Özel eğitim öğretmenliği okumayı düşünüyorum da tam emin olamadım beni biraz aydınlatır mısınız
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılÖncelikle bu alanın ne kadar kıymetli olduğunu belirtmek istiyorum. Ben çocuk gelişimciyim onun haricinde de özel eğitim üzerine dersler gördüm bu yüzden bölümümle biraz olsun bağı vardır. Özel eğitim mesleği sabır gerektiren, emek isteyen, uygulama dışında teorik bilgilerede sahip olunması gereken bir alandır. Birçok çocuk var otizm veya herhangi bir kaynaştırma öğrencileri mevcuttur. Onların hal ve hareketlerinden tut, eğitimlerine kadar destek olmak zorundasın. Şefkatli, sevgi dolu ve onu anlayarak, ona değer vererek yaklaşımda bulunman gerekiyor.
Elbette maaş olarak çok iyi bir bölümdür. Mezun olduğunda herhangi bir kurum ve rehabilitasyon merkezlerinde çalışma imkanına sahipsin. Kpss yapıp ve ayrıca öğretmen yetenek sınavına girip yeterli puan sonucu, devlet memurluğu hakkını kazandığın zaman öğrenci sayısı 5 veya 6 kişiyi geçmiyor. Çok ciddi, dikkat edilmesi gereken bireyler olduğu için, sınıf sayı mevcutları da bu yüzden az kişidir. Sabır ve emek isteyen bir daldır bunu zaten belirttim. Çocukları seviyor, değer veriyor, onların bir bakışında da anlayabiliyorsan, kendini onların yanında da huzurlu hissediyorsan işte hiç başka düşünceye kapılmadan özel eğitim öğretmenliği okumanı tavsiye ediyorum..14 Yorumla- +1 yıl
Anladım güzel açıklamissiniz bu yıl tercih etmek istiyorum. Mezun olduğumda atanabilir miyim acaba
- +1 yıl
Kpss ve öğretmenlik yetenek sınavınızdan yeterli puan alırsanız elbette atanma şansınız yüksektir..
- +1 yıl
Hmm peki inşallah atanabilirim
- +1 yıl
İnşallah..
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(25-29)+1 yılÖzel eğitim öğretmenliği okuyorum benim için en en mükemmel bölüm olabilir seçeceksen eğer gerçekten bu işi yapabileceğine güveniyormusun bu bi düşün okuması kolay bir bölümdür ama uygulama da gerçdkten zorlanabilirsin otizmde müdahaleler vs falan bunları uygulaması çok emek ve sabır gerektirir bu çocukların aynı zamamda aileleri sana çok güvenecekler yükümlülük fazla olacak çok kutsal bir bölüm
07 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılÖğrenme güçlüğünde keza zihin yetersizliğinde tek bir beceriyi öğretebilmek için belkide aylarını vereceksin
- +1 yıl
Anladım peki atanabilir miyim
- +1 yıl
Mezun oldugumda
Cevap sahibi+1 yılAtaması çok kolay bu bölümde sertifika sorunları olduğundan alan mezunu özel eğitimce açığı çok fazla kolayca atanabilirsin ki alan çeşitliliği çok fazla seçenekler çok atanada bilirsin rehabilitasyonda da çalışabilirsin Ramlarda da
- +1 yıl
Bu yıl üniversite sınavına girip bu bölümü tercih edicem siz hangi üniversitede okuyorsunuz
Cevap sahibi+1 yılAnadolu ünideyim
- +1 yıl
Kaçıncı sınıf peki
Yardımcı olabilecek kadar bilgim var. Öncelikle sabırlı mısın bu çok önemli. Sadece öğrenci olarak düşünme veli de çok zorlayıcı olabilir özel eğitimde. Atanması ile ilgili çok bir sorun yok. Meslek hayatında düzen çok önem arz ediyor. Adım adım bazen çok yavaş yavaş ilerleme bile seni çok mutlu edebilir
06 Yorumla- +1 yıl
Ben sabırlı ve anlayışlı bir karaktere sahibim bu mesleği icra etmek için uygun oldugumu düşünüyorum. Ve bu alanda çalışmak çok istiyorum özellikle kamuda
- +1 yıl
Bu yıl tercih yapsam mezun olduğumda atanabilir miyim
- +1 yıl
şu an 18.000 açık var
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
0
Cevap
1Cevap
Gizli Üye(30-35)+1 yılÖzel eğitim öğretmeni olsa iş görür mü
00 Yorumla
Kızlardan En İyi Cevap seçilmiş, ancak hala cevabını paylaşarak katkıda bulunabilirsin.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kızlar Bir Adım Öne > Sorular > Aramızda özel eğitim öğretmenliği okuyan var mı, nasıl bir bölüm?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat