereceğim. İstifa nasıl verilir?

Şöyle bir şey var. Zaten bir personelin deneme süresi 15 gün ya da en fazla 1 aydır. Yalan, yanlış bilgilere asla inanma canım. Eğer daha yeni işe başladıysan, sorumlu olan kişiye çıkmak istediğini dile getirebilirsin. Asıl sorumlu kişiler genelde market ortamında haftada bir veya ayda bir gelirler. Sen market müdürü ile görüş. Müdürün zaten gerekli yere çıkış için bildiride bulunur. Sana haber verir ve yapman gereken bir şey varsa, kurallara uyarak ilerlersin. Onun dışında daha yenisin zaten ve çıkma konusunda endişe etme. Bir de günü daha fazla geçirmeden, dile getir ki hızlı bir sonuç almak için..
Ben market sektöründe müdürüm. şöyle söyleyim deneme süresi 2 aydır zaten bu süreçte işe gitmeyebilirsin 3 gün işe gitmediğin takdirde devamsızlıktan otomatikman iş çıkışın veriliyor sen 6 aylık işçi değilsin sana ceza nasıl kesecekler? 30 TL açıkta maaşından kesilecek sen ödemiyorsun şu an. ay sonu kesilecek o.
İhbar tazminatı ödemen lazım 1 ay değil 15 gün eğer yeni başladıysan
İşçinin hizmet süresi 6 aydan az ise 2 hafta, 6 ay-1,5 yıl arasında ise 4 hafta, 1,5 yıl-3 yıl arasında ise 6 hafta ve 3 yıldan fazla ise 8 hafta önce işten ayrılacağını işverene bildirmesi gereklidir. Bildirim şartına uymayan taraf, bildirim süresine ilişkin ücret tutarında tazminat ödemek zorundadır.
Bunun dışında eğer senin yerine personel bulurlarsa 15 gün beklemedende çıkarsın ama karşı taraf bildirmezse ve kabul ederse.
2ay dolmadan çıkarsa 15 gün ihbar olmaz
Girerken imzaladığın sözleşmede 1 ay doldurmanı gerektiren bir madde yazmıyorsa ilk 2 ay deneme süresidir. İhbar süresini beklemeden çıkabilirsin
Cevap
19Cevap
A101 pislik bi sektör ilk kez 18 yasimda çalışmak istedim girdim kizin biri cocuk alayci sekilde yanlis yere gonderme haa dedi kontoru bende işimi biliyom merak etme sen dedim tek dedim bu şikâyet etti beni neler demis hakkimda tehdit etti beni bilmem ne mudur popo kadar cocun lafina bakti bi ton laf yapti ne bicim insansin yemin ediyom inanmadi 2 gun olmuştu ise gireli babam bi güzel dayak atti. En sonunda ettim beddualar buldu üzüntüyle cok sukur hirsizlik yapmis işten atmislar müdürü.
Bu ihbar tazminatı konusu tamamen işçiyi kandırma amaçlı, dava falan açmaları gerekir 3 kuruş paradan dolayı ne A101 uğraşır ne de herhangi bir fabrika vs. Genelde işçileri tutmak, gerçekten çalışıp çalışmayacağını anlamak için işe girerken söyledikleri falan bir şey bu. Ayrıca bu güne kadar kimsenin de ihbar tazminatı ödediğini duymadım.
İstifa verdirtmiyorsalar ısrar et
Olmazsa şikayet et onları korkma acıma
Market sektörü en boktan sektörler arasinda. Eti sinirinden ayırır gibi çekip koparirlar adami ikiye.
Hiç acimazlar yaptigin basari onlara ait olur onlarin başarısızlığı sana.
Şikayet et hiç korkma. Arkasini da birakma
A101 öyle evet ama BİM daha iyi ve rahattır ben oradayım şahsen bazen eleman eksikliği dışında sektör gayet anlayışlı
Hayır öyle bir şey yok. Çıkmak istediğini söyleyeceksin bu kadar. Çıkartmıyorlarsa zaten yeni başladın 3-4 gün gitme zaten çıkışın gerçekleşir.
Yanlış bilgi gelmiş sana eğer işkur ile girdiysen 15 gün içinde cikabilirsin kısa bir dilekçe yaz gönder. hemen çıkarsın
Yok öyle bir şey bir ay doldurma falan. Yalan söylüyorlar
Cezayı onlara keser sen çık bokuda onlara at kötü davrandılar bana de
Boş yapma
Sakin ol hayatın zorlukları bazen görmezden geleceksinn bardağın dolu tarafından bak
Olay zorluk değil ki bu başka bir şey hayatım da çoğu zorluğu gördüm diyebilirim gerçekten asiri zor
Biliyorum ama insanlr öyle cahil çok ülkede ama ne yapacaksn idare et sen bir ay
Gerçekten öyle.. normalde sabırlıyım ve herkese nazik kibar olmaya çalışırım empati yaparim karşılık beklemiyorum ama darmaduman oldum çok zormuş
Çok haklsn ama bu her sektörde öyle adam bir liraya bizi satın aldığıni sanyr görgüsüzluk had safhada
Öyle gerçekten
görmezden gel gitsin
kim diyor ya bu saçmalıkları ahahhaha 15 gün dolmadan her an çıkabilirsin adamları yok senide saf bulmuşlar her türlü çıkarsın ki:P
İse girerken kağıt imzaladım sorun olmaz mı Birde kasadaydim bugün 36 tl kasa acigi varmış falan onu da vermem gerekiyor dimi
imzalasan ne olucak ya 2 ay deneme süreleri var bu tarz yerlerin atıyorum öldün işe gidemicen 1 ay çalışmı dicekler 15 gün ihbar süresini bile beklemeden çıkarsın ayrıca senin günlük kazancın ne kadarsa 36 tl açığıda oradan kesiversinler az haklarını bilin yahu
İnternet de örnekleri mevcut
Istifa et cik hiçbir şey yapamazlar
Çalışmıyorum yeter gari de
Deneme süresi var mıydı sözleşmenizde?
Direkt ayrılabilirsin
Yok öyle bir şey
Marketler cok kotü ya calisilmaz valla
Az daha dur sabret ceza ödemekten iyidir
Neden cikmak istiyorsun
ne guzel ise girmissin calis iste
İşe Gitme bırakıyorum de
En İyi Cevap