Umarım bu konuda bilgili arkadaşlar vardır. 4 yıllık açık öğretimden veya 4 yıllık uzaktan eğitim mezunlar İelts sınavına girip yurt dışında yükseklisans yapabilir mi? Bazı yerlerde AÖF ve örgün mezunlar aynı haklara sahiptir yazıyor, yani master yapabiliyorlar. Bazıları da çoğu ülke kabul etmiyor yazıyor? Ülkeden ülkeye değişirmi bu durum? burs alınabilirmi? vs vs bilgisi olan aydınlatırsa çok sevinirim...
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Merhaba, ben Anadolu Üniversitesinde açıktan okuyorum ve bu soruyu sordum öğrenci temsilcisine. Evet, yurt dışında buradan alacağınız diplomayla yüksek lisans yapabilirsiniz dedi. Burs da alabilirsiniz ayrıca. Başarılar diliyorum. Her şeyin gönlünüzce olması dileğiyle...
Çok teşekkür ediyorum bilgilendirmeniz için ☺️ peki her ülke kabul ediyormu aöf mezunlerini veya uzaktan egitim mezunlarını? Denklik işi nedir anadolu ünisi diplomasi için geçerlimidir bu? Sizinde her şey gönlünüzce olsun... :)
Rica ederim :) Denklik demek diplomaların eşitliği yani sayılması demek. Hemen hemen her ülke ediyor kabul diye biliyorum. Uzaktanı bilmiyorum ama açıköğretim için böyle dendi :)
peki aöf veya uzaktan egitimden mezun olduktan sonra denklik nasıl alınır? Alınmasına gerek varmıdır? İtalya düşünüyorum master için... İtalya kabul ediyormu biliyormusunuz? :)
Google'da bunun yasal süreci yazıyordu yani tabii ki var alınmasına. Ben de İtalyaya başvurmayı düşünüyorum bu diplomayla. Yani olmasa uğraşmam öyle söyleyeyim size :)
Çok iyi :) teşekkürler bilgilendirme icin
Ne demek, rica ederim :)
Bu arada siz hangi bölümü okudunuz? birde sormayi unuttum pardon, Örgün Lisans okurken, lisans aöf veya uzaktan eğitim aynanda okunuyormu? kuzenim okuyordu sanırım ama onada soramıyorum konuşmadığım icin
Ben daha önce mütercim tercümanlık bölümü bitirdim. Şimdi Anadolu üniversitesinde halkla ilişkiler ve reklamcılık okuyorum lisans. İkinci soruyu cevaplayayım, evet o şekilde oluyor.
Saolunn☺️🥰
Rica ederimm :)
Canım aöf, örgün fark etmiyor. Diploma aynı diplomadır. Aynı haklara sahiptir, aynı kurumda yer alabilir tek fark, sadece diploma üzerinde aöf yazdığına dair bilginin olmasıdır. Onun dışında, asla ve asla fark yoktur. Aöf mezunları olan kişiler, yurt dışında master elbette yapabilirler. Örgün eğitimden farksız, ortalama kapsamında ve özellik dil kapsamında başvuruları kabul eder, master yapma hakkına sahip olursun. Bu konuda için rahat olsun canım..
Çok teşekkür ederim değerli yorumunuz için... Peki her ülke kabul ediyormu bir bilginiz var mı bu konuda? Yani ben İtalya istiyorum, 4 yıllık örgün bir eğitim alırken aynı zamanda aöf 4 yıllık veya uzaktan egitim 4 yıllık okuyabilirim değilmi aynanda?
kusura bakmayın biraz fazla soru sordum ama internette çok aradığım soruların cevabına rastlayamadım herkes farklı konuşuyordu
Tatlım 4 yıllık lisans eğitimi alırken, ikinci bir lisans eğitimi alınma yoktur. Ancak 4 yıllık örgün okuyup, 2 yıllık ön lisans yapabiliyorsun.
Her ülke kabul ediyor mu bilemiyorum. Çünkü, her ülkenin kendine ait bir sistemi ve tercihleri var. Genel anlamda ama, yurt dışında master yapma hakkın vardır.
Estağfurullah sorun değil sormak hakkın elbette. Rica ediyorum..❤️
Benim kuzenim Örgün lisans halkla ilişkiler okurken aynı zamanda İstanbul ünisinde lisans uzaktan eğitim çocuk gelişimi okuyordu bu nasil mümkün olabilirki? sormak isterdim tabi ona ama konuşmadığım için soramadımda
Benim zamanımda böyle bir sistem yoktu. Şu an varsa bilemiyorum. Varsa bile, harika bir haber senin için💗
sanırım 2016 da geldi emin değilim... Tekrardan çok saolun yardımınız için iyi günler🥰💗💗
Rica ediyorum iyi günler ❤❤
Yapabilirsin
Peki burs alınabilirmi hangi ülkeler kabul etmiyor biliyormusunuz?
Burs konusunda başvuru yaparsın ama hangi ülke alıyor bilmiyorum
tamamdır teşekkürler👍
Rica ederim