Nisan ayında 29 yaşına giriyorum. Tam olarak bugün üniversite okumaya karar verdim 😀 bir mağazada kasiyer olarak çalışıyorum ve bugün yaşadığım bir olay neden kendine bunu yapıyorsun? Çok daha iyi yerlerde olabilirsin diye düşünmeme neden oldu. Tabii ki bir yandan da geç mi kaldım, bu saatten sonra nasıl olacak diye düşünmüyor da değilim 😕 sınava yaklaşık 5 ay var zaman olarak da yaş olarak da geç mi kaldım sizce?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Üniversite her yaşta okunur, yeter ki sen iste ve kararlı olur. Bizim üniversitede 40 küsür yaşında bir abimiz okudu bizimle birlikte, özel hayatında ne yapar bilmiyorum ama fakülte 3. sü oldu adam radyo, televizyon ve sinema bölümünde iletişim fakültesi. 30 küsür yaşında bir başka abimiz de bir yandan memur olarak çalışıp yine bizim bölümde okudu. Benden çok okula geliyordu herif 😂 şimdi ben de aynı kurumda işe girdim mezun olduktan 3 ay sonra, her gün serviste görüyoruz birbirimizi, arada sohbet ediyoruz ☺️
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Üniversite her yaşta okunur, yeter ki sen iste ve kararlı olur. Bizim üniversitede 40 küsür yaşında bir abimiz okudu bizimle birlikte, özel hayatında ne yapar bilmiyorum ama fakülte 3. sü oldu adam radyo, televizyon ve sinema bölümünde iletişim fakültesi. 30 küsür yaşında bir başka abimiz de bir yandan memur olarak çalışıp yine bizim bölümde okudu. Benden çok okula geliyordu herif şimdi ben de aynı kurumda işe girdim mezun olduktan 3 ay sonra, her gün serviste görüyoruz birbirimizi, arada sohbet ediyoruz..
00 Yorumla
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 9,7b cevap paylaştı.
u +1 yılMerhaba, sizinle aynı yaştayız, bu yıl başladım ve ikinci üniversitemi okuyorum yani elbette insan geç gibi hissediyor. Şöyle bir dönüp bakıyorum da ilk üniversitem de olsa pes etmezdim yine okurdum. Sınava 5 ay var aslında iyi bir zaman bu ama o süreye kadar mevcut olarak işinizden çıksanız yani tamamen kendinizi bu yola koysanız o zaman güzel bir bölüm ve üniversite olabilir. Başarılar diliyorum. Her şeyin gönlünüzce olması dileğiyle...
032 Yorumla
Soran+1 yılİşten çıkmayı düşünüyorum zaten :) ama 5 ay da kısa bir süre gibi bilmiyorum umarım geç kalmadım
Soran+1 yılÇok teşekkür ederim bu arada 🙏🏻
- +1 yıl
Rica ederim. Bence yapabilirsiniz yani YouTube'dan çok faydalandım ben mesela. Birkaç tane de bütçem elverdiğince kitap aldım ve olayı hallettim yani siz de yapabilirsiniz :)
Soran+1 yılKaynaklar gereksiz pahalı zaten artık her şey YouTube da var gerçekten deneme falan alınır tabii ama kaynak almaya pek gerek yok aslında. Siz hangi bölümde okuyorsunuz şu an :)
- +1 yıl
Tabii eskiye göre çok pahalandı yani siz de haklısınız. Ben sözelden girdim sınava. Halkla İlişkiler ve Tanıtım okuyorum :)
Soran+1 yılHarika :) ben hangi bölümü istediğimi de net bilmiyorum aslında psikoloji istiyorum istemesine ama matematik temelim yok pek bu 5 ayda da zor biraz 😀
- +1 yıl
Teşekkürler :) Anladım o zaman sözelden bir bölüm düşünür müsünüz yani nispeten daha kolay :D
Soran+1 yılSözelim iyi aslında ama bölüm kısıtlı 😀ben de niyetim yok bahane arıyor gibi oldum 😀 istek var ama icraat yok o kötü yani yapamam olmaz diye korkuyorum bir yandan da
Soran+1 yılNeyse kafa şişirdim 😀
- +1 yıl
Yok estağfurullah kafam şişmedi. Sabaha kadar konuşabilirim :D Yani benim bölümüm güzel şahsen. Tavsiye ederim rahatlıkla. Yapabilirsiniz bence azmederseniz :D
Soran+1 yılAzmetsem çok şey yaparım da hevesim kalmadı gibi gören de beni 50 60 yaşında sanıcak 😀 kalan süre de strese sokuyor
- +1 yıl
Halen çok genciz kesinlikle yani hevesim benim de kaçıyor bazen ama benim de öyle oluyor yani dönem dönem olabilir çok normal ama isterseniz gelir yani sizin elinizde bence ve halen de çok süre var benim gözümde :D
Soran+1 yılNormalde sorsan gencim ama sınava gelince yaşlı oluyorum 😅
- +1 yıl
Ahaha valla ben açıktan da okuyorum Anadolu Üniversitesinde. Neredeyse dedem yaşındaki adamlar geliyor sınava giriyor benimle beraber. O kadar söyleyeyim :D
Soran+1 yılOnlar kadar olamadım ya pes 😄 pazartesi yepyeni bir başlangıç yapıp ders çalışmaya başlamam lazım hemen istifa edip 😀
- +1 yıl
Evet bence olursunuz ya hatta katlar geçersiniz. Yeter ki bir an önce harekete geçin, gerisi çorap söküğü gibi gelir :D
Soran+1 yılEvet önemi olan o zaten 😀
- +1 yıl
Ben işte piyasaya baktım çok bozuk. Yeniden okuyacağım dedim. Pandemi dönemiydi yine 2021 yılı. Oturdum çalıştım yani oldu :D
Soran+1 yılNe güzel işte o azim gelmiş sonucu da güzel olmuş 😀 ben de insanlarla uğraşmaktan sıkıldım açıkça söylemek gerekirse mağazacılık vs zor işler saçma sapan şeylerle karşılaşıyorsun. Biraz egoistçe olabilir ama daha iyi yerlerde olmayı hak ettiğimi düşünüyorum artık
- +1 yıl
Aynen ben o tarz yerleri iyi biliyorum. Geçmişte kasiyerlik yaptım bende. Sizi çok iyi anlıyorum ve hiç egoistçe değil yani potansiyeliniz var, isteğiniz de var gördüğüm kadarıyla. Bu düşünceniz çok doğal. Mağazacılığı başkaları yapsın :D
Soran+1 yılYaptıysanız beni çok iyi anlarsınız zaten 😀 insanlar egolarını tatmin etmeye geliyor sanki alışveriş yapmak yerine. İsteğim var da icraat olmalı hem de bir an evvel 😅
- +1 yıl
Evet, vallahi dediğiniz gibi. Ben müşteri olarak bile dayanamıyorum bazı insanlar çok kaba davranıyor oradaki personellere :D ya şöyle düşünün okumayıp ne yapacaksınız yani aklınızı çelen bir şey bir fırsat olur da dersiniz ki okul kenarda dursun şöyle. Yani öyle bir şey de yok mevcut durumda. Ben kendimi öyle motive ettim açıkçası. Yurt dışı bağlantımı da güçlendirmenin en kısa yolu da dedim :D
Soran+1 yılÖyle ne yazık ki. Bir şey yapmayacağım okumazsam kasiyerliğe devam 😂 33 34 yaşında mezun olmak düşüncesi de geç kalmış hissettiriyor ama okusam da okumasam da o yaşa gelicem zaten o da var yani 😀
- +1 yıl
Ben o konuda şöyle düşündüm. Üstten ders alarak 32 de bitireceğim sonra yurt dışına gidip 34 de yüksek lisansı bitiririm sonra 1 yıl daha kalırım orada. Tabii bir yandan da okurken de çalışırım. 34 ten sonra doktoraya başlar sonra bakarım duruma. Beni bu motive ediyor tam olarak :D
Soran+1 yılDoğru aslında geleceğe yönelik plan ve hedefler insanı motive ediyor. Ben pek başaramıyorum ama galiba bunu 😀
- +1 yıl
Evet bence onu keşfetmeniz lazım :D bir de şöyle bir şey fark ettim geçen. Bizim okulda benim bölümümden psikolojiye yan dal oluyormuş mesela. Çift dal gibi işlev görmez tabii ama yan dal da güzel. Dolayısıyla siz de üniversiteye girdiğinizde bu tarz imkanlardan faydalanabilirsiniz :D
Soran+1 yılBu yaştan sonra ne yan dalı diyormuşum ahahah şaka bir yana ben de bilmiyordum iyiymiş gerçekten. ben bi’ başlasam çalışmaya devamı gelecek inanıyorum 😀
- +1 yıl
Ben de inanıyorum size. Elimden daha fazlası gelse veya nasıl daha iyi motive edebilirim onu bilsem hemen yaparım gerçekten :D
Soran+1 yılBeni motive edecek bir arkadaşım da var artık KS’ de 😄 aslında öncesinde benim yapmam gereken bir şey var artık bir yerden “başlamak” 😅 devamı gelir herhalde
- +1 yıl
Buna sevindim :D Aynen başlamak bitirmenin yarısıdır derler. En önemli adım o olacak :D
Soran+1 yılKesinlikle öyle 😄
- +1 yıl
:D :D
Gizli Üye(30-35)+1 yılBende üniversite bitirdim ve işsizim markette falan çalıştım ama yapamadım. Bitirdiğim bölümde iş olanakları çok ani bir şekilde kapandı. Üniversite okumak güzel bir şey insana bir şey katıyor ama illa iş bulacaksın anlamına gelmiyor. Tabi sen 29 yaşında girersen daha akıllı bir kafayla okur ve mezun olmadan işini sağlama alabilirsin.
06 Yorumla
Soran+1 yılHaklısın baya olgun bir yaş 18 19 a göre 😀
Cevap sahibi+1 yılHangi bölümde okuma istiyorsun.
Soran+1 yılPsikoloji
Cevap sahibi+1 yılUmarım inşallah kazanırsın. Tabi okurken kariyerini planlamayı unutma bitirince kariyer yolun hazır olsun bence
Soran+1 yılTeşekkür ederim umarım 🙏🏻
Cevap sahibi+1 yılRica ederim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
33
Cevap
27Cevap
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 38,3b cevap paylaştı.
u +1 yılhayır geç değildir.
00 Yorumla Okumanın yaşı yok yeter ki boşa okuma. Yani eğer sonunda yine işsiz olacaksan gerek yok. Okuduğun süreç boyunda hep bir şeyler ekle üzerine. Umarım dilediğin gibi olur. Okuduğun bölümle alakalı seminerlere gitmeni tavsiye ederim. Onlar sana yeri gelince lazım olabilir. Katılım belgesi olmasına dikkat et ama
13 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederiim 😍
- +1 yıl
☺
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 457 cevap paylaştı.
+1 yıl29 yaşındayım üni okuyorum 4'e tamamlayacağım kısmetse geç filan değil kendine yatırım bu. Olduğun yerde dursan hiçbir şey ilerlemeyecek geç meç deme, hiçbir şey adım atmak için geç değil. Kimsedende olumsuz bir tepki almadım aksi destekleyen dolu etrafım.
12 Yorumla
Soran+1 yılSüpersin 😍
- +1 yıl
oyyşş sensin süperrrr 😍❤️😘
+1 yılÇok güzel bir karar vermişsin. Önemli olan burada yaşının geçip geçmemesi değil. Kendin icin bir sey yapiyor olman, bulundugun konumun sana uygun olmadigini fark ederek kariyerine yön verebilmen.. Bol şans 🍀
10 Yorumla
+1 yıl45 yaşında sınıf arkadaşım vardı. Niye geç olsun hala nefes alıyorsun.
12 Yorumla
Soran+1 yılNefes aldığımız sürece umut var haklısın 😀
- +1 yıl
Yesss 😁😁😁
Gizli Üye(25-29)+1 yılOkumanın yaşı yok fakat eğer bu yaştan sonra okuyacaksan öncelikle maddi olarak rahat olman lazım ve ikinci olarak diyelim ki 30 yaşında üniveristeye girdin ve 34 yaşında mezun oldun yani 34 yaşındaki yeni mezun birisini kim işe alır bilemiyorum çünkü tecrübe şartı ve yaş şartı var çoğu sektörde
04 Yorumla
Soran+1 yılGüzel moral oldu sağol ahahah
Cevap sahibi+1 yılMoralini bozmak için söylemedim ama Türkiye şartları da ortada
- +1 yıl
Alakası yok bilemezsin ki
Cevap sahibi+1 yıl@sessizlikveyalnizlik tabiki ama eğer okuyacaksa sıradan bir okul ve ve bölüm olmasın, iyi yerleri hedeflesin.
+1 yılBu senin hayatın ve sadece senin hayatını ilgilendiren konularda kim ne diyebilir ki? İleride 69, 79 olduğunda ve üniversite okumadığın için pişman olduğunda bunun hesabını kim verecek? Seni bu karara iten neydi bilmiyorum ama bu senin için belli ki bir kırılma noktası olmuş. Herkesin hayatın da vardır ve olmalıdır da bu dönüm noktaları. Bundan sonra daha mutlu ve daha kendinden emin bir şekilde kendini geliştirmeye ve hayatını iyileştirmeye odaklan derim :)
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılKlişe olacak ama üniversite okumazsan gene 34 yasında olcaksın. Okursan aynı yaşta mezun olacaksın
11 Yorumla
Soran+1 yılBak bu çook doğru :)
En azından deneyim olur macera neden geç olsun ben 18 yaşımda okurken 32 yaşımda bir hanım efendi vardı sınıfımda
10 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 384 cevap paylaştı.
+1 yılHayır neden geç olsun. Ben de bu sene ikinci kez üniversite okumak için tekrar sınava gireceğim kısmet olursa. Yani insanın hedefleri olması kadar güzel ne olabilir.. Keyifli geceler..
09 Yorumla
Soran+1 yılHazırlanmaya çoktan başlamışsımdır ama sen ben daha başlamadım o da var 😀
- +1 yıl
Valla çok bir vaktim kalmıyor. Geceleri bakıyorum ya da gün içerisinde sorulara bakıyorum biraz. Aman aman asılmıyorum yani çalışmaya. Geç değil halledersin sen, inan yeter ki 😄
Soran+1 yılHaklısın istedikten sonra olur da işte belli bir yaştan sonra heves kaçıyor biraz 😀
- +1 yıl
Sıkı tutarsan kaçmaz 😂 yaşımızda ne var ya genciz güzeliz
Soran+1 yıl30 a geliyoruz kız yaşlandık ama ben hiç öyle hissetmiyorum o ayrı 😂 biyolojik olarak öyle olduğu gerçeğini değiştirmez tabii 😅
- +1 yıl
Ay boş ver sen biyolojiyi 😂 halt etsin biyoloji. Yemin ederim çoğunu cebimizden çıkarırız tam yaşımızdayız 🥂
Soran+1 yılBen göstermiyorum öyle bi avantajım da var bak aslında 😂 öyle aslında genciz güzeliz çıtırız 💋 gaza getirdin beni ahahah
- +1 yıl
Ha şöyle ya oh mis gibiyiz 💋🥂😂
Soran+1 yılAynen beybii 😀♥️
Bende martta 28 olcm ve bu sene üni sınavına grcm tek dhlsin bu konuda canım hem okumanın yaşı yk
10 Yorumla
+1 yılHayatta hiçbir şey için geç değildir. Kendiniz için ne yaparsanız kârdır
10 Yorumla
+1 yıl26 yaşımda ikinci üniversiteye başladım ama İzmir'de okumak istediğim için ve yaşamak tekrar sınavlara gireceğim.
02 Yorumla
Soran+1 yılBir İzmirli olarak bunu sevdim 😀 hangi bölüm
- +1 yıl
şu an bilgisayar ama hukuk istiyorum
Benim annem liseyi yeni bitirdi. Üni okumak istiyor şimdi de 40 yaşına geldi kadın. Okumanın yaşı yok bizim okulda da yaşı büyük olanlar var. İstedikten sonra
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılKuzenlerin evli ve çocuklu olmalarına rağmen bunu başardılar!
Ha, birde yakında eski bir bayan arkadaşım uni’yi bitirdi ve şu an 38-39 yaşında :)10 Yorumla
+1 yılAbicim artık kafanıza sokun üniversite lise, ortaokul gibi değil her yaşta okunabilir, dondurulabilir. Kariyer sahibi veya kültürlenme için okunabilir
00 Yorumla
+1 yılNe olayı yasadin ki? Ben de uni okucam ama ne okusam bilmiyorum ya ben secsem onu açık olmaz diye korkuyorum pişman olur muyum diye düşünüyorum
00 Yorumla
+1 yılHayır neden olsun annem 50 yaşında lisans tamamlama okuyor
03 Yorumla
Soran+1 yılSüper hangi bölüm
- +1 yıl
acil afet
- +1 yıl
Valla Benimkide 54 yasında şansımı deneyim dedi açıktan liseyi bitirdi
+1 yılBende 29 yaşında biriyim ve üni mezunuyum keşke okumasaydım diyorum.
08 Yorumla
Soran+1 yılPozitif 😂
- +1 yıl
Ya aslında her şey kader ben üniyi okudum ama okuduğum şehirde kaldım burada güzel kazancım var ama üninin bana hiç faydası yok 🤣 ve üni hayatı iyiydi sadece
Soran+1 yılKişiden kişiye değişiyor sanırım belki bana olur 😂
- +1 yıl
Yani tabiki faydası olur o kadar da öldürmeyelim ama düşünsene yıllarını veriyorsun. 4 yıl çıkıyor hayatından belki ama buna değecek bir işin olması çok çok zor torpil lazım yine ve ya kpssden de 3 4 yıl vercen etti sana 8 yıl 🤣🤣
- +1 yıl
Niye öğretmenlik falan mi okudun da atanamadin sjsjsjs onu açık mı değildi yoksa
Soran+1 yıl@Canımbennnremmnurr arkadaş abartmayı seviyor 😀
- +1 yıl
@Canımbennnremmnurr maliye bitirdim :((( ömrümü bitirdi
- +1 yıl
Ahaha yok ya cidden böyle 😄
Ne kaybedersinki..
Acik, uzaktan cesitli ogretim yontemlerinden secersin. Hem calisir hem okulu bitirrsin.01 Yorumla
Soran+1 yılAçık istemiyorum psikoloji istiyorum
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yıltebrikler bende 27 de karar verdim vede okudum bitti
01 Yorumla
Soran+1 yılSüper 😍
31 yasindayim açiktan uni okuyorum okumanin yasi olmaz 😄
01 Yorumla
Soran+1 yılAman bilmiyorum geç kalmışlık hissi var 😀 gerçi sonradan pişman olmaktan iyidir diye düşünüyorum bir yandan da
Geç değil güzel şeyler başarabilirsin. Başarılar şimdiden. :)
00 Yorumla
+1 yılEğitimin yaşı yoktur. Derdin iş bulmaksa boş ver. Onun yerine evlen çocuğa karış.
00 Yorumla
+1 yılboş yere okuma ama sırf diploma içinse değmez
00 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 341 cevap paylaştı. 2 yıllık aşçılık oku iş bulursun kasiyerşikren iyidir
00 Yorumla
+1 yılBence geç ama hayatını değiştirmek için bir amacsa bu devam et
00 Yorumla
+1 yılHayır ben de o yaşlarda okumaya karar vermiştim şimdi son sınıftayım.
10 Yorumlaneden geç olsun daha çok gençsin bizim unide 40-50 yaşında insanlar vardı
10 Yorumla
+1 yılOkuduğum bölümde 40 yaşında olan var, hiç bir şey için geç değildir bence 😊
10 Yorumla
+1 yılSizce 5 ay da paramedik kazanabilir miyim? odyometri 2. sınıf öğrencisiyim bölümümü sevmiyorum kendimi kötü hissediyorum İstanbul'da 50 burslu özele bile gideriö
00 YorumlaGeç ama geç olması önemli değil. Sadece yersiz bir heves okuduğuna değmez. Dirsek çürüttüğünlr kalırsın
00 Yorumla
+1 yılDeğil ben unideyim bizim bölümde kırk yaşında olan var
04 Yorumla
Soran+1 yılBilmiyorum ya mezun oldun ettin yaş kaç olucak o da var
- +1 yıl
Ol nolacak ama çoluk çocuk varsa okurken zor olur biraz
- +1 yıl
Var mı bebişin falan çoluk çocuk ıngaaaa anneee diye ağlıyo mu 😂😂
Soran+1 yılHayır yok
+1 yılgeç kalmadın umarım başarılı olursun
10 Yorumlabaşladınız mı acaba?
00 Yorumla
+1 yılgeç kalmış sayılmazsınız okumanın yaşı yok bence..
00 Yorumlaegitimin yaşı olmaz geç degil
00 Yorumla
+1 yılölene kadar vaktin var dostum keep going
00 Yorumla
+1 yılHiç bir şey için geç degildir
00 YorumlaDeğil 30-40 yaşında okumaya başlayanlar var
00 Yorumla
+1 yılOkumanin yaşi olmaz☺️
00 YorumlaOkumanin yaşı yoktur.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılhangi bölümü istiyosun
03 Yorumla
Soran+1 yılPsikoloji yüksekten uçuyorum biraz 😝
Cevap sahibi+1 yılbence sen yaparsın öyle bi potansiyelinin olduğunu hissettim
Soran+1 yılUmarım 😀
hiçde değil.
10 Yorumla
+1 yılokumanin yasi yoktur
10 YorumlaÇok geç evet
01 Yorumla
Soran+1 yılTamam
+1 yılKusura bakma geç
01 Yorumla
Soran+1 yılTamam
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 4,5b cevap paylaştı.
+1 yılDeğil
00 Yorumla
+1 yılüniversite okumak kuş kondurmuyor
00 Yorumla
+1 yılyoo bi engel göremiyorum ben
00 Yorumla
+1 yılKesinlikle değil :)
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılYaş olarak geç değil
00 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 2,9b cevap paylaştı. Okumanın yaşı yoktur
00 Yorumla
+1 yılBiraz , ama oku.
00 Yorumla
+1 yılHayır geç değil
00 Yorumla
+1 yılOlsun oku
00 Yorumla
+1 yılEvettt
00 Yorumla
+1 yılYoo değil
00 YorumlaHayır değil
00 Yorumla