Özel bir şirkette çalışıyorum. Allah nasip etti, tesettüre girmeye karar verdim. Fakat çalıştığım şirkette biraz problem var. Projede personel aranıyor diye bana sms geldiğinde şartlarda özellikle 'başı açık' ibaresi vardı. Şirkete tesettüre gireceğimi söylediğimde nesnel olarak ispat edemeyeceğim şekilde mobinge maruz kalacağımdan korkuyorum. Yasal olarak kendimi nasıl savunurum bilmiyorum. Yardımcı olabilir misiniz?
Tesettüre Girdiği İçin Personel İşten Çıkarılabilir mi?
Dava açarsan kazanırsın. Bu konuda emsal olabilecek davalar vardı. Seni işe geri alırlar hatta tazminat bile alabilirsin. Bi avukata başvursan daha iyi bilgi verir. Umarım bunlara gerek kalmaz da uğraşmazsın davayla falan.
Diğer arkadaşa şunu demek istiyorum. Öncelikle ben müslüman değilim. Bırakın insanlar başkalarına kötü bir şey yapmadığı sürece neye inanmak istiyorsa inansın. Niye karşındakine saygı duyamıyorsun? İster Allah'a ister diğer binlerce tanrıdan birine inansın ne farkedecek? Şu an ülke bu durumdaysa senin gibi düşünenler yüzünden bu durumda. Yaptığınız hareketler, kullandığınız kelimeler insanları uzaklaştırıp olmayacak tarafa itiyor.
Soruyu soran arkadaşım sen de kusura bakma sorunu biraz siyasete çektiğim için :)
0
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Yorumunuz için teşekkür ederim. Benim ateist Hristiyan arkadaşım oldu. Bu kararı aldım diye kendimi en iyi Müslüman addedemem. Günah varsa onun günahı kişinin kendisi bir yorum istemedikçe de kimsenin hayatına salça olmam. Haddim değil. Keşke herkes sizin gibi düşünse. İyi günler.
Yeni hayatında mı diyeyim ne diyeyim bilmiyorum mutluluklar diliyorum. Keşke herkes *bizim gibi düşünse diye düzelteyim cümleni. Görüşürüz, iyi günler :)
Gidip diyanette çalışsanıza kapalısınız ama size uygun olmayan her yere girmeye çalışıyosunuz ondan sonrada mağdurumda mağdurum şirket sahibi almıyo demekki kapalı niye zorluyosunuz
Merhaba yorumunuz için teşekkür ederim. Üslubunuzu saldırgan ve yargılayıcı buluyorum. Hayatta aynı görüşleri paylaşmak, aynı yolda yürümek zorunda değiliz. Fakat bu bir kişinin inancı sebebiyle ayrıştırılmasını gereken bir durum değil. İnanır mısınız bilmem fakat ben benim durumumda bir Musevi, Hristiyan, Ateist olsa onu da savunurdum. Size önyargıdan, saldırgan üsluptan uzaklaştığınız bir hayat diliyorum